VUODEN 2020 ASTROLOGIAA, OSA 2

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
23.3.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kuvittele, että …

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Jos etsit astrologista taustaa tälle ajalle, lue artikkelini "Vuoden 2020 astrologiaa, osa 1" 6.1.2020 ja "Uranus Härässä maaliskuu 2019 – huhtikuu 2026" 3.3.2019.

On sanomattakin selvää, että elämme intensiivisiä aikoja. Pelko on yleistä, eristäytymistä on kaikkialla ja ristiriitaista informaatiota ja ristiriitaisia mielipiteitä on runsaasti, mikä selkeyttää yhtenä hetkenä ja hämmentää seuraavana. Yhteisöjä on suljettu (miten helposti tuosta sanasta onkaan tullut jokapäiväinen ilmaisu), eikä kukaan oikein tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Syvenevä levottomuus lisääntyy. Maailmassamme on pielessä jokin, mikä voittaa fyysisen sairauden ilmeisen uhan. Oikaisua on tarvittu pitkään tällä planeetalla ja ajankohtainen tilanne synnyttää sitä, omalla kummallisella tavallaan. Joet virtaavat kirkkaampana. Ilma on puhtaampaa. Linnunlaulua voi kuulla kaupungeissa – tavallisesti se hukkuu moottorien ja koneiden meteliin. Luontoäiti jatkaa entiseen malliin, samalla kun ihmisrotu vetäytyy pois. Luonto hyötyy massiivisesta vetäytymisestämme. Tämä kertoo meille jotain, mitä emme voi sivuttaa enää hetkeäkään. Me olemme olleet virus tällä planeetalla aivan liian pitkään, ja meidän täytyy parantua, ennen kuin on liian myöhäistä.

Tauko

Ensimmäisistä vaikutelmista huolimatta elämme mahdollisuuksien, perustavanlaatuisen ja peruuttamattoman muutoksen aikaa. Asiat eivät ole koskaan aivan sitä, miltä näyttävät, eivätkä niin selväpiirteisiä, miltä ensin vaikuttavat. Totuuksia tulee pintaan pelon rinnalla. Kuten myös myötätuntoa, innovaatioita ja syvempää yhteisöllisyydentunnetta, kun kasvava hiljaisuus leviää ympäri maapalloa. On painettu tauko-näppäintä. Meitä nollataan. Kuvittele, jos tämä tekisi vuodesta 2020 ajankohdan, jolloin ihmisrotu tunnisti niin syvästi tuhoavan voimansa tällä planeetalla, että vannoimme kollektiivisesti muuttavamme sen tässä ja nyt ja pysäyttävämme tämä loputtoman marssin tuhoa kohti? Kuvittele, että vaadittiin vain tämä yksi globaali tauko, joka havahdutti meidät ja avasi jokaisen silmän …

Tämänhetkinen planeettatoiminta puhuu todellakin mahdollisuudesta suureen haasteeseen ja syvään parantumiseen yhtä lailla. Totuus nousee kuin kupla ja rikkoo omahyväisyyden tai kieltämisen kovettuneen pinnan. Kukaan ei odottanut niin nopeasti sitä, missä olemme. Tietysti monet pelkäävät oman henkensä tai rakkaidensa hengen puolesta tällä hetkellä, mutta tämän planetaarisen paniikin keskellä kaikki ponnistelut kollektiivisen tilan pitämiseen ja selkeyden säilyttämiseen tuovat tyynempiä laineita globaaliin lampeen. Jokainen rauhan hetki auttaa tasapainottamaan kollektiivista vaakaa.

Pelko on myös virus – ja erittäin tarttuva sellainen! Meidän ei tarvitse olla edes fyysisesti lähellä saadaksemme sen. Se kulkee radioaalloilla ja internetissä, puhelimessa, tekstiviesteissä ja videoissa. Television ja radion välityksellä. Ja sille on vaikeaa muodostaa immuniteettia. Näyttää siltä, että mitä avoimempi olemme sille, sitä pelokkaammaksi tulemme. Siksi on tärkeää pitää ekstrahuolta itsestämme ja toisistamme tällä hetkellä. Olla lempeä ja ystävällinen, ajatella niitä, jotka kamppailevat eniten. Jollekin eristäytyminen on yleislääke, joka luo turvallisuudentunnetta. Toisilla uhka sille olemassaolon hauraalle vakaudelle, jota ylläpidetään maadoittavien sosiaalisten yhteyksien avulla, jotka on nyt katkaistu epävarmuuden ja pelon ilmapiirin vallitessa.

