OLETTAMUKSET JA TODELLISUUS
- tarkkailtavia miinoja

Kirjoittanut Selacia (selacia.com)
21.8.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Näinä kaaoksen, jakautumisen ja maailmanlaajuisen tyytymättömyyden aikoina, ehdollistunut vaistomme kaipaa varmuutta ja jotain normaalia muistuttavaa. Meidät on johdotettu olemaan rennompi vallitsevassa tilassa, vaikka voisimme luoda paremman todellisuuden. Vuoden 2020 energiat ovat kääntäneet tapamme nurin ja työntäneet meidät kehittymään. Iso oppitunti liittyy olettamustemme haastamiseen. Jatka lukemista ymmärtääksesi, mitä tämä merkitsee omassa elämässäsi ja miten se muuttaa ulkoista maailmaamme.

Taustaa

On yleistä tietoa, että olettamukset voivat saada meidät vaikeuksiin tai viivyttää edistymistämme. Teemme kaikki olettamuksia, joten olet hyvässä seurassa. Voimme tehdä olettamuksia itsestämme, toisista ihmisistä, tilanteista, menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Olettamukset voivat tehdä meistä alttiin sokeille pisteille ja muuttua vääristyneeksi kuvaksi todellisuudestamme.

On lineaarista ihmisehdollistumistamme olettaa asioita mustavalkoisesti – sallimatta vaihteluja tai suurempaa kuvaa. Esimerkkejä asioista, joita saatamme olettaa: 1) automme starttaa huomenna niin, kuin tänään, 2) rakkaamme vanhenee kanssamme, 3) meillä on x määrä aikaa valmistautua johonkin, 4) jos meillä ei ole sairauden oireita, olemme terve, ja 5) informaatio jota luemme netistä, on totta, koska se tulee luotetusta lähteestä ja ystävämme uskovat sen todeksi.

Mikään näistä olettamuksista ei ole taattu. Egoitsemme ei kuitenkaan osaa harkita tätä näkemystä. Tämä lineaarinen osamme haluaa varmuutta ja näkee elämän tuon linssin läpi. Tämä rampauttaa meidät ja estää meitä pääsemästä käsiksi kokonaisvaltaiseen ja realistiseen näkemykseen. Kun asiat eivät ilmaannu suunnitellusti, se voi tuntua ärsyttävältä tai järkyttävältä.

Liittolaisemme

Liittolaisemme tässä pulmassa on laajempi kvantti-itsemme. Kun opimme yhdistymään tähän tietoisempaan osaamme, alamme kyseenalaistaa olettamuksemme sisäisellä kyselemisellä.

Laajempi itsemme – tietoisena omasta ikuisuudestaan ja luonnollisista muutossykleistä – ymmärtää hyödyttömäksi olettaa, että asiat jatkuvat niin kuin ennen. Tämä tietoinen osamme – rajaton ja kvanttinen – on peloton muutoksen ja normien häviämisen osalta. Kun pääsemme käsiksi tähän aspektiimme, meillä on tilaa ja avoimuutta virrata muutosten myötä ja luottaa, että muutumme jatkuvasti paremmaksi versioksi itsestämme.

Haastavat olettamukset

Jumalaisina muutoksentekijöinä meidän täytyy haastaa olettamuksemme ja käyttää korkeampaa tietoisuuttamme, joka auttaa meitä erottamaan totuuden ja todellisuuden. Elämme ajassa, jossa monia asioita on käytetty aseena horjuttamaan yleistä mielipidettä.

Kirjassani "Ennusteita 2020" kirjoitin: "Entisenä journalistina joka on työskennellyt sanojen kanssa koko elämänsä, en ole koskaan nähnyt maailmassa nykyistä määrää kielellä manipulointia. Tietenkin joillain oman aikani journalisteilla jotka raportoivat Valkoisesta talosta ja kongressista, oli ennakkoasennetta tarinoissa – jokin pointti jonka he halusivat esille. Se on hyvin eri asia, kuin jättää pois tai muuttaa sanoja tai valokuvia palvelemaan hienovaraisina viha-aseina. Roolimme 2020 on kehittää enemmän erottelukykyä, kun sulatamme informaatiota. Meidän ei kannata lakata kiinnittämästä huomiota tai irrottautua. Liian monet ihmiset jokapäiväisessä maailmassamme tekevät sen nyt, ihmiskunnan heräämisen vahingoksi."

