VUODEN 2020 ASTROLOGIAA, OSA 4 – SATURNUKSEN ROOLI

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
28.5.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Loppupelejä ja pelin muuttajia

Saturnuksen aikajana 2020:

12.1. yhtymä Plutoon Kauriissa

22.3. siirtyy Vesimieheen

11.5. pysähtyy perääntymään

1.7. perääntyy takaisin Kauriiseen

29.9. pysähtyy lähtemään eteenpäin

17.12. siirtyy taas Vesimieheen (jossa pysyy maaliskuuhun 2023)

21.12. yhtymä Jupiteriin Vesimiehessä

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Ollessaan yhtymässä Plutoon tammikuussa ja Jupiteriin joulukuussa, Saturnus on avainpelaaja asioiden kehittymisessä tänä vuonna. Merkitessään vallanpitäjiä ja auktoriteetteja, sen asetelma Pluton kanssa merkitsee hallintovallan laajentumista ja kansalaisoikeuksien vähentymistä. Se valaisee, kuka saa muotoilla hallitsevan tarinan, miten he tekevät sen ja miten pelkoa käytetään tukahduttamaan ja kontrolloimaan. Tosiaankin, Saturnuksen ja Pluton tammikuinen yhtymä merkitsee paljon syvemmin valta- ja kontrollikysymyksiä kuin terveyttä ja sairautta, ja autoritaarisen vallan käyttämistä massoihin tavalla, jota ei ole koskaan ennen nähty niin valtavassa laajuudessa.

Saturnus ja sensuuri

Kun Saturnus saa valmiiksi siirtymänsä Kauriista uuteen kotiinsa Vesimieheen vuoden 2020 saatossa, se valaisee vapaan ajattelun ja avoimen keskustelun tukahduttamisen. Sanavapauden hiljentämisen ja sen, mitä tapahtuu, kun hiljennetyt kieltäytyvät hiljentymästä. Saturnus siirtyi Kauriiseen joulukuussa 2017. Siinä se vahvistaa valtaa auktoriteettien käsissä. He saavat määrätä tahdin ja asioita tapahtuu heidän edukseen. Vallanpitäjät voivat tulla omahyväisiksi tämän Saturnus-vaiheen aikana, koska heidän valtansa haastaminen usein epäonnistuu. Mutta kun Saturnus siirtyy Vesimieheen, tämä dynamiikka alkaa muuttua.

Aluksi Saturnus Vesimiehessä voi jatkaa ilmentymistä vertauskuvallisena saappaana, joka potkaisee toisinajattelijat takaisin ruotuun, tukahduttaa itsenäisyyden ja toimii vastoin kollektiivin hyvinvointia. Se on pelkoa siitä, että täytyy ajatella itse tässä hämmentävässä ja paradoksaalisessa maailmassa. Se haluaa kerrottavan, mitä pitää ajatella ja uskoa, ketä rakastaa, ketä vihata ja miten pitää itsensä turvassa. Siis kunnes se näkee ylähäältä sanelijoiden vaikutuksen ja uskaltaa miettiä, mikä vaikutus sillä on todellisuudessa "minuun".

Kun Saturnus hiippailee tänä vuonna konventionaalisen havaintotavan tuttuudesta (Kauris) itsenäisen ajattelun kartoittamattomalle alueelle (Vesimies), herää pelko: "Mitä jos olen väärässä? He ovat asiantuntijoita. Mitä minä tietäisin? Miten oikeutan vaistoni, kun se kehottaa minua toimimaan vastoin hyväksytyn uskomuksen periaatteita? Mitä jos jään yksin uskomusteni kanssa ja minua pilkataan uskalluksesta ajatella eri tavalla? Mitä jos minut torjutaan täysin ja jätetään yksin?" Mutta Saturnus on ennen kaikkea päättäväinen! Se läsnäolo Vesimiehessä voimaannuttaa meidät ajattelemaan itse, mitä ikinä se vaatiikin. Ottamaan vastuun omasta hyvinvoinnistanne. Nauttimaan kypsästä ajattelusta ja käyttäytymisestä, luovuttamatta itsenäistä näkemystämme "sijaisvanhemmalle", joka kertoo meille, mitä pitää uskoa.

Syntymäkartalla Saturnus Vesimiehessä

Jos synnyit aikavälillä helmikuusta 1991 helmikuuhun 1994, synnyit hyvin todennäköisesti Saturnuksen ollessa Vesimiehessä. Myös jos synnyit aikavälillä tammikuusta 1962 joulukuuhun 1964. Näin ollen näillä näkökohdilla on suuri henkilökohtainen merkitys sinulle, sillä aidon totuuden tavoittelu ja sen hyväksymiseen tarvittava rohkeus liittyvät ikuisesti oman elämäsi kehittymiseen. Sinulla seuraavat kaksi ja puoli vuotta on elintärkeitä aidon itsen löytämiselle. Sinun täytyy ehkä seistä lujana ja sanoa asiasi monilla tavoilla seurauksista riippumatta. Tämän lisäksi sinun täytyy ehkä kohdata sen vaikutus, ettet ole tehnyt sitä menneisyydessä. Jos olet hiljentänyt sisäisen tietämisesi sekoittuaksesi massaan, saattaa osoittautua, että sen tekemisellä on ollut vähän arvoa. On paljon parempi puhua totuuttasi ja sitten löytää niitä, jotka jakavat sen, kuin tehdä myönnytyksiä totuuteesi pysyäksesi sidoksissa niihin, jotka eivät jaa.

