AURINGONPIMENNYS KALOISSA 9.3.2016

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
7.3.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Olemme kohtalo

Auringonpimennys on Kalojen 19. asteessa 9.3. klo 1.58 UT. Yhtymässä Kheironiin ja oppositiossa Jupiteriin, tämä on voimakas pimennys, jolla on voima herättää vanhoja tunteita ja vaatia meitä käsittelemään ne – pidämme siitä tai emme! Sisäisen tasapainon parhaaksi se käynnistää puhdistamisprosessin, joka saattaa vaatia alusta saakka jotain tunnetyhjennystä. Sen miten koemme tämän prosessin, sanelee suurelta osin valmiutemme tuntea aiemmin vältetyt tai kielletyt tunteet ja siirtyä niiden läpi, sen sijaan että yritämme astua sivuun tai nousta ennenaikaisesti niiden yläpuolelle tunkeutumatta niiden syvyyksiin, joka on myös meidän.

Tunteet voivat olla hankalia asioita – heräävät itsestään, samentavat perspektiivimme, varjostavat näköalamme ja vaikuttavat käyttäytymiseemme tavoilla, joita saatamme katua. Mutta ne voivat olla myös kauniita, elämää vahvistavia siunauksia – myös ne jotka kohdattaessa ovat vähemmän positiivisia. Vaikka suru voi tuntua hyvin tuhoavalta, sen voima on testamentti siitä rakkaudesta, jonka olemme jakaneet, ja kuoleman selittämätön mysteeri heittää olemassaolon jokaisen hetken äkilliseen helpotukseen. Viha voi tuntua häijyltä ja hyökkäävältä, mutta se voi olla myös intohimoisen sitoutumisen ilmaisemista elää elämää, joka kieltäytyy tyytymästä turtuneeseen ja typertyneeseen maailmaan, joka yrittää ikuisesti imeä meidät sisään.

Tämä pimennys voi herättää menneisyyden juuri, kun luulimme sen olevan pois päiväjärjestyksestä, ja muistuttaa meille, että psyykemme ei elä lineaarisessa ajassa. Se on eri tasolla, jolla vuosikymmeniä sitten voi olla juuri nyt, muistoista voi tulla totta, tulevaisuudesta voi tulla nykyisyys ja se minkä tiesimme kerran totuudeksi, voi olla samanaikaisesti suurin valhe. Tämän ymmärtäminen ja todellisen ydinolemuksemme tunteminen muisto- ja tunnepyörremyrskyn keskellä, on voimakas teko aikana, jolloin meidät kaikki uudelleenkalibroidaan elämään uudella tavalla.

Tämä on kohtalopimennys, mutta ei niin, että se on ennalta määrätty eikä sitä voi välttää. Olemme oma kohtalomme ja tästä voi tulla hätkähdyttävän ja väistämättömän selvää tänä aikana. Elämämme tapahtumat – niiden kiemurat ja käänteet, haasteet ja voitot – ovat heijastusta syvimmästä olemuksestamme ja ainutlaatuisesta läsnäolostamme tässä maailmassa. Olemme energian ja aikomuksen voimakenttiä ja olemme vuorovaikutuksessa yhtenäiskentän kanssa, joka punoutuu kaikkien asioiden läpi. Elämämme tapahtumien aiheuttavat tekijät ovat moninaisia, mutta olemme yhteinen nimittäjä ja itsetuntemuksen avulla voimme elää täydemmin sen, mitä elämä heittää tiellemme.

