HENKINEN ALOKASLEIRI

- Valmistelua suuriin muutoksiin

Kirjoittanut Selacia (selacia.com)
13.4.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Hyvin pitkän aikaa me jotka olemme heräämispolulla, olemme käyneet läpi valmisteluja 2020-luvulla elämistä varten. Emme olisi tässä nyt, jos emme olisi valmistautuneet! Sielutasolla ymmärrämme tämän. Meillä alkaa olla myös kontekstia, kun mietimme taaksepäin elämäämme ja miten olemme henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti eläneet. Te jotka pääsette käsiksi entisiin elämiin, olette luultavasti tulleet tietoiseksi historiallisista avainajankohdista, jolloin katastrofit, sodat ja pandemiat ovat vaikuttaneet teihin. Jatka lukemista tietääksesi suuren kuvan siitä, minkä kanssa kamppailet nyt ja miksi se on oleellista henkiselle kehittymisellesi.

Henkinen alokasleiri

Kun luet tätä, ehdotan, että siirrät fokuksesi haastavista päivittäisasioista, jotka ovat tilapäisiä, kuten kasvimaskin käyttäminen, suurempaan kuvaan ahdingostasi ja siitä, miten voit parhaiten navigoida sen käänteet ja kiemurat.

Heräsin tänään mielessäni sanat "henkinen alokasleiri". Mitä tämä merkitsee? 1) Tämä ei ole tavallinen alokasleirisi (suom. huom. termiä käytetään mm. intensiivisestä harjoitusohjelmasta) eikä tosiaankaan armeijan alokasleiri. 2) Se ei ole mitään, mihin ulkoinen maailma pakottaa sinut. 3) Se on henki toiminnassa elämässäsi – joka lempeästi ja itsepintaisesti tönii sinua tekemään muutoksia sellaisella laajuudella, josta ei ole kuultu minään muuna aikana. 4) Se on hyvin henkilökohtainen, vaikka on myös ryhmäponnistus. 5) Reaktiosi henkiseen alokasleiriin on ainoa asia, jota voit kontrolloida.

Alokasleirin perusasiat

Yleisessä mielessä alokasleiriin liittyy laajaa, tiukkaa ja usein hyvin haastavaa harjoittelua. Egoitse ei pidä siitä pätkääkään, ja se taistelee matkan joka askeleella. Miten? Ego on luova: kieltäminen, häiriötekijät, valittaminen, asioiden projisoiminen ulkoiseen maailmaan, perääntyminen, median pakonomainen seuraaminen ja keho-mielen pitäminen niin kiireisenä, että on vähän aikaa itsen pohdiskeluun ja suunnitelmien tekemiseen uudentyyppisestä elämästä.

Siinä määrin kun meidän yksilö- ja yhteiskuntatasolla täytyy muuttaa elintapaamme, siinä määrin syntyy tarve alokasleiriimme. Kuten hyvin tiedät, maailmamme on saavuttanut epätasapainossa käännekohdan. Tuo käännekohta on katalysoinut alokasleirimme.

Tämä ei tule ulkopuolisesta maailmasta rangaistuksena. Se on kuitenkin megaherätys hengeltä ja luonnolta. Korkeammat itsemme ovat täysin messissä!

Valmistautuneisuus suuriin muutoksiin

Henkisessä alokasleirissä on kyse olemisesta valmistautunut suuriin muutoksiin tällä vuosikymmenellä. Nämä muutokset eivät muistuta mitään, minkä olemme koskaan kohdanneet, eikä maailmamme näytä sen jälkeen enää samalta.

Kuten voisimme kertoa lapselle, joka valmistautuu suureen muutokseen lukioista yliopistoon, valmisteluja täytyy tehdä, jotta elämästä saa tolkkua ja voi kukoistaa. Kuvittele lasta, joka on edelleen alakoulussa, ja vanhempaa jonka täytyy valmistella hänet maailmaan, jota kukaan ei osannut odottaa. Näin suuria muutoksemme ovat. Kuvaan tätä paljon enemmän "Ennusteita 2020" -kirjassani.

Henkisestä alokasleiristä selviytyminen

Tässä on muutama vinkki henkisestä alokasleiristä selviytymiseen. Sisällytä päivittäiseen henkiseen harjoitukseesi tutkiskelua ja pohdiskelua, muistuttaen itseäsi suuresta kuvasta. Ota päivä kerrallaan. Kenelläkään ei ole kaikkia vastauksia – ei edes siitä, milloin covid-19 on hoidettu. Kuluta vähemmän aikaa altistuneena pelolle rajoittamalla media-annosta yhteen tai kahteen uutiseen päivässä. Viimeinen asia jota tarvitset nyt, on tunnekehosi reagointi noihin hyvin latautuneisiin sanoihin. Käytä tämä aika syvään ja perinpohjaiseen inventaarioon siitä, miten elät, mitä voisit tehdä eri tavalla ollaksesi enemmän tasapainossa, mitä arvostat elämässä ja miten sopeutat lahjojasi ja taitojasi, kun maailma muuttuu. Taas kerran, askel kerrallaan. Todella suuret muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Osia noista muutoksista tosiaan ilmestyy – ja kun näin tapahtuu, kutsu sen tietämistä, miten henkilökohtaisen elämäsi ja ulkoisen maailman elämän täytyy muuttua.

Yhteenveto

Kaikki me jotka olemme täällä nyt, olemme ennenkuulumattomissa muutoksissa 2020. Tarvitut muutokset joita vastaan taistelemme, jatkuvat haasteina ja tientukkeina. Ole kiitollinen henkisestä alokasleiristämme. Se antaa jokaiselle meistä tilaisuuden tehdä uudelleen elämänkokemuksemme, ja se antaa ihmiskunnalle tilaisuuden löytää, miten eletään sovussa tällä kallisarvoisella planeetalla, rakastavalla ja rauhanomaisella tavalla.

Palautteenne tähän on tervetullutta – joko sähköpostilla tai sosiaalisen median sivujeni kautta. Kun pohdiskelet reaktiotasi ja kutsu hengen näkemystä, sinulle tulee vielä lisää oivalluksia. Luota tähän.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.