KUUNPIMENNYS VAA'ASSA 23.3.2016

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
18.3.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Intensiivisyyden kohtaaminen lempeydellä

Kuunpimennys on Vaa'an 4. asteessa 23.3. klo 11.28 UT ja se ennakoi suurten tunteiden ja lyhyen pinnan aikaa, jos emme muista, ettei parhaillaan tuntemaamme kiireeseen kannata luottaa! Saturnuksen pysähtyessä muutaman päivän kuluttua aloittamaan perääntymisen, saatamme jo tuntea taakaksi yrittää pysyä positiivisena, kun monet asiat ympärillämme näyttävät syöksyvän negatiivisuuteen. Entiset optimistiset asenteet saattavat hiipua, pelot kuplia pintaan ja ahdistus tulla kiinnostuksenkohteeksi. Jos näin on, on aika antaa itsellemme ja toisillemme vapautta – hyväksyä, että energia-aaltoja tulee ja menee. Toimintaa seuraa uupumus, edistymistä pysähtyneisyys ja innostusta hiljainen rauha. Jos yritämme nyt puskea liian kovaa vallitsevia olosuhteita vastaan ja edetä epätoivoisena vaikka mikä olisi, saatamme palaa loppuun ja aiheuttaa lisää stressiä, ei vähemmän. Emme voi tässä kohtaa vapauttaa itseämme "parempaan aikaan" pelkällä tahdonvoimalla. On aika levätä, pysähtyä ja pohdiskella – ja sallia niiden ajatusten ja tunteiden nousta, joita olemme ehkä välttäneet. Näin sisäinen maailmamme voi alkaa palata tasapainoon sen sijaan, että pakotamme sen energianpuutteeseen, koska emme ole onnistuneet tankkaamaan silloin, kun on ollut tarvetta.

Mitä pimennykseen tulee, niin tämä on melko intensiivinen, vaikka se onkin kaukana täydellisestä. Mutta voimme helpottaa omaa ja toisten taakkaa valitsemalla hyväksymisen tuomitsemisen sijasta, rakkauden pelon sijasta, kommunikoinnin vetäytymisen sijasta ja toivon epätoivon sijasta. Saatamme tuntea nyt houkutusta vetäytyä hyvin subjektiiviseen asemaan, olettaa totuus testaamatta olettamuksia ja unohtaa, että toisen ihmisen perspektiivissä voi olla yhtä lailla tolkkua, vaikka se olisi täysin päinvastainen omamme kanssa! Taistelua, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, kenellä on etulyöntiasema tai ylivoima, kuka teki mitä ja kenelle – mikään tästä ei auta nyt! On paljon tärkeämpää keskittyä siihen, mikä meitä yhdistää eikä jaa: se yleinen maaperä jonka ihmisenä oleminen antaa. Yksilöjen, ajattelu- ja uskomusjärjestelmien, elämäntyylien ja prioriteettien polarisoituminen tulee erityisen voimakkaaksi näinä päivinä. Tämä pimennys varoittaa meitä lopullisesta määränpäästä, jos jatkamme tuota tietä pitkin – ristiriidan, vihan, valtataistelujen ja sortamisen paikka. Se yllyttää meitä päästämään irti tarpeesta olla oikeassa ja ottamaan vastaan ne mahdollisuudet, joita on luonnostaan syvälle menevässä kuuntelemisessa ja näkemisessä - katsomaan "viholliseemme" ja tunnistamaan edes hitunen yhteistä ihmisyyttä, jolle voimme rakentaa uuden maailman perustaa.

Maailman haastavat nykyisellään monet vastavoimat. Tunnemme niiden työntävän omaa tahtoamme vastaan sekä henkilökohtaisesti että kollektiivisesti, nostavan vaikeita kysymyksiä ja laukaisevan asioita, joita mieluummin välttäisimme. Se miten hoidamme sisäiset konfliktimme, sanelee suuressa määrin, miten hoidamme ulkoiset konfliktit. Jos taistelemme oman vihamme tai kiukkumme kanssa ja kerromme itsellemme, ettei meidän pitäisi tuntea näin, tehokas "reagoiminen" toisten kiukkuun on meille kamppailua. Jos pelkäämme omaa voimaamme – ja näemme itsemme mieluummin uhrina kuin luojana – saatamme liian helposti taipua toisten valtaan ja omaksumme heidän ajatuksensa, prioriteettinsa, käyttäytymismallinsa ja elämäntyylinsä erottamatta oikeaa polkua itsellemme. Jos kieltäydymme tunnustamasta omaa sisäistä tyranniamme, joka vaatii oman tahtonsa kaiken kustannuksella, saatamme heijastaa sen ympäröivään maailmaan ja osoittaa sormella kiusaajia "tuolla", tunnistamatta heidän heijastustaan itsessämme.

On paljon nähtävää ja ymmärrettävää tänä aikana. Tämä pimennys avaa tiedostamatonta puolta pidättelevät tulvaportit ja saatamme tuntea pakahtuvamme siihen, mitä kaatuu päälle. Mutta muista, että mitä tahansa se onkin, se on vain me itse. Sinä ja minä kokonaisuudessamme: hyvä ja huono, positiivinen ja negatiivinen, rakastava ja vihamielinen, hyväksyvä ja kärsimätön. Samaistumme niihin osiimme, joiden kanssa voimme elää, ja vältämme niitä osia, joiden kanssa emme voi, kun itse asiassa voimme elää kaiken sen kanssa, kun viisas erottelu, lempeä hyväksyminen, myötätunto ja ymmärrys informoivat asennettamme ja muokkaavat sisäisiä ja ulkoisia suhteitamme.

Olemme kaikki samassa veneessä – ihmisiä joita piiskaavat tunnetuulet ja rankkasateet ja joita lämmittävät auringonpaiste ja elämää antavat henkikuurot. Ollessamme ainutlaatuisesti erillisiä yhdellä tasolla ja yhdistyneitä toisella, tämä pimennys kannustaa meitä pohtimaan sitä, mikä jakaa meitä, mikä yhdistää meitä ja miten voimme siirtyä eteenpäin yhdessä elämää vahvistavalla ja positiivisella tavalla. On aika kannustaa toisiamme ja itseämme. Pitää toisille peiliä, josta he voivat nähdä potentiaalinsa, ei epäonnistumisiaan – jumalan lapsen, ei olosuhteiden uhria. Jos voimme käyttää tämän pimennyksen kolmen asian tekemiseen – sallia itsemme levätä, antaa itsellemme anteeksi ainakin yhden "epäonnistumisen" ja kannustaa yhtä ihmistä rakastamaan sitä, kuka hän on – olemme tehneet sen ja itsemme hyvin ylpeäksi.

Sarah Varcas

-----------
Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.