HUHTIKUUN 2016 ASTROENERGIARAPORTTI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
30.3.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Henkiset soturit, joilla on parsittava peitto

Huhtikuu alkaa äskettäisen pimennysjakson päättyessä. Tämä voi merkitä helpotuksen huokausta jollakin, vaikka pimennykset jatkavat värähtelyään elämässämme useita kuukausia. Viime kuukausi oli melko intensiivinen ja se on saattanut jättää meidät tuntemaan vähän taisteluväsymystä! Itsetuntoon ja henkilökohtaiseen autonomiaan liittyvät haasteet ovat ehkä tuntuneet kovilta ja saaneet meidät miettimään, onko mitään todellista toivetta muutoksesta vai pelkästään samaa vanhaa kamppailua eri paketissa! Onneksi huhtikuun toinen puolisko antaa runsaasti tilaisuuksia virkistyä ja järjestäytyä uudelleen, mikä tarjoaa sisäisen tilan ajatella, minne menemme tästä.

Sitä ennen on kuitenkin joitain suuria voimia otettava huomioon, kun Aurinko ylittää kehittyvän Uranuksen ja Erisin yhtymän Oinaassa 6.-15.4. Kärsimättömyys saattaa hallita päivää ja vanhat turhautumiset nousevat esiin tahtomatta. Mitä tahansa pintaongelmat ovatkin, tämän Auringon yhtymä kahteen häiritsevään voimaan (kaiken lisäksi neliössä Pluton kanssa!) ennakoi esi-isien ja kollektiivisen tuskan kuohahtamista esiin, mikä voi vallata jokapäiväiset kokemuksemme, "superladata" reaktiomme ja vapauttaa voimakkaita tunteita, jotka eivät ole suhteessa käsillä olevaan asiaan. Uranuksen ja Erisin yhtymä vapauttaa kollektiivipsyykestä tukahdutettua tuskaa ja ongelmia, jotka liian monet ovat sivuuttaneet liian pitkään. Olemme noiden tunteiden kanavia ja meidän kaikkien täytyy kiitollisuudenvelasta löytää korkein ja viisain tapa kanavoida ne lopullisesti.

Kun Aurinko voimistaa tätä prosessia, voimme jokainen alkaa löytää oman tapamme kunnioittaa menneisyyttä ja niitä, jotka ovat kulkeneet haastavaa polkua ennen meitä – heidän perintöään vapaudellemme. He ovat saattaneet olla esi-isiämme tai nimettömiä vieraita, joiden identiteettiä emme koskaan tiedä, mutta he puhuvat kollektiivisydämellemme ja yllyttävät meitä priorisoimaan tasavertaisuuden, kunnioituksen ja vapauden kaikille ja pysäyttämään pitkäaikaisen sortamisen ja riistämisen jatkumisen. Ihmistaipumus etsiä valtaa toisista, haukkua niitä, jotka tuomitaan vähempiarvoiseksi, pelätä erilaisuutta ja tuomita negatiivisesti se, mitä emme ymmärrä, on luonut maailman, johon on kudottuna merkittävää epätasa-arvoa. Uranuksen ja Erisin kehittyvä liitto on valmis paljastamaan mädän ytimen maailmassa, joka on rakennettu heikompien riistämiselle voimakkaimpien palvelemiseksi. Se haastaa meidät kaikki kylvämään uuden maailman, joka palvelee tasavertaisesti kaikkia, jossa mikään olento ei ole omaisuutta ja kunnioitusta annetaan elämälle sen muodosta tai ilmeisestä arvosta riippumatta.

Neptunuksen ja Marsin neliö 3.-26.4. saattaa hämärtää motiivimme ja löydämme itsemme taistelemasta toisten ihmisten taisteluja omiemme sijasta, motiivinamme se ilmaisematon pakko, joka on kätkettynä psyykemme pimeisiin nurkkiin. Saatamme olla herkkä vaikutuksille, jotka eivät ole oma etumme, ja ihmisille jotka haluavat laittaa sanansa suuhumme ja tunteensa sydämeemme. Konfliktit voivat olla erityisen sotkuisia ja niitä on todella parasta välttää, jos ollenkaan mahdollista. Silloin kun raivo alkaa leimahtaa tai intohimo herätä, sitoudu ottamaan aikalisä ja luoda rauhallinen paikka, jossa sinä ja muut voitte miettiä, rentoutua ja palata tasapainotilaan, ennen kun asiat lähtevät käsistä. Mitä enemmän pystymme jokainen tekemään tämän, sitä suurempi on mahdollisuus rauhaan kollektiivi- ja henkilökohtaisella tasolla.

