PIMENNYSJAKSO 21.6.–29.7.2019

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

14.6.2019

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

PALUU MAASTAKARKOTUKSESTA

Kaikki päivämäärät ovat UT

Kesäkuun 21. päivä 2019 nähdään monia astrologisia tapahtumia nopeasti peräkkäin, mikä varoittaa meitä merkittävästä energiamuutoksesta. Neptunus pysähtyy klo 8.27 omassa merkissään, Kaloissa, ja aloittaa vuosittaisen viiden kuukauden perääntymismatkansa. Kuusta tulee "kurssiton" Vesimiehessä klo 14.03, kunnes se siirtyy Kaloihin täsmälleen 24 tuntia myöhemmin. Tämä on erityisen pitkä urakka kurssittomalle kuulle. Aurinko siirtyy Rapuun klo 15.55, mikä merkitsee kesäpäivänseisausta pohjoisella pallonpuoliskolla ja talvipäivänseisausta eteläisellä. Kaiken tämän keskellä alkaa pimennysjakso, joka kestää 29.7. saakka ja tuo auringonpimennyksen Ravussa 2.7. ja kuunpimennyksen Kauriissa 16.7.

Kun näin monta muutosta tapahtuu yhtä aikaa pimennysjakson alkamisen kanssa, tiedämme, että nämä on energeettisesti merkittäviä viikkoja. Saattaa auttaa, jos ajattelee energiaa koodattuna viisautena: erityinen resonanssi tai värähtely, jolla on potentiaali uudelleenkalibroida ymmärryksemme elämästä yleisesti ja/tai tietyistä tilanteista. Tämä ajankohtainen jakso valaisee tunteita, aistimuksia ja intuitioita, jotka paljastavat jokaisen tietyn hetken laadun. Kuin uuden kielen opettelussa, meistä voi tulla tutumpi sisäisen viisautemme nyanssien kanssa, mikä vuorostaan auttaa meitä ammentamaan vallitsevaan energiakenttään koodattua informaatiota. Voimme kutsua opastusta siitä, miten integroidaan nämä uudet tietoisuustasot jokapäiväiseen elämäämme, etsitään selkeyttä siitä, milloin jaetaan havaintomme ja milloin pysytään hiljaa, ja tutkitaan, milloin toimitaan intuition mukaisesti ja milloin pelkästään tiedostetaan sen opastus ja lykätään toiminta toiseen päivään.

Vaikka pimennysten vaikutus säteilee aina seuraavan puolen vuoden ajan, itse pimennysjakso luo sen perspektiivin ja tietoisuustilan, jota tarvitaan, jotta saataisiin eniten irti näistä kosmisista suloista. Tässä tapauksessa varjotyö joka alkoi Saturnuksen ja Pluton alkaessa perääntyä huhtikuussa, toimii tärkeänä peruskivenä meille. Se laajuus jolla hyväksyimme viime viikkoina henkilökohtaisen varjon ilmentyneenä, sanelee suurelta osin sen laajuuden, jolla voimme kohdata haasteet ja saada siunaukset tulevina viikkoina.

Mahtava T-risti

Mutta todellinen tarina alkaa 18.6., jolloin Pluto aloittaa opposition Merkuriuksen ja Marsin yhtymään Ravussa, ja ne kaikki muodostavat T-ristin Erisiin 24.6. saakka. Tässä huomaamme Erisin tökkivän herkkyyksiämme. Taipumus passiivis-aggressiivisuuteen ja negatiivisten tunteiden ilmaisemiseen (väittäessämme, ettei niin tapahdu!) saattaa olla korostunut. Pysy valppaana aidoille tunteillesi ja herkälle mutta rehelliselle kommunikoinnille, ja muista, että olemme kaikki tässä paineen alla ja suhteet voivat kärsiä sen tuloksena! Tämä asetelma vaatii käytännöllistä lähestymistapaa ihmistenvälisiin dynamiikkoihin, sekä halukkuutta tunnistaa, missä kohtaa omat haavamme vääristävät havaintotapaamme, mutta myös, miten jatkuvasti haavoitamme toisiamme.

Tämä ei ole harjoitus itsesyytöksessä, vaan sen egovoiman ymmärtämisessä, joka väistämättä muokkaa elämäämme. Kukaan ei voi välttää subjektiivisuutta. Näemme kaikki elämän omilla silmillämme, arvoimme sitä kokemusten mukaan ja reagoimme suojellaksemme sitä, mikä tuntuu haavoittuvalta ytimeltä. Sen tehdessämme vaikutamme toisten elämään, usein tavoilla joita emme havaitse. Suhteet ovat erittäin monimutkaisia. Tämä T-risti tuo osan tuosta mutkikkuudesta etualalle – samentaen vesiä ja paljastaen ne harmaat alueet, joilla emme yksinkertaisesti voi osoittaa sormella ja sanoa: "Tämä kaikki on sinun vikasi!" Ainoastaan siirtämällä syyttelyn sivuun voimme ymmärtää yhteydet ja paljastaa, mitä oikeasti tapahtuu.

