VUODEN 2021 ASTROLOGIAA - YLEISKATSAUS

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
7.1.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Mahdollisuudesta todennäköisyyteen

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Astumme vuoteen 2021 ihmishistorian kriittisessä kohdassa, viime vuoden tapahtumien paljastettua sen, mikä on väijynyt liian kauan varjoissa ja manipuloinut agendoja omaksi edukseen. Saturnuksen ja Pluton yhtymä tammikuussa 2020 valaisi nuo varjot kaikkien nähtäväksi. Covid-19:n savuverho – sekä työkalu että peittelyä – on lumonnut monet, muttei kaikkia. Uusi covid-uskonto joka ei siedä keskustelua, kyseenalaistamista, epäilyä, on levittänyt pelkohallintansa maapallon yli, samaan aikaan kun ne jotka yrittävät säilyttää aivan perusihmisoikeudet ja jonkinlaisen elämän, joka on elämisen arvoista – itsenäinen toimeentulo, oikeus tehdä henkilökohtaisia terveysvalintoja vapaana valtion ja yhteiskunnan pakottamisesta, reaalimaailman ihmisyhteyksien sosiaalinen verkosto – mustamaalataan ja hiljennetään. Itsenäinen ja vivahteikas ajattelu on nyt rikos maailmassa, jossa propaganda hallitsee ja faktat uhrataan omankädenoikeuden ja pelkotyrannian alttarille.

Saturnus Vesimiehessä neliössä Uranukseen Härässä

Tarkka 17.2.2021, 14.6.2021 ja 24.12.2021

Ei ole syytä kierrellä ja kaarrella: 2021 ei ole helppo vuosi. Kaukana siitä. Kun sitä hallitsee Saturnuksen Vesimiehessä ja Uranuksen Härässä muodostama neliö, kukaan ei voi välttää edessä olevia haasteita. Neliö vaatii oikea-aikaista toimintaa ja viisaita valintoja. Merkkinä lisääntyvästä jännitteestä ja turhautumisesta, se tuottaa ulkoisia esteitä, jotka meidän täytyy navigoida edistääksemme kehittymistä ja positiivista muutosta. Mitä pidempään yritämme väistää, olla piittaamatta tai kieltää elefantin huoneessa, sitä suurempaa stressi on. Neliöt eivät mene pois. Ne kiusaavat meitä, kalvavat rauhaamme, kunnes katsomme niitä silmiin ja otamme vastuun tilanteesta. Kun olemme tehneet tämän, asiat alkavat muuttua. Muutos on käynnistetty. Palaamme lisääntyvässä määrin virtaustilaan, kun emme liiku elämää vastaan, vaan sen myötä, ottaen vihjeemme siitä suuremmasta älykkyydestä, joka yhdistää kaikki asiat.

On aika ottaa vastuu, puhua suoraan ja olla perääntymättä. Ei enää paarioita, meillä on oikeus ääneen, mielipiteeseen ja perspektiiviin. Emme ole kiitollisuudenvelassa narratiiville, jossa ei ole tolkkua syvemmin tutkittaessa. Meidän ei tarvitse olla samaa mieltä, silloin kun jokainen solumme huutaa "ei!". Meidän ei tarvitse mukautua ollaksemme hyväksytty ja kunnioitettu. Voimme hyväksyä itsemme ja kunnioittaa itseämme tietäen, että tinkimättömyys on paljon tärkeämpää, kuin taputus selälle puoluelinjan noudattamisesta.

Sitä teknokratian nousua jota kuluneen vuoden hallitseva narratiivi edesauttoi, ei palvele hyvin tämä Saturnuksen ja Uranuksen tanssi. Saturnus Vesimiehessä – teknologisen innovaation merkissä – voi keskeyttää ja hidastaa kehityksen, kääntäen pääalelleen kaikki ylimieliset olettamukset, että tulevaisuus on niiden sopima juttu, jotka pyrkivät kontrolloimaan sitä. Vastaavasti Uranus – teknologisen innovaation planeetta –maasidonnaisessa Härän-merkissä voi hidastaa uuden teknologian soveltamista reaalimaailmaan, heittäen mutteriavaimen koneistoon ja keskeyttäen kehityksen. Kun nämä kaksi planeettaa muodostaa neliön toistensa kanssa, teknokraateilla on kädet täynnä hetken aikaa! Edistyminen ei tule helposti. Eikä laaja hyväksyntä heidän menetelmilleen. Maailma herää ja ottaa takaisin valtansa.

