COVID-19 – ASTROLOGINEN JA ENERGEETTINEN PERSPEKTIIVI

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)
28.3.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun katsoo globaaliin covid-19 -tilanteeseen liittyvää energiaa, on kun seisoisi jättikokoisen pesukoneen edessä, johon on tungettu kaikenlaisia vaatteita, kaikenlaisista materiaaleista tehtyjä – sileästä vaaleanpunaisesta sifongista karkeaan harmaaseen feeceen – ja joka pyörii täydellä vauhdilla, ja yrittäisi tulkita, mitä siellä on. Erittäin paljon tapahtuu, ja on paljon seuraamuksia, mahdollisuuksia ja kätkettyjä käsiä. Se nopea tahti jolla asioita tapahtuu, saa pään pyörälle, mistä on hullua kirjoittaa, kun tavallisesti kysymme: "Miksi tämä muutos kestää niin kauan?!!"

Tuntemaamme yhteiskuntaa on häiritty – on pysäytetty, peruttu, lykätty. Ei vain yhdessä kaupungissa tai jossain kaukaisessa maassa. Tätä tapahtuu kaikkialla ja kaikille. Ratsastamme kaikki nyt tällä aallolla yhdessä. Ei enää vain energeettisesti, vaan myös fyysisesti.

Elämä on tällä hetkellä kuin kohtaus elokuvasta "Jali ja suklaatehdas", jossa Mike Teavee hajoaa miljoonaksi pikkuruisiksi palasiksi, kun hänet teleportoidaan ilman halki ja sitten hän ilmestyy television sisälle. Todellisuutemme on nyt kuin nuo miljoona ilmassa leijuvaa pienenpientä palasta – paitsi että noita palasia on miljardeja.

Ei, ei ollut mitään valonvälähdystä kertomaan, että tämä on "muutos/siirtymä". Kuitenkin me muutumme parhaillaan ja jatkossa. Kehossamme ja kehomme kera. Ei ole liioiteltua sanoa, että vanha maailmamme ja vanha todellisuutemme on häviämässä nopeasti. Tämän jälkeen on uusi maailma ja uusi todellisuus, johon ilmestymme. Sitä odotellessa olemme siirtymäalueella.

Minkä tahansa prosessin siirtymäosa tuntuu pelottavalta, koska se on tyhjiö, suuri tuntematon. Se on vaihe, jossa purkaminen tapahtuu, mutta ei vielä täysin tiedetä, miltä uudelleenrakennus näyttää. Yhdellä tasolla tätä prosessia on tapahtunut pitkän aikaa miljoonille ihmisille ja myös kokonaisille maille kerrallaan, jolloin on koettu vanhasta poistumisen, uuteen astumisen ja välitilassa olemisen erilaisia vaiheita. Nyt kuitenkin on tullut lopultakin se aika, jolloin koko maailma kokee tämän muutoksen kollektiivisesti. Jokainen ihminen omalla tavallaan.

Olemme tienneet pitkään, että jotain oli tulossa. Jotain joka pysäyttäisi maailman, nollaisi meidät ja muuttaisi kurssiamme. Muinaisihmiset ennustivat tätä aikaa – kukaan vain ei tiennyt, mitä tapahtuisi tai milloin. Kyllä, meillä on ollut pandemioita aiemminkin tai muita merkittäviä maailmantapahtumia, kuten toinen maailmansota, mutta ei seuraavien olosuhteiden kera:

* Planeetalla on 7 miljardia ihmistä (Espanjan taudin aikaan 1918 oli 1.8 miljardia).

* Valtaosa noista 7 miljardista on nyt joko täysin tai osittain "suljettu sisään", itse-eristyksessä tai he ottaneet sosiaalista etäisyyttä. Tämän yhteiskunnalliset, tunnepuolen, henkiset ja taloudelliset vaikutukset ylittävät ymmärryksen.

* Jopa 200.000 lentoa on globaalisti ilmassa joka päivä ja kuljettaa miljoonia ihmisiä, ja nyt ne ovat yhtäkkiä lähes loppuneet, kun rajoja on suljettu ja määrätty matkustuskieltoja.

* 60 prosentilla maailman ihmisistä on pääsy internetiin ja he käyttävät sitä yhdistymiseen ennenkuulumattomasti.