Ratkaisu

Olemme kaikki osa syytä ja ratkaisua. Maailmamme moninaiset aspektit ovat niin yhteenpunoutuneita, että on mahdotonta olla erillään ja väittää osattomuuttaan sen kudelmaan. Neptunus joka kulkee edelleen omassa merkissään Kaloissa, muistuttaa meille, että me jokainen synnymme samasta lähteestä ja palaamme siihen. Kiedomme kehon, mielen, sydämen ja sielun olemuksemme ympärille ja kutsumme sitä "minuksi". Tunnemme itsemme yksilöiksi, joita olemme suhteellisella tasolla. Mutta absoluuttisesti olemme pelkästään kokonaisuuden osia, jokainen ainutlaatuisesti muotoiltu esittämään omaa rooliaan. Tämän keskinäisen yhteyden pohtiminen on nyt elintärkeää, vastustamaan kaikkea liikettä polarisoitumiseen, armottomaan kilpailumentaliteettiin tai hälyttävään "jokainen huolehtikoon itsestään" -lähestymistapaan, joka on tyhjentänyt kauppojen hyllyjä ja jättänyt haavoittuvimmat kamppailemaan pärjäämisensä kanssa.

Mutta Jupiterin ollessa kohta yhtymässä Plutoon (5.4.2020), kummankin tehdessä neliötä Erisiin, koskaan ei ole ollut voimallisempaa aikaa romahduksen tulla läpimurroksi tai tragedian voitoksi. Toisin kuin kertaluonteinen Saturnuksen ja Pluton yhtymä tammikuussa 2020, tämä yhtymä tapahtuu kolme kertaa (seuraavien kahden ollessa 30.6. ja 12.11.2020), mikä heijastaa pidempää sopeutumis- ja uudelleenkalibroitumisprosessia, kuin tuo yhtäkkinen muutos tammikuussa. Saavuttuamme nopeasti uudelle Saturnus/Pluto-alueellemme, olemme nyt orientointumisprosessissa ja löydämme, miten asiat toimivat tässä kummallisessa uudessa maailmassa ja miten vaikutusvaltaisia voimme olla sen tulevassa muokkaamisessa.

Jupiter puhuu meille oppimisesta kokemusten kautta, tämän elämän suurempien totuuksien löytämisestä elämällä sitä avoimen sydämen ja siihen yhteensopivan mielen kera. Se muistuttaa meille, että on aina enemmän tiedettävää, koettavaa ja ihmeteltävää. Jupiter pitää meidät jatkuvassa laajentumisessa, tönien meitä tutkimaan mukavuusalueemme ulkopuolella ja ottamaan avosylin vastaan, mitä löydämme sieltä. Silloin ei ole mikään ihme, että Jupiterin ollessa yhtymässä Plutoon – tuonelan herraan – useimmat ihmiset tuntevat työnnettävän jossain määrin henkilökohtaisen turva-alueensa ulkopuolelle!

Voima

Jupiterin ajankohtainen allianssi Pluton kanssa aloittaa 13 vuoden prosessin, joka kaivaa esiin niin ihmisvarjon synkimmät aspektit kuin transformatiivisimmat käytettävissä olevat energiat. Kauriissa se antaa vahvistusta, että käytännöllinen itseluottamus on avain matkaamme eteenpäin, kun taas Ravussa edelleen oleva pohjoissolmu muistuttaa meille, että olemme kaikki Yhtä Itseä, riippuvaisia myös toisistamme. Teemme sen itsellemme, mitä teemme toisillemme. Ei Jupiter eikä Pluto unelmoisi voimansa antamisesta pois. Emme mekään saa antaa, erityisesti pelolle – mikä ei ole sama asia kuin pelon kieltäminen tai tukahduttaminen. Mutta voimme kokea tunteemme antamatta niille viimeistä sanaa siinä, miten käyttäydymme ja mitä valintoja teemme. Jupiter ja Pluto kehottavat meitä löytämään, miten laaja voimme olla pelon äärellä, miten avara meistä voi tulla, antaen sille tilaa olla, ilman että se määrittelee kaiken, mitä olemme.

