TUO VALOA SURUUN – MENETYS JA VÄLIAIKAISUUS

Kirjoittanut Selacia (selacia.com)

10.9.2019

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Ei ole helppoa elää näinä megamuutosaikoina, kun maailma ympärillä muuttuu valonnopeudella ja hyvin paljon tuttua katoaa. Menetyksen tai surun tunteminen ei ole epätavallista. Joskus mieli voi olla niin huolissaan tulevaisuuden tuntemattomista tilanteista, että projisoit menetyksentunnetta nykyhetkeen asioista, joita saattaa tapahtua tai sitten ei. Jatka lukemista ymmärtääksesi, miten työskennellään näiden menetyksen- ja suruntunteiden kanssa, on kyse sitten jostain tilanteesta, ihmisestä tai rakkaasta lemmikistä.

Ennakkosuru

Aloitetaanpa ns. ennakkosurusta. Voit tuntea tätä, kun rakas ihminen on parantumattomasti sairas, kun pelkäät menettäväsi jotain aineellista, kuten työn, tai kun projisoit pelkoa jostain tulevasta tilanteesta, kuten vanheneminen ilman säästöjä. Tämä suru tai menetys jota tunnet, voi heikentää sinua. Varmasti se voi ottaa sinut pois nykyhetkestä, varjostaa näkökykyäsi vaihtoehdoista, estää tämänhetkistä päätöksentekoasi ja toimintaasi sekä vähentää kykyäsi tuntea iloa nyt-hetkessä.

Mikään tästä ei ole hedelmällistä. Ehdollistunut mielesi voi kuitenkin viedä sinut helposti tähän kannattamattomaan paikkaan. Elämien saatossa sinut ja esi-isäsi on ehdollistettu pelkäämään muutosta ja sitä kaikkien olentojen perimmäistä fyysisen kehon muutosta, joka on kuolema.

Viisas kosminen itsesi kuitenkin ymmärtää väliaikaisuuden ja nykyhetkessä elämisen tärkeyden. Tämä osasi voi helposti olla sen kanssa, mitä on. Se tietää, että se on ikuinen ja kaikki asiat tässä maailmassa katoavat. Viisas sisäinen olemuksesi luottaa muutosprosessiin eikä se pelkää tulevaisuuden mitä-josseja. "Kosminen itsesi ja sinä" -kurssilta saa lisää opastusta ja käytännön työkaluja työskentelyyn näiden asioiden kanssa, jotka ovat hyvin suuri osa ihmiselämäämme.

Rakkaiden menettäminen

Jonkun rakkaan menettäminen voi olla vaikeimpia risteyksiä, joita on. Jonkun rakastamasi menettäminen voi olla myös merkittävä katalyytti heräämiseen ja väliaikaisuuden ymmärtämiseen. Jaan tässä artikkelin, jonka kirjoitin 2003, kun rakas kissani Chelsea kuoli oltuaan kanssani 20 vuotta. Toivon, että tämä auttaa teitä navigoimaan surua ja menetystä näinä aikoina.

Selacian artikkelista "Jonkun rakkaan menettäminen" joulukuussa 2003

Vuoden loppu on aikaa, jolloin on hyödyllistä pohtia elämän syklejä, omaa edistymistä ja niitä lukuisia loppumisia, jotka näyttävät erottavan jonkin kokemuksen seuraavasta.

Mieti muutama hetki elämääsi 2003. Mitä muutoksia tai loppumisia olet kokenut suhteissasi ja elämänkokemuksissasi? Esimerkiksi, olet ehkä lähtenyt työpaikasta tai sinut on ylennetty uuteen asemaan, mikä muuttaa dramaattisesti urapolkuasi tai tulotasoasi. Vanha tapasi reagoida pelokkaasti epävarmuuteen on saattanut muuttua itsevarmemmaksi ja luottavaisemmaksi, kun olet kehittänyt intiimimmän yhteyden henkeen. Suhteesi vanhaan ystävään on saattanut tulla etäisemmäksi, kun polkunne lähtivät eri suuntiin. Joku rakkaasi on ehkä kuollut, mikä on saanut sinut tuntemaan menetystä ja surua.