Yhteiskunnalliset, tunnepuolen, henkisen ja taloudelliset vaikutukset

"Se oli parhainta aikaa, se oli huonointa aikaa, se oli viisauden aikakausi, se oli typeryyden aikakausi, se oli uskon epookki, se oli epäuskon epookki, se oli valon kausi, se oli pimeyden kausi, se oli toivon kevät, se oli epätoivon talvi." – Charles Dickens, "A Tale of Two Cities" (= kertomus kahdesta kaupungista)

Kuluneen viikon aikana tämä lainaus Charles Dickensiltä on putkahtanut jatkuvasti mieleeni. Se on osuva kuvaus tästä ajasta, josta löydämme itsemme. Viikonloppuna katselin tulenliekkien lepatusta, ja nekin antoivat minulle samanlaisen viestin. Tuli polttaa, se lämmittää, se antaa valoa ja lämpöä. Se voi tuhota ja se voi ylläpitää elämää. Tuli aiheuttaa kuolemaa, puhdistumista, uudistumista ja uudestisyntymää.

Olen vuosia kirjoittanut, ettei valossa ja meidän heräämisessämme ole kyse kaiken tulemisesta ruusuiseksi yhdessä yössä. Valossa ja heräämisessä on kyse tiedostamisesta. Voimistuneesta oivallus- ja havaintokyvystä. Mikroskoopista ja soihdun valosta niissä omissa ja maailman osissa, joita emme ole halunneet nähdä, olleet valmis näkemään, kyenneet näkemään tai meidän ei sallittu nähdä. Heräämisprosessiin liittyy kaikkien asioiden voimistuminen – hyvien, pahojen ja rumien. Kaikkea on voimistettu, jotta se voidaan hyväksyä täysin ja arvostaa sitä (jos se on korkeimmaksi hyväksemme) tai transformoida tai lopultakin päästää irti (jos se ei enää palvele meitä).

Vaikka monet ihmiset ovat käyneet läpi omat henkilökohtaiset prosessinsa, puhdistuksena, identiteettiromahduksensa ja läpimurtonsa, oli aina tulossa aika, jolloin kaikki kokisivat sen yhdessä. Olemme nyt tuossa ajassa. Oli aina tulossa jokin laukaisija. Se mitä on kutsuttu nimellä covid-19, sekä kansainvälisen, kansallisen, valtio- ja yhteisötason reaktiot ja niiden vaikutus melkein yhdessä yössä elämäämme monilla tasoilla, on tuo laukaisija. Ja aivan kuten mikä tahansa syvä ja voimakas transformaatioprosessi, siihen sisältyy kaikenlaisten tunteiden ja kokemusten sulatuskattila – hyvää ja vaikeaa, korkeaa ja matalaa, tuskaa ja menetystä, kauneutta ja rakkautta.

Niinpä tämä on yksi syy, miksi sitaatti Charles Dickensiltä tuli mieleen (toinen syy tuli mieleeni myöhemmin, ja menen siihen toisessa kohdassa) ja miksi tuli on niin voimakas symboli sille, mitä tapahtuu tällä hetkellä.

Tulevina viikkoina ja kuukausina (ja tämä on jo alkanut), näemme seuraavaa ja koemme sen tiettyjä puolia:

* Töiden ja tulojen järkyttävää menettämistä – osa väliaikaista, osa pysyvää.

* Uusien luovien ideoiden puuskia, joita syntyy tarpeesta pelastaa toimeentulo, liiketoiminta ja mielenterveys.

* Tilaisuuksia ajatella, mitä oikeasti haluaa tehdä, koska on vapaa-aikaa säännöllisestä työstä tai menettää sen kokonaan.

* Massiivista lisääntymistä nettiteknologioiden käyttämisessä liiketoiminnan pelastamiseen tai uusien hankkeiden aloittamiseen.

* Aikaa työstää liiketoiminnan niitä puolia tai muita projekteja, joihin ei tavallisesti ole aikaa.

* Pelkoa, hämmennystä, ahdistusta, surua, masennusta tai murhetta tuntemattoman, normaalitilan menettämisen, taloudellisen epävarmuuden, sosiaalisen etäisyyden, itsensä eristämisen, päivittäisten rutiinien ja muiden suunnitelmien mullistumisen vuoksi.

* Tuntuu rauhallisemmalta ja rennommalta kuin pitkään aikaan, kun jatkuva ulkoinen kiire loppuu vähäksi aikaa.