Tämä taivaallinen muodostelma toimii ovena pimennysjaksoon, tukien niitä, jotka pyrkivät olemaan tunteiden mestari ja tunkeutumaan niiden todelliseen viestiin, olematta ikuisesti hukkumatta niiden herpaantumattomaan voimaan. Emme voi odottaa, että tunteet häviävät, pelko laantuu, emootiot asettuvat tai aivomme syytävät onnellisuuskemikaaleja helpottamaan meidän osaamme. Sen sijaan meidän täytyy tutustua tunteisiimme: miten ne heräävät, mitä niiden laukaisijat ja kaavat ovat, ja mikä tärkeintä, miten luomme, pahennamme ja käsittelemme niitä. Ehkä sen tehdessämme löydämme järkähtämättömän energialähteen, josta ammentaa silloin, kun elämämme on pakahduttavaa ja meistä tuntuu, ettei meillä ole, mitä se vaatii. Tämä T-risti vakuuttaa, että meillä on. Aina. Kunhan olemme valmis kutsumaan sisäistä soturiamme yhtä paljon, kuin sisäistä empaattiamme, vastustamaan yhtä paljon kuin myöntymään, puhumaan ääneen kenties enemmän kuin pidättelemme, tietäen samalla, että joskus hiljaisuus on kaikkein aidoin vastaus.

Neptunuksen perääntyminen

Tämän pimennysjakson tunnusmerkin määrittää selvästi Neptunuksen pysähtyminen perääntymään 21.6. klo 8.27 Kalojen 19 asteessa. Tämän asteluvun saabinen symboli on mestari, joka ohjaa opetuslastaan – aihe joka puhuu viisauden siirtämisestä siltä, joka tietää, sille joka etsii. Perääntymisvaiheessaan Neptunus muistuttaa meille, että tietäjä ja etsijä ovat yksi ja sama. Meidän täytyy vain hiljentää mieli ja katsoa sisään löytääksemme viisauden alkulähteen – kaiken sen ytimen, mitä olemme. Mutta miten usein sivuutamme sanattoman sisäisen tietämisen ja valitsemme sen, mitä "odotetaan", sen sijaan mikä tuntuu oikealta? Miten usein ilmaisemme tietyn uskomuksen, joka lentää vain ikkunasta heti ulos haasteiden tullessa? Miten usein tunteemme kertovat meille yhtä, mutta teemme jotain muuta sen sijaan?

Tuollaiset yleiset itsepetokset karkottavat maanpakoon sen osamme, joka tietää, mikä on parasta. Sisäinen opastuksemme ei voi enää kommunikoida, koska suljemme sen. Elämää sykkivä ja viisas osamme on hiljennetty. Jatkamme elämäämme suurelta osin tietämättömänä tästä, mutta joka kerta kun olemme samaa mieltä halutessamme olla eri mieltä, toimimme halutessamme vetäytyä tai emme sano mitään halutessamme puhua, uusi osa ydinolemuksestamme heitetään pimeyteen. Mitä pidempään elämme tällä tavalla, sitä enemmän psyykeltämme ja hengeltämme riistetään äänioikeus ja sitä pienemmäksi elämämme tulee. Lopulta, sitten kun meidän oikeasti täytyy turvautua sisäiseen viisauteemme, emme puhu edes samaa kieltä ja maastakarkotuksemme on täydellinen. Heräämismatka on samankaltaista, kuin tulla esiin tästä maastakarkoituksesta ja hyväksyä täysin, että olemme viisas neuvonantaja, opettaja ja näkijä itsellemme.

Mutta asetelmassaan Saturnuksen, kuunsolmujen ja Jupiterin kanssa tässä kuussa, Neptunus varoittaa meitä "henkisen ohikulkemisen" riskistä. Herääminen ei ole pakenemista autuuteen tai jokapäiväisen elämän mielipiteiden vaihtamisen välttämistä. Heräämme ihmisyytemme kudelmassa, mutta emme sen pakenemiseksi. Jatkamme elämistä kuilun partaalla olevassa maailmassa, jossa yhteiskunnat ympäri maailmaa on revitty hajalle epäluuloisuuden, vihan ja pelon aiheuttamalla syvällä jakautumisella. Jossa ihmistoiminta uhkaa lukemattomien lajien selviytymistä, myös omaamme, ja patriarkaalinen asennoituminen jättää jatkuvasti varjoonsa ihmisyytemme kohtuullisemman ja sydänkeskeisemmän ilmaisemisen. Herääminen on kaiken tämän ja oman osamme näkemistä siinä. Ja sitten viisaan ja jalon Itsen synnyttämistä, joka vastaa ahneuteen, aggressiivisuuteen ja sotaan sitoutumalla rauhaan, viisauteen ja toivoon.

