VUODEN 2020 ASTROLOGIAA, OSA 3 (JA VUODEN 2021 ESITTELY)

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
4.4.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Herääminen uuteen todellisuuteemme

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Kriisin keskelle jouduttuaan, pidemmälle katsominen voi joskus auttaa. Sen pohdiskeleminen, miten tulimme tähän, minne haluamme päästä ja miten voimme tehdä sen, antaa kontekstin ja merkityksen tämänhetkisille koettelemuksillemme. Se transformoi meidät kohtalon uhrista oman todellisuuden luojaksi, ja jossain määrin me kaikki loimme sen, mistä löydämme itsemme tänä päivänä. On ollut vaikeaa olla luomatta. Modernista elämästä on tullut ajan kuluessa aina vain tasapainottomampaa. Vieraantuneena luontaisesta viisaudestamme, olemme antaneet vastuun terveydestämme "asiantuntijoille", turvallisuudestamme omaa etua tavoitteleville poliitikoille ja merkityksestämme valtavirtamedian kauppaamalle julkkiskultille ja viha- ja pelkokerronnalle. Olemme sallineet jossain määrin sosiaalisen median mielettömän häiriötekijätiputuksen turruttaa itsemme valintojemme seuraamuksille. Ja ei, me kaikki emme ole tehneet kaikkia näitä asioita, mutta jokainen on tehnyt jotain. Aivan kuten monet ovat myös toimineet ja vastustaneet tätä laskeutumista jatkuvasti syvenevään tiedostamattomuuteen. Mutta kun tietoisuutta nostetaan, niin nostetaan myös niiden panoksia, jotka pelkäävät sen paljastumista, mitä on varjoissa. Tuo samansuuruinen vastareaktio jatkuu laantumatta.

Yhdellä tasolla sen mistä löydämme itsemme nyt, ei pitäisi olla yllätys kenellekään. Maailmassa missä immuunijärjestelmämme on hyökkäyksen alla – tukahduttavat menettelytavat terveyttä parantavien sijasta, ilmansaasteet, myrkyt ruokaketjussa ja kaikkialla ympärillämme kertakäyttökulttuurissamme – sairaus löytäisi tietysti lopulta tiensä! Miksi ei löytäisi? Mutta toisella tasolla on esitettävä kysymys, miksi tämä sairaus ja miksi nyt. Planeetalla jossa yli neljä miljoonaa ihmistä vuosittain kuolee altistuksesta ulkoilman saasteille, mikseivät nuo henget ole olleet tarpeeksi tärkeitä lopettaaksemme sen, mitä teimme aiemmin? Miksi hallitukset eivät ole ympäri maailmaa mobilisoituneet poistamaan noita saasteita niin, kuin ne ovat nyt estäneet covid-19-virusta leviämästä? Miksi ihmiskunta oli laajasti turtunut modernin elämäntyylinsä seuraamuksille ja jatkanut sitä normaalina tähän saakka? Mitä niin erityistä on juuri tässä ajan hetkessä? Mikä on muuttunut?

Pelkomme kohtaaminen

Saturnuksen ja Pluton yhtymä tammikuussa 2020 veti verhon sivuun ja paljasti ihmiskunnan ylimielisyyden seuraamukset. Se oletus, että voisimme vain jatkaa ikuisesti tämän planeetan raiskaamista ja riistämistä rangaistuksetta, on tehty hyvin selväksi tarinalla viruksesta, joka uhkaa elämän jatkumista sellaisena, kuin olemme tunteet sen. Monet näkevät tämän luontoäidin kostona. Toiset uskovat, että se on ihmisen aiheuttama. Vielä toiset näkevät monimutkaistumisen testaavan, miten pitkälle pelkokerronta pystyy muokkaamaan ihmisten käyttäytymistä. Emme koskaan tiedä varmasti, miten päädyimme siihen, missä olemme nyt, mutta kaikki nämä perspektiivit antavat tärkeitä näkökulmia siihen väittelyyn, mihin menemme tästä. Vaikka virus on ydintarina, monet oheisongelmat ovat aivan yhtä suuri osa sitä kuvaa, jota maalataan tulevina kuukausina.