Yhtä lailla meidän ei pitäisi myöskään nojata liian raskaasti teknologiaan! Odota odottamatonta. Kehitä reaalimaailman kontakteja yhtä paljon kuin nettikontakteja. Hanki puhelinnumerot, katuosoitteet ja muodosta yhteyksiä sosiaalisen median lisäksi. Mieti, mikä voimaannuttaa sinua pysymään kosketuksessa niihin, joilla on merkitystä, kun Saturnus ja Uranus leikittelevät online-vuorovaikutuksemme virtuaalimaailman kanssa.

Tämä neliö Vesimiehen – tasa-arvoisen ihmiskunnan merkin – perinteisen (Saturnus) ja modernin (Uranus) hallitsijan välillä, kannustaa viisaaseen pohdintaan ja katalysoi innovatiivista inspiraatiota, joilla kudotaan luovasti hedelmällinen nykyisyys. Joulukuun suuren yhtymän vanavedessä se tulee luoksemme täynnä energiaa ja innokkuutta mennä, houkutellen meitä eteenpäin ruumiillistamaan sen, mikä tällä hetkellä on vielä enemmän mysteeri kuin ilmiselvää.

Merkurius perääntyy ilmamerkeissä

Merkurius perääntyy Vesimiehessä 30.1.–21.2.2021

Merkurius perääntyy Kaksosissa 29.5.–22.6.2021

Merkurius perääntyy Vaa'assa 27.9.–18.10.2021

Merkuriuksen kolme perääntymisjaksoa on tänä vuonna kaikissa kolmessa ilmamerkissä. Aivan kuten Saturnuksen ja Jupiterin yhtymä Vesimiehen 1 asteessa 21.12. merkitsi tarvetta ajattelun ja ymmärryksen uudelleenkalibrointiin, Merkuriuksen perääntymiset 2021 auttavat sen tarkastelemisessa ja pohtimisessa, mitä ajattelemme ja miksi. Kenen ajatuksia ajattelemme? Kenen sanoja puhumme? Kuulemmeko ja toistamme vai kuuntelemme ja kysymme? Maailmassa jossa mikään ei ole, miltä näyttää, ja petollisuusverkon pyöriessä kaikkialla, oman mielemme, omien ideoidemme ja oman totuutemme takaisinottaminen on luomisvoiman teko. Sen tekeminen katalysoi havainnollisen kotiinpaluun, mikä varmistaa, etteivät meitä pidä panttivankina enää koskaan ne, jotka syöttävät pelkoa saavuttaakseen kyseenalaiset tarkoitusperänsä.

Pimennykset ja superkuut

Täysi superkuu Skorpionissa 27.4.2021

Täysi superkuu + kuunpimennys Jousimiehessä 26.5.2021

Auringonpimennys Kaksosissa 10.6.2021

Kuunpimennys Härässä 19.11.2021

Uusi superkuu + auringonpimennys Jousimiehessä 4.12.2021

Vuonna 2021 pimennykset tapahtuvat Jousimiehessä, Kaksosissa ja Härässä ja superkuut Skorpionissa ja Jousimiehessä. Polariteetit Kaksoset/Jousimies ja Härkä/Skorpioni heijastavat ulkoa oppimista (Kaksoset) versus kokemuksen kautta löytäminen (Jupiter) ja tunteet (Skorpioni) versus fyysisyys (Härkä). Tänä vuonna meidän täytyy maadoittua niin vankasti, ettei mikään voi puhaltaa meitä pois kurssista. On aika tuntea ja tietää jokainen tunteemme, samalla sallimatta niiden pakahduttaa. Vaaditaan radikaalia itsehoitoa sekä hurjaa rohkeutta. Meidän täytyy ehkä puhua totuuttamme, silloin kun kaikki on meitä vastaan, ja sen tekeminen tuntuu hyvin suurelta riskiltä. Meidän täytyy olla valmistautunut olemaan hyvin yksin, jos totuuden puolustaminen vaatii sitä. Tämä on suurin testimme, johon aiemmat haasteet ovat valmistelleet meitä. Henkilökohtainen ja kollektiivinen tulevaisuutemme on vaakalaudalla tällä hetkellä, ja olemme kohtalomme sovittelijoita.

