SATURNUS VESIMIEHESSÄ NELIÖSSÄ URANUKSEEN HÄRÄSSÄ 17.2.2021

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
13.2.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Taistelua elämästä ja rakkaustarina

Saturnus tekee neliötä Uranukseen kolme kertaa tänä vuonna – helmikuussa, kesäkuussa ja joulukuussa. Tämä neliö on sen vuoksi määrittelevä tekijä vuoden 2021 tapahtumille, erityisesti kollektiivisella ja yhteiskunnallisella tasolla. Saturnus on kurialaisuuden, kalenteriajan, karman ja vastuullisuuden planeetta. Uranus on vapautumisen yksilöllisyyden, vapauden ja innovaatioiden planeetta. Ollessaan kaikkea muuta kuin luonnollinen aisapari, nämä kaksi kosmista raskassarjalaista ryhtyvät nyt tanssiin, jonka aikana nähdään paljon häiriöitä ja ennustamattomia kierteitä ja käänteitä. Jos luulet tietäväsi, mitä seuraavaksi tapahtuu, ajattele uudestaan. Jos sinulla on varma maailmankatsomus, anna sen reunojen alkaa hämärtyä, sillä moni asia ei ole, miltä näyttää. Kun Saturnus on neliössä Uranukseen, meidän kaikkien tehtävänä on rakentaa tulevaisuutta kokemuksen viisaudella, jota vahvistetaan avoimuudella uusille mahdollisuuksille.

Hyppää pois aidalta!

Tämän neliön muodostuessa Vesimiehen ja Härän kiinteisiin merkkeihin, tämän ajan seuraamukset ovat kestäviä ja peruuttamattomia. Kiinteä neliö ei jätä epäilyksiä siinä, että toimeen on ryhdyttävä ja vaaditaan konkreettisia tuloksia. Tänä vuonna emme pääse aidalla odottelemisesta kuin koira veräjästä! Meidän kaikkien täytyy kaivaa syvältä ja seistä selkä suorassa, kun kyse on päätöksistä, joita teemme, ja toimista joihin ryhdymme. Uranus Härässä häiritsee vallitsevaa tilaa ja muuttaa myös jyrkimpiä ja syvään juurtuneimpia olosuhteita. Saturnus Vesimiehessä panee meidät tilille ja takoo perille sen vastuun, joka meillä kaikilla on ihmisperheen ohjaamisesta elämää vahvistavaan suuntaan. Tämän kosmisen neliötanssin varjopuolella nähdään pyrkimyksiä hillitä luovaa henkeä, kontrolloida narratiivia ja sen lopputuloksia ja rajoittaa ja tukahduttaa itsenäistä ja omaperäistä ajattelua, puoluelinjan noudattamiseksi.

Tämä Saturnuksen ja Uranuksen neliö vaatii, että kohtaamme sen, mitä maailmassamme tapahtuu, tarkastelemme faktoja, sisäistämme totuuden siitä ja päätämme, missä seisomme. Emme voi jättää tätä muiden tehtäväksi tai sallia omatekoisten "asiantuntijoiden" kertoa meille, mitä pitää uskoa. Samaan aikaan kun vapauksia maailmassa jatkuvasti rajoitetaan, meille jää ikuisesti vapaus tulla omiin johtopäätöksiimme ja toimia niiden mukaisesti. Jos uhraamme tämän vapauden sen "kätevyydelle", että meille kerrotaan, mitä pitää ajatella, kaikki toivo on menetetty.

Saturnus – viisas ja uskollinen ystävämme

Saturnus haluaa, että olemme lannistumaton, viisas, vahva ja kykenevä kestämään elämän haasteet, hyödyntämään sen tilaisuudet ja kantamaan osamme vastuusta. Se on ennen kaikkea käytännöllinen. Jos on jokin ongelma, hoida se! Jos teet virheen, omista se! Saturnus laittaa meidät alokasleirille ja testaa luonteenlujuuttamme joka käänteessä. Se voi tuntua rangaistukselta, mutta kun hoidamme auliisti oman osuutemme, jokin alkaa muuttua. Pelon kohtaamisesta tulee vähän helpompaa, kärsivällisyys jota tarvitaan tavoitteemme saavuttamiseen, on jotenkin enemmän saatavilla, ja kyky kestää silloin, kun ajattelemme olevamme hajalla, lisääntyy aste asteelta. Saturnus haluaa meidät kokonaisena, ei pelon ja kieltämisen pirstomana. Se tekee voitavansa saadakseen meistä sellaisen, mutta toivottaa meidät prosessiin tervetulleeksi liittolaisena. Kun voimme hyväksyä haasteen luovuuden katalyytiksi, emme pidä esteitä enää pieleen menneenä elämänä tai turhauttavana häiriötekijänä, vaan alamme tuntea ne oleellisena osana olemassaoloa ja ne hiovat meitä parempaan muotoon edessä olevaa tietä varten.