Nykyajan tieteellinen rationalismi on edistänyt monumentaalista kuolemanpelkoa niin, että ikääntymisestä on tullut hirmuinen vastustajamme ja nuoruutta ihannoidaan aivan järjettömästi. Meidän täytyy polkea sairaus ja taistella se alistumaan sen sijaan, että kuuntelisimme sen viestiä ja muuttuisimme sen mukaisesti. Silloin kun sairaus ja kuolema nähdään vihollisena, käymme jatkuvaa sotaa niiden kanssa kehossamme ja mielessämme. Elämästämme tulee taistelukenttä vihollista vastaan, joka voittaa aina lopulta. Tällainen aika pakottaa meidät harkitsemaan asennettamme kuolemaan. Onko se demoninen olento, joka odottaa ikuisesti valmiina napatakseen mahtavan kätensä pyyhkäisyllä kaikki, joita rakastamme? Vai onko se viisain opettaja, jota kannattaa kunnioittaa, joka raamittaa elämän ja antaa merkityksen? Pluton ja Jupiterin yhtymä pitkin loppuvuotta antaa meille tilaisuuden pohtia syvästi kuolevaisuuttamme. Ei siksi, että meidät kaikki on tuomittu, vaan koska, jos emme tee sitä, emme ehkä ole kovin pitkällä tuossa jonossa! Jos kuolemanpelon massasublimaation (ylevöittämisen) ilmentyminen jatkuu jatkuvana luonnon alistamisena kuolemattoman ylemmyytemme todistamiseksi, sairaalloinen kuolemanpelkomme nopeuttaa ironisesti kollektiivista kuolemaamme.

Lopun alkua vai uusi alku?

Tämä tuo minut takaisin pitkän tähtäyksen yleiskuvaan, jonka mainitsin. Mihin menemme tästä? Onko tämä lopun alkua vai tilaisuus luoda uusi alku? Olemmeko saapuneet niin nopeasi uuteen todellisuuteemme, ettemme kykene muovaamaan sen kehittymistapaa? Mitä voimme tehdä suljettuna koteihimme?! Pitääkö meidän vain kyyristyä alas ja toivoa parasta, yrittäen vastustaa sitä kasvaa epätoivoa, joka asettuu moniin, kun totuus uudesta uljaasta maailmastamme alkaa mennä perille? Vai käytämmekö tätä aikaa herätäksemme? Suunnitellaksemme polun eteenpäin, joka ei näytä yhtään siltä, mikä johti meidät tähän …

On rehellistä sanoa, että muutama seuraava kuukausi testaa meitä. Sulkemiset ja muut ilmentymät virukseen liittyvästä ahdistuksesta ovat kanssamme jonkin aikaa. Helpotus kesä/heinäkuussa 2020 kun Jupiter ja Pluto yhtyvät toisen kerran perääntyessään, saattaa hyvinkin osua yksiin paniikin vähentymisen kanssa, jota seuraa sen uusi lisääntyminen syyskuun lopussa/lokakuun alussa, kun ne kumpikin alkaa kulkea eteenpäin. Kun ne ovat yhtymässä viimeistä kertaa marraskuun puolivälissä, niiden viimeinen puheenvuoro asiasta ei ehkä ole kovin valaiseva. Kuitenkin Saturnuksen kertaluonteinen yhtymä Jupiteriin Vesimiehen 1 asteessa 21.12. enteilee uutta kerrosta tässä globaalissa ongelmassa. Vesimies on ihmisyyden ja sisaruuden/veljeyden merkki. Saturnuksen, karman herran, ja Jupiterin, suuren hyväntekijän, kättely tässä kohtaa saattaa tuoda toivoa ja suuremman kontekstin siihen, mitä on tapahtunut. Mutta ei antamatta meille kaikille painavaa vastuuta muuttaa oma itsetuntomme, todellisuutemme ja perspektiivimme mukautumaan juuri näillä paikkeilla paljastuneisiin totuuksiin.

Eteenpäin vuoteen 2021

Saturnuksen (Vesimiehessä) ja Uranuksen (Härässä) neliö koko vuoden 2021 testaa luonteenlujuuttamme tässä mielessä. Päätämmekö tehdä asiat eri tavalla globaalisti? Vai vastustammeko välttämättömiä muutoksia ja sallimme turhautumisen menneisyyden menettämisestä ryöstää meiltä positiivisen tulevaisuuden? Otammeko avosylin vastaan innovatiiviset tavat elää tämän kriisin vanavedessä vai turvaudumme niihin "luotettavaksi todettuihin" menetelmiin, jotka alun alkaen saivat meidät tähän sekasotkuun? Tämä on avainhaaste ensi vuonna. Elämä (ja bisnes) ei voi jatkua entiseen malliin. Ja siinä määrin kuin jatkuu, kohtaamme ennen pitkää paljon suurempia uhkia terveydellemme ja vapaudellemme.

Kun Uranus ja Saturnus muodostavat neliön, meidän täytyy toimia. Sitä ei voi välttää. Tässä me arvioimme elämäämme, kun hurrikaani on mennyt ohi. Alue on saattanut muuttua tunnistamattomaksi, ja monet hyvin tuntemamme maamerkit ovat poissa. Mutta tämä neliö antaa liikevoimaa ja innostusta aloittaa alusta ja siirtyä eteenpäin tuottoisalla tavalla. Jos niin valitsemme.