Hyödyttömiä narratiiveja voi ilmaantua, joten muista, että "kaikki tapahtuu niin, kuin pitäisi" ei merkitse, ettei ole mitään tehtävissä. Emme ole nappuloita tässä kosmisessa pelissä, vaan pelaajia. Se kuka olemme ja miten elämme, vaikuttaa kokonaisuuteen yhtä paljon kuin pikkuruiseen henkilökohtaisen elämämme teatteriin. Tiedosta, että pelko tekee kummallisia asioita ihmisille ja maailma on tulvillaan sitä tällä hetkellä. Henkinen ohittaminen on yhtä paljon oire pelosta, kuin kadun ylittäminen välttääkseen saamasta tartunnan toiselta ihmiseltä. Pimennysjaksojen siirtyessä Härkään/Skorpioniin 2022, nyt on elintärkeää tuntea pelko läpikotaisin, katsoa sitä suoraan ja tunnistaa sen monet valepuvut, vaikka jalkamme pettäisivät alta sen katseen kohteena. Voimme muuttaa tulevaisuutta vain katsomalla nykyhetkeä ilman vilppiä ja oppimalla siitä, miten saavutimme tämän kohdan tänä päivänä.

Viisaus on avain. Erottelukyky on elintärkeä. Totuus vapauttaa meidät.

Sininen kuu Vesimiehessä

22.8.2021

Tämä sininen kuu Vesimiehen viimeisessä asteessa palvelee suuntaviittana henkilökohtaisella ja kollektiivisella matkallamme. Tätä kuuta edeltävänä kuukautena kohtaamme sen seuraamukset, miten olemme eläneet vuoden kuusi ensimmäistä kuukautta. Se laajuus jolla olemme avanneet mielemme, kieltäytyneet kumartamasta pelkoa ja ottaneet vastaan uusia mahdollisuuksia, tulee vääjäämättä selväksi sekä henkilökohtaisesti että kollektiivisesti, joten se mistä löydämme itsemme tässä kohtaa, riippuu suuresti niistä valinnoista, joita tehdään ennen sitä, tästä eteenpäin.

Vesimies on älyllisen irrallisuuden merkki. Se kyseenalaistaa, harkitsee ja kuvittelee tulevaisuuden, heittäen sotkuisen tunnemaailman toiseen päivään. Samaan aikaan kun tunneitsemme tunteminen ja hyväksyminen on epäilemättä heräämiseen liittyvä tehtävä, meille muistutetaan tänä vuonna, että kyky siirtää tunteemme sivuun ja ajatella tyynemmästä ja objektiivisemmasta paikasta on suuri vahvuus, joka voi auttaa meitä käsittelemään tunteita ja havaintoja, jotka ovat muuten musertavia.

Emotionalismi ja sentimentaalisuus ovat saaneet meidät siihen, missä olemme tänä päivänä. Yleistä havaintotapaa on manipuloitu luomaan pelkoa ja haavoittuvuuden tunnetta. Faktat on uhrattu kollektiivisen kauhun alttarille. Kehityksemme tässä kohdassa kurinalainen ja organisoitu mieli on suuri voima, eikä se ole sama asia kuin suljettu mieli! Vesimies puhaltaa pois mentaaliset hämähäkinseitit ja raikastaa havaintoja ja mahdollisuuksia. Mitä enemmän avaamme tänä vuonna havainto-ovia, sitä suurempi mahdollisuus on kokoavaan ja jäsentävään muutokseen. Nimittäin silloin kun ilmaelementti on niin hallitseva, kuin 2021, mielemme fokus ja ajatteluprosessit ovat ehdottomasti avain siihen, että muutetaan mahdollisuus todennäköisyydeksi ja pysäytetään pelkotyrannia.