Voimme kaikki tehdä tämän. Mutta emme voi tehdä sitä yksin. Emme saa antaa eristäytymisen määritellä meitä emmekä antaa sen muuttua peloksi ja syyttelyksi tai sormella osoittelemiseksi. Eristäytyminen on käyttäytymistä, ei olemistila. Yritämme kaikki päästä tästä läpi parhaalla tavalla, johon pystymme, ja jotkut saattavat tehdä virheitä. On mielipide-eroja siitä, mitä tarvitaan, mitä tapahtuu ja mitä sille tehdään. Mutta kuitenkin olemme yhtä ja voimme ottaa kädestä hengessä, silloinkin kun emme voi tehdä sitä fyysisesti! Avoin sydän ja mieli voi valmistella meidät harkitsemaan uusia mahdollisuuksia, pelkoon kalkkeutumisen sijasta.

Mars on yhtymässä Saturnukseen Vesimiehessä, kummankin ollessa kolmiossa Venukseen, Jupiterin ja Pluton ensimmäisen yhtymän aikana. Tässä näemme innovaatiopotentiaalin – mahdollisuuden synnyttää varmoja ja vakaita ideoita siitä, miten siirretään meidät kaikki pois tästä pelkoajasta. Jos olet jumissa kotona, kenties on aika kirjoittaa tuo kirja, jonka aina sanoit kirjoittavasi, työstää tuota innovaatiota joka sinulla on ollut tulossa ikuisuuden, keksiä uusi bisnessuunnitelma, ajatella uudestaan uraasi, kirjoittaa runoutta, maalata, tanssia, kirjoittaa uusia vitsejä, muutama kirje, tehdä kevätsiivous, kaivaa puutarhassa. Tai pelkästään viettää aikaa itsesi kanssa, hiljaisessa eristyksessä, kuunnellen tuota hiljaista pientä ääntä sisällä, joka hyvin usein hukkuu modernissa ajassa. Saatat yllättyä siitä, mitä se sanoo näinä päivinä.

Uudistuminen

Tämä aika tekee meistä kaikista mystikkoja, ja menemme sisäiseen maailmaamme vetäytyessämme ulkoisesta maailmasta. Kuka tietää, mitä paljastuu, jos sallimme itsemme asettua paikoillemme hiljaisuuteen, ja mitä viisauden helmiä odottaa tajunnan reunalla tämänkaltaista aikaa? Jupiterilla ja Plutolla on hyvin paljon paljastettavaa tänä vuonna: suurta viisautta, syvää totuutta ja ällistyttää potentiaalia. Emme saa antaa pelkokertomuksen hukuttaa mitään siitä tai sokaista meitä näkemästä jokaisen hetken puhdasta mahdollisuutta. Ja pelkokin voi olla viisas opettaja, jos sallimme sen.

Marsin yhtymä Saturnukseen Vesimiehessä kehottaa meitä pysymään tyynenä ja vahvana. Tarvitsemme rohkeaa uutta perspektiiviä siirtyäksemme tästä eteenpäin, palaamatta vanhoihin tapoihin, kun tämä aika on ohi. Voimme mennä vain eteenpäin. Nyt ei ole muuta suuntaa. Maailma on muuttunut silmänräpäyksessä, mutta me olemme todellinen muutos, ja odotamme kulisseissa kuin perhosentoukat kotelossa. Kun maailma vetäytyy, me "nesteydymme" eristyskammiossamme, odottaen esiintulemista, kun aika on oikea. Jupiter ja Pluto sanovat, että voi viedä jonkin aikaa, ennen kuin voimme levittää siivet, mutta kun teemme sen … voi hyvänen aika! Miten kaunis näky se onkaan …

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.