KUN EI VOI TEHDÄ MITÄÄN
- oman kontrollin ulkopuolella

Kirjoittanut Selacia (selacia.com)
6.11.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Riippumatta asuinpaikastasi maailmassa, tällä hetkellä on kireää ja epävarmaa aikaa. On ihmisluonto haluta tehdä jotain, kun näet yhteiskunnan romahtavan ja olet epävarma, miten tämä vaikuttaa sinuun ja tulevaisuuteesi. Tässä artikkelissa hahmottelen erityisaskelia, joita voit ottaa ja jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin tänä yönä ja löytämään enemmän sisäistä rauhaa muutamana seuraavana päivänä.

Taustaa

Kuten hahmottelin viime viikolla, olemme valtavassa muutoskohdassa. Koko maailmaamme vaikutetaan, kuten myös meihin yksilöinä. Koska tapahtuva on niin ennenkuulumatonta, hermostumme luonnostaan ja haluamme löytää tunteen kontrollista – tai ainakin vastauksia vakuuttamaan, että kaikki on ok. Itse asiassa mitä enemmän epävarmuutta kohtaamme, sitä enemmän roikumme kontrollihalussamme. Sen osana haluamme tehdä jotain tunteaksemme, että otamme aktiivisen roolin elämänkokemuksessamme.

Alla on esimerkki seitsemästä asiasta, joka laukaisee ihmisen kontrollitarpeen, seitsemästä elämäntilanteesta joita emme voi kontrolloida, ja viisi asiaa joita voit tehdä navigoidaksesi tätä risteystä.

Tapahtumia jotka laukaisevat ihmisen kontrollitarpeen:

1. kaaos

2. epävarmuus

3. yhteiskunnallinen rauhattomuus

4. epävakaat uutiset

5. väärä informaatio

6. globaali pandemia

7. polarisoitunut yhteiskunta

Elämäntilanteita joita ei voi kontrolloida:

1. muutos

2. säätila

3. tulevaisuus

4. menneisyys

5. liikenne

6. muiden ihmisten mielipiteet

7. vaalien lopputulos, kun on äänestänyt

Suuri haasteemme nyt

Suuri haaste nyt on egomme halu saada vastauksia välittömästi ja nähdä lopputuloksia, jotka voimme hyväksyä. Maalaisjärkemme ja sisäinen viisautemme muistuttaa meille – kun kuuntelemme sitä – että on typerää vaatia välittömiä vastauksia tai takuita lopputuloksista. Kuitenkin tuntiessamme, että panokset ovat kovat, ehdollistunut egoitsemme voi sivuuttaa maalaisjärkemme.

Viisi asiaa jotka voit tehdä nyt

1. Jos olet stressaantunut vaalituloksesta tai jostain muusta elämää muuttavasta tuloksesta, ota huomioon tapahtumaan sisältyvät vaiheet. Lopputulokset kehittyvät vaiheittain, kuten kaikki muutokset. Joskus nuo vaiheet ovat taustalla, niiden havaitsemattomissa, joille ei ole tuttua, miten asiat kehittyvät.

USA:n vaalit 3.11. on esimerkki. On lakeja ja menettelytapoja, jotka voivat erota osavaltiosta toiseen. Usein vaalien lopputulos ei ole virallisesti tiedossa moneen päivään tai vielä pidempään aikaan. Ota huomioon pandemiassa se, mitä kuvasin yllä, ja miten se muutti radikaalisti sitä, miten ja milloin ihmiset äänestivät – eli meillä kuluu pidempi aika ääntenlaskuun ja tulosten tietämiseen. Tarkista faktat informaatiossa, jonka omaksut. Monet asiat eivät ole, miltä näyttävät, ja elämme nyt autoritarismin aikaa, johon ei sisälly moraalista kompassia. Siihen liittyen, etsi todisteita uskollisuuden ja uhkien taustalle.

2. Pyri näkemään suuri kuva. Moniin ongelmiin joita kohtaamme kollektiivisesti, vaikuttaa toimimattoman yhteiskunnan pitkä historia. Vanhentunut täytyy purkaa, mutta se vie aikaa – erityisesti polarisoituneessa yhteiskunnassa.

3. Salli yllätykset ja viivytykset. Odotat sitten työpaikkatarjousta tai seuraat jotain vaalien kaltaista asiaa, joka aiheuttaa sinulle stressiä, muista, että nämä ovat epätavallisia aikoja. Monia asioita viivytetään, ja historiallisia yllätyksiä voi tapahtua.

4. Ole kärsivällinen. Kaaos ja polarisoituminen jota olemme kokeneet 2020, ei häviä ihan lähiaikoina. Monien haavojen täytyy parantua. Riippumatta siitä, kuka on Amerikan presidentti 2021, vie aikaa tarttua maan polarisoituneeseen yhteiskuntaan, pandemiaan, hajonneisiin järjestelmiin, vaarantuneisiin kansainvälisiin alliansseihin ja lakkautettuihin instituutioihin, joita tarvitaan tehokkaaseen hallintoon ja kansainvälisiin suhteisiin.

5. Etsi päivittäin jotain positiiviselta tuntuvaa. Tämä kohottaa mielialaasi, auttaa sinua nukkumaan ja tekee sinusta tehokkaamman.

Odotan innolla palautettanne näistä teemoista sekä tietääkseni, miten voin palvella teitä laajemmin. Ottakaa vapaasti yhteyttä minuun nettisivujeni kautta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.