Olettamusmiinoja tarkkailtavaksi 2020

Tänä vuonna meillä on joukko olettamusmiinoja tarkkailtavana – osittain koska vuosi on niin ratkaiseva tulevaisuutemme määrittämisessä seuraavaksi vuosikymmeneksi.

Ensinnäkin, koronavirusmallit jotka perustuvat olettamuksiin – ilman koko dataa ja yhteensopivaa faktaperustaa – voivat olla harhaanjohtavia ja pahentaa yhteiskunnan jo ennestään erimielisyyttä aiheuttavaa puhetta. Toinen tekijä joissain maissa, kuten USA:ssa, on tieteen vastaiset johtajat, jotka lietsovat kulttuurisotaan, jossa käytetään pelkoa ja väärää informaatiota.

Toiseksi, tänä vuonna näemme kansalaisten historiallisen suurta tympääntymistä ja epäluottamusta instituutioihin ja maan johtajiin. On vaalivuosi USA:ssa ja myös monissa muissa paikoissa, ja panokset ovat kovat demokratioiden kohtalon määrittämisessä, joita uhkaavat jo autoritaariset johtajat. Monet ihmiset voivat olettaa, ettei heidän äänellään ole merkitystä, ettei kukaan vallassa oleva välitä. Suuri määrä ihmisiä saattaa olettaa, ettei heidän äänellään vaaleissa ole myöskään merkitystä, joten he eivät äänestä.

Kolmanneksi, pandemian ja nurin kääntyneiden normiemme vuoksi, universumi tönii meitä päivittämään lukemattomia asioita. Tähän sisältyy, miten ja missä teemme työtä, miten olemme vuorovaikutuksessa sosiaalisesti ja miten kohdennamme aikamme ja energiamme. Itse asiassa koko näkemys ajasta muuttuu. Ajatukset tuottavuudesta muuttuvat. Monet päivittäisen elämän pitkäaikaiset menettelytavat ovat hävinneet iäksi tai ovat tilapäisesti hämärä muisto. Kaikenlaisia problemaattisia olettamuksia voidaan tehdä näissä tilanteissa. Jotkut ihmiset esimerkiksi olettavat, että aikavääristyvät ja tällä hetkellä estetyt toiminnot merkitsevät, että on hyödytöntä aloittaa mitään täysin uutta tai ponnistella pandemian aikana ylimääräistä edistyäkseen sydämen tavoitteissa. Toiset lykkäävät itsehoitoaan tai sisäistä työtään olettaen, että se on tehokkaampaa silloin, kun he ovat inspiroituneempia ja aktiivisempia ulkoisessa maailmassa.

Mitä voit tehdä

Ratkaisu kaikkiin näihin olettamusmiinoihin on toiminta. Esimerkkejä: 1) kehitä lisää uteliaisuuttasi ja tiedonhaluista mieltäsi – kyseenlaista se, mitä sisäistät mediasta, sosiaalisen median sivuilta, maan johtajilta ja egomielesi negatiivisesta itsekseen puhumisesta, 2) aio löytää asioiden koko kuva ja miten se pätee sinuun henkilökohtaisesti, 3) vältä laumamentaliteettia ja menemistä mukaan ryhmäajatteluun ongelmien osalta, 4) ole valmis palaamaan säännöllisesti asioihin ja päivittämään näkemyksiäsi, 5) äänestä kaikin tavoin, joilla voit, on kyse sitten vaaleista tai näkemystesi ilmaisemisesta maailmassa – enemmän kuin minään muuna aikana historiassa, äänesi vaaleissa ja henkilökohtaisten ajatustesi sanominen on oleellista sekä kehittämään itseäsi että luomaan muutoksia ystävällisempää ja rakastavampaa maailmaa kohti.

Odotan innolla palautettanne näistä teemoista sekä tietääkseni, miten voin palvella teitä laajemmin 2020. Ottakaa vapaasti yhteyttä minuun nettisivujeni kautta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.