LOKAKUUN 2018 ASTRO-ENERGIARAPORTTI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

30.9.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Suhteita ja paljastuksia

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Lokakuussa 2018 nähdään Uranuksen neliö kuunsolmuihin, joka asettuu asumaan viideksi kuukaudeksi. Tämä allianssi puhuu sekä positiivisesta potentiaalista että riskistä. Se voi merkitä laajamittaista muutosta, joka luo innovatiivisemman ja rohkeamman asenteen henkilökohtaisella, paikallisella ja globaalilla tasolla. Tai saatamme päätyä reagoimaan elämän haasteisiin sokeana niiden syvemmälle merkitykselle ja pakenemme tahattomasti älyllisiin teorioihin "oikeista" asioista, ruumiillistamatta noita uskomuksia "reaalimaailman" tavalla. Tämä Uranuksen ja solmujen suhde muistuttaa meille, että tulevaisuus voi riippua yhdestä päätöksestä yhtä lailla, kuin sisältää äärettömästi mahdollisuuksia. Se antaa meille voiman vaikuttaa moniin elämiin lähellä ja kaukana ja vaatii, että kunnioitamme tätä vastuuta, joka meille annetaan.

Uranus viimeistelee parhaillaan keskeneräisiä asioita, valmistautuen lopulliseen siirtymiseensä Härkään maaliskuussa 2019. Se meni ensimmäisen kerran Oinaaseen, edelliseen merkkiin, toukokuussa 2010, mistä lähtien impulsiivisemmilla meistä on ollut tietty määrä pelivaraa. Oinas on tulista energiaa, nopea toimimaan, nopea muuttumaan ja aina valmiina aloittamaan jotain uutta. Jos ensimmäinen päätös ei toiminut, kokeillaan tätä toista, ja sitten tuota. Se ei jää norkoilemaan loppuun saakka ja yritä saada jotain toimimaan, mikä on jo murskautunut virheellisen impulssin kiviin. Eikä se lue virheitämme miinukseksi meille!

Toisaalta Härkä on paljon jyrkempi ja innokkaampi pysymään samalla polulla, vaikka mikä olisi. Uranus Härän merkissä on aivan yhtä impulsiivinen kuin aina, mutta harkitsemattomien päätösten ja huonosti ajateltujen suunnitelmien seuraamukset pysyvät paljon pidempään ja panevat meidät kovan paikan eteen. Niinpä Uranuksen valmistautuessa siirtymään lopullisesti Härkään, meidän täytyy pohtia, mikä rajoittaa liikkumistamme ja kasvuamme. Mikä laukaisee impulsiivisen puolemme? Mikä pitää meidät jumittamassa vanhoissa, sitkeissä tavoissa? Mihin käyttäytymistapoihin sorrumme toistuvasti riippumatta siitä, miten huonosti ne ovat toimineet aiemmin?! Näiden tunnistaminen nyt auttaa meitä rajoittamaan impulsiivista reagointia ja erottamaan sen, mikä todella täytyy muuttaa, kun Uranus aloittaa kuusi katkeamatonta vuottaan Härässä maaliskuussa 2019, ja voimme muuttaa nuo leppymättömät asiat, mihin emme ole koskaan uskoneet pystyvämme.

Pluto alkoi kulkea eteenpäin Kauriissa syyskuun viime päivinä, mikä merkitsee alkua seitsemän kuukauden merkittävälle ulkoisen muutoksen jaksolle. Päivittäiset rutiinit voivat mennä sekaisin, kun instituutiot jotka ovat perustavanlaatuisia omalle elämäntavallemme, kangertelevat. Rakenteet ja järjestelmät jotka tukevat elämäämme, saattavat horjua lisääntyvässä määrin. Ne jotka pyrkivät käyttämään väärin julkisen viran valtaa, saattavat katua entistä ylimielisyyttä ja yrittää sovittaa asioita, vaikkakin liian vähän ja liian myöhään.