Kun teet henkilökohtaisen inventaarin vuodesta 2003, harkitse hengen kutsumista auttamaan ja tuomaan tietoisuuteesi sen, mikä sinun täytyy nähdä. Pyydä näyttämään jokaisen loppumisen tai muutoksen lahja, vaikka tuo tilanne olisi ollut tuskallinen etkä voi kuvitella siinä mitään positiivista. Salli intuitiivisesti opastetun järkesi näyttää sinulle, mikä rajoittaa henkilökohtaista edistymistäsi ja mistä voisit päästää irti päästäksesi takaisin raiteille. Tätä sisäistä pohdiskelua voi tehdä myös milloin tahansa vuoden aikana. Juuri nyt ennen tämän vuoden loppumista, voi olla erityisen voimallista ottaa aikaa inventoida energiat, jotka jätät taakse, ja energiat joita pyrit saamaan vuoden 2004 aikana. Tätä prosessia varten on ihanteellista ottaa ainakin yksi päivä, jolloin et ole tyypillisen elämän kiireisessä "tekemistilassa". Säännöllisen uudistumisajan antaminen itselleen on oleellista henkisen kasvun kannalta.

Uudistumisaika ja sisäinen pohdiskelu tulee erityisen tärkeäksi silloin, kun tunnet jonkun rakkaan lähtöhetken lähestyvän. Tämä ajan ja hiljaisen tilan antaminen itsellesi hengen kuiskausten kuuntelemiseen on itsesi ja rakkaasi kunnioittamista. Se auttaa sinua myös olemaan todella läsnä siirtymäkokemuksen joka osassa. Sen tuloksena huomaat helpommaksi selviytyä stressistä ja reagoida rakastavasti.

Jokainen ihminen saa jossain kohtaa uutisen, että perheenjäsenellä, lemmikillä tai muulla rakkaalla ihmisellä on parantumaton sairaus. Se on elämän luonne. Ei voi välttää kuoleman kokemista. Elämä on luonteensa mukaisesti merkitty väliaikaisuudella joka käänteessä. Kaikki mitä on fyysisessä muodon maailmassa, myös rakkaat ihmiset joita pidät tärkeinä, muuttaa jonain päivänä muotoa. Sen vuoksi vaikket juuri nyt kohtaisikaan henkilökohtaisesti rakkaan ihmisen kuoleman mahdollisuutta, on erittäin hyödyllistä meditoida usein tätä väliaikaisuutta.

Sen tietäminen, että rakas ihminen on kuolemassa, voi olla pakahduttavaa, erityisesti jos olet epävarma siitä, miten valmistautua. Modernissa yhteiskunnassa on niin paljon pelkoa, kieltämistä ja tietämättömyyttä kuolemasta, että monet ihmiset tekevät vähän tai eivät lainkaan etukäteisvalmisteluja. Muuten, huolissaan olemista ei lasketa valmistautumiseksi! Jonkun rakkaan olennon kuoleman kohtaaminen valmistautumatta lisää usein tarpeettomasti omaa kärsimystä. Loppujen lopuksi, miten voit sanoa hyvästi rakkaalle ilman mielipahaa, kun et tunne olevasi valmis?

On voimakas taipumus lykätä mahdollisimman pitkään niitä päätöksiä, toimia, keskusteluja ja viimeistelyjä, jotka voisivat tehdä siirtymästä vähemmän tuskallisen kaikille osapuolille. Vastaavasti kuolemaan liittyvän tabun ja pelon vuoksi, useimmat ihmiset ovat kyvyttömiä pysymään tässä hetkessä pohtiessaan kuoleman mahdollisuutta. Ihmisen mieli ryntää eteen- ja taaksepäin vältellen sitä hiljaisuutta ja rikkautta, jota läsnäolevat hetket tarjoavat.

Tulevaisuuteen keskittyminen voi tuoda esiin pelon siitä tyhjiöstä, jonka rakkaan kuolema aiheuttaa. Menneisyyden ajatteleminen voi tuoda esiin katumusta ja toiveita siitä, että elämä olisi voinut olla jollain tavalla erilaista. Kumpikin viitekohta on turha ja aiheuttaa menetyksentunteita.

