SATURNUS PERÄÄNTYY JOUSIMIEHESSÄ 6.4.–25.8.2017

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

15.5.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Itsepetoksen lopettaminen

Jousimiehessä Saturnus vaatii laajempaa kuvaa elämästämme, henkilökohtaisen nykyhetkemme yli. Se auttaa meitä tunnistamaan yhteyden sattumanvaraisilta vaikuttavien kokemusten välillä ja paljastamaan, miten entiset päätökset, asenteet ja käyttäytymistavat ovat maalanneet sen kuvan, joka on elämämme tänä päivänä. Jos huomaamme turhautuvamme tai kamppailevamme vastustavien voimien kanssa, jotka näyttävät järjestävän kuolemamme, se ehdottaa, että etsimme sen alkua sisältämme ja mietimme, miten hyvin tai huonosti olemme aiemmin kunnioittaneet elämän mysteeriä. Missä määrin olemme sivuuttaneet suuremman älykkyyden, joka kehottaa meitä harmoniaan, tai pyrkineet kontrolloimaan sen sijaan, että sallimme elämän kehittyä? Saturnuksen maailmassa pelkkä perspektiivimuutos ei muuta menneisyyttä tai estä sen vaikutusvoimaa nykyhetkeen. Se vaatii, että tunnustamme kaiken ja otamme vastuun kaikesta, mitä olemme olleet ja mitä olemme tehneet, ja toivotamme tervetulleeksi ajankohtaiset seuraamukset suurina opettajina, jotka antavat arvokasta viisautta.

Meidän täytyy nyt kohdata ilman vilppiä sen vaikutus, kuka olimme ennen. Ruumiillistamalla tämän tekemisestä syntyvän viisauden voimme elää mieli avoimena ja kyselevänä, sydän uskollisena sekä halukkaana kunnioittamaan vaikeita totuuksia. Saturnuksen perääntyminen tarjoaa tilaisuuden käsitellä kokemuksia ja oivalluksia, joita on tullut sen jälkeen, kun se tuli Jousimieheen syyskuussa 2015. Pohdi kaikkea, mitä on tapahtunut sen jälkeen: tervetulleet ja vähemmän tervetulleet muutokset, järkytykset, yllätykset, uusi mikä on tullut, vanha mikä on lähtenyt ja ne asiat, jotka eivät tunnu koskaan leppyvän! Saturnus puhuu nyt syvimmin viimeksi mainitusta ja paljastaa, miksi taistelemme yrittäessämme muuttaa hyödyttömät tavat, saada otteen negatiivisesta käyttäytymisestä tai ohjata sisäisiä resurssejamme rakentavasti. Näin se paljastaa, mitä meidän täytyy uhrata ollaksemme vapaa ja missä sidomme itsemme mukavaan vallitsevaan tilaan, joka pitää meidät turvassa. Turtana ja pysähdyksissä, mutta turvassa silti.

Tehden neliötä sekä Kheironiin että Venukseen Kaloissa alkaessaan perääntyä, Saturnus muistuttaa meille, että vanhat haavat jotka saatiin ollessamme haavoittuvimpia, voivat olla vaikeimpia parantaa. Saatamme kovettua elämää kohtaan, toisia kohtaan sekä itseämme ja omia tunteitamme kohtaan yrityksenä pysyä kurssissa kärsimättä lisätuskaa. Tulevina kuukausina meillä on tilaisuus sovittaa seuraamukset toisten pettämäksi tulemisesta, rakkauden menetyksestä ja niistä monista pettymyksistä, jotka voivat tehdä elämästä vaikean sietää. Mutta tämän tehdessämme meidän ehkä täytyy kohdata vaikein totuus: itsensä pettäminen aiheuttaa kaikkein suurimman haavan. Sellaisena se tulee monissa muodossa, mm. kieltäytymisenä tunnustamasta luontaisen arvomme – pysyen lukittuna itsekriittiseen ja rankaisevaan ajattelutapaan – ja potentiaalimme toteuttamisen välttämisenä niiden karikkojen ja haasteiden pelosta, joita on heräämispolulla. Perääntyvä Saturnus vaatii sen jatkuvaa ja rehellistä kysymistä, miksi ja miten sabotoimme itseämme, jäämme tavoitteistamme ja saarnaamme yhtä ja teemme toista. Ainostaan tällaisen ymmärryksen avulla voimme kartoittaa kurssin syvempien ja resonoivampien toiveiden toteuttamiseen.

Tulevina kuukausina voimme erottaa, miten käytetään lahjojamme, taitojamme, tietoamme ja viisauttamme tehokkaasti. Voimme oppia lisää siitä, mikä estää meitä tekemästä sitä, pikkuasioista joiden sallimme ohjata huomiomme pois siitä, millä on merkitystä, kurinalaisuuden puutteestamme tai haluttomuudestamme tehdä sitä työtä, jota vaaditaan unelmiemme ilmentämiseen. Saturnus ei tuo mitään kultalautasella meidän loikoillessamme samettisängyllä! Sen palkkiot saadaan suurella vaivalla ja ansaitaan sitoutumisella, kärsivällisyydellä ja koko itsen käyttämisellä käsillä olevaan tehtävään. Varmasti ankara orjapiiskuri, mutta myös oikeudenmukainen, ja ponnistelut tuottavat vastaavassa suhteessa tuloksia.

Jos siis ponnistelumme eivät tuota hyvää, se on varma merkki, että jokin on epäharmoniassa tai ajoituksemme on pielessä. Saturnuksen perääntyminen auttaa meitä saamaan otteen ajoituksesta, huomion kohdistamisesta ja kärsivällisyydestä luovassa muutosprosessissa. Se pyytää meiltä sitoutumista matkaan ja halukkuutta tehdä se, mitä tarvitsee, sen sijaan, että fantasioimme muuttuneesta maailmasta ja samalla teemme kaiken voitavamme vanhan maailman ylläpitämiseksi!

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.