KORONAVIRUSHULLUUTEEN REAGOIMINEN

- Löydä tyyneytesi hulluina aikoina

Kirjoittanut Selacia (selacia.com)
16.3.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

On päiväntasausviikko ja uuden vuodenajan alku, ja hyvin intensiivisiä energioita on ilmassa. Jotkut energiat saattavat kutsua sinua sukeltamaan sisään ja kokeilemaan jotain uutta. Toiset energiat, kuten koronaviruksen tuomat, saattavat pysäyttää sinut ja saada kysymään, minne mennä seuraavaksi. Ehdottomasti tämä on viikko kiinnittää turvavyöt ja hengittää paljon syvään. Jatka lukemista ymmärtääksesi paremmin, miksi tunnet niin, kuin tunnet, ja miten voit löytää tyyneytesi näinä hulluina aikoina.

Taustaa

Monissa osissa maailmaa kuluneet pari viikkoa ovat sisältäneet kiihtynyttä julkista, liike-elämän ja yhteiskunnallista reagointia koronavirukseen. Meillä ei ole ollut aiemmin mitään vastaavaa tässä laajuudessa. Monia tekijöitä on mukana, ja menen niihin enemmän "Ennusteita 2020" –kirjassani, joka julkaistaan pian. On vähättelyä sanoa, ettemme yhteiskuntana olleet valmistautuneita tähän.

Olemme nyt jo poimunopeudella transformaatiomoodissa. Vuosi 2020 ja edessä oleva vuosikymmen muistetaan tästä ja siitä, miten kollektiivina reagoimme tarpeeseen muuttaa kauan sitten vanhentuneita olemistapoja.

Koronaviruksen saapuminen herättää meidät nyt ehdottomasti lisää muutokseen. Se on itse asiassa hyvä asia, kuten kuvaan enemmän tässä artikkelissa.

Nämä hetket ovat ratkaisevia sen määrittelemisessä, miten laajempi yhteiskuntamme pystyy sopeutumaan tämän suuruiseen kaaokseen ja hulluuteen. Kuten kirjoitin aiemmissa artikkeleissa, on oleellista, että kurkotamme sisällemme ja käytämme koulutustamme ja viisauttamme.

Erimerkkejä hulluudesta

Tässä on muutama esimerkki tällä hetkellä tapahtuvasta hulluudesta – erityisesti maissa, jossa on vahvistettuja koronavirustapauksia. Paikasta riippuen alla hahmotellut tilanteet voivat kestää kaksi viikkoa, kaksi kuukautta tai pidempään. "Pidempään" lisää ihmisten tuntemaa ahdistusta, koska sitä ei ole määritelty.

Koska koronavirus uhkaa väestön terveyttä ja turvallisuutta, julkisen terveydenhuollon virkamiehet tietyissä avainpaikoissa valtuuttavat seuraavanlaisia asioita.

1) Liikkeet joko vähentävät aukioloaikaa, sulkevat kokonaan tai mukautuvat nettimyyntiin.

2) Suuria julkisia kokoontumisia rajoitetaan ja suuret tapahtumat perutaan.

3) Monissa yrityksissä työntekijöitä pyydetään työskentelemään kotona.

4) Ihmisiä neuvotaan USA:ssa ja joissain muissa maissa etääntymään sosiaalisesti ja jäämään kotiin mahdollisimman paljon. Kun ostoksilla kävijät sitten menevät kauppaan, he saattavat löytää tyhjiä hyllyrivejä, minimaalisia perustuotteita ja pitkiä jonoja. Aukioloajat vaihtelevat, joskus hetkessä, kun kauppojen täytyy täydentää varastoja.

5) Kansalaiset seuraavat hyvin valppaina paikallisviranomaisiensa tiedotteita. Ne muuttuvat usein päivittäin heijastamaan parhaita käytäntöjä pysyä terveenä ja välttää koronaviruksen leviämistä. Viesti monilta julkisilta virastoilta on valmistautua määräämättömään aikaan pysyä kotona ilman tavanomaista vuovaikutusta kaupoissa, työssä ja sosiaalisissa tapahtumissa.

