VAPAUDEN JA VARMUUDEN TARVE

- Arvostelukyky kaaoksen aikana

Kirjoittanut Selacia (selacia.com)
29.4.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kaikki erilainen tai mikä rajoittaa tavallista vapauttamme osallistua ulkoiseen maailmaan – erityisesti jonkin kriisin meille aiheuttamana – voi tuntua rajoittavalta ja tukahduttavalta tällä hetkellä. Olemme pysyneet viikkoja kotona, ja vaikka tavallisesti haluaisimmekin olla kotona, tästä uudesta tilapäisestä kuurista voi tulla vanha. Meistä voi tuntua, että olemme laatikossa, vaikka meillä todellisuudessa olisi paljon tilaa, ja halumme tietää, milloin seuraava vaihe alkaa, voi saada olomme tuntumaan levottomalta. Jatka lukemista saadaksesi korkeamman näkökulman ongelmastamme ja reagointiehdotuksia.

Energiat ja olosuhteet

Ensinnäkin, jo ilman globaalia pandemiaa tämän viikon planeettaenergiat katalysoivat voimakasta tarvetta vapauteen. Usean seuraavan päivän – Merkuriuksen, Uranuksen ja Auringon yhtymän myötä Härässä – haetaan kapinointia sääntöjä vastaan, kun jotkut ihmiset tuntevat olevansa mukavuusalueensa ulkopuolella ja haluavat vapautta.

Ennen virusta tällainen planeettarivi olisi tuntunut erilaiselta ja liittynyt hyvin erilaisiin olosuhteisiin. Taustaenergiatönäisy on saattanut kuitenkin olla sama. Olemme tapaolentoja ja meillä on rutiineja ja suhteita, joiden kanssa elämme tietäen tai tiedostamatta. Universumi antaa meille joskus kuitenkin tönäisyn, joka sekoittaa asioita ja muuttaa normaaliamme.

Pikakelauksena huhtikuuhun 2020 ja tähän virukseen, ja samantyyppinen energiatönäisy voimistuu eksponentiaalisesti. Tämä voi johtaa harkitsemattomiin kapinointihetkiin, jotka ovat joskus ristiriidassa maalaisjärjen ja intuitiivisesti ohjatun järjen kanssa.

Ehdotan kaikille meille: valitse tasapainon, maalaisjärjen ja korkeamman näkökulman polku kaikissa asioissa. Mikään ei kestä ikuisuutta – tämäkin menee ohi! Lisää näistä teemoista uudessa kirjassani "Ennustuksia 2020".

Varmuuden rooli

Ironista kyllä, vapaudenhalumme on nyt rinta rinnan yhden elämämme epävarmimman ajan kanssa. Ja koska meidät on ihmisinä johdotettu haluamaan varmuutta, tämä on valtava stressi hermostollemme, ja se pyörittää egomieltämme etsimässä vastauksia, jotka voivat lievittää ahdistusta.

Koska ego ei ole myöskään looginen, se tyytyy todistamattomaan informaatioon tai pelkopohjaisiin salaliittoteorioihin. Silloin kun egomieli kuljettaa meitä, se voi vakuuttaa meille, että jopa testaamattomia lääkkeitä kannattaa kokeilla tähän virukseen.

Tässä on toinen juttu: ego antaa meille lineaarisen mustavalkoisen näkemyksen. Mitä tämä merkitsee? Yksi esimerkki. Jokin voi olla totta, kuten montako ihmistä kuoli tänään virukseen. Jos se kuitenkin on ainoa informaatio, jonka luemme – ilman kontekstia – se voi ruokkia ahdistustamme.

Samalla kun uskon, että median on vastuutonta levittää otsikkoa kuolleiden määrästä, ilman kontekstia, todellisuudessa useimmat ihmiset eivät käytä lisäaikaa ja -energiaa saadakseen enemmän kuin pelkät otsikot tai ollakseen hiljaa ja läsnä ennen informaation nielemistä. Heillä ei voi mitenkään olla koko kuvaa tai kvanttinäkemystä, sillä heillä ei ole kaikkea informaatiota tai kontekstia.