Uusi kuu Oinaassa 7.4. kutsuu meitä ottamaan vastaan tämän ajan potentiaalin riippumatta siitä, miten intensiivistä se henkilökohtaisesti saattaa olla. Luonnollinen halu on usein pyöritellä silmiämme ja rohkaista itseämme selviytymään haasteista siinä toivossa, että niitä seuraa rauha. Jos saisin punnan joka kerrasta, kun olen kysynyt: "Milloin asiat paranevat?", olisin miljonääri! Mutta tässä ei ole kyse "asioiden tulemisesta paremmaksi". On kyse meidän tulemisesta paremmaksi niiden asioiden elämisessä, joita haluamme välttää! Nimittäin vain tällä tavalla voimme tutustua itseemme joka kulmasta: ylhäältä, alhaalta, sisältä ulos ja takaa eteen. Muuten emme koskaan oikeasti tapaa itseämme, vaan vahvistamme pienennettyä versiota siitä, kuka olemme – joka on ilman sisua ja neuvokkuutta sekä vesitetty ja saarrettu pelolla, katumuksella ja kieltämisellä. Tämä uusi kuu vahvistaa meidät kohtaamaan todellisen itsemme ja esittämään osamme aidon itsemme nousemisessa, mikä symboloi nopeasti kehittyvän Vesimiehenajan syntymää.

Saturnus, Jupiter ja Merkurius patistavat 13.-17.4. meitä erottelukykyyn siinä, mihin uskomme, ketä pidämme uskottavana, minkä ymmärryksen omaksumme elämäämme. Merkityksen etsintä ja se tarve, että elämässä on tolkkua, saattaa olla suurin heikkoutemme tänä aikana ja se estää meitä tunnistamasta sitä henkeäsalpaavaa kauneutta, joka asuu kaaoksen ytimessä yhtä paljon, kuin se tulee järjestyksestä ja muodosta. Kun Uranus jatkaa kääpiöplaneetta Erisin lähestymistä tulevina kuukausina, asioissa saattaa olla vähemmän tolkkua, ei enemmän. Odottamattomat tapahtumat voivat yllättää meidät ja ne kääntävät osia maailmastamme ylösalaisin, henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti. Luottamus jumalaiseen järjestykseen joka tapahtuu tiettyjen sääntöjen mukaan, voidaan kyseenalaistaa. Tulokset joita luulimme saavamme, saattavat karttaa meitä ja voi tuntua siltä, että elämästä tulee aina vain ennustamattomampaa ja epäreilumpaa.

Ei mikään nätti kuva – tiedän – mutta nätteys ei pure nyt. Meidän täytyy olla rohkeita ja mitä pelottomimpia henkisiä sotureita, jotka ovat valmiita kohtaamaan elämän suoraan ja ottamaan vastaan kaiken, mitä se heittää meidän suuntaamme – hyvän, pahan ja merkityksettömän – ja elämään sen kaiken, sielu tulessa, mieli hereillä ja sydän avoimena vastaanottamaan syvimpiä oivalluksia ja suurinta viisautta. On aika elää elämää sellaisenaan, kaunistelematta ja kääntää sen paras puoli kohtaamaan meidät!

17.-18.4. nähdään ensin Marsin ja sitten Pluton pysähtyvän perääntymistä varten ja niihin liittyvät Jupiter ja Saturnus, jotka peruuttavat jo. Juuri kun energia tuntuu sopivan räjähtämään, tämä kahden raskassarjalaisen planeetan suuntamuutos tietää vastaavaa muutosta seuraavina viikkona, jännitteestä ja konfliktista suurempaan pohdiskeluun. Saatamme tuntea kutsun sisäänpäin miettimään omia ajatuksiamme ja tuntemaan sen sijaan, että analysoimme toisten ihmisten ajatuksia ja haastamme ne. Saatamme alkaa tunnistaa täydemmin, miten elintärkeää on kyseenalaistaa jokainen oletus, jonka olemme tehneet elämästä tähän mennessä, rikkoaksemme valheelliset lattiat ja lasikatot ja päästäksemme lähemmäs varsinaista ajatonta totuutta.

Syvällinen pohdiskelu on nyt hyvin "aspektoitua" ja se antaa voimakkaita elämää muuttavia oivalluksia niille, jotka lakkaavat yrittämästä pakottaa elämää mukavaan laatikkoon. Jokaiselle joka on valmistautunut antautumaan ja näkemään, mitä tapahtuu seuraavaksi, Mars ja Pluto antavat lupauksen sisäisestä vapaudesta, joka vapauttaa meidät tarpeesta taistella elämän kanssa ja voimme tanssia sen kanssa valppaana ja hereillä, tuntien sen liikkeet ja laulun ja sovittautuen sen tempoon, kun se kiemurtelee ja kääntyilee olemuksessamme.