Kurssiton kuu Vesimiehessä

Siinä välissä, kun Neptunus asettuu 21.6. klo 8.27 aloilleen perääntyäkseen ja on päiväseisaus klo 15.55, jolloin aurinko siirtyy Rapuun, kuu aloittaa 24 tunnin kurssittoman jakson Vesimiehessä klo 14.03. Kurssiton kuu ei tee enää aspekteja planeettoihin, ennen kuin siirtyy uuteen merkkiinsä, ja siksi tämä merkitsee hiljaisuuden aikaa, jolloin toiminta ja ponnistelu tuottavat harvoja hyödyllisiä tuloksia. Ottaen huomioon kuun avainroolin jokaisessa pimennysjaksossa (kuunkierto sanelee sekä auringon- että kuunpimennykset), tällä on tärkeä rooli tulevassa jaksossa – parhaiten tulkittuna varoitukseksi olla panostamatta liikaa tekemisemme tehokkuuteen ja fokusoitua sen sijaan enemmän olemisemme laatuun.

Tämä kurssiton kuu puhuu yksinäisyydestä. Se kaivaa niitä itsen osia, jotka tuntevat olevansa väärässä paikassa ja tekevät vaikeaksi sopia mukaan silloin, kun eniten haluamme. Sekoittamatta siihen ainutlaatuisuuteen, jota Vesimiehen henki kovasti vaalii, tämä lannistava kokemus, ettemme löydä paikkaamme maailmassa, voi saada olomme tuntumaan eristäytyneemmältä. Meistä saattaa tuntua lisääntyvässä määrin tältä, kun pimennysjakso etenee, tai kohtaamme ehkä muita, jotka kamppailevat oman paikkansa löytämisen kanssa tässä hämmentävässä maailmassa. Saattaa olla houkuttelevaa tuntea, että jokin on pahasti pielessä emmekä koskaan löydä tietämme takaisin turvallisen yhteisön tunteeseen. Mutta ole luottavainen: jokainen kurssiton kuu selviää, kun se siirtyy uuteen merkkiinsä, ja niin paljon kuin tämä jakso värittääkin tulevia viikkoja, niin tekee myös tuo selviämisentunne.

Vesimieskuu selviää siirtyessään Kaloihin – eläinradan viimeiseen merkkiin, jossa yksilöllisyys antautuu sille arvaamattomalle mysteerille, josta kaikki elämä syntyy. Jos meistä tuntuu, että olemme epätahdissa ympäristömme kanssa tai yksin tuskassamme, tämä kuu yhdistä meidät suureen sydämeen, joka on riittävän avara sisältämään kaiken ilon ja kärsimyksen, kaiken toivon ja epätoivon. Ja kun aurinko siirtyy päivänseisauksessa kuun omaan merkkiin, Rapuun, se vahvistaa tämän sydämen todelliseksi kodiksemme, joka antaa turvapaikan ihmiskunnan kasvavasta epäjärjestyksestä aina vain hätääntyneemmässä modernissa maailmassa.

Pimennysjaksot aiheuttavat usein haasteita, naamioituna yhtä lailla katastrofeiksi tai onnenpotkuiksi! Myös paras mitä elämä tarjoaa, stressaa meitä, jos sallimme sen! Mitä jos möhlimme sen tai se ei lunasta odotuksiamme?! Mieli voi muuttaa minkä tahansa vaikeuksien lähteeksi, ja pimennykset tuovat usein esiin draamakuningattaren tai -kuninkaan! Siis jos huomaat joutuvasi tunneromahdukseen, henkiseen hätätilan tai vanhaan kunnon kiukkupuuskaan tulevina viikkoina, pidä tämä mielessä! Asiat eivät ehkä ole niin vakavia, miltä näyttävät, tai niin kaukana vaikutusvaltasi ulkopuolella, miltä tuntuvat. Perspektiivin muuttaminen voi olla avain tuurin muuttumiseen. Ja vähän kunnon vanhanaikaista kärsivällisyyttä voi ratkaista kohtalon tulevina viikkoina.

Meillä on auringonpimennys Ravussa 2.7. ja kuunpimennys Kauriissa 16.7. Kerron lisää näistä erityispimennyksistä pian.

Sarah Varas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.