Esimerkkinä julkisen viraston tiedotteesta, sain juuri Santa Monican kaupungilta tiedotteen, että tästä maaliskuun loppuun saakka liiketoiminta on tilapäisesti lopetettu ravintoloissa, kuntosaleilla, teattereissa ja salongeissa.

Miksi sinusta tuntuu, miltä tuntuu

Ottaen huomioon sen, mitä olen juuri esittänyt, voit paremmin ymmärtää, miksi tunnet ahdistusta, ärsytystä tai epävarmuutta näinä aikoina. Näin voi olla, vaikket asuisi missään, missä ehdotetaan sosiaalista etäisyyttä ja rajoitetaan elämän toimintoja. Miksi? Olemme kaikki yhteydessä. Mitkään rajat eivät erota meitä energiatasolla. Olemme yhtä ihmisperhettä.

Tilanteemme positiivinen puoli

Ajattele tilanteemme positiivisia puolia. Jotkut niistä voivat olla väliaikaisia kriisin jatkuessa, mutta ajattele, että jotkut niistä voivat kestää pitkään sen jälkeen uusina tapoina elää ja työskennellä.

1) Kotona työskenteleminen on nyt vaihtoehto monilla, joiden aiemmin täytyi kulkea työmatka.

2) Joidenkin julkisten tapaamisten loputtua, nyt on nettimahdollisuus.

3) Yritykset joilla on liiketila, alkavat tarjota asiakkaille ilmaista kuljetusta kaikensuuruisille tilauksille.

4) Työntekijöillä joiden ei tarvitse kulkea pitää työmatkaa, on enemmän aikaa olla kotona perheensä kanssa ja saada kaivattua lepoaikaa.

5) Ihmisille kaikkialla annetaan tilaisuus arvioida uudelleen, miten he elävät elämäänsä, mikä on oikeasti tärkeää heille ja miten he haluavat jatkaa eteenpäin.

6) Yksilöt jotka ovat aiemmin tarjonneet palveluja pääasiassa paikan päällä – kuten terveydenhoitoammattilaiset ja opettajat – alkavat nyt tarjota niitä etänä puhelimen tai sovellusten avulla, kuten Zoom ja Skype.

7) Kansalaiset lähestyvät naapureita ja tarjoavat apuaan ostoksilla käymiseen ja muihin askareisiin.

Mitä voit tehdä

Kutsu päivittäin maalaisjärkeäsi ja intuitiivisesti ohjattua järkeäsi näyttämään, miten reagoida siihen, mitä tapahtuu. Älä tee tästä henkilökohtaisesti itseäsi koskevaa, mutta ota kuitenkin vastuu itsestäsi ja reaktioistasi. Jos tarvitset lepoaikaa tai hetken asennemuutokseen ennen ostoksille menemistä tai vuorovaikutusta toisten kanssa, ota se aika.

Pidä mielessä yllä mainitut positiiviset asiat. Kun näet tai koet positiivisia asioita, salli niiden inspiroida itseäsi ja auttaa löytämään tyyneyden hetkiä. Jaa nuo positiiviset asiat toisten kanssa. Jos pidät päiväkirjaa, kirjoita niitä sinne. Tämä auttaa sinua myöhemmin, kun katsot taaksepäin näitä hetkiä ja saat välähdyksiä tyhjistä hyllyistä, yrityksestä löytää vessapaperia ja peruutetuista toiminnoista.

Vältä olettamuksia. Monet asiat saattavat olla hyvin erilaisia, miltä ne näyttävät. Vältä syyttelyä. Tähän sisältyy terveysviranomaisten ja johtajien syyttäminen. Tähän sisältyy tästä kriisistä syyttäminen jotain pahanilkistä ihmisen tekemää. Siihen menemisestä mielessäsi ei ole mitään hyötyä. Riippumatta siitä, mistä tämä virus tuli, miten se tuli ja kuka teki mitäkin, hyväksy, että se on täällä.

Jos tällä viruksella olisi tietoisuus ja se osaisi puhua, se saattaisi muistuttaa meille, että tarvitsemme herätyksen siinä, miten elämme yhdessä tällä pienellä planeetalla.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.