Se muodonmuutos jonka Pluto toteuttaa henkilökohtaisessa ja kollektiivisessa elämässämme, on harvoin lempeä, mutta aina välttämätön. Saturnuksen ollessa nyt Pluton seurana Kauriissa, kohtaamme lisääntyvässä määrin muutosvastarintamme seuraamukset – niin paljon kuin muutosta haluammekin. Seuraavat seitsemän kuukautta muuttavat jääräpäistä maaperää ja paljastavat lisää "kunniallisen" yhteiskunnan pimeitä heikkouksia, valaisten sisällä ja ulkona varjovoimia, jotka jatkavat sitä piittaamatonta riistämistä, joka pönkittää maailmaa, missä raha on kuningas ja valta korkeinta valuuttaa.

Toisaalta vähenevä neljänneskuu Ravussa 2.10. muistuttaa meille, että toiset ihmiset eivät ole vihollisia, edes silloin kun he ovat! Voimme olla tiukasti epäoikeudenmukaisuutta vastaan, karkottamatta mielestämme kaikkea toivoa armosta niille, jotka jatkavat sitä. Jakavat poliittiset mielipiteet ja ihmiset, joilta on riistetty äänioikeus, aiheuttavat konfliktia ja sotaa. Meillä on niitä jo tarpeeksi. Useimmat tämän planeetan ihmiset kamppailevat tietämättömyyden sisäisten voimien kanssa ja näkevät egon vääristynein silmin. Viilentävää vettä kaadetaan epäsovun ja vihan tuleen, kun tunnistamme, että tuo sama konfliktimme syy – egon tarve voittaa hinnalla millä hyvänsä – myös yhdistää meitä. Käytä tämä neljänneskuu yhdistymiseksi toisten kanssa ja luo turvallinen tila, jossa voi edistää sovintoa ja kompromissia, valmiina uuteen kuuhun Vaa'assa viikon päästä.

Venus perääntyy 5.10.–16.11. Tämä tapahtuu vain kerran puolessatoista vuodessa, ja se merkitsee tärkeää aikaa pohdiskella ja harmonisoida uudelleen arvomme, suhteemme ja mielihyväkapasiteettimme. Venus joka on parhaillaan Skorpionissa, pyrkii uppoutumaan täysin himon ja kaipauksen kokemukseen. Oman halun vaistomaisen voiman täytyy vallata se, ja sen täytyy riutua kaikenkattavassa antautumisessa haluamaan toista. Tämä Venus kaipaa kadota myrskyisään intohimoon, joka lisää syvyyttä ja kiihkeyttä sen suhteissa. Perääntyessään Skorpionissa se korostaa halun pakkomielteisyyttä ja valaisee erityisesti sitä, missä samaistumme intohimoiseen halukokemukseen ja ruokimme itseämme sillä. Se paljastaa, missä meitä motivoi kyltymätön tarve kiihkeisiin tunteisiin, joka luo ongelmallisia tilanteita ja suhteita, joista emme tunnu pystyvän päästämään irti.

Tämä Venus valaisee, missä intohimon voima kaikissa muodoissaan pitää meitä kiinni olosuhteissa, jotka vähentävät hyvinvointiamme. Jos tarvitsemme intohimotunteen "mehua" tunteaksemme olevamme elossa, saatamme tyytyä haitalliseen ja yhtä lailla elämää vahvistavaan kiihkeyteen ja sotkeutua suhteisiin, jotka pitävät meidät vihaisena, tarvitsevana tai pakkomielteisenä. Seurauksena saattaa olla valtataisteluja, kun panostamme lisääntyviä määriä energiaa ihmisiin, jotka kiukuttavat meitä, ja asioihin jotka perimmiltään kuluttavat energiamme, henkemme ruokkimisen sijasta.

