KHEIRON PERÄÄNTYY KALOISSA 27.6.-1.12.2016

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

6.9.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kheironin läsnäollessa kohtaamme parantumiskysymyksen. Perääntyessään Kherion kysyy, mitä parantuminen merkitsee meille, mitä näemme pohtiessamme omaa parantumistamme ja miten näemme ne aspektimme, joiden ajattelemme tarvitsevan korjausta. Se kannustaa pohtimaan standardejamme ehjäksi tulemisessa. Joskus voidaan hienovaraisesti (tai toisinaan ei kovin hienovaraisesti!) tuomita fyysinen, tunnepuolen ja mielen sairaus. Mielipiteitä sairauden syystä – mitä se sanoo yksilöstä ja hänen esittämästään roolista omassa terveydessään (tai sen puutteessa) – voi tukea päätelmä, että jos kärsit jollain tapaa, se johtuu siitä, ettet yllä vaaditulle tasolle, ole tarpeeksi henkinen ollaksesi terve tai et ota täyttä vastuuta omasta hyvinvoinnistasi: ajatuksesi ovat vääriä, uskomuksesi ovat vääristyneitä etkä elä oikein.

Astrologia paljastaa, että sairaudella on monia juurisyitä ja se esittää moni rooleja. Joillakin laajempaan olemiseen kannustetaan intiimisti heikon kehon sisältä ja toisilla sairastuminen on herätys järjestää elämä uudelleen dramaattisesti tai tilaisuus kehittää nöyryyttä tai kiitollisuutta rajoittuneisuushaasteen keskellä. Jotkut löytävät hämmästyttävän kyvyn parantaa itsensä, kun taas toiset kohtaavat turhauttavan kärsimyksen, joka ei laannu, vaikka he tekisivät mitä, ja he löytävät lopulta viisautta vastoinkäymisestä. Taivas vakuuttaa meille, että parantumista tulee kaikissa muodoissa eikä sille ole luonteenomaista ainoastaan rajaton fyysinen, tunnepuolen ja psyykkinen hyvinvointi. Kheiron pitää meidät nöyränä ja muistuttaa meille, että olemme kaikki jossain määrin haavoittuneita, ja nuo rikkinäisiltä näyttävät paikat "päästävät valon sisään", kuten Leonard Cohen kerran sanoi. Ne kutsuvat meidät elämän suureen mysteeriin. Ilman niitä olisimme niin tiukasti "ehjä", ettei olisi tarvetta etsiä läheisyyttä pyhän lähteen kanssa.

Myytissä Kheiron paransi muita, muttei kyennyt parantamaan itseään. Hänen tarinansa tässä osassa meille muistutetaan, että tavoitteemme ei ole saavuttaa eheyttä, joka on yhtä kuin "parempi", vaan olla koko sydämestämme, mitä olemme – haavoineen päivineen – ja silti tarjota itsemme suuremmalle hyvälle tietäen, että meillä jokaisella on rooli esitettävänä. Objektiivinen täydellisyys ei ole vaatimus potentiaalimme täyttämiseen luovan jumalavoiman kipinöinä. Olemme, mitä ja kuka olemme, ja onnumme tai juoksemme gasellimaisesti maaliviivalle, tunteet karrella tai rauhassa, läheisenä itsemme kanssa tai eläen pinnalla, jonka läpi emme näytä kykenevän tunkeutumaan, vaikka kuinka yrittäisimme.

Toisten arvojen hyväksymisestä tai erilaisten matkojemme vertailemisesta voi tulla kilpailua siitä, kuka on tervein, nopein ja henkisesti taitavin. Mutta jos jokin ei ole kilpailua, niin se on parantuminen! Ja jos on niin henkilökohtainen asia, ettei kenenkään muun mielipiteellä ole merkitystä, se on oma eheytemme. Tämä ei merkitse, ettei meidän tarvitse koskaan etsiä niiden mielipidettä ja taitoja, jotka voivat tukea meitä. Mutta se merkitsee, ettei kenelläkään ole oikeutta mielipiteeseen parantumispolustamme, ellemme pyydä sitä – aivan kuten meidän ei pidä tuomita toisten polkua. Loppujen lopuksi meidän täytyy jokaisen päättää itse, mitä parantuminen oikeasti merkitsee, ja sen tehdessämme tunnistaa, että se saattaa merkitä jotain täysin erilaista ympärillemme oleville.

Elämänvoiman salliminen virrata lävitsemme rajoittamatta ja vapaasti sallii keho, sydämen ja mielen olla niin tasapainossa ja energinen, kuin ne voivat olla. Keskeneräisten asioiden ratkaiseminen, vaikeiden tunteiden kohtaaminen ja elämäntyylin muuttaminen voivat kaikki mahdollistaa tämän ja edesauttaa parantumista monilla tasoilla. Mutta Kheironin perääntyminen muistuttaa meille, että se monimutkainen kokonaisuus, kuka olemme, fyysiset ja tunneperinnöt joiden kanssa synnymme, karmavoimat ja olosuhteet esittävät kaikki osansa hyvinvoinnissamme kaikilla tasoilla. Saatamme tasapainottaa enemmän kuin vain itsemme. Koko esi-isien kokemus- ja energialinja voi kulminoitua meihin, mikä vaatii elämänmittaista itsemme ja elämämme tutkimista, parantamista ja muokkaamista kaikilla tasoilla. Jos joku muu on poistanut samat oireet, joita meillä on, taianomaisesti silmänräpäyksessä, mutta me emme pysty matkimaan häntä, se merkitsee vain, että olemme eri ihminen eri elämässä ja meillä on erilainen energiajärjestelmä valvottavana ja käsiteltävänä. Vastaavasti omat parantumisihmeemme eivät erota meitä paremmaksi kuin ne, jotka jatkavat kamppailua.

Perääntyessään Kheiron kutsuu jokaisen meitä parantavaan syleilyynsä – ei tulemaan täydelliseksi, vaan tutustumaan taas epätäydelliseen itseemme, tietäen sen ehjäksi, vaikka se onkin rikkinäisensä edessämme. Se muistuttaa meille, että nöyryys voi olla ovi armoon ja jumalaisissa silmissä kaikki asiat ovat täydellisesti niin, kuin niiden tarvitsee olla, riippumatta siitä miten paljon ehkä tuomitsemme ne (ja itsemme) puutteelliseksi. Ehjänä oleminen on yksinkertaisesti olla se, kuka olemme, riippumatta siitä minkä muodon otamme. Näin täytämme tarkoituksemme ja löydämme paikkamme niiden kaikkien muiden epätäydellisten olentojen keskellä, joiden kanssa jaamme maailman – jokainen meistä ainutlaatuisen vajavainen ja kauniisti muodostunut vastaamaan jumalaiseen kutsuun parhaan kykymme mukaan. Haavoittunut parantaja muistuttaa meille, että säröillä on paikkansa, kuten myös parantumisella, että kumpikin niistä kutoo taikaansa elämäämme ja luo sen kirkkaan ilmaisun pyhästä lähteestä, joka voimme vain olla.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.