Tämä pätee yhtä paljon niin yksityiseen kuin julkiseen maailmaamme. Jos käytät sulkeutumisuneksimisesi siihen, milloin asiat "palaavat normaaliksi", saatat hyvinkin pettyä. Uusi normaali juurtuu, ja meidän täytyy valmistautua menemään sen mukaan, kun aika on oikea. Palaamme lopulta maailmaan, jota saasteemme eivät rasita ja joka on vapautunut ihmiskunnan huomattavan pitkästä jatkuvasta vaikutuksesta. Tuo maailma alkaa jo kukoistaa. Olemme osa sitä ja voimme päättää myös kukoistaa tai saastuttaa sitä taas katkerana ja turhautuneena menetetyistä asioista. On tietysti surua, ja jollakin ihmisillä sitä on paljon. Mutta suru jonka sallitaan virrata, ei saastuta. Ainoastaan silloin kun se kielletään tai torjutaan, siitä tulee pysähtynyttä katkeruutta tai kaoottista epätoivoa.

Periaatteessa meidät on tällä hetkellä pysäytetty globaaliin järkytystilaan. Kriisin kohdatessa vanhat traumat heräävät, mikä muodostaa tunne- ja tuskakerroksen toisensa perään. Näin ollen emme prosessoi pelkästään nykyhetkeä, vaan kaikki se heijastuu henkilökohtaiseen ja kollektiiviseen menneisyyteemme. Kaikkiin noihin ratkaisemattomiin aikoihin, jolloin matto revittiin altamme ja kohtasimme tilanteita, joiden kestämisen kanssa kamppailimme. Tämän järkytyksen täytyy kadota kollektiivisesta energiakentästämme tulevina kuukausina. Mitä enemmän pystymme aikaansaamaan tyynen ja rakastavan tilan sen vastaanottamiselle, sen parempi, sillä meillä kaikilla on yhtä lailla haavoja hoidettavana. Näin saamme selkeyttä havaita, mitä oikeasti tapahtuu, ja erottaa viisauden ja järkähtämättömän läsnäolon myötä, mitä asialle todella täytyy tehdä.

Herääminen uuteen todellisuuteemme

Pohjoissolmun saapuminen Kaksosiin 5.5.2020 muistuttaa meitä piristymään ja päästämään sisään raikasta ilmaa. Ravussa marraskuusta 2018 saakka olleen pohjoissolmun herkkä tunteellisuus antaa tietä ajattelemiselle, ei tuntemiselle, yhdistymiselle toisiin, ei omamme suojelemiselle. Tämä solmun siirtyminen patistaa meitä heräämään uuteen todellisuuteemme ja elämään sen – ollen välttämättä sitä, irrottautumatta siitä tai pelkäämättä sitä. Se kannustaa meitä katsomaan ulospäin yhtä paljon kuin sisäänpäin, liittymään yhteen yhteistyöhengessä. Muodostuu uusia ideoita, joita ei ole ajateltu ennen. Kun pitkittyneen rajoittamisen vaikutus alkaa purra, tämä solmumuutos antaa meille positiivisen lisäpotkun ja nostaa meidät turhautumisesta ja pelosta uusiin perspektiiveihin ja uteliaaseen asenteeseen tätä kummallista uutta maailmaa kohtaan.

Mars siirtyy omaan merkkiinsä Oinaaseen 28.6. ja pysyy siellä tammikuun 2021 alkuun saakka. Tämä on pitkä aika Marsille samassa merkissä, mitä pidentää sen perääntymisvaihe 9.9.–14.11. Tässä Mars on todellinen soturi. Mutta fokusoituna intensiivisesi omiin tarpeisiinsa, se kamppailee toisten tarpeiden huomioonottamisen kanssa, jos edes vaivautuu yrittämään sitä. Mars on ydinelämänvoimamme, joka saa meidät ylös sängystä joka aamu, laittaa ruuan pöytäämme, pitää rajamme ja suojelee henkilökohtaisia intressejämme. Sen matka Oinaassa saattaa paljastaa itsekkyyden pimeän puolen, jos toimitusketjut alkavat kompuroida ja ahdistus henkilökohtaisesta vakaudesta lisääntyy tulojen ja vapauden menettämisen vanavedessä. Viha ja turhautuminen saattavat läikkyä yli. Haavoittuvimmat tarvitsevat kovemman ja vaativamman äänen. Ketään ei pidä jättää taakse eikä pitää tärkeämpänä kuin toista. Tästä syystä Kaksos-pohjoissolmun kevyt kosketus on tärkeä, kun sen fokusoituminen yhteisön hyvinvointiin tasapainottaa tämän ajan itsekeskeisemmät tarpeet.

