MERKURIUS PERÄÄNTYY VESIMIEHESSÄ 30.1.–21.2.2021

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
26.1.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Me olemme kaiken alla

Mustan kuun Lillithin tehdessä yhtymää Erisiin Merkuriuksen alkaessa perääntyä (30.1. klo 15.46 UT), Merkurius ei pidättele eikä ota vankeja. Emmekä haluaisikaan, että meitä pidetään vankina, sillä se lupaa vapautta omien petostemme kahleista. Tässä ei ole kyse mutkikkaista huijauksista tai pitkäaikaisista petoksista, jotka imartelevat meitä huijatakseen, vaan jokapäiväisistä käänteistä ja kiemuroista, joita teemme välttääksemme kohtaamasta sen, kuka todellisuudessa olemme. Se, että Kuu on yksinään Neitsyessä Merkuriuksen tehdessä täyskäännöksen, puhuu tarpeesta käyttää huolellista erottelukykyä, kun kyse on itsensä arvioimisesta ja määrittelemisestä. Identiteetti on konstikas juttu – sekä matkamme mahdollistaja tässä maailmassa että konfliktin ja jakautumisen katalyytti – ja vaatii suurta taitoa käsitellä sen terävät kulmat viisaasti ja sujuvasti.

Emme ole yhtä kuin nimikkeemme

Tunnepanostuksemme määrä siihen persoonaan, jona pidämme itseämme, sanelee, miten hyvin voimme hyväksyä ne osamme, jotka eivät sovi tuohon kuvaan. Jos näemme itsemme myötätuntoisena, saatamme sivuuttaa sen, että meillä ei ole huolta toisen tuskasta. Jos näemme itsemme henkisenä, saatamme kaihtaa maallisempia tai tavallisempia vanhoja ihmispiirteitämme! Jos näemme itsemme ainutlaatuisen erilaisena, meidän saattaa olla vaikeaa tunnistaa yhteiset ominaisuutemme muiden kanssa. Tämä Merkurius kehottaa meitä tarkastelemaan niitä nimikkeitä, joita valitsemme itsellemme, ja miksi ne merkitsevät niin paljon. On kyse sitten henkisyydestä, poliittisuudesta, uskonnollisuudesta tai muista piirteistä, meillä kaikilla on niitä. Ne voivat olla hyödyllisiä määrittelemään uskollisuuden jotain asiaa kohtaan monimutkaisessa maailmassa. Mutta siinä määrin kuin annamme niille suuren merkityksen, niistä voi tulla myös kahleita, jotka varastavat meiltä vapauden.

Näiden kolmen viikon aikana voimme olla jonkin aikaa nimikkeetön ja katsoa, miltä se tuntuu. Miltä tuntuu olla erottumatta taustasta, näkymätön? Miltä tuntu luopua omasta nimestä, historiasta ja tarinoista, joita kerromme itsellemme siitä, kuka ja mitä olemme? Mitä merkitsee, kun meistä tulee ei-kukaan? Ja tekeekö tämä elämästä merkityksetöntä? Vai löydämmekö syvemmän ja pysyvämmän totuuden siitä, kuka oikeasti olemme?

Tämä kokemus syvemmästä itsestä, jota jokapäiväisen elämän lingot ja nuolet eivät kosketa, on kriittinen, kun lähestymme tämän vuoden ensimmäistä, Saturnuksen kolmesta neliöstä Uranukseen (17.2.). Tulevaisuus on kiinni tasapainosta, ja täytyy tehdä päätöksiä. Säilytämmekö vallitsevan tilan, vai luomme perustaa uudelle elämistavalle? Valitsemmeko rakkauden pelon sijasta vai pelon rakkauden sijasta? Otammeko tuntemattoman avosylin vastaan, vai pakenemme sen kynsistä riippumatta siitä, miten tukahduttavaksi tuttu on tullut? Siirrymmekö sanoista tekoihin, vai kaihdamme sitä vastuuta, mitä eläminen näinä poikkeuksellisina aikoina tarjoaa?

Useimmat ihmiset ovat traumatisoituneet jossain määrin viime vuoden aikana. Toisinaan kollektiivinen järkytys on ollut vähintäänkin aistittavaa, mikä on kaikunut koko siinä yhtenäisessä kentässä, joka yhdistää meidät kaikki. Pelkoa, epätoivoa, turhautumista, surua ja vihaa – kaikki tämä on ollut huomattavaa, kun olemme navigoineet olosuhteita, jollaisia ei ole koskaan ennen kohdattu. Tuollaiset olosuhteet jakavat ihmisiä. Juoksemme suojaan tai pysähdymme jähmettyen kuin jänis ajovaloihin. Joka päivä elämä kääntyy päälaelleen, odotukset lentävät tuulen mukana ja suunnitelmat romuttuvat. Etsimme turvallista maaperää jakaaksemme toisten kanssa, ja olemme epäluuloinen niitä kohtaan, jotka valitsevat eri kallion. Identiteettejä syntyy, mistä syntyy ristiriitaa. Seurauksena on jakautuminen, mikä heikentää meitä kaikkia.