Kun Venus perääntyy Skorpionissa kuun loppuun saakka, tarkkaile, missä jäät kiinni draamaan ja missä voit vain lähteä pois ja antaa sen olla. Kysy itseltäsi, mitä siinä oikeasti tapahtuu ja haluatko tai tarvitseeko sinun muuttaa tuota dynamiikkaa? Kenties tarvitsee, kenties ei. Vain sinä tiedät. Mutta kun tämä kuukausi etenee, ne ongelmalliset asiat joilla ruokimme itseämme, jotka ovat ikuisesti valituksen aihe ja joissa kuitenkin roikumme henkemme edestä, tulevat lisääntyvässä määrin ilmeiseksi. Saatamme löytää yllättäviä ja epämiellyttäviä totuuksia siitä, miten paljon identiteettiämme ja itsetuntoamme vahvistavat pakkomielteinen intohimo ja negatiiviset ihmissuhdedynamiikat. Ego rakastaa vihollista, ja niin paljon kuin kärsimmekin ja valitamme, lähteminen pois kerta kaikkiaan saattaa tuntua liian suurelta uhraukselta. Jos näin on, on paikallaan arvioida rehellisesti, miksi näin on, kun Venus joka perääntyy Skorpionissa, tuo valoa syvempiin motiiveihin.

Uusikuu 9.10. klo 3.48 Vaa'an 16 asteessa merkitsee hyvää aikaa puhdistaa ilmaa viimeaikaisista konflikteista. Pelkästään se, että olemme ottaneet yhteen toisten kanssa, ei merkitse, että meidät on sidottu sotaan ikuisiksi ajoiksi. Sitä vastoin meillä saattaa olla paljon enemmän yhteistä, kuin tiedämme! Ihmisluonto on syklinen ja se aaltoilee yhteenkuuluvuudesta ja ymmärryksestä selkkaukseen, erillisyyteen ja epäsopuun, ja sitten taas yhteyteen. Aivan kuten taivas on jatkuvassa liikkeessä, mikään ei pysy samana, ja se näkemys, että ihmiset eivät muutu koskaan, ei ole yksinkertaisesti totta. Allianssissa Neptunuksen ja Pluton kanssa tämä uusikuu sekä pehmentää että vahvistaa suhteitamme. Se tukee myötätuntoista sydäntä ja rohkeaa henkeä, joka on valmis sanomaan vaikeita asioita rohkealla rakkaudella tietäen, että se totuus joka vapauttaa meidät, on joskus kaikkein vaikein totuus.

Maailmassa josta näyttää puuttuvan rakkautta, kyky generoida sitä on harhauttavan mahtava voimateko. Kun Venus, Vaa'an hallitsija, perääntyy, itserakkaus on erityisen tärkeää. Ei narsistinen, itsekeskeinen "rakkaus", vaan lempeä ja hyväksyvä rakkaus. Ilman sitä olemme riippuvaisia toisten rakkaudesta, ehdollisesta rakkaudesta joka muokkaa meidät omaan agendaansa. Itserakkauden kera olemme itsenäinen ja kokonainen – vapaa rakastamaan, ketä haluamme ja miten haluamme, riippumatta siitä, vastataanko tuohon rakkauteen vai ei. Tämä kuu kannustaa sydämen asioiden syvälliseen pohdiskeluun ja antaa tilaisuuden harmonisoitua omaan rytmiimme, joka hyvin usein hukkuu maailman meteliin.

Pluton neliö aurinkoon 9.–15.10. muistuttaa meille, etteivät dramaattisuus ja kiihkeys ole välttämättä merkityksellisen suhteen tunnusmerkkejä. Jos se ei kestä jokapäiväisen elämän vaatimuksia – koska maallinen todellisuus muodostaa suuren osan päivästä – saatamme käyttää suhdetta paetaksemme elämää, emme jakaaksemme tuon elämän intiimisti toisen kanssa. Suhteita on kaikenlaisia. Niiden vertaaminen keskenään on hyvin turhaa. Mutta niille jotka miettivät, mihin tämänhetkinen yhteys johtaa: "Onko se, mitä haluan? Ravitseeko se minua syvästi? Onko se liian vakava tai ei riittävän tärkeä?", tämä allianssi voi antaa selkeyttä. Jokapäiväisen elämän alkemialiekeissä kohtaamme usein syvällisimmät haasteet ja syvimmän transformaation. Suhteet jotka voivat sukeltaa syvälle tähän ulottuvuuteen, löytäen kallisarvoisuutta arkipäivän keskeltä, voivat kestää paljon kaikkea, mitä elämä heittää, vahvana ja jaettuun rakkauteen juurtuneena. Perääntyvän Venuksen tukiessa kaikkia, jotka etsivät syvempää ja merkityksellisempää ymmärrystä rakkaudesta, tämä Pluton ja auringon neliö paljastaa sekä suhteen heikot kohdat että suurimmat vahvuudet, mikä tekee meille mahdolliseksi pohtia syvästi, kenen kanssa haluamme jakaa elämämme ja miksi.

