UUSI KUU JA MUSTA KUU RAVUN 29 ASTEESSA 20.7.2020

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
17.7.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Valitse rakkaus, valitse elämä!

Kaikki päivämäärät ovat UT.

Tämä Musta kuu – eli jälkimmäinen kahdesta uudesta Kuusta samassa eläinradan merkissä – osuu maailman valtaavan muutoksen ja epävarmuuden aikaan. Ravussa, todellisen perheen merkissä, se muistuttaa meille, ettemme voi elää emmekä elä erillään toisistamme riippumatta siitä, miten eristyneeltä elämämme voi ensin näyttää. Muutamana kuluneena kuukautena meitä on opetettu pelkäämään tosiamme ja vetäytymään kotiimme, maskin taakse ja kahden metrin etäisyydelle. Hylkäämään jokapäiväisen läheisyyden ja kiintymyksen ilmaisumuodot, jotka todistavat ihmisyytemme: kättely, halaus, hymy vieraalle, käsivarsi harteiden ympärille ahdistavana aikana tai kädestä pitäminen läheisinä hetkinä. Joltakin jopa seksuaalinen intiimiys – yksityisin ja henkilökohtaisin avoimuuden ja luottamuksen ilmaisumuoto – on kielletty hallituksen sanktioilla siitä, kenen sallitaan yhdistyä kehen, miten ja milloin.

Mitä terveys ylipäätään on?

Se oletus, että kaikki tämä on terveytemme eduksi, herättää tärkeitä kysymyksiä siitä, mitä terveys ylipäätään on ja mistä se oikeasti koostuu. Pysymmekö todella terveenä välttämällä toisiamme, pelkäämällä toisiamme ja epäinhimillistämällä toisemme sairauden tartuttajiksi? Vai pysymmekö terveenä ilmaisemalla vapaasti rakkautta ja kiintymystä, olemalla sosiaalinen ja jakamalla läheisen suhteen? Nauttimalla vapaudesta elää positiivista ja luovaa elämää juuri nyt – sellaista jota ei heikennä kauhu nykyhetkestä ja pelko tulevaisuudesta. Pysymmekö itse asiassa terveenä syleilemällä elämää, mukaan luettuna sen riskit ja haasteet, tietäen, että sen tekemällä kerromme keholle, mielelle ja hengelle, että elämää ei tarkoitus pelätä, vaan elää, kokea ja nautiskella? Että myös niillä asioilla, joita pelkäämme, on viisautta jaettavana, jos sallimme sen.

Pelon laukaisemana Rapu vetäytyy "me ja he" -mentaliteettiin. Epäluulo kasvaa ja itsesäilytysvaisto ottaa vallan. Vetäydymme suhteista kaikkiin, paitsi niihin joita pidämme turvallisina: luotettujen ihmisten lähipiiri jota hoivaamme ehdottomasti ja epäröimättä. Älä ymmärrä minua väärin – Rapumainen helliminen on kaunis asia. Se ruokkii ja ravitsee meitä kaikilla tasoilla. Kun sitä ilmaistaan rakkaudella kokattuna ateriana ja vilpittömänä rakkauden ja tuen julistuksena, se auttaa meitä tuntemaan turvaa, kun meihin kohdistuu hyökkäys, ja olevamme suojassa kun meistä tuntuu haavoittuvalta. Se on äidin pakahduttavaa rakkautta vastasyntynyttä lastaan kohtaan, tai lautasellinen höyryävää keittoa takkatulen rätinässä, kun ulkona on jäisen kylmää. Tarvitsemme kaikki vähän tätä hoivaamista, myös (ja erityisesti!) aikuisina. Mutta se vähenee, kun rakkautemme ympärillä olevia kohtaan määrittelee pelko niitä kohtaan, jotka ovat tuon luottopiirin ulkopuolella.

Tämä toisten pelkoa lisäävät nykyään pontevasti valtavirtatarinat mediassa ja poliittiset paljastukset, minkä vuoksi tämä Musta kuu tuntuu hyvin tärkeältä, koska se muistuttaa meille, että nämä tarinat saavat otteen ainoastaan, jos sallimme sen. Niistä tulee totta vain, kun toimimme niiden mukaan ja lisäämme epätervettä epäluuloa sen sijaan, että hoivaamme yhteisöllisyyden tunnetta.

Pidä kiinni sisäisestä viisaudesta

Saturnus on oppositiossa tähän Kuuhun, mikä tukahduttaa herkkyyttämme, intuitiotamme ja suhteitamme, jos sallimme sen. Mutta meidän ei tarvitse! Asiantuntijoiden julkilausumat – joita tuntuu tulevan uusi joka päivä – ovat harvoin, jos koskaan, kiistaton fakta, vaikka ne esitetään sellaisena. Jokaista jotain sanovaa ääntä kohden joku toinen sanoo jotain muuta. Mutta tuo toinen ääni luultavasti hiljennetään, asetetaan naurunalaiseksi, sensuroidaan tai julistetaan pannaan. Tämä on Saturnusta Kauriissa, joka on oppositiossa Mustaan kuuhun Ravussa: auktoriteetit (Saturnus) päättävät tarinan ja muokkaavat sitä vastaavasti. Sen tuloksena vieraannumme lisääntyvässä määrin sisäisestä tietämisestämme ja viisaudestamme (Kuu Ravussa) siinä, mikä todella on parasta meille elämämme ainutlaatuisissa olosuhteissa. Näin kadotamme vaistomaisen suhteemme korkeampaan totuuteen, mikä tekee meistä alati alttiimman niiden "totuuksille", joihin emme luottaisi missään muussa asiassa! Totuuksille jotka on suunniteltu levittämään pelkovirusta.