Useimmat ihmiset eivät kyseenalaista sisältöä tai tutki laajempaa kuvaa, jota ei usein sisälly tarinoihin. Esimerkki: 1000 ihmistä on voinut kuolla tänään paikassa X. Haluaisin saada kontekstin ja suuren kuvan. Kyllä, ihmisiä kuolee tähän virukseen. Kuitenkin ihmisiä kuolee päivittäin ympäri maailmaa koko joukkoon muita syitä, kuten auto-onnettomuus, itsemurha, sydänsairaus. Haluaisin kuulla mediassa enemmän ihmisten traagisesta terveydentilasta tässä maailmassa, mikä tekee ihmisistä alttiita tälle virukselle ja lukuisille sairauksille ja aiheuttaa ennenaikaista kuolemaa ja huonoa elämänlaatua yksilön viime vuosina. Näin ei tarvitse olla.

Arvostelukyvyn käyttö kaaoksen aikana

Arvostelukyky on yksi pääliittolaisistamme tällaisina kaaoksen ja epävarmuuden aikoina.

Tarvitsemme nyt todella arvostelukykyä, ottaen huomioon kaiken väärän informaation, valheet, propagandan ja yhtenäisyyden puutteen globaalissa reagoinnissa virukseen. Se, ettei maailmassamme ole koordinoitua suunnitelmaa, koordinoitua viestintäinfrastruktuuria ja koordinoitua reagointia, on enemmän kuin huolestuttavaa.

Emme tarvitse tiedemiehiä tai terveysasiantuntijoita tietääksemme, että globaalit pandemiat vaativat globaalia yhteistyötä. Koska tätä ei tapahdu – monista syistä – ihmisten keskuudessa on luonnollisesti ahdistusta siitä, mitä oikeasti tapahtuu ja mihin olemme matkalla. Muista, että meidät on johdotettu haluamaan vastauksia ja ratkaisuja, ja silloin kun johtajamme eivät onnistu siinä, tunnekehomme käy ylikierroksilla, kun yritämme saada itse tolkkua asioista.

Tässä on lisähankaluus. Epävarmuus yleisesti ottaen – on virusta tai ei – lietsoo usein ahdistusta ja pelkoa. Kun tutkimme historiaa, opimme, että vaikutusvaltaiset johtajat ovat vuosisatojen saatossa käyttäneet hyväkseen pelkoa tavoitellessaan fasistityyppistä politiikkaa. Yksilövapauksia poistettiin, lehdistöä kontrolloitiin tai se hiljennettiin, johtajat lietsoivat vihaa vähemmistöjä ja maahanmuuttajia kohtaan ja hallitukset iskostivat ihmisiin taistelunhaluisen "me vastaan he" -hengen.

Tässä on lainaus "Ennustuksia 2020" -kirjasta:

"Kautta historian olemme nähneet karismaattisia johtajia, jotka viehättävät sitä ihmisten pimeämpää puolta, jota ohjaa ahneus, opportunisti ja kostotoimien pelko. Tällaiset johtajat käyttävät hyväkseen ihmisten yleismaailmallista pelkoa – auktoriteetin haastaminen."

Kun ihmiset ovat ahdistuneita ja epävarmoja, tuo yleismaailmallinen auktoriteetin haastamispelko korostuu. Tämä voi johtaa sellaisten asioiden massahyväksymiseen, joita ei tavallisina aikoina koskaan suvaittaisi. Voimattomiksi tehdyt ihmiset kyseenalaistavat vähemmän todennäköisesti tai kaivavat syvemmältä erottaakseen laajemman totuuden.

Arvostelukyky on kehittyvä taito. Meillä kaikilla on sitä jollain tasolla, myös ilman laajaa koulutusta, kun yhdistymme korkeampaan itseemme. Ensimmäisessä kirjassani "Your Guide to Earth's Pivotal Years" (kuudes luku) kerron tarkistuslistan siitä, miten erottaa faktan fiktiosta. Alla ote siitä.