* Helpotus, ettei tarvitse tuntea syyllisyyttä tiettyjen asioiden tekemättömyydestä.

* Ajoittainen tunne tarkoituksen ja suunnan kadottamisesta, kun tavanomainen elämänvirta häiriintyy.

* Tarkoitus ja suunta tuntuu selvemmältä ja voimakkaammalta kuin koskaan aiemmin, ja tietää, miksi syntyi tähän aikaan.

* Epämukavuutta, jos ei ole tottunut viettämään aikaa itsensä kanssa ja fyysisesti erillään toisista.

* Kovasti kaivattua hidastamista – aikaa pohtia, mitä on tärkeää, aikaa yhdistyä itseensä ja sieluunsa.

* Enemmän aikaa kumppanin ja lasten tai kämppisten kanssa, mikä tekee jokaisesta jatkuvasta suhdeongelmasta mahdottoman välttää tai sivuuttaa.

* Enemmän aikaa kumppanin ja lasten tai kämppisten kanssa, mikä antaa laatuaikaa yhdessä, jota ei olisi koettu muuten.

* Vähemmän aikaa rakkaidesi tai lastesi kanssa, jotka eivät asu kanssasi, jos sulkeutuminen jatkuu pidemmän aikaa.

* Tauko festivaaleista, juhlista, häistä, perheen ja ystävien kokoontumisista, kahvila-aamiaisista ja -lounaista, baareista, ravintoloista, päivällisistä ulkona, elokuvista, konserteista, teatteriesityksistä, kaikista tapahtumista, huvipuistosta, koulun jälkeisestä ja viikonlopputoiminnasta, kirkosta, hautajaisista, urheilutapahtumista, rantaretkistä, kampaamoista ja kauneushoitoloista, hieronnoista, kuntosaleista, joogastudioista, museoista, taidegallerioista, eläintarhoista, puistoista, leikkikentiltä, shoppailusta, viikonloppureissuista, matkoista ja lomista.

* Surun tunnetta kaiken yllä olevan puuttumisesta ja kaiken sen poispyyhkimisestä, mitä kalenterissa oli.

* Syvempää kiitollisuutta asioista, jotka on ottanut itsestäänselvyytenä, ja sen suuren ilon innokasta odotusta, mitä kaikki tunnemme sitten, kun voimme osallistua taas "ulkopuolisen maailman" sosiaalisiin ja kulttuuritoimintoihin, mukaan luettuna työ ja koulu.

* Löydetään uusia tapoja yhdistyä ja pitää hauskaa.

* Saadaan yhteys jälleen kotona tapahtuviin toimintoihin, joiden tekemiseen on tavallisesti liian kiire: lukeminen, kokkaaminen, puutarhanhoito, kodin tee-se-itse -projektit, käsityöt, musiikin soittaminen.

* Koulut on suljettu määräämättömäksi ajaksi.

* Uusia oppimistapoja, kun koulut, joogastudiot, musiikkiopettajat ja muut kouluttajat siirtyvät kotona tapahtuvaan nettikoulutukseen.

* Lapsia jotka eivät saa tarpeeksi syötävää, koska koulu tarjosi heille terveellisen ja ilmaisen lounaan (30 miljoonaa lasta pelkästään USA:ssa), tai koska heidän vanhempansa ovat menettäneet työpaikkansa tai perheellä on vaikeuksia.

* Yhteisön tukiryhmiä tupsahtelee esiin sosiaalisessa mediassa tukemaan niitä, jotka tarvitsevat apua jollain tavalla.

* Naisia, lapsia ja miehiä jumittaa kotona pahoinpitelijänsä kanssa.

* Puhelujen lisääntyminen mielenterveyden tukilinjoilla, sekä aikuisten että lasten.

* Kodittomia ihmisiä joille ohikulkijat eivät enää anna kolikoita tai kuumaa kahvia.

* Suuri johtopäätös, koska yhteiskunnan edessä on enemmän kuin koskaan se tosiasia, että olemme jättäneet pulaan ne, jotka tarvitsivat enemmän apua, ja että olemme aliarvioineet niitä, jotka auttavat, mutta joilla ei kuitenkaan ole tarpeeksi resursseja.

* Ihmiset auttavat tarpeessa olevia tai tukevat auttajia useammilla tavoilla.