Venus perääntyy Kauriissa

19.12.2021–29.1.2022

Venus Kauriissa on kotonaan pragmaattisessa maailmassa – sosiaaliset kyvyt jotka vievät eteenpäin, suhteet jotka palvelevat agendaa ja materiaalinen hyöty, joka edistää sosiaalista liikkuvuutta ja toisin päin. Henkisessä maailmassa tuollaiset asiat voidaan sivuuttaa pinnallisina tai liian maallisina, mutta ne ovat pelkästään yksi ihmisen vuorovaikutuskudelman aspekti. Kun Venus perääntyy Kauriissa, meillä on aikaa pohtia, miten käsittelemme suhdevaluuttaa omassa elämässämme ja miten hyvin suhteemme palvelevat pyrkimyksiä, joita meillä on. 2021 paljastaa uusia liittolaisia ja haastaa pitkäaikaisen yhteistyön. Meidän saattaa hyvinkin tarvita erota niistä, jotka ovat niin radikaalisti totuutemme vastaisia, ettemme voi kuin torjua toisemme. Sekin on osa suhteita. Emme voi ottaa kaikkia mukaamme, eikä meidän pitäisi odottaakaan sitä. Mutta voimme elää tinkimättä, puhua niin rehellisesti kuin pystymme, ja olla mahdollisimman rohkea itsenäisen täysivaltaisuutemme vahvistamisessa. Sitten ne jotka jakavat polun, löytävät toisensa, kuin majakat yössä.

Sellaisen vuoden lopussa jossa totuuden kunnioittaminen on avain sekä oman heimomme löytämiseen että tulevaisuuden uudelleenkalibroimiseen, Venuksen perääntyminen tarjoaa hiljaista pohdiskeluaikaa. Keiden kanssa olemme olleet harmoniassa tänä vuonna ja miksi? Ketkä ovat seisseet rinnallamme ja keistä olemme ajautuneet erilleen? Keiden vahvuuksia olemme pyytäneet ja ketkä ovat tunteneet vetoa omiimme? Samaan aikaan kun kovat totuudet voidaan sanoa rakkaudella ja ristiriitaiset mielipiteet kohdata arvokkaasti ja itsevarmasti, tämä Venus muistuttaa meille, että tärkein suhde on itsemme kanssa. Silloin kun se on poissa tasapainosta, kaikki muut yhteytemme kärsivät. Jos olemme pysyneet hiljaa, kieltäneet oman totuutemme tai sivuuttaneet oman sisäisen äänemme rauhoittaaksemme muita tänä vuonna, vuoden 2021 viime päivät tarjoavat tilaisuuden pohtia, miten voisimme tehdä asiat eri tavalla 2022.

On edelleen hyvin paljon minkä puolesta pelata!

Monet ovat uupuneita, kun uusi vuosi alkaa. Toiset tuntevat uudistuneensa. Joitain riuduttaa hämmennys. Toiset ovat löytäneet tiensä. Pakahtuminen on yleistä, mutta kaikkea ei ole menetetty, kaukana siitä. Kaiken puolesta voi vielä pelata. Rohkeutta tarvitaan, kuten myös hurjaa omistautumista totuudelle. Martin Luther Kingin sanoin:

"Pelkuruus kysyy: "Onko se turvallista?" Tarkoituksenmukaisuus kysyy: "Onko se poliittista?" Turhamaisuus kysyy: "Onko se suosittua?" Mutta omatunto kysyy: "Onko se oikein?" Ja tulee aika, jolloin sinun täytyy ottaa paikka, joka ei ole turvallinen, eikä poliittinen, eikä suosittu, mutta sinun täytyy ottaa se, koska omatuntosi kertoo sinulle, että se on oikein."

Se aika on nyt.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.