Sillä hetkellä kun rakkaasi lähtee fyysisestä kehosta, haluat tuntea suhteenne valmiiksi. Miten voit valmistautua tämä loppuunsaattaminen mielessä?

Pohdi, mitä olet oppinut ja saanut

Kun rakkaasi vielä elää, on erittäin hyödyllistä ottaa aikaa pohtia, mitä olet oppinut ja saanut tuosta suhteesta. Esitä itsellesi muutama sellainen kysymys kuin alla ja kutsu henkeä avaamaan sinut korkeammalle viisaudelle:

1. Mitä olen oppinut itsestäni tämän suhteen vuoksi?

2. Mitä ominaisuuksia olen kehittänyt tämän suhteen vuoksi (eli olemaan kärsivällisempi, anteliaampi, anteeksiantavampi)?

3. Mikä vaikea kuvio toistui tässä suhteessa ja avasi silmäni sellaiseen tapaan olla, josta haluaisin vapautua elämässäni (eli miten tarpeeni olla oikeassa aiheuttaa kitkaa ja puolustusmuurin sydämeni ympärille)?

4. Miten näkemykseni elämästä on muuttunut?

5. Mitä kaavoja toistin?

6. Mitä olen oppinut rakkaudesta ja siitä, miten rakastetaan?

7. Mitä ovat avainlahjat, joita olen saanut tästä suhteesta?

8. Mitä tämä ihminen tai lemmikki näytti minulle elämästä ja sitä, miten elämää eletään?

9. Mitä tiedän nyt suhteista sellaista, mikä voi muuttaa tapaani suhtautua toisiin tästä hetkestä eteenpäin?

10. Mikä oli tämän suhteen todellinen korkeampi tarkoitus?

Kommunikoi tunteitasi ja ajatuksiasi

On luonnollista tuntea surua siitä mahdollisuudesta, että joku rakas kuolee. Tunnet surua menettäessäsi jonkun myös silloin, kun tunnet valmistautuneesi. Kuitenkin kärsit luultavasti vielä enemmän, kun et ole rakkaasi vielä eläessä kommunikoinut, mitä sydämessäsi on. Voit kommunikoida seuraavanlaisia asioita joko kasvotusten tai "sisäisillä tasoilla" tuolle ihmiselle tai lemmikille:

1. Mitä haluaisit minun tietävän, mitä et ole kertonut?

2. En ole kertonut sinulle ja haluaisin sinun tietävän, että …

3. Miten haluaisit, että sinut muistetaan?

4. Rakastan sinua enemmän, kuin olen koskaan kertonut sinulle …

5. Asiat joita olen arvostanut elämässäni eniten sinussa, ovat …

6. Olen aina halunnut sinun vastaavan näihin kysymyksiin …

7. Haluaisin varmistaa, että tiedät ollessamme vielä täällä yhdessä, että …

8. Uskon kuolemasta ja kuoleman jälkeisestä elämästä, että …

Päästä irti valituksenaiheista/vääryyksistä

Suhteenne loppuunsaattamiseen sisältyy irtipäästäminen valituksenaiheista – sekä tunnetuista että "unohdetuista" – jotka estävät sinua antamasta anteeksi ja rakastamasta. Tee rehellinen inventaari asioista, joista syytät rakastasi, päästen myös kosketukseen mahdollisen kosto/rangaistustarpeen kanssa. Muista, että valituksenaiheet ovat myrkkyä, joka estää sinua yhdistymästä rakkauden ja eheyden kera. Ne erottavat sinut rakkaastasi, itsestäsi ja todellisesta jumalaisesta luonnostasi. Niin kauan kun pidät kiinni valituksenaiheista, ne sitovat sinut tuskalliseen negatiivisuus- ja kärsimyskierteeseen ja sinusta tuntuu yksinäiseltä.