* Arvioidaan uudelleen, miten arvostamme terveydenhuollon työntekijöitä, sosiaalityöntekijöitä, opettajia, hoitajia, ensiapupalvelujen antajia – yhteisömme huolenpitäjiä – ja miten maksamme heille.

* Vähemmän saasteita ja hiilidioksidipäästöjä, kun lentokoneet, autot ja tehtaat pysähtyvät. Selkeämpi taivas, puhtaampi vesi, raikkaampi ilma – Äiti Maan puhdistumisaikaa.

* Tyhjempiä hyllyjä supermarketeissa, ja katumyyjien edessä on tyhjät kadut.

* Halutaan suurempaa omavaraisuutta kotitaloustasolla, yhteisötasolla ja valtiotasolla. Useammat ihmiset aloittavat kaikenlaista, yrttitarhan kasvattamisesta täydelliseen omavaraisuuteen verkon ulkopuolella.

* Luodaan ekologisempia, terveempiä, paikallisia toimitusketjuja.

* Tasapainottumista, kun hypermaskuliininen sosio-ekonominen tarkenne antaa joksikin aikaa tietä feminiinisemmälle fokusoitumiselle yhteisön terveyteen ja hyvinvointiin sekä sisäiseen tai kotielämään. Kun feminiinienergia palautuu, myös maskuliinisuus palaa luonnollisempaan ja terveempään tilaan.

Tämä on surrealistista aikaa. Kirjoitettuani yllä olevan luettelon, se tuntuu edelleen osittain scifi-elokuvan dystopia/utopiajuonelta tai futuristiselta energiaraportilta, jollaisia olen kirjoittanut monia aiemmin. Mutta se ei ole elokuvaa, eikä se ole tulevaisuutta. Se on todellisuutta tässä ja nyt.

Kollektiivinen sielun pimeä yö johtaa kollektiiviseen uudestisyntymään

Vaikka ajankohtainen tilanne on kaukana mukavasta, sen vuoksi tapahtuu tasapainottumista. Joskus emme edes käsitä jonkin olevan epätasapainossa, ennen kuin meille pakotetaan jokin muutos. Joskus tiedämme, että jokin tarvitsee muuttaa, mutta uskomme, ettemme pysty muuttamaan sitä tai meillä ei ole aavistustakaan miten.

Oletko koskaan käynyt elämässäsi läpi jonkin äärikokemuksen – sielun pimeä yö tai Pluton transiitti – jonkin mistä et uskonut selviytyväsi, mutta selviydyit kuitenkin, ja olit sen jälkeen ikuisesti muuttunut? Vanha "sinä" meni rikki, kuitenkin sen korvasi uusi versio sinusta, joka oli sisälläsi koko ajan ja odotti laukaisinta aktivoituakseen, versio sinusta joka on lähempänä sielusi ruumiillistumaa, vahvempi, viisaampi, kenties lempeämpi ja nöyrempi? Ja sen monet yksilöt käyvät läpi nyt.

Jos olet auttaja, parantaja, opettaja, valotyöntekijä, tähtisiemen, viisas sielu tai ystävällinen sielu, nyt on sinun aikasi. Nyt on aikasi astua esiin, tyynnyttää ja tukea sillä tavalla, mihin tunnet kutsun. Voit tehdä tämän pienillä ja isoilla tavoilla – se kaikki on hyvä ja se kaikki auttaa kokonaisuutta. Supermarketin käytävillä tuntuu hyvin raskaalta nykyään. Pelkkä hymyileminen ohittamillesi ihmisille tekee jotain. Auttavien ja inspiroivien asioiden postaaminen nettiin tekee jotain. Ystäville ja perheenjäsenille soittaminen ja varmistaminen, että he pärjäävät hyvin (henkisesti ja fyysisesti), tekee jotain.

Tämä on sinun aikasi lisätä selkeyttä ja tyyneyttä hämmentävään ja epävarmaan tilanteeseen.

Pyydä opastusta. Rukousehdotus: Kiitos, että minut on laitettu paikkaan, jossa voin olla eniten hyödyksi suurimmalle ihmismäärälle. Kiitos, että minua opastetaan tarjoamaan, mitä ihmiset tarvitsevat eniten nyt.