"Minä olen" -olemuksen paljastuminen

Olemme kriittisessä kohdassa nyt. Se mitä tapahtuu tänä vuonna, on keskeistä sille, miten tämä vuosikymmen kehittyy. Me kaikki rakennamme perustaa tulevaisuudelle. Tehdäksemme sen hyvin, meidän täytyy tuntea ensin oma perustamme. Ei sitä, kuka luulemme olevamme tai päätämme olla, vaan se kuka olemme sen alla – Itse joka tietää kaikki asiat yhdeksi ja jolle identiteetti on pelkästään häiriötekijä. Tämä Merkuriuksen perääntymisjakso hajottaa "minä olen tämä, tuo tai jokin muu" -tilan ja paljastaa "minä olen" -olemuksen, joka on ilman hössötystä tai fanfaareja kaiken sen alla. Tästä paikasta voimme tehdä viisaita päätöksiä ja erottaa viisaimman toiminnan. Se patistaa meitä päästämään irti vaalituimmista identiteeteistämme, edes hetkeksi, tullaksemme siksi, mitä sen alla on.

Mitä enemmän energiaa panostamme näkemykseen: "Olen tämäntyyppinen ihminen, joka elää tällaista elämää", sitä enemmän kompastumme omaan identiteettiimme tulevina viikkoina. Ei siksi, ettemme ole, kuka ajattelemme olevamme, vaan koska olemme hyvin paljon enemmän, kuin mikään nimike sallii meidän olla. Egoidentiteetti ei lisää eikä vähennä säteilevää ja universaalia sydäntä. Sitä ei yksinkertaisesti voi määritellä mieltä tyydyttävällä tavalla, joten se pysyy tajuntamme ulkopuolella, samaan aikaan kun jatkamme identiteettejä, jotka voi määritellä. Mutta kun Merkurius perääntyy Vesimiehessä, voimme luopua tarpeesta olla joku ja kylpeä vain siinä pyhässä kentässä, joka yhdistää meidät kaikki. Kun elämä myöhemmin vaatii meitä ottamaan taas tuon identiteetin – kuten vääjäämättä käy – voimme tehdä sen vähemmän tunnepanostuksen, vähemmän pyrkimisen ja vähemmän itsepintaisuuden kera. Varmana siitä, että kaikki miten itsensä hahmottaa, on vain kalpea heijastus valtavasta ydinolemuksestamme. Tästä tyynemmästä paikasta syntyy selkeyttä ja virtaa viisautta. Ei ole mitään, mitä emme voi tietää.

Aika ottaa töpseli seinästä

Jos olet ollut viime aikoina pakahtunut tai hermostunut, tämä on hyvä aika ottaa töpseli seinästä, sulkea laitteet ja palata "tukikohtaan"! Tässä teknologia-ajassa jossa kaikki tapahtuu näppäintä painamalla tai ruutua pyyhkäisemällä, informaatioylikuorma on yleistä ja salakavalaa ruuturiippuvuutta on kaikkialla. Käytä nämä kolme viikkoa arvioidaksesi, miten suuri määrä teknologiaa riittää ja mihin vedetään raja. Vaikka jatkuvasti enemmän elämää pakotetaan verkkoon, se ei merkitse, että meidän täytyy toimia sen mukaisesti. Voimme silti tuijottaa ikkunasta, lukea hyvän vanhanaikaisen kirja, kirjoittaa kirjeen kynällä paperille, piirtää, laulaa, rukoilla, tanssia, kävellä, juosta, joogata, tehdä tai chitä tai karatea.

Merkuriuksen perääntyminen Vesimiehessä palauttaa meidät itsellemme, löytämään sen, mitä ja kuka olemme oikeasti kaiken sen lisäksi, mitä maailma kertoo meille, että meidän pitäisi olla. Pane merkille, kuka saa huomiosi nykyään? Miten reagoit tunteellisesti ja fyysisesti tapahtumiin niissä verkkopaikoissa, joissa puuhailet? Tuoko vuorovaikutuksesi sinulle rauhaa, viisautta ja selkeyttä? Vai laukaiseeko se tuskallisia tunteita, stressireaktioita ja tuon kalvavasti houkuttelevan pakon osallistua johonkin, mikä vaihtaa rauhan mielipidekonfliktiin?

Näin muutamme maailmaa

Jos astumme etäämmälle, järjestäydymme uudelleen ja pohdiskelemme tällä tavalla, voimme olla selkeämpi ja viisaampi, sitten kun tämä Merkuriuksen perääntyminen on ohi – juurtuneena tähän rajattomaan Itseen, josta totuus ja aitous virtaavat. Voimme silti ottaa kantaa, sanoa sanamme, kunnioittaa sisäistä tietämistämme ja ulkoisia sitoumuksiamme, mutta voimme tehdä sen selkeyden paikasta, nähden "pikkuitsen" yli siihen yhtenäiseen kenttään, joka yhdistää meidät kaikki. Tämän kentän tunteminen intiimisti on elintärkeää nyt, sillä tämän vuoden dynamiikkapotentiaali on haastava, vaikkakin hyvin luova. Paljon on kiinni tasapainosta, eikä mielipidesotiin hukkuminen auta monia nyt. Vaan globaali ihmisyhteisö, joka on maadoittunut totuuteen, turvautuu ajattomaan viisauteen ja kunnioittaa sitä yhtenäistä kenttää, josta me kaikki tulemme esiin …

Kuvittele, miten se voisi muuttaa maailmaa!

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.