Palaa lupauksiin ja sopimuksiin, joita on DNA:ssasi

Pyydä henkeä auttamaan sinua pääsemään kosketukseen niiden lupausten tai sopimusten kanssa, joita olet tehnyt yhteydessä rakkaaseesi. Näitä energeettisiä aikomuksia jotka on usein tehty hiljaa ja tiedostamatta, pidetään uskomusjärjestelmien rinnalla DNA:ssa. Näiden paljastamisen tarkoitus on tiedostaa niiden olemassaolo, jotta voit määrittää, palvelevatko ne korkeinta hyvää. Joskus sopimuksia tehdään kahden ihmisen välillä suhteen alkuaikoina. Muita sopimuksia tehdään ennen syntymistä fyysiseen muotoon – joko entisessä inkarnaatiossa tai fyysisten elämien välissä, jolloin asetetaan näyttämö sille, mitä opit tässä elämässä. Sinulla on valta muuttaa sopimuksia tai purkaa ne! Esimerkki sopimuksesta jota henkilö ehkä haluaa harkita uudelleen, on: "Kuolen ennen sinua (jotta voit huolehtia minusta viime päivinäni)." Tämän sopimuksen kera rakkaasi ei ehkä tunne saaneensa sinun lupaasi lähteä fyysiseltä tasolta, kun on hänen aikansa kuolla. Tämä voi aiheuttaa tarpeetonta ristiriitaa ja raskaita velvollisuudentunteita.

Anna lupa ja päästä irti

Jos rakkaallasi on parantumaton sairaus, hänen voi olla hyödyllistä oman valmistautumisensa kannalta tietää, että sinulle on ok, että hän kuolee. Vaikka hänen elinajanodotteensa olisi vielä useita kuukausia, hän hyötyy siitä tiedosta, että hänellä on sinun lupasi lähteä ja olet valmis päästämään irti. Tämän luvan kommunikoiminen sekä verbaalisti että teoissasi auttaa teitä kumpaakin. Tässä valmistautumisjaksossa hyödyt myös hengen kutsumisesta näyttämään, että sinulla on todella kaikki ok ilman rakkaasi fyysistä läsnäoloa. Rukoile sitä ja luota, että henki alkaa paljastaa sinulle toimia, joihin voit ryhtyä nyt, mukaan luettuna entisten haavojen parantaminen mikä sallii sinun sanoa itsellesi: "Tiedän, että olen ok ja tulen olemaan ok, kun hän ei ole enää elämässäni."

Mieti fyysisiä yksityiskohtia etukäteen

Suhteesi loppuunsaattaminen ihmisen tai lemmikin kanssa sisältää myös loppuajan fyysisten yksityiskohtien miettimisen etukäteen. Jos sinulla on esimerkiksi lemmikki, on hyödyllistä tehdä etukäteen suunnitelmia sen kuolinpäivästä. Kun olet keskellä lemmikkisi menettämisen surua, tuskaasi lisää tarve järjestellä yksityiskohdat ruumiin käsittelystä. Lemmikit osaavat telepaattisesti kommunikoida omat toiveensa sellaisista asioista, kuin hautaaminen, krematointi ja muistojuhla. Lemmikkisi osaa myös kertoa, haluaako se apua kuolemiseen ja miten tiedät, milloin on sen "aika". Vastaavasti on hyödyllistä tietää etukäteen ihmiskumppanisi mieltymykset hautajaisista, muista fyysisistä yksityiskohdista sekä erityispyynnöt tai -tarpeet. Sinun kannattaa myös miettiä etukäteen henkilökohtaista rooliasi rakkaasi viime päivinä.

Nämä ovat alkuvalmistautumisia, jotka voivat auttaa, kun rakkaasi kuoleminen on lähellä. Siirtymä fyysisestä muodosta henkimuotoon voi olla helppo ja vapauttava ja siihen liittyy loppuunsaattamisen tunne. Riippumatta siitä, mikä suhteenne on ollut tähän saakka, viime päivät tai viikot voivat olla aikaa, jolloin siirrät sivuun valituksenaiheet ja päätät toimia rakkaudesta. Se voi olla koko suhteenne voimallisinta aikaa.

Itsesi salliminen pysyä läsnä kokemuksen joka osassa on avain. Kun teet tämän, sallit itsesi tuntea, mitä tunnet, ja surra etukäteen menetystä. Muista kunnioittaa itseäsi ja rakastasi sallimalla intuitiivisesti opastetun viisautesi hallita. Tämä voi olla hyvin hedelmällistä aikaa, jolloin siirrät sivuun tavalliset elämästä selviytymistapasi. Jumaluus tarjoaa rakastavamman tavan olla.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.