Kun kaikki hidastuu, kaikki korostuu. Hyvä ja huono. Kuin kirkas valo säteilisi jokaiseen ihmiseen, mikä saa meidät näkemään kaiken, mitä meidän tarvitsee nähdä itsestämme. Se säteilee hallituksiin, mediaan ja yhteiskunnallisiin järjestelmiin, korostaen halkeamia ja näyttäen, mikä toimii ja mikä ei. Se säteilee kaikenlaisiin rikollisiin toimiin, jotka eivät pysty tällä hetkellä toimimaan tai ovat tarkkailussa tavalla, joka ei ollut aiemmin mahdollista. Valo säteilee julkkisten palvonnan absurdiuteen ja heidän aina vain eriskummallisempiin postauksiinsa, ja se asetetaan nyt rinnakkain niiden väsyneiden ja alipalkattujen terveydenhuollon työntekijöiden, supermarkettien henkilöstön ja kuorma-autonkuljettajien kanssa, jotka tekevät töitä kellon ympäri varmistamaan, että ihmisistä pidetään huolta.

Australiassa vuosi 2020 alkoi fokusoitumalla palomiehiimme ja ensiapupalvelun työntekijöihin, jotka olivat meitä varten monien maastopalokuukausien aikana. Tuo aika osoitti meille, että kun jokin kriisi häämöttää, ruohonjuuritason tavalliset ihmiset, ystävät, perhe, naapurit ja palvelutyöntekijät ovat pelastamassa, välittämässä ja suojelemassa yhteisöä. Yhdessä voimme päästä kaikista asioista läpi. Vaikka tällä hetkellä olemme olleet fyysisesti eristettyjä toisistamme, yhteisöhenki vallitsee ja kiitos internetin, voimme jatkaa sitä nettikeinoin.

2020 on vuosi, jolloin me kaikki kohtamme varjomme – henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti.

Mitä arvostat ja miksi?

Ketä arvostat ja miksi?

Minkä olet sivuuttanut tai mitä vältellyt ja miksi?

Mihin sinun täytyy taas yhdistyä?

Keneen sinun täytyy taas yhdistyä?

Mitä on valta?

Miten käytät sitä?

Miten sitä käytetään sinuun?

Tunne tunteesi

Jos sinusta on tuntunut, että sinun tarvitsee itkeä, niin itke. "Normaali" on jätetty taakse tällä erää, ja on luonnollista surra myös "normaalin" väliaikaista menettämistä. Jos voit nähdä, että tässä tapahtuu jotain suurempaa, niin älä käytä sitä ohittaaksesi henkisesti jotkut ihmistunteesi tai sivuuttaaksesi toisten tunteet ja pelot. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa mennä tästä läpi, ja tunteemme yhtenä hetkenä voi olla hyvin erilainen kuin seuraavana. Se kaikki on ok.

Kun hain noutokahviani (meille sallitaan se täällä vielä, ja näinä dramaattisina aikoina olen täysin tietoinen siitä, miten etuoikeutetulta pelkästään tämä yksi toiminta tuntuu), huomasin, että ympärilläni oli runsaasti ruokaa, hedelmiä, gelatoa, kotona tehtyjä hilloja ja vaaleanpunaista Himalajan suolaa. Ja ajattelin, miten ihmiset ovat eläneet läpi 30-luvun laman ja miten omat isovanhempani selviytyivät toisen maailmansodan pakolaisleireiltä. Ajattelin, mitä he sanoisivat minulle nyt: "Hmm, mikä ongelma tässä on?" Koska tällä hetkellä meillä on asiat ok suuremmassa maailmanjärjestyksessä. Meitä pyydetään pysymään kotona, joka on turvallinen ja lämmin. Meillä on paljon ruokaa ja vettä, kuuma suihku, kaikenlaisia laitteita ja aktiviteetteja, jotka auttavat meitä puuhailemaan. Paljon enemmän kuin monilla ihmisillä on edes "normaaleissa" olosuhteissa. Toisaalta, monilla ihmisillä joilla asiat olivat ok muutama päivä tai viikko sitten, ne eivät ole ok nyt.

