SATURNUS PERÄÄNTYY JOUSIMIEHESSÄ 6.4.–25.8.2017

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

5.4.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Ei enää itsemme pettämistä

Saturnus Jousimiehessä vaatii laajempaa kuvaa elämästämme, henkilökohtaisen nykyhetkemme yli. Se auttaa meitä tunnistamaan yhteydet sattumanvaraisilta vaikuttavien kokemusten välillä ja paljastaa, miten aiemmat päätökset, asenteet ja käyttäytymistavat ovat maalanneet sen kuvan, joka on elämämme tänä päivänä. Jos huomaamme turhautuvamme tai kamppailemme niiden vastavoimien kanssa, jotka näyttävät määränneen ennalta kuolemamme, se ehdottaa, että etsimme niiden alkua sisältämme ja mietimme, miten hyvin tai huonosti olemme aiemmin kunnioittaneet elämän mysteeriä. Missä määrin olemme sivuuttaneet suuremman älykkyyden, joka kutsuu meitä harmoniaan, tai pyrkineet kontrolloimaan sen sijaan, että sallimme elämän paljastumisen? Saturnuksen maailmassa pelkkä perspektiivin vaihtaminen ei muuta menneisyyttä tai estä sen vaikutusvoimaa nykyisyyteen. Se vaatii, että tunnustamme ja otamme vastuun kaikesta, mitä olemme olleet ja mitä olemme tehneet, ja toivotamme tervetulleeksi niiden ajankohtaiset seuraamusaallot suurina opettajina, jotka antavat arvokasta viisautta.

Meidän täytyy nyt kohdata ilman vilppiä sen vaikutus, kuka olimme ennen. Ruumiillistamalla tästä syntyvän viisauden, voimme elää avoimin ja tiedonhaluisin mielin, uskollisin sydämin ja valmiina kunnioittamaan vaikeita totuuksia. Saturnuksen perääntyminen tarjoaa tilaisuuden prosessoida kokemuksia ja oivalluksia siitä saakka, kun se saapui Jousimieheen syyskuussa 2015. Pohdi kaikkea, mitä on tapahtunut sen jälkeen – tervetulleet ja muut muutokset, järkytykset ja yllätykset, uusi mitä on tullut, vanha mitä on lähtenyt ja ne asiat, jotka eivät näytä koskaan leppyvän! Saturnus puhuu nyt syvällisimmin viimeksi mainitusta ja paljastaa, miksi meidän on vaikeaa muuttaa hyödyttömiä tapoja, saada ote negatiivisesta käyttäytymisestämme tai koota sisäiset resurssimme rakentavasti. Tämä paljastaa tarkkaan, mikä meidän täytyy uhrata ollaksemme vapaa ja missä sidomme itsemme mukavaan tilanteeseen, joka pitää meidät turvassa. Turtana ja pysähtyneenä, mutta turvassa silti.

Tehdessään neliötä Kheironiin ja Venukseen Kaloissa alkaessaan perääntyä, Saturnus muistuttaa meille, että vanhat haavat jotka koettiin ollessamme kaikkein haavoittuvin, voivat olla vaikeimpia parantaa. Voimme kovettua elämää, toisia, itseämme ja omia tunteitanne kohtaan – kaikki yrityksenä pysyä kurssissa kärsimättä lisää tuskaa. Tulevina kuukausina meillä on tilaisuus saada aikaan sovinto niiden seuraamusten kanssa, joita ovat aiheuttaneet toisten pettäminen, rakkauden menettäminen ja monet muut pettymykset, jotka voivat tehdä elämästä vaikean kestää. Mutta tämän tehdessämme meidän ehkä täytyy kohdata vaikein totuus: itsensä pettäminen aiheuttaa kaikkein suurimman haavan. Sitä tapahtuu monissa muodoissa, mm. kieltäytymisenä tunnistamasta luontaisen arvomme – jääden sen sijaan kiinni itsekriittiseen ja rankaisevaan ajattelutapaan – ja potentiaalimme toteuttamisen vältteleminen niiden karikkojen ja haasteiden pelosta, joita on heräämispolulla. Saturnuksen perääntyminen vaatii sen jatkuvaa ja rehellistä tutkimista, miksi ja miten sabotoimme itseämme, emme saavuta tavoitteitamme ja saarnaamme yhtä teemme toista. Nimittäin vain tällaisen ymmärryksen avulla voimme kartoittaa kurssin syvempien ja sointuvampien toiveiden oivaltamiseen.

Tulevina kuukausina voimme erottaa, miten käytetään tehokkaasti lahjojamme, taitojamme, tietoamme ja viisauttamme. Voimme oppia enemmän siitä, mikä estää meitä tekemästä sitä – pikkumaiset asiat joiden sallimme harhauttaa itsemme siitä, millä on merkitystä, kurinpuute tai haluttomuus tehdä unelmiemme ilmentämiseen tarvittavaa työtä. Saturnus ei toimita mitään kultalautasella meidän loikoillessamme samettisängyllä! Sen palkkiot voitetaan ja ansaitaan kovalla työllä, kera sitoutumisen, kärsivällisyyden ja koko itsen käyttämisen käsillä olevaan työhön. Ankara orjapiiskuri varmasti, mutta myös reilu, ja ponnistelut tuottavat samansuuruisia tuloksia.

Niinpä jos ponnistelumme eivät tuo "tavaroita", se on varma merkki, että jokin on epäharmoniassa tai ajoituksemme pielessä. Saturnuksen perääntyminen auttaa meitä käymään käsiksi ajoitukseen ja huomion ja kärsivällisyyden käyttämiseen luovassa muutosprosessissa. Se pyytää meitä sitoutumaan matkaan ja valmiuteen tehdä, mitä tarvitsee, sen sijaan että fantasioimme muuttuneesta maailmasta tehden samalla kaiken voitavamme vanhan ylläpitämiseksi!

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.