Saturnus tekee meistä kypsemmän, laittaa vahvuutta sydämeen, viisautta mieleen ja rautaa sieluun. Saturnus on siinä pitkällä tähtäyksellä ja haluaa meidänkin olevan. Se näkee potentiaalimme, edessä olevat haasteet, mitä joudumme kestämään ja mitä siunauksia sillä on. Se palkitsee meidät kärsivällisyydellä, viisaudella, kaukokatseisuudella, sisäisellä varmuudella ja syvällä, syvällä rauhalla, joka syntyy itsemme tuntemisesta niin hyvin, ettei mikään voi ravistella tai heittää meitä pois kurssista pitkäksi aikaa.

Jos kuitenkin esitämme uhria ja voivottelemme epäreilua kohtaloa, Saturnus ei siedä itsesääliä ja saatamme tuntea terävän läimäyksen rystysillämme! Riippumatta siitä, miten hyvin pystymme oikeuttamaan itsemme säälimisen, Saturnus vaatii, että nousemme kohtaamaan elämän, emmekä salli sen musertaa meitä. Se näkee itsesäälin sietämättömänä luopumisena vastuusta ja vallasta, eikä meillä ole yksinkertaisesti varaa tuollaisen pyhän tehtävän laiminlyömiseen tänä aikana.

Uranus – vapauttajamme

Samaan aikaan kun Saturnus pitää jalkojamme tulessa, Uranus kehottaa meitä keksimään itsemme uudelleen. Se muistuttaa meille, ettei mitään ole kiveen kirjoitettu, kunhan olemme valmis päästämään irti kaikesta, mikä sitoo meidät juuri siihen hetkeen, jolloin se muistuttaa meitä. Ei viikon, kuukauden tai vuosien päästä, vaan välittömästi – vapautuen tutusta tuskasta, vanhoista uskomuksista ja käyttäytymistavoista jotka sabotoivat meitä, ja olosuhteista jotka pitävät meidät jumissa. Älä anna minkään juuttua energiakenttääsi. Visualisoi se virtaavana vetenä, tuivertavana tuulena. Näe sen jatkuva liike. Samaistumalla elämän koettelemuksiin ja uskomalla niiden draamaan vapautemme vaatimisen sijasta, luomme ainetta sinne, missä pitäisi olla liikettä, ja kalkkeutamme ajatuksia ja tunteita tarpeettomasti. Tämän prosessin tunnistaminen ja peruuttaminen on avain syvälliseen ja kestävään muutokseen tänä vuonna.

Kuu tekee siitä henkilökohtaista

Kuu on yhtymässä Uranukseen tämän ensimmäisen neliön aikana, mikä tekee Uranuksen energiasta – vapautus, innovatiivinen ajattelu ja vapautuminen menneisyyden rajoituksista – voimakkaamman näistä kahdesta tekijästä tässä kohtaa. Kuu Härässä on aistillinen, fyysinen, lojaali, peräänantamaton ja ennustettava. Yhtymässä Uranukseen se paljastaa Härän toiset kasvot: mahdollisuus merkittävään ja syvälle juurtuneeseen muutokseen, joka syntyy kärsivällisestä ja pitkähköstä sisäisen muuttumisen prosessista. Jos olet tehnyt jotain projektia elämässäsi – sisäistä tai ulkoista – tämä Saturnuksen ja Uranuksen neliö tulee vakuutuksena, että kova työsi ei mene hukkaan. Jos viime vuosi tuntui kuin vastavirtaan uimiselta tai vuorelle kiipeämiseltä jalat verillä, tämä vuosi antaa palkkioita niille, joilla on rohkeutta pitää pintansa ja jatkaa edessä olevista kamppailuista huolimatta.

Uudelleenrakentaminen pohjalta ylöspäin

Mutta tämä on pitkää peliä, ei nopeita tuloksia. Sisäinen ja ulkoinen työ jota vaaditaan, ei muistuta mitään, mitä olemme aiemmin kohdanneet. Sekä ihmisiä että instituutioita vaaditaan rakentamaan kaikki sisällä ja ulkopuolella uudelleen, alhaalta ylöspäin. Se on pelottavaa, musertavaa, uhkaavaa ja uuvuttavaa. Mutta se on myös riemastuttavaa, inspiroivaa ja nuorentavaa. Emme voi mennä maailman nykytilasta läpi pysymällä samanlaisena. Meidän täytyy muuttua. Meidän täytyy sallia itsemme uudestisyntyä, järjestyä uudelleen ja karsia pelkkiin elämän välttämättömyyksiin, jotta voimme fokusoitua ja toimia suuren viisauden ja rohkeuden kera.

Tätä neliötä täytyy kunnioittaa koko huomiollamme, syvimmällä arvostuksellamme ja päättäväisellä sitoutumisellamme, jotta voimme hyödyntää täysin sen lahjat ja armon. Se potkaisee käyntiin muuten viivästyvän muutoksen, kääntää varmuudet ylösalaisin ja katalysoi ongelmia ja teemoja, jotka muovaavat tulevia vuosia. Tämän neliön toiminta koko vuoden 2021 paljastaa elämämme syvimmät totuudet. Monet meistä järkyttyvät näkemästään, mutta tuon näkemisen jälkeen vapauden on pakko ilmaantua.