Merkurius siirtyy Skorpioniin 10.10. ja pysyy siellä 31.10. saakka. Yhtymässä kuuhun ja oppositiossa Uranukseen vaihtaessaan merkkiä, tämä Merkuriuksen läpikulku saattaa paljastaa tunnelatautuneita asioita, jotka laukaisevat vaistomaista puolustautumista tai ennalta ehkäiseviä iskuja niihin, joiden tunnemme kohta iskevän puukolla! Meidän saattaa hyvinkin tarvita rauhoittua ja pohtia hetki, ennen kuin päätämme, kuka on vihollinen ja mitä oikeasti tapahtuu. Merkurius Skorpionissa haluaa ennen kaikkea ilmaista totuuden, mutta monet sen totuuksista on vaikea kuulla. Kyse ei ole siitä, että se haluaa kaivella haavoja ja saada aikaan tuskaa – se ei vain voi itselleen mitään! Sen näkemys voi olla niin osuva, että kiistaa, konfliktia, väärinymmärrystä ja jopa vieraantumista on vaikea välttää. Meidän kaikkien velvollisuus on siksi varmistaa, että korjaamme Merkuriuksen näkemyksen siunaukset ja samalla navigoimme sen haasteita myötätuntoisen armon kera.

Vaikka Merkuriuksen matka Skorpionin läpi saattaa testata meitä aitousosastolla, se tuo kuitenkin omanlaistaan vapautta. Jos seisomme tukevasti sen totuuden edessä, vahvistumme mittaamattomasti. Merkurius ei toimi ilkeydestä. Se sanoo pelkästään, mitä sen täytyy, ja siirtyy eteenpäin. Jos tunnemme julkitulon pistoksen tai paljastumisen tuskaa, se näyttää, missä sydämen täytyy avautua ja mielen laajentua. Totuus nousee kuin kupla – ei silloin, kun me luulemme olevamme valmis, vaan silloin kun se on valmis! Ainoastaan kohtaamalla suoraan sen vaikutusvoiman, löydämme kapasiteettimme hyväksyä sen ja siirtyä sen läpi.

Eris on oppositiossa aurinkoon 13.–19.10. Sille ei aiheuta tunnontuskia astua taisteluun, olla epäsuosittu ja ilmaista se rajoittamaton totuus, jota kukaan muu ei sano. Se haluaa meidän olevan aito ja todellinen, vaikka se merkitsisi vihaista ja katkeraa. "Jos olet sitä tällä hetkellä, niin älä taistele sitä vastaan!" se sanoo. Sen oppositio aurinkoon Vaa'assa tuo esiin sen, missä yritämme kieltää tunteemme ja impulssimme. Se pakottaa meidät katsomaan ilman vilppiä, missä ja miten tukahdutamme luontaisen ja vaistomaisen tietämisemme, suosien kohteliaampaa ja miellyttävämpää välttelyä tai puolitotuutta. Yhdessä Skorpionissa olevan Merkuriuksen kanssa, se luo vaikuttavan ja totuudenmukaisen voiman, kun taas aurinko Vaa'assa tasoittaa sen julmempaa terää – ei naamioimaan tosiasioita, vaan toimittamaan ne herkällä, mutta säälimättömän rehellisellä tavalla. Jos vaikeisiin kysymyksiin pitää tarttua, tässä on paljon tukea rehelliseen dialogiin, mutta ne jotka haluavat vain peittää tai välttää, saattavat kohdata sellaisten totuuksien kesyttämättömän voiman, jotka vaativat kertomista seuraamuksista piittaamatta.