Äitini!

Olen ajatellut äitiäni monta kertaa viime kuukausina. Hän kuoli viisi vuotta sitten, ja olen iloinen, ettei hän elä näkemässä maailmaa, jossa elämme tänä päivänä. Ehtoopuolen vuosinaan hänelle ei ollut mikään tärkeämpää kuin vapaus "tupsahtaa kauppoihin", kuten hän asian ilmaisi. Se oli hänen yhteisönsä. Hän jutteli ihmisille bussipysäkillä, kassajonossa, kassalla ja oli aina valmis hymyilemään ja vaihtamaan ystävällisiä sanoja vieraiden ihmisten kanssa tai ojentamaan käden tukemaan jotakuta vielä hauraampaa ulos bussista.

Kun olin lapsi, äitini opetti esimerkillä sen arvon, kun tarjoaa apuaan ympärillä oleville päivän mittaan. En voi alkuunkaan kuvitella, miten kovasti kuukausien ajaksi kotiin rajoittaminen olisi nopeasti heikentänyt hänen hyvinvointiaan. Tämä Musta kuu kehottaa meitä muistamaan ympäri maailmaa ne, jotka ovat piilossa näkyvistä, jotka eivät saa otsikoita joka päivä ja joiden elämää, elantoa, fyysistä ja henkistä terveyttä, suhteita ja pyrkimyksiä ei ole heikentänyt virus, vaan (sisään) sulkeminen ja sen monet seuraamukset. Koska heilläkin on merkitystä. He eivät ole vain "siviiliuhreja" sodassa näkymätöntä vihollista vastaan, johon meidän kaikkien odotetaan mukautuvan.

Vuoden 2020 Saturnuksen ja Pluton yhtymän kahdet kasvot

Tämä kaikki alkoi Saturnuksen ja Pluton yhtymästä tammikuussa. Se ei ennustanut sairautta, vaan oli ylhäältä tuputetun totalitaarisen vallan symboli. Tammikuun 2020 päivityksessäni kirjoitin: "Luottaminen siihen, että vallassa olevat ryhtyvät toimeen kollektiivisen hyvinvointimme hyväksi, saattaa olla suurin virhe, jonka voimme tehdä tänä vuonna! Ja suurin voimatekomme on olla se muutos, jonka haluamme nähdä maailmassa." Ja tarkoitin sitä!

Siitä lähtien olemme kokeneet sen energian elämää kieltävimmät ja painostavimmat kasvot, jota kajahtelee Saturnuksen oppositio tähän Mustaan kuuhun. Mutta ne eivät ole sen ainoat kasvot. Saturnus linjassa Plutoon heijastaa myös valtavaa parannuspotentiaalia: henkilökohtaisen täysivaltaisuuden ja "sisältä ulospäin" -muutoksen (Pluto) viisas ilmentäminen (Saturnus), mikä linjaa vallan ja auktoriteetin (Kauris) palvelemaan korkeampaa ja vapauttavampaa agendaa (yhtymä). Meidän tehtävämme on muotoilla tämä agenda, joka alkaa muotoutua enemmän tämän vuoden joulukuussa, kun Jupiter ja Saturnus ovat yhtymässä Vesimiehen ensimmäisessä asteessa. Emme ole kiitollisuudenvelassa nykyisen Saturnus/Pluto-maailmamme painostavalle ja tiheälle energialle, joka on näiden yhtymäenergioiden sortavin ja vähiten luova ilmaisumuoto. Voimme päättää nostaa ne uudelle tasolle ja ilmaista niitä rakentavammilla ja elämää vahvistavammilla tavoilla. Tämä Mustan kuun uusi jakso auttaa meitä tekemään juuri sen.

Tästä marraskuun 2024 loppuun saakka, jolloin Pluto saa matkansa tehtyä Kauriissa, meitä testataan varmasti. Mutta meitä ei tarvitse rikkoa. Ei ehdottomasti! Nämä vuodet ovat se tulikoe, jossa voi tapahtua valtavaa alkemiaa – alkemiaa jota voimistaa kieltäytymisemme jakautumasta. On aina erilaisia perspektiivejä, prioriteetteja, uskomuksia ja mielipiteitä. Onhan meitä yli seitsemän miljardia! Mutta maailma jossa vain niille jotka ovat samaa mieltä "virallisen kerronnan" kanssa, annetaan uskottavuutta tai arvostusta, ja kaikkia muita voi vapaasti pilkata parhaassa tapauksessa, mutta useammin mustamaalata, sensuroida ja solvata, ei ole maailma, jossa rakkaus, kunnioitus ja toveruus voivat viedä voiton. Ja kaikki nämä ovat elintärkeitä terveydelle ja hyvinvoinnille, kuka ja mikä tahansa oletkin.

Siis toivotetaan tervetulleeksi tämä Musta kuu ja hyväksytään sen aloittama uusi sykli: rakkauden, myötätunnon, läheisyyden, hoivaamisen ja kiintymyksen sykli. Meidät voidaan jakaa vain, jos päätämme jakautua, ja kuten kaikissa Rapu-asioissa, tämä Kuu kehottaa meitä hyväksymään toisemme rakkauden kera, ei torjumaan "ulkopuolista" pelon vuoksi.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.