Vastuullisen vallankumouksen kosmista neliötanssia

Tämän menneisyyden (Saturnus) ja tulevaisuuden (Uranus), vallankumouksen (Uranus) ja vastuullisuuden (Saturnus) välisessä tanssissa myös ne asiat, jotka luulimme käsitelleemme, voivat tulla uudelleen pintaan joksikin aikaa. Suhteet voivat toistaa vanhoja dynamiikkoja. Vakaat tilanteet voivat mennä "mykkyrään". Oma sisäinen tyyneytemme voi horjua, ja eteneminen josta on maksettu verellä, hiellä ja kyyneleillä, alkaa ehkä hyytyä. Älä anna tämän tulla yllätyksenä. Nämä ovat uskomattomia, valtavien muutosten aikoja. On ok hyytyä, tuntea pelkoa ja myös menettää toivo. Mutta älä koskaan anna minkään näistä tiloista olla viimeinen sana, sillä olemme liikkeessä, matkalla. Ja aurinko nousee uudestaan joka ikinen päivä.

Tässä neliössä Saturnus ja Uranus opettavat meille, että mieli voi olla vapauttajamme ja vangitsijamme. Jos sallimme sen sortaa meitä kieltäytymällä ajattelemasta laatikon ulkopuolella, kyseenalaistamasta kuulemaamme ja käyttämästä omaa sisäistä tietämistämme totuuksien saamiseen, lukitsemme itsemme sisäiseen vankilaan, jossa meillä ei ole ainutlaatuista voimaa havaita oma täysivaltaisuutemme. Mutta jos voimme laajentaa mielemme hyväksymään aiemmin sivuutetut mahdollisuudet, tarkastelemaan elämää uudesta perspektiivistä ja näkemään itsemme uutena, rajaton vapaus odottaa. Verho egomielemme ja korkeamman mielemme väillä on nyt paperinohut, ja voimme rikkoa sen helposti hyvin pienellä ponnistelulla, jos niin valitsemme. Tänä vuonna on uusia näköaloja, jotka odottavat näkemistä – jokin mitä emme yksinkertaisesti ole nähneet omasta tilanteestamme, voi paljastumishetkellään mullistaa edessä olevan polun.

Helppous on yliarvostettua

Tämä neliö ei ole millään muotoa helppo aspekti! Mutta helppous on yliarvostettua, kun ihmiskunnan/ihmisyyden täydellinen remontointi on käynnissä! Kun maailma sulkeutuu ja lääketeollisuutta ylistetään aina vain enemmän messiaana, meidän jokaisen tehtävänä on tehdä oma osamme sen tulevaisuuden synnyttämisessä, jonka haluamme olevan todellisuutemme. Jos emme tee, voit olla varma, että joku muu tekee sen puolestamme! Olemme loppujen lopuksi itsemme pelastaja ja täysivaltainen. Koskaan aiemmin ei ole ollut tärkeämpää tietää tätä luissamme ja ytimissämme saakka.

Jos kuitenkin sallimme Vesimies-Saturnuksen varjopuolen informoida valintojamme, meillä on vaarana antaa periksi tuntemattoman pelolle ja sallia kenen tahansa, joka tarjoaa varmuutta – motiiveistaan riippumatta – tulla mestariksemme. Saturnus Vesimiehessä voi olla hyvin haluton ilmaisemaan julkisesti kantansa tai tekemään vastoin muiden odotuksia. Se etsii turvallisuutta osana laumaa, siitä itsenäisyytensä uhraamisesta huolimatta, jota tuo lauma saattaa vaatia vastineeksi. Mutta siinä määrin kun luovumme oikeudesta ajatella itse, jännite lisääntyy tämän vuoden edetessä. Meidät ravistetaan hereille elääksemme lopultakin tarkoituksella. Rohkeana ja julkeana väitteessämme, että meillä kaikilla on oikeus olla vapaa.

Runollinen taisteluhuuto

Tämä vuosi on taistelua elämästä sekä rakkaustarina, taisteluhuuto sekä sielun unelma-aikaa. Päätämme ihmiskunnan tulevaisuutta jokaisella ajatuksella, sanalla ja teolla. Se vaatii rohkeaa sitoutumista ja uskallusta tavoitella innovatiivisia ratkaisuja vanhoihin ongelmiin. Ratkaisuja jotka uskaltavat haastaa kaiken, mitä on kutsuttu normaaliksi tähän mennessä. Vaihtoehtona on hypätä nyt tai tulla työnnetyksi myöhemmin. Mutta joka tapauksessa meidän täytyy muuttua jossain kohtaa!! Tämä Saturnuksen ja Uranuksen neliö sanoo, että on parasta panna töpinäksi siinä jo tänään, sillä paikallaan seisominen ei ole enää vaihtoehto. Tulevaisuus – meidän tulevaisuutemme – odottaa.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.