EI OLE MINUN ONGELMANI

Kirjoittanut Jim Self (masteringalchemy.com)
26.10.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Oletko koskaan lähtenyt mahtavalla tuulella tapaamaan ystävää kahvilaan, vain viettääksesi kurjan tunnin tai pari kuunnellen, miten surkea hänen taloudellinen tilanteensa, suhteensa tai työpaikkansa on? Yhtäkkiä se iloinen päivä jota olit odottanut, haihtuu joksikin paljon epämiellyttävämmäksi, ja vaikka yrittäisit kuinka siirtää huomiosi ja nostaa henkeäsi, et oikein onnistu saamaan energiaasi samalle tasolle kuin päiväsi alkaessa. Olemme kaikki kokeneet tämän dynamiikan elämässämme, mutta harvoin ymmärrämme tai kiinnitämme huomioita siihen, mitä tapahtui. Tällaisissa tilanteissa tapahtuu niin, että tiedostamatta sovitamme itsemme tuon toisen ihmisen energiaan ja sitten annamme sen vaikuttaa koko päiväämme.

Ajattele nyt seuraavaa tilannetta. Mehutehtaan kuusi johtajaa tapaa kuukausittain päivittääkseen toistensa tiedot tuotannosta, asiakaspalvelusta, myynnistä jne. Tapaamiset ovat aina olleet lyhyitä, tehokkaita ja hauskoja. Tänään kuitenkin Samilla kuljetuksesta on ollut turhauttava päivä, paikalle ilmestymättömien työntekijöiden, rikkoutuneiden koneiden ja asiakkaiden valitusten myötä. Kun oli hänen vuoronsa päivittää toisten tiedot, hän nousi ylös, nosti energiakierroksia ja alkoi kovaan ääneen valittaa, miten huonosti asiat ovat, että mikään muu osasto ei hoida tehtäviään ja kenellekään ei makseta tarpeeksi. "Eikö olekin kamalaa!" Sam heitti mielipiteensä ja energiansa ryhmään, ja muutamassa hetkessä jotkut osallistujat olivat kovaan ääneen samaa mieltä hänen valituksistaan. Se mikä alkoi tehokkaana kokouksena, eskaloitui nopeasti valitussessioksi, johon sekoittui painostavaa ja epämukavaa hiljaisuutta. Osallistujat sovittivat tiedostamatta itsensä Samin voimakkaaseen ja latautuneeseen energiaan, mikä siirsi heidät henkilökohtaisesta tasapainosta epätasapainoon. Tuloksena oli, ettei kenelläkään ollut mukavaa, kokous kesti tuplasti pidempään kuin tavallisesti ja hyvin vähän saatiin aikaan.

Erottelukyvyn kehittäminen antaa mahtavan tilaisuuden auttaa ystävääsi kahvilassa, parantaa kokousta ja tulla enemmän itsensä mestariksi. Ongelman ja siihen keskittyvän henkilön energia ovat kaksi eri asiaa. Ongelma ja henkilö eivät ole sama asia. Kun käytät erottelukykyä ja sinusta tulee tilanteen tarkkailija, pystyt valitsemaan, miten haluat osallistua. Et välttämättä ole samaa mieltä ongelman energian kanssa, mutta et automaattisesti hyppää korjaamaan sitä. Kuuntelet Ruususi takaa, Oktaedristasi ja ylläpidät ilmapiiriä, joka tuntuu hyvältä sinulle – onnellinen, ystävällinen, tietoinen, tuntien omaa hyvinvointia.

Näiden vuorovaikutusmekanismien ymmärtäminen voi olla äärimmäisen hyödyllistä. Aiemmin, ennen kuin sinulla oli näitä työkaluja, olet saattanut sovittaa itsesi toisten energiaan voidaksesi ymmärtää heidän ongelmansa tai tilanteensa. Kuten yllä olevissa esimerkeissä, kun olet sovittanut itsesi tuohon energiaan, saatat fyysisesti tai tunteissasi kokea sen ongelman tahmean ja raskaan epämukavuuden, jota toinen ihminen ylläpiti. On toinen vaihtoehto. Kun sinusta tulee tietoisempi ja mestarillisempi, arvokas erottelutaito tulee käyttöösi. Sen sijaan, että sovitat itsesi tuohon äänekkääseen ja kaoottiseen energiaan, osallistut siihen ja saat sen päällesi, voit pelkästään tarkkailla sitä, erottaa, onko ongelma oikeasti sinun, ja sitten valita, miten haluat osallistua vai haluatko mitenkään.

Tämä on ote Jim Selfin ja Roxane Burnettin kirjasta "What Do You Mean the Third Dimension is Going Away?"

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.