MERKURIUS PERÄÄNTYY JOUSIMIEHESSÄ 3.–23.12.2017 (UT)

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

1.12.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Katso, ennen kuin hyppäät!

Merkurius asettuu perääntymään Jousimiehen viimeisessä asteessa ja muistuttaa meille, että joskus kannattaa oikeasti katsoa taakseen, ennen kuin hyppää. Varovaisuuden tärkeyttä painottaa lisää yhtymä Saturnuksen kanssa sekä rajaton sitoutuminen viisauteen, mitä heijastaa rinnalla oleva Musta kuu Lillith. Kaiken kaikkiaan tämä Merkuriuksen perääntyminen tietää sen pohdiskelemisen aikaa, mikä inspiroi meitä toimimaan, mikä antaa elämällemme merkityksen ja miten voimme ryhtyä ilmaisemaan noita arvoja joka päivä. Musta kuu Lillith muistuttaa meille, että elämä on elämistä varten, mutta Saturnus vaatii vastuuntuntoa rajoittamattoman kokemisen keskellä. Merkuriuksen perääntyminen tukee tätä viestiä ja yllyttää sen viisaaseen pohdiskeluun, miten helposti voimme oikeuttaa käyttäytymisemme, joka lisätarkastelussa paljastaa vähemmän kunniallisen aikomuksen!

Usein on yksinkertaisempaa tehdä, mitä haluamme, ja oikeuttaa se tarvittaessa myöhemmin. Joskus se on ok, ja elämä kulkee eteenpäin. Toisilla kerroilla vähemmän niin. Tulevina viikkoina olisi viisasta pysähtyä ja ajatella, ennen kuin selitämme tekomme pois jälkiviisaudella sen sijaan, että asetamme prioriteettimme etukäteen arvioimalla rehellisesti, mikä on oikea asia tehtäväksi. Saatamme hyvinkin palaa halusta jatkaa tiettyä polkua. Mutta tuon halun huumassa saatamme sivuuttaa päätöksemme vaikutuksen toisiin tai tulevaan itseemme. Tämä ei merkitse, että on väärin, että haluamme sitä – ei lainkaan! Mutta hyötyisimme nyt sen selkeyttämisestä, mitä haluamme, miksi ja mitä sen saamisen vaikutukset ovat, pitäen mielessä, että ruoho näyttää usein vähemmän vihreältä, kun olemme hypänneet aidan yli …

Älä polta siltoja, kun vuosi tulee päätökseen. Anna sen sijaan itsellesi ja toisille tilaa olla niitä viallisia ja epätäydellisiä olentoja, joita me kaikki olemme. Vapaudenhalu voi olla voimakasta nyt, erityisesti vapaus rajoittavien suhteiden ja sitovien olosuhteiden kahleista. Jos halut pysyvät yhtä vahvoina, kun uusi vuosi pääsee liikkeelle, niin silloin saatetaan vaatia toimintaa, mutta pohdiskelujakson jälkeen toteutettu toiminta on paljon tehokkaampaa, kuin päätökset jotka tehdään silmänräpäyksessä ja tappelun tohinassa. Vaikka uudet alut tuntuvat usein voimakkaimmin uuden vuoden aikoihin, pidä mielessä, että uusi alku pelkän uuden alun vuoksi saattaa kylvää hämmennyksen ja sekasorron siemeniä, jotka juurtuvat lisää myöhemmin.

Saturnus lähtee Jousimiehestä 21.12.2017 (UT) (palaamatta 27 vuoteen) ja siirtyy omaan merkkiinsä, Kauriiseen. Se tekee tämän hössöttämättä tai epäröimättä, jättämällä yksiselitteiset hyvästit jousimiehen tuliselle inspiraatiolle ja hyväksymällä samalla Kauriin itsepintaisen sinnikkyyden ja käytännöllisyyden. Merkuriuksen perääntymisjakso juuri ennen tätä tapahtumaa tulee siunauksena, vaikka se saattaakin tuntua kiroukselta. Se painaa jarrua muutaman viikon ja sallii palavan halumme tulevien seuraamusten tulla ilmi nyt, mikä johdattelee parempiin päätöksiin ja viisaampaan toimintaan aikanaan. Sitten kun Saturnus on Kauriissa, toiminta tulee suuremmalla voimalla ja jokapäiväisten päätöstemme vaikutus moninkertaistuu, sillä omassa merkissään Saturnus pistää meidät tilille toisella tavalla kuin missään muualla ja meihin kohdistuu karmamuutoksen suurin voima.

Kun tämä perääntymisjakso on ohi, asiat saavat taas vauhtia, kun uusi vuosi pääsee liikkeelle. Meillä saattaa olla menohalua tällä hetkellä ja haluamme kiirehtää, mutta kaikilla asioilla on oma aikansa eikä ole meidän tehtävämme sanella niiden kukoistamista. Saatamme tuntea Merkuriuksen pidättelevän meitä tulevina viikkoina, mutta niin ei ole syyttä. Kyse on sen sijaan arvokkaasta varoituksesta, että saatamme vähentää päätöstemme gravitaatiota "valloittamattoman" vapaudenhimon kohdatessa. Vapautuminen voi olla hyvinkin lähellä ja haistamme sen ilmassa kuin jasmiinin, mutta sen saapuminen voi kestää kauemman, kuin toivomme, ja tämä haastaa meidät suurempaan kärsivällisyyteen, kuin uskomme itseltämme liikenevän. Ole vakuuttunut, että tämä on vain lyhyt tauko pitkähkön uudelleenkalibrointi- ja muutosprosessin keskellä. Siis ole rohkea, älä anna periksi ja pysy keskittyneenä siihen, millä on merkitystä. Muista, että tämän elämän kestävimmät siunaukset voidaan helposti hukata jonkin sellaisen haluamisen sumussa, mikä ei perimmiltään osoittaudu arvokkaaksi.

Sarah Varcas

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.