HUHTI-TOUKOKUU 2017 – MERKURIUS PERÄÄNTYY HÄRÄSSÄ JA OINAASSA JA ON YHTYMÄSSÄ URANUKSEN KANSSA

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

9.4.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Merkurius perääntyy 9.4.–3.5.2017 (GMT). Aloittaessaan maadoittuneesta ja vankkumattomasta Härästä ja perääntyessään impulsiiviseen ja vaistonvaraiseen Oinaaseen 20.4., se korostaa sitä, mihin laskemme ankkurin ja pyrimme jäämään, vaikka itse asiassa meidän pitäisi siirtyä siitä läpi. Olosuhteet jotka ylläpidetään pelosta, laiskuudesta tai epävarmuudesta, tulevat aina vain ongelmallisemmiksi tulevina viikkoina ja kuukausina. Tämä Merkurius puhuu tarpeesta luottaa vaistoihimme maalaisjärjen loogisen päättelyn yli. Tässä prosessissa on suuri mysteeri. Saatamme huomata ajattelevamme ennen kokemattomilla tavoilla ja harkita vaihtoehtoja, jotka näyttävät liian omituisilta pohdittavaksi. Saatamme kohdata uusia puolia itsestämme, mikä vaatii vähän tutustumista, ja vaikka voimme tuntea niiden potentiaalin, toisista ne voivat tuntua uhkaavan vallitsevaa tilaa. Samalla tavalla voimme nähdä tosissa muutoksia, jotka järkyttävät omaa tunnettamme siitä, miten asioiden "pitäisi" olla.

Tämän perääntymisen kehityskaari kaareutuu huhtikuun viimeiselle ja toukokuun kahdelle ensimmäiselle viikolle, mikä vie meidät Merkuriuksen perääntymismatkan lopun yli. Tänä aikana Merkurius on yhtymässä Uranuksen ja (lyhyemmin) Erisin kanssa Oinaassa, mikä ennustaa odottamattomia paljastuksia ja uusia näkemyksiä, mikä voisi kääntää maailmamme ylösalaisin. Tämä allianssi vahvistaa puhutun ja kirjoitetun sanan voimaa niin, että harkitsevuus ilmaisussamme, samalla pyrkien kuitenkin puhumaan totta on oleellista. Se näkemys, että kepit ja kivet voivat rikkoa luumme, mutta sanat eivät vahingoita, ei voisi olla enemmän väärässä tänä aikana! Huolimaton puhe voi laukaista tapahtumaketjun, joka muuttaa tuntemaamme maailmaa hyvään tai pahaan suuntaan, joten viisas ja myötätuntoinen puhe joka pyrkii rakentamaan siltoja, ei esteitä, on elintärkeää. Mitä enemmän ihmisiä jotka voivat pysyä avoimena kuulemaan vaikeita totuuksia, kohtaamaan vastenmielisiä ihmisiä ja etsimään sovintoa siellä, missä on aiemmin ollut vain jakautuneisuutta, sitä parempi, sillä tämä on raa'an voiman aikaa ja meille – jokaiselle meistä – annetaan tehtäväksi käyttää sitä viisaasti.

Jos konfliktin välttäminen näyttää mahdottomalta, meidän täytyy lieventää ja normalisoida tilannetta, eikä tuputtaa omaa tahtoamme ja vaatia asioita tehtäväksi omalla tavallamme. Tämä ei merkitse, että meidän täytyy antaa kävellä ylitsemme, mutta selvimmän yhteisen maaperän etsiminen – hengitämme kaikki samaa ilmaa, minun hengitykseni sinun keuhkoissasi ja sinun hengityksesi omissani – voi auttaa saamaan kuumotuksen pois erimielisyydestä ja luoda tilan sydänten ja mielien kohtaamiselle. Meidän täytyy sallia kiihkeän myötätunnon muovata valintojamme ja opastaa tietämme, seisten vahvana vallan väärinkäytön ja haavoittuvien riistämisen edessä, samalla pehmentäen sen jakavan retoriikan kulmia, joka ylläpitää polarisoitunutta ja vihamielistä kerrontaa. Meitä kutsutaan olemaan nyt henkisiä sotureita, joita eivät rohkaise sota-aseet, vaan pelottomat rauhansiemenet, jotka kylvetään jokapäiväisen elämämme hedelmälliseen maaperään.

Tämä Merkuriuksen perääntyminen antaa tilaisuuden tarkistaa harmoniamme ja tarkastella kuuliaisuuttamme sekä ihmisille että olosuhteille. Jos kadut viime kuukausina tehtyjä tai tekemättömiä valintoja, ole vakuuttunut, ettei niitä ole vielä kirjoitettu kiveen ja on tullut tilaisuus valita uudestaan. Suhteiden ollessa edelleen valokeilassa, meidän täytyy ehkä reagoida uusilla tavoilla vanhoihin dynamiikkoihin tai soveltaa kokeiltuja ja luotettuja käyttäytymistapoja uusissa tilanteissa. Tehokkaimman yhdistelmän löytäminen entisestä ja nykyisestä auttaa synnyttämään dynaamisen ja tyydyttävämmän tulevaisuuden kaikille osallisille, vaikkei ihan siltä tuntuisikaan juuri nyt!

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.