Sekstiili Saturnuksesta Kauriissa Venukseen Skorpionissa 19.–28.10. antaa vähän taustatukea, jos asiat (ja erityisesti suhteet!) tuntuvat vähän (tai paljon!) intensiivisiltä. Maadoittaessaan meidät intensiivisyyden keskellä, tämä allianssi auttaa meitä nauttimaan paljastusprosessista, sen pelkäämisen sijasta. Mitä enemmän pystymme arvostamaan jokaisen paljastetun totuuskerroksen luontaista kauneutta, sitä helpommaksi aitous tulee. Kolmio Jupiterin ja Kheironin välillä 20.10.–13.11. antaa lisätukea niille, jotka siirtyvät jumiutuneiden tunteiden hetteiköstä, oivaltamisen kevyempään ja laajentavampaan paikkaan. Tämä liikesuunta ei sovi kaikille. Joidenkin täytyy siirtyä tunteisiin ja pois mielestä, toisten pois tunteista ja suurempaan kiintymättömyyteen. Vain sinä tiedät, missä sinun täytyy olla ja miksi. Mutta kaikilla jotka etsivät totuutta, on tuolle matkalle tällä hetkellä tukea ja kannustusta.

Uranuksen ja auringon oppositio 21.–27.10. pitää meidät varpaillaan ja estää meitä ajautumasta takaisin huonoihin tapoihin, jotka etäännyttävät meidät elämästä. Uranuksessa joka perääntyy parhaillaan Härässä, on kyse tuollaisten tapojen häiritsemisestä ja kieltäytymisestä antaa niiden voittaa. Ihmisen tiedostamattomuuden voima on herpaantumaton, mutta niin on myös ajankohtainen evoluutioimpulssi herätä. Kun Uranus matkaa Härässä tulevina vuosina, tasapaino muuttuu jälkimmäisen hyväksi, kun mielen, kehon ja hengen itsepintaisimmat tavat joutuvat totuusvoimien hyökkäyksen kohteeksi sisällä ja ulkona. Tämä ajankohtainen oppositio muistuttaa meille, että me emme sanele evoluutioaikataulua, vaan olemme sen kohde. Emme voi pysäyttää sitä emmekä pakottaa, mutta voimme harmonisoitua siihen täysin luottaen.

Jos Uranus kamppaa sinut nyt odottamattomilla tapahtumilla, jotka ravistelevat sinut hereille, yritä levätä tuossa luottamuksessa pelon sijasta. Tee uskosta tapa ja rohkeudesta oletusasetuksesi. Ja silloin kun et pysty siihen, päätä aloittaa uudestaan. Vanhat tavat ovat sitkeässä, mutta ne kuolevat lopulta. Kun aurinko kulkee Skorpionin läpi 23.10.–22.11., voimme löytää täsmälleen, mitkä tavat pidättelevät meitä, ja päättää käsitellä ne kerta kaikkiaan. Tämä on erinomaista aikaa sitoutua elämään eri tavalla ja haastaa sisäiset äänet, jotka vaativat tiettyä perspektiiviä, jonka tiedät olevan väärä. Älä anna niiden hukuttaa totuuden ääntä, jonka volyymi lisääntyy päivä päivältä.