Silti saatamme tuntea houkutusta uhrimentaliteettiin tänä aikana ja olemme vakuuttuneita, että meitä rangaistaan, meistä tehdään syntipukki, meitä kohdellaan epäreilusti ja olemme voimaton vaikuttamaan muutoksiin elämässämme. Mutta olemme uhreja vain, jos sallimme jonkun tai jonkin sanella mielemme ja sydämemme tilan sen sijaan, että nousemme täysivaltaisena kohtaamaan suurimmankin haasteemme. Jälkimmäisen tekemiseksi meidän täytyy ymmärtää, miten mielemme ja sydämemme toimii ja mikä laukaisee henkilökohtaisen kierteemme epätoivoon, toivottomuuteen, vihaan tai hämmennykseen. Nyt ei ole yksinkertaisesti aikaa odottaa tunteiden muuttumista itsestään. Meidän täytyy olla kohtalomme herra ja päättää olla paljon kaivattu muutosagentti. Ja vaikka se vaatii itsetutkiskeluelämää ja pikkuaskelia itsemestaruuteen, se on elämisen arvoista elämää – elämää joka ei lisää kärsimystä ja ahdistusta kollektiivikenttään, vaan suurta viisautta ja näkemyksellisyyttä.

Neliössä Saturnukseen Jousimiehessä, tämä auringonpimennys muistuttaa meille, että optimismi on optimismia vain silloin, kun se kestää kaiken todistaessa vastakkaista! Muuten se on vain reagointia positiivisiin olosuhteisiin, jotka häipyvät pian. Meidän täytyy olla nyt sitkeä ja luottaa myös kohdatessamme haasteen kaikessa, mitä pidämme rakkaana ja totena. Olemme voimallisen ja pitkähkön sopeutumis-, transformaatio-, uudestisyntymä- ja uudelleenkalibrointiprosessin keskellä. Se haastaa jokaisen meistä ainutlaatuisella tavalla. Se mikä näyttää helpolta toiselle, tuntuu kuolemalta toiselle. Ympärille katsominen ja oman osamme vertaaminen johonkin toiseen on tarkoituksetonta, kun meitä työnnetään, tökitään, venytetään ja haastetaan hyvin henkilökohtaisella tasolla, joka saattaa haastaa keskinäisen ymmärryksen.

Mutta yhteistä meillä ovat tunteet – meillä kaikilla on niitä, niin paljon kun ne voivatkin erota toisistaan. Kalojen auringonpimennys yllyttää meitä tutustumaan omiin tunteisiimme sisältä ulos, takaa eteen, sivulta sivulle, yläpuolelta, alapuolelta ja ytimessä. Tämä saattaa olla suurin voimanäytöksemme – painia kontrolli takaisin haavoittuneelta mieleltä ja suljetulta sydämeltä ja antaa se hiljaiseen ja vakaaseen keskukseemme, josta syntyy kaikki viisaus ja näkemyksellinen toiminta, kaikki tarkoitus ja puhdas aikomus. Meitä kutsutaan nyt tähän ytimeen, syvälle itseemme – ilon ja tuskan, toivon ja pelon, muistojen, unelmien ja fantasioiden läpi ydinolemukseemme, jossa kaikki asiat lepäävät omalla paikallaan.

Jokaisen pimennyksen vaikutus jatkuu useita kuukausia, joten meillä on vähän aikaa tämän sisäisen työn tekemiseen. Pimennyshetki on vain prosessin alku, ei se kokonaisuudessaan. Kun navigoimme tiemme seuraavien kuuden kuukauden läpi seuraavaan pimennysjaksoon, meillä on monia tilaisuuksia muokata reaktioitamme elämään sen sijaan, että tulemme niiden muokkaamaksi. Tilaisuuksia tuntea ne täysin, tietäen samalla, että ne eivät ole me, vaan elämän pyörre sisällämme, kuin tuuli ja sade, tunnetsunami tai –maanjäristys, ainutlaatuisesti me ja kuitenkin ilmaisua jostain paljon suuremmasta, joka on henkilökohtaisen ulkopuolella. Tämä pimennys muistuttaa meille, että tunteet ovat luonnonvoima – kuten mekin – jotka on päästetty irti tällä planeetalla kunnioittamaan ja suojelemaan sitä, ei hämmentämään, sortamaan ja kontrolloimaan.

Sarah Varcas

-----------
Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.