Uranus ja Eris ovat yhtymässä Venukseen 20.-26.4., mikä tuo rauhoittavan ja lempeän kosketuksen niiden voimaan. Vaikka Venus Oinaassa on vähemmän lempeä ja vastaanottava, kuin se saattaisi olla jossain toisessa merkissä, se on kuitenkin liikkeellä nautinnon vuoksi, ei tuskan – tyydytyksen vuoksi, ei ärsytyksen ja ristiriidan. Jos olet nähnyt liikaa jälkimmäistä viime viikkoina, kutsu tätä Venuksen jaksoa sammuttamaan liekit ja täyttämään suhteesi positiivisemmalla energialla, asettaen yhteisen nautinnontavoittelun keskiöön muutamaksi päiväksi, ristiriidan ja valtataistelujen jatkamisen sijasta.

Skorpionin täysikuu 22.4. antaa viisasta valaistusta syvimmistä tunteistamme ja kehottaa tunne- ja psyykkisen hyvinvointimme rehelliseen arviointiin. Jos olemme kamppailleet jonkin aikaa tunnetuskan kanssa, ei ole mikään häpeä etsiä apua ja pyytää tukea. Ihmisenä oleminen on rankkaa. Elämä voi olla kovaa ja nämä päivät ovat uskomattoman intensiivisiä. Niitä jotka ovat olleet taisteluväsyneitä ja uupuneita, tämä kuu kannustaa pehmeään asenteeseen itseä kohtaan – halukkuutta myöntää aiemmin kielletyt tarpeet ja piilossa pidetty haavoittuneisuus. Olemme kaikki yhdessä tässä emmekä eroa kovasti toisistamme. Tarve näyttää tiettyä selviytyvää ja kovaa naamaa maailmalle voi pitää monet yksinäisyyden vankilassa, kyvyttömänä yhdistymään aidosti siitä pelosta, että naamio putoaa ja paljastaa pelokkaan, puutteellisen ja haavoittuvan ihmisen. Tämä kuu vakuuttaa, että on ok olla kaikkia noita asioita. Olemme, keitä olemme, ja tämän totuuden hyväksyminen voi olla parantavin ja vahvistavin lahja, jonka voimme antaa itsellemme ja toisille tämän kuun läpitunkevan säteilyn alla.

Kun huhtikuu päättyy, Merkurius pysähtyy perääntymään Härän 28 asteessa ja näin ollen kuukauden lopussa perääntyy viisi planeettaa. Taivas ei voisi olla selkeämpi: meidän täytyy pysähtyä, pohdiskella, palata asioihin, muistaa ja harmonisoitua uudelleen. Ja kenties meidän pitäisi lisätä mukaan myös "luopuminen", sillä edelliset asiat tekemällä erotamme luonnostaan selkeämmin, mikä palvelee meitä hyvin, ja meitä liikutetaan aina enemmän vapauttamaan se, mikä ei auta meitä kukoistamaan. Melko vähän aikaa sitten olemme ehkä soveltaneet "irtipäästämistä" vain niihin elämämme aspekteihin, jotka eivät selvästi toimi, ajatuksena parantaa jokapäiväisiä kokemuksiamme. Nyt irtipäästäminen on kokonaan toinen määräys. Meidät ehkä haastetaan päästämään irti niistä samoista mukavuuksista ja nautinnoista, joita olemme aiemmin tavoitelleet. Esteitä tulee kaiken muotoisina ja kokoisina. Jotkut suurimmista voi olla naamioitu saavutuksiksi, jotka pysyvät kuin liima, mikä vakuuttaa, että meidän on kannettava niitä mukanamme vastedes, vaikka mikä olisi. Irtipäästäminen entisestä loistosta voi olla kaikkein vaikeinta, sillä mitä on jäljellä, kun ne asiat jotka tekevät meistä sen, kuka olemme, alkavat hävitä?

Tämä kysymys roikkuu ilmassa, kun huhtikuusta tulee toukokuu. Olemme syvässä ja pitkähkössä uudelleenharmonisoitumisprosessissa henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti. Mitä ajattelemmekin sen sisältävän, se ei voi onnistua heijastamaan todellista kokemusta. Viime aikoina on ollut paljon turvariepuhenkisyyttä, mutta kun etenemme vuoden 2016 läpi, se voi hajota ja paljastua sisällyksettömäksi siellä, missä tarvitsemme sitä eniten. Huhtikuun toinen puolisko aloittaa hajottamisen ja samalla vapauttaa sen sisun ja kantin, jota tarvitsemme ollaksemme niitä henkisiä sotureita, joita todellisuudessa olemme. Jokaisella meistä – riippumatta siitä kuka, mitä tai missä – on ulottuvillaan voima murtautua vapaaksi menneisyydestä, astua nykyisyyteen ja muotoilla uudelleen nopeasti kehittyvää tulevaisuutta. Se vaatii rohkeutta ja saattaa venyttää meitä tavoilla, joilla meitä ei ole venytetty aiemmin. Mutta yhdessä pystymme tekemään sen askel askeleelta ja vähä vähältä, kutsuen rakkautta korjaavana, ei alistuvana voimana ja päättäväisyyttä voitelemaan tietoisuuskehitysmuutosten moottoreita.

-----------
Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.