Marsin ja Erisin yhtymässä elo–joulukuussa 2020 kohtaamme merkittävän haasteen pysyä kurssissa tasapainoisella tavalla. Kieltäydy sallimasta pelko- tai turhautumistarinan demonisoida toisia. Käytä tätä energiaa puhumiseen ihmisten puolesta ja heidän oikeuksiensa suojelemiseen omiesi rinnalla. Tue yhteisön yhtenäisyyden etua, ei yksilöllisen suojautumisen. Pidä tänä aikana silmällä tarinoita, jotka jakavat. Älä koskaan unohda, että olemme kaikki tässä yhdessä. Mars ja Eris voivat olla jaloin itsemme, joka nousee taistelemaan hyvää taistelua, tai alhaisin itsemme joka sieppaa, minkä voi, niiltä jotka eivät pysty taistelemaan vastaan. Ahneus voi paljastua ja itsekkyys rehottaa. Mutta kumpikin on valinta, jota meidän ei tarvitse tehdä. Mars, sodan jumala, ja hänen sisarensa Eris, epäharmonian jumalatar, kykenevät suureen pahantekoon, mutta harmoniassa suuremman hyvän kanssa niistä tulee mahtava voima suojella rohkeasti ja nimetä kielletyt totuudet.

Täysivaltaisuus ja kontrolli

Pelko on ollut suuri tasoittaja tässä prosessissa. Kuninkaallisista kodittomiin kadulla, meille kerrotaan, että kaikki ovat vaarassa eikä kukaan ole immuuni. Sen motivoimana aiemmin käsittämättömät kansalaisoikeuksien rajoittamiset on määrätty ja hyväksytty suurelta osin kyseenalaistamatta. Kun Jupiter ja Saturnus tekevät yhtymän joulukuussa 2020, tämä saattaa alkaa muuttua, sillä Jupiter antaa suuremman perspektiivin, laajemman näkemyksen ja juurruttaa sisäämme tulevaisuuden himon. Jos tulevaisuus näyttää liian rajoitetulta tässä kohtaa, ihmisistä saattaa tulla hyvin vaellushaluisia! Ja jos auktoriteetit pyrkivät laajentamaan liikaa virukseen liittyvää valtaa vuoteen 2021 mentäessä ja edellä mainitun Saturnuksen ja Uranuksen neliön katseen alla, he saattavat yllättyä tuon tunteen voimakkuudesta kansan keskuudessa. Varjopuolellaan Saturnus Vesimiehessä pyrkii kontrolloimaan (Saturnus) massoja (Vesimies). Se pelkää individualismia ja itsemääräämisoikeutta ja pyrkii rajoittamaan sitä. Toisaalta Uranus vaatii vapautta hinnalla millä hyvänsä ja Härässä se on itsepintainen tuossa vaatimuksessaan!

Kontrollikysymys sinänsä – kenellä se on? miten hän käyttää sitä? miten me käyttäydymme, kun menetämme sen? kenelle annamme sen ja miksi? – on yhtä perustavanlaatuinen tässä ajassa, kuin missä tahansa muussa. On helppoa menettää yhteys täysivaltaiseen itseensä, kun on suljettuna kasarmiin ja pelkää, mikä "tuolla ulkona" vaanii. Mutta luontaista täysivaltaisuuttamme eivät vähennä olosuhteet, mitä ikinä ne ovatkin. Eikä elämisen ydintehtävä muutu. Olemme täällä herätäksemme. Puhtaasti ja yksinkertaisesti. Ottamassa takaisin Itsen ja antamassa sen elämän palvelukseen. Voimme tehdä sen, missä tahansa olemme, kuka tahansa olemme ja mitä tahansa tapahtuu ympärillämme.

Mikään ja kukaan ei voi varastaa viisauttamme tai rajoittaa kasvavaa tietoisuuttamme. Jos lisääntyvä määrä ihmisiä omistaa tämän ennenkuulumattoman ajan todellisen Itsen tuntemiseen syvemmin, ajattele, miten erilainen tulevaisuutemme voi olla! Miten rohkea ja kirkas ja kaunis. Kuin ruumiillistunut evoluutiohyppy, voisimme ilmestyä tästä esiin ymmärtäen syvällisesti, miten päädyimme tähän ja miten varmistamme, ettemme enää koskaan palaa, ennen kuin lähdemme seuraavaan seikkailuumme. Yhdessä.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.