Täysikuu Härän 2 asteessa 24.10. klo 16.46 UT valaisee sen kyseenalaistamisen voiman, kuka uskomme olevamme. Yhtymässä Uranukseen ja oppositiossa Venukseen, se antaa rohkeutta seistä vahvana itsepetoksen ja kieltämisen edessä ja patistaa meitä katsomaan itsepetoksen yli. Tämä on syvällisen muutoksen ja vallitsevan tilan radikaalin häiritsemisen kuu. Se uhkaa testata myös ne vahvimmat kiintymykset, jos en tekevät myönnytyksiä vapauteemme. Neliössä pohjoissolmuun tämä kuu voi joko singota meidät eteenpäin tai pidätellä meitä, riippuen tavastamme käyttää sitä. Kieltäytyminen hievahtamasta voi olla yhtä radikaalia kuin irtipäästäminen kaikesta, jos sitä olosuhteet vaativat.

Viisas erottelukyky on avain tämän kuun energian käsittelemiseen, ja saatamme hyvinkin kokea sen aaltoja loppukuukauden ajan. Asiat jotka ovat olleet pitkään kypsiä muutokseen, voivat muuttua eksponentiaalisesti näillä paikkeilla, luultavimmin juuri, kun olemme tottuneet elämään niiden kanssa! Vastaavasti projektit joita olemme tavoitelleet, koska ajattelimme, että meidän pitäisi, saattavat tuntua työläiltä jatkaa, mikä ennakoi paluuta yksinkertaisempaan elämään, joka uhrattiin aiemmin etenemisen alttarille. Se mitä tämä kuu merkitse yksilöllisille elämänolosuhteille, vaihtelee tietysti, mutta lopputulos voi olla energiamme ja aikomuksemme voimakas ja positiivinen uudelleenkalibrointi, jos sallimme sen.

Sekstiili Saturnuksen ja auringon välillä 24.–31.10. antaa lisää maadoittumistukea. Se mikä tuntuu taakalta, voi osoittautua paljon tyydyttävämmäksi, kun löydämme luovia tapoja päästä käsiksi syvempään ja aidompaan vaisto- ja tunnevirtaan. Jos täysikuu valaisi sisäisiä ristiriitoja, joita yritämme sovitella, Saturnus ja aurinko antavat rohkeutta ja luovuutta elää syvemmässä harmoniassa vastakkaisilta näyttävien halujen ja dravien kanssa. Venuksen ollessa yhtymässä aurinkoon 24.–28.10., varjoitsen hyväksymisestä tulee rakkaudenteko, joka osoittaa sitoutumisemme syvyyden oman potentiaalimme toteuttamiseen, minkä tahansa muodon se ottaakin. Meidän ei tarvitse saavuttaa suuria asioita, tehdä nimeä itsellemme tai kehittää jotain uskomatonta uutta voimaa! Elämän ydinhaaste on pelkästään olla, kuka olemme, ilman vilppiä tai häpeää – ilman kieltämistä ja tukahduttamista, joka vääristää ihmisen ilmaisudraivin täysin joksikin vähemmän opettavaiseksi. Kun lokakuu tulee loppuun ja kuu alkaa vähetä, meitä – jokaista meistä – kutsutaan ottamaan riski ja olla vähän enemmän, kuka oikeasti olemme, ja vähän vähemmän, kuka luulemme, että meidän pitäisi olla.

Merkurius siirtyy 31.10. Jousimieheen, missä se alkaa perääntyä ensi kuussa. Samana päivänä Venus perääntyy Vaakaan. Tarkista ensi kuun raportista lisäinformaatiota niistä. Sitä odotellessa riittää, kun sanotaan, että lokakuu päättyy vähenevä neljänneskuu Leijonassa, mikä antaa lohtua egoille, jotka ovat haavoittuneet täysikuusta viikkoa aiemmin. Ego ei ole vihollinen siitä huolimatta, mitä olet ehkä kuullut. Tarvitsemme sen itsetuntoa, substanssia ja identiteettiä, jolla navigoida maailmassa. Avaimena on tietää ero ehdollistuneen egoidentiteettimme ja muuttumattoman ja ehdollistumattoman ydinolemuksemme välillä. Läheisyys kummankin kanssa sallii meidän elää tietoisempana ja varustettuna kohtaamaan elämän kiemurat ja käännökset lisääntyvän viisauden ja armon kera.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.