Heräämisen jalostaminen

Saturnus Vesimiehessä muistuttaa meille, että tuo usein lausuttu "kaikki tapahtuu juuri niin, kuin se pitäisi" -hokema ei merkitse, ettei ole mitään muuta tehtävissä, kuin antaa sen kaiken tapahtua. Me emme lataa heräämistä, vaan jalostamme sitä, hoivaamme sitä ja kyseenalaistamme ne aspektit, jotka toimivat sitä vastaan. Ja tehdessämme tämän havaitsemme, että viisas toiminta tässä hetkessä voi muuttaa seuraavan hetken. Että olemalla täysin läsnä ihmiskokemuksen menestyksille ja katastrofeille voimme uudelleenkalibroida sen ja muokata historian kurssia sen sijaan, että annamme sen vain muokata meitä.

Ja elämme parhaillaan monumentaalisissa historiallisissa risteyksissä. Valitaksemme hyvin meidän täytyy valjastaa voima Saturnuksen matkasta Vesimieheen ja sitoutua rohkeaan ajattelun ja hoivata uusia perspektiivejä. Tukahduttamatta keskustelua ja ruokkimatta mielipide-erojen pelkoa. Mustakuu Lillith ja Kheiron olivat yhtymässä Aurinkoon, kun Saturnus tuli ensimmäisen kerran Vesimieheen maaliskuussa 2020, mikä korosti sen Vesimies-matkan vaikutusta yksilölliseen ja kollektiiviseen itsetuntoon. Se todistaa ihmishengen parantavan säteilyn ja sen puhtaan voiman, joka vapautuu muistaessamme, keitä oikeasti olemme – jumala läpikotaisin ja yhtä lailla ihminen. Tästä maailmasta ja kaikista muista kaikkialla. Tätä voimaa eivät voi heikentää tyrannia tai valheet, manipulointi tai pelko. Se on valloittamatonta. Aina. Ja se tietää tuon totuuden. Me tiedämme tuon totuuden. Tämä on Saturnuksen viesti Vesimiehessä.

Loppupelin alkaminen

Perääntyessään takaisin Kauriiseen, viimeiseen vierailuunsa siinä heinäkuun alusta ja joulukuun puoliväliin, Saturnus laittaa joksikin aikaa vallan takaisin auktoriteettien käsiin. Mutta asiat muuttuvat silti. Informaatiosota pysyy. Mielipidesensuuri globaalien asioiden nykytilasta saattaa jatkua myös laantumatta, mutta ei niiden yrityshaluttomuudesta, jotka pyrkivät esittämään vaihtoehtoisen perspektiivin. Jos tämä olet sinä, älä anna periksi! Saturnuksen ensimmäinen tuleminen Vesimieheen on avannut oven tuoreiden perspektiivien mahdollisuuteen, ja sen paluu takaisin siihen joulukuussa vie meidät kaikki siitä läpi. Kun Jupiter ja Saturnus ovat yhtymässä Vesimiehen 1 asteessa 21.12.2020, kollektiivisen ymmärryksen ja havaintotavan uusi jakso alkaa, valmisteluna ratkaisevaan Saturnuksen ja Uranuksen neliöön 2021, joka päättää, kuka voittaa maaperää vallitsevassa tarinassa.

Periaatteessa Saturnuksen ja Jupiterin yhtymä 21.12.2020 merkitsee loppupelin alkamista prosessissa, joka alkoi kauan sitten. Luonteenomaisesti hiipuvalle kyvylle ajatella itse, kansa on hypnotisoitu mielettömällä sähköisellä sisällöllä, klikkaustäkyillä, jatkuvasti kapenevalla huomion piirillä, pikaruualla, myrkyllisellä ympäristöllä, vihan politiikalla ja niiden ajatusten tai ideoiden hiipivällä tukahduttamisella, jotka uskaltavat haastaa valtavirran. Elämme nyt tuon maailman seuraamuksia, ja on aika herätä! Saturnuksen ja Neptunuksen yhtymä Oinaan 1 asteessa helmikuussa 2026 paljastaa kerta kaikkiaan, olemmeko heränneet vai emme.

Pelin muuttaminen

Edessä on pitkä tie. Rohkeutta tarvitaan. Kuten myös huumorintajua ja kykyä tietää, milloin puhutaan suoraan ja milloin säästetään neuvot suotuisampaan ajankohtaan. Mikään lopputulos ei ole varma, joten omahyväisyyttä on parasta välttää. Toisaalta, meidän täytyy tietää omat rajamme ja pitää huolta itsestämme ennen kaikkea. Saturnus Vesimiehessä voi olla pelin muuttaja, jos annamme sen olla, ja se avaa keskustelun, paljastaa kätketyt totuudet ja antaa jokaiselle meistä syvän vastuuntunnon siitä, mitä uskomme – sellaisen, että sen pelkkä hyväksyminen, mitä joku meille kertoo, on kauhistus hienoviritetylle moraaliselle kompassillemme.

Annetaan vallitsevan tarinan laittaa todisteensa vaihtoehtoisten näkemysten todisteiden viereen. Keskustellaan, tutkitaan, kyseenalaistetaan ja analysoidaan. Annetaan argumenttien vakuuttaa meidät, vastaanottamatta uskomuksiamme kenenkään sanelusta. Mutta ennen kaikkea, annetaan Saturnuksen Vesimiehessä vahvistaa mielemme itsenäisyys ja oikeutemme muodostaa oma mielipiteemme ulkoisten todisteiden ja sisäisen tietämisemme perusteella. Ainoastaan silloin voimme päättää itse, mihin me kaikki menemme tästä.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.