Vinkkejä – totuuden tunnistaminen:

"1) Jos jokin on totta, se ei generoi pelkoa tai aiheuta haittaa. 2) Totuus on lineaarisen ajan ulkopuolella, kuitenkin siihen pääsee käsiksi nykyajassa. 3) Kun joku väittää, että hänen uskontonsa tai filosofiansa on oikein, hän ei esitä totuutta, vaan rajaamis- ja kontrollointienergioita. 4) Jos jokin oletetuista hyvistä puolista vaikuttaa valheelta, kun kuulet siitä ensimmäisen kerran, tai olet epävarma, luotatko siihen, ole avoin sille mahdollisuudelle, että tuo ajatus voi olla osittain tai täysin totta. 5) Informaatiosta joka vaikuttaa olevan ainakin osittain totta, kysy sisältäsi, mikä aspekti on totta, jottet tiedostamatta nielaise koko pakettia totena. 6) Varo ottamasta kenenkään muun totuutta omaksesi tutkimatta sitä täysin ensin. 7) Kun arvioit jotain määrittääksesi sen todenperäisyyden, muista astua tarpeeksi etäälle nähdäksesi suuren kuvan. Tiedätkö totuudesta mitään taustatarinaa? Ymmärrätkö totuuden seuraamukset, suuret ja pienet? 8) Opettele esittämään kysymyksiä, jotka tutkivat syvemmältä."

Siinä määrin, kuin kehitämme ja käytämme arvostelukykyä, vahvistumme sisätasolla ja vähemmän todennäköisesti hyväksymme sokeasti, mitä meille kerrotaan. Teemme omaa tutkimusta tietääksemme faktat, ja sitten käännymme sisäänpäin arvioimaan, mitä ne merkitsevät.

Profetiat ja salaliittoteoriat 2020

Tämä valmistautuminen ja harjoittelu auttavat meitä suuresti 2020, kun maailmamme jatkaa megatransformaatiotaan ja yhteiskunnan infrastruktuuri muokataan täysin. Se on sotkuista. Monia salaisuuksia tulee valoon. Profetioita ja salaliittoteorioita on runsaasti yhteiskunnallisessa keskustelussa – vielä enemmän kuin koimme 2010-luvulla.

Eräs esimerkki nyt ovat salaliittoteoriat viruksesta ja hallituksen salaisuuksista. Pidä tämä mielessä: useimmissa salaliittoteorioissa on osittain faktoja – kuitenkin tulkinnat siitä, mitä ne tarkoittavat suuren kuvan tasolla, ovat joko puutteellisia tai yksinkertaisesti vääriä. Niissä on pelkoa, mikä lisää sitä pelkoa, jota me ihmiset jo kannamme. Tuo pelko on nyt isosti esillä ympäri maailmaa.

Viisas sisäinen olemuksesi

Ehdotukseni on tiedostaa se, minkä olen hahmotellut tässä – käyttäen arvostelukykyä ja maalaisjärkeä. Luota, että erittäin viisas osasi, joka yhdistyneenä korkeampaan itseesi ja sisäiseen olemukseesi, on kanssasi päivittäin. Opettele yhdistymään tuohon viisaaseen itseen, kun kuulet hulluja asioita tai näet painajaista siitä, mitä voisi tapahtua. Ennen kuin menet ns. kaninkoloon, astu etäämmälle ja ole sen kanssa, minkä luit tai kuulit. Hiljenny ja keskity sydämeesi – ei tuomitsemista, ei pelkoa. Jos kysymys jää epäselväksi tehtyäsi tämän, anna asioiden hautua yli yön, jotta henki voi työskennellä kanssasi sisätasoilla.

Palautteesi tähän artikkeliin on tervetullutta – joko sähköpostilla tai sosiaalisen median sivujeni kautta. Kun pohdit vastaustasi ja kutsut hengen näkemystä, vielä lisää oivalluksia tulee sinulle. Luota tähän.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.