MUUTAMA AJATUS VUODELLE 2018 – ERIS, KHEIRON JA URANUS

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

2.2.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Vetoomus Äitimme puolesta

Kheiron siirtyy Oinaaseen 17.4.2018, palaa Kaloihin 25.9.2018 ja siirtyy sitten taas Oinaaseen 18.2.2019

Uranus siirtyy Härkään 15.5.2018, palaa Oinaaseen 6.11.2018 ja siirtyy sitten taas Härkään 6.3.2019

Eris – kääpiöplaneetta, joka löydettiin tammikuussa 2005 – on ottanut oman aikansa tihkuakseen kollektiivipsyykeen, ja joskus se on sivuutettu itsepintaisesti sen haastavan viestin vuoksi. Se puhuu syvään juurtuneista asioista, kuten väkivalta ja kosto. Eris taistelee kuolemaan saakka, jos sen täytyy, ja se on aktiivinen vallankumouksessa, sodassa ja toisten esineellistämisessä, mikä sallii ihmiskunnan sortamisen, riistämisen ja tappamisen, usein näennäisesti rankaisematta. Se on Luontoäidin väkivaltaista selviytymiskamppailua, "tapa tai tule tapetuksi" -aspekti, sekä elämän puhtaan pirullista sitkeyttä mitä ankarimmissa olosuhteissa. Eris jakaa rangaistuksia luonnonlakien rikkomisesta ja hakee kostoa aiheutetuista haavoista. Se on suuri kosminen voima, joka pyrkii herättämään meidät potentiaaliimme sekä väkivaltaisessa vastarinnassa että rauhanomaisessa, kuitenkin täydessä kamppailussa. Se ei siedä tyhmiä, ei ota vankeja ja kieltäytyy perääntymästä edes suurimpien voimien ollessa sitä vastaan.

Meissä kaikissa on vähän Eristä sisällämme, mutta se kohtaammeko sen silmästä silmään, riippuu kyvystämme hyväksyä pimeämpi puolemme – väkivaltaiset impulssit, syvään juurtunut viha ja kostonhimo. Jos rimpuilemme sen tunnistamisen kanssa, että oikeissa olosuhteissa meistäkin voi tulla terroristi, sortaja ja vallankumouksellinen, joka näkee vihan voimakkaan ilmaisemisen hyväksyttävänä hintana vapaudesta, projisoimme Erisin maailmaan ympärillemme ja pelkäämme "toista", joka uhkaa meitä moraalisten rajojen ja inhimillisyyden puutteella. Eris tuo huomattavaa helpotusta houkutukseen nähdä toiset vain ongelmana ja projisoida oma hurja raivomme tai kostonhimoisuutemme "heihin tuolla jossain".

Raa'asta voimastaan huolimatta Eris puhuu myös uhriudesta – kokemuksesta joka voi katalysoida impulssin nousta kapinaan, muuttaa valtatasapainoa ja vaatia takaisin menetetty maaperä. Tämä on alkukantainen reaktio vapauden ja itsemääräämisoikeuden menettämiseen. Eris haarukoi jonkun toisen ilkeyden kohteena olemisen voimattomuutta ja koston parantavaa voimaa – tuo kosto laukaisee kuitenkin vain jatkuvan konfliktikierteen. Se haluaa omansa takaisin, mutta on voimaton välttämään tuon saman impulssin kohteena olemisen uudestaan. Erisin kautta saavutamme sen hyväksymisen, että joskus ihmiset vain tekevät kamalia asioita ja meidän täytyy lopultakin lähteä pois, jos haluamme edes jotain rauhaa muistuttavaa. Mutta kaiken tämän vuoksi se taistelee niiden puolesta, joilta on riistetty äänioikeus, ja vahvistaa henkeämme seistä niitä vastaan, jotka käyttävät väärin asemaansa. Ja kenties mikä kaikkein tärkeintä, se mahdollistaa vahvuutemme puolustaessamme Äiti Maata, joka on kaikkein suurimman ja jatkuvimman hyökkäyksen kohteena.

Kun Kheiron Kaloissa oli linjassa Erisiin Oinaassa helmikuun 2016 ja huhtikuun 2017 välisenä aikana, meidät maaniteltiin sen syvempään arvostamiseen, mitä merkitsee olla luonto, joka tulee tietoiseksi itsestään. Se alkukantainen vaisto ja elinvoima joka on olemassaolon polttoaine, tappaa myös saadakseen ruokaa tai suojellakseen poikasiaan. Se on tuhoisa maanjäristys, tulivuoren kiehuva laava, hurrikaanin aiheuttama hävitys ja monsuunisateet, jotka ylittävät maan kapasiteetin käsitellä ne. Luontoäiti voi olla pelottava soturi yhtä paljon, kuin se on Äitimme. Meidän täytyy toisinaan myös suojella sitä ihmiskunnan liiallisilta pakkomielteiltä omissa haluissaan.

Kheiron pysyy Kaloissa vähän pidempään ja liittyy Erisin seuraan huhtikuussa, palaten Kaloihin syyskuussa ja sitten tullen Oinaaseen kunnolla helmikuussa 2019. Kheiron Kaloissa ja Eris Oinaassa muodostavat epätavallisen aisaparin, Kheironin ollessa hyvin myötätuntoinen ja Erisin innokkaan taistelunhaluinen! Mutta yhdessä ne heijastavat ihmishengen kahta suurta voimaa: tahto selviytyä, vaikka mitkä olisi, ja liike kohti itsen hajoamista ja myötätuntoa kaikkia olentoja kohtaan. Ne vahvistavat, että meidän täytyy mennä tästä läpi yhdessä, sillä yhden kukoistuksella heti jonkun toisen kuoleman jälkeen ei ole mitään arvoa. Emme voi olla erillään, kun tilanne on kriittinen. Minä olen sinä, sinä olet minä, me olemme kaikki tämä planeetta ja niitämme, mitä olemme kylväneet – jos ei nyt, niin lopulta.

Kun Kheiron haarukoi eläinradan viimeisen merkin (Kalat) ja ensimmäisen merkin (Oinas) välillä vuoden 2018 aikana, se patistaa meitä lisäämään tämän kauniin planeetan suojelua ja kunnioittamaan sen runsautta, ei riistämään sitä. Se muistuttaa meille, että aika on lyhyt, mutta parantava muutos voi olla nopea, jos olemme valmiita sukeltamaan, keräämään rohkeutemme ja päättämään elää eri tavalla nyt – ei vasta sitten, kun olemme niin selkä seinää vasten, ettei meillä ole yksinkertaisesti muuta vaihtoehtoa. Äiti Maa on kärsinyt järkyttävästi ihmisen tietämättömyyden, kieltämisen ja narsismin tuloksena aivan liian kauan. Se makaa verta vuotavana jalkojemme juuressa ja katsomme edelleen poispäin. Mutta ei enää. Kun Uranus alkaa siirtyä Härkään toukokuussa 2018, planeettamme hillitön raivo ja rajaton rakkaus tulevat yhtä selväksi. Ei ole enää paluuta taaksepäin, ja siihen mennessä siirtyminen eteenpäin planeetan hyvinvointi keskiössä on kiistaton välttämättömyys. Mitä tahansa henkilökohtaiset haasteemme, yksityiset haavamme ja intiimit kamppailumme ovat, meidän täytyy hoitaa ennen kaikkea suhteemme Äitiin, jos tarkoituksemme on koskaan tuntea todellista rauhaa.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.