Musertavaa surun, järkytyksen, sydämen särkymisen ja epävarmuuden tunnetta on ilmassa tuossa aiemmin vilkkaassa kahvilassa, jossa nyt vain pari muuta asiakasta odottaa noutokahviaan seisten kahden metrin päässä toisistaan, samalla kun henkilökunta jatkaa sinnikkäästi miettien, miten kauan heillä on vielä työtä. Tätä tunnetta on ilmassa supermarketin käytävillä, eikä siellä näy pakettiakaan vessapaperia, pastaa tai riisiä. Sitä on ilmassa, kun miljoonille ihmisille annetaan potkut työpaikastaan maksamatta. Sitä on ilmassa, kun katson poikaani, ja niin paljon kun hän rakastaakin uutta kotikoulua, ajattelen hänen mahtavaa kouluaan ja ystäviään ja kaikkia niitä asioita, jotka on tarvinnut keskeyttää nyt. Mikään tästä ei ole ikuista, kaiken ympärillä on hopeareunus, koska se on silta saamaan meidät ihmiskunnan seuraavaan vaiheeseen, ja kuitenkin … jos olet surullinen, niin se on osa prosessia.

Suru ja keuhkot

Mielenkiintoista kyllä, suru on tunne joka yhdistetään metafyysisesti keuhkoihin. Keuhkot ovat elin, joihin covid-19 vaikuttaa eniten. Olemme murheellinen elämän menettämistä sellaisena, kuin tunsimme sen – osa noista menetyksistä on väliaikaisia, osa pysyviä.

Anna keuhkoillesi ekstrahuolenpitoa ja huomioita tällä hetkellä. (Olen tehnyt pari hengitykseen keskittyvää meditaatiota, jotka saat ilmaiseksi sivuiltani.)

Hengitä sisään rakkautta ja elämänvoimaa.

Hengitä ulos kaikkea, mikä ei enää palvele sinua.

Kollektiivitasolla näe koko Maan ja ihmiskunnan hengittävän sisään ykseyttä ja yhteyttä.

Näe meidän hengittävän ulos vanhasta maailmasta kaikkea, mikä ei enää palvele meitä.

Mitä tässä oikeasti tapahtuu?

Kulkee paljon sekalaisia viestejä ja erilaisia teorioita siitä, mitä oikeasti tapahtuu sekä viruksen että siihen reagoinnin osalta, joka on ennenkuulumatonta.

Onko tämä uusi luonnollinen virus?

Onko se ihmisen tekemä virus, joka karkasi laboratorioista vahingossa tai tahallaan?

Käytetäänkö reagointia uuden maailmanjärjestyksen äärimmäisenä testiajona yhteiskunnallisen kontrolloinnin seuraavaa vaihetta varten?

Onko tämä juoni romahduttamaan maailmantalous tai luomaan taloudellinen nollaus?

Käytetäänkö sulkemisia ja matkustuskieltoja osana globaalien rikosten, korruption ja salaseuran toimien salaista massapurkamista?

Onko universumi pamauttanut tämän meille nopeana ja tehokkaana tapana puhdistaa Äiti Maan ilma ja vesiväylät ja saada meidät kaikki tarkastelemaan kaikkea – yliriippuvaisista/herkistä toimitusketjuista itsenäisempään omavaraisuuteen, ja ulkoisesta kiireestä irrottautumisesta hidastamiseen ja yhdistymiseen itseensä ja perheeseen?

Kaikkia näitä kysymyksiä esitetään sosiaalisessa mediassa ja niiden tavallisten ihmisten suilla, jotka ihmettelevät, mitä tapahtuu. Vuoden 2020 outous ja se valtava vauhti jolla elämä on muuttunut viime päivinä ja viikkona, on tähän mennessä niin paljon yli sen, mitä kutsuisimme "normaaliksi elämäksi", että mikä tahansa tai kaikki yllämainittu voisi olla totta. Aika näyttää.

Auttamaan saamaan jotain tolkkua niistä jatkuvasti muuttuvista olosuhteista, joista kaikki löydämme itsemme, katsotaanpa ajankohtaista astroilmasto. Se on tapa pysäyttää pyörivä pesukone ja zoomaten tarkastella jotain mukana olevia vaikutuksia, pelaajia ja mahdollisuuksia.

Astroilmasto suhteessa covid-19 -virukseen

Vaikka virus alkoi Kiinasta jo marraskuussa 2019, asiat alkoivat todella eskaloitua Italiassa ja muualla vasta viime viikkoina. Muut maat Euroopassa, USA, Kanada, Etelä-Amerikka, Australia, Uusi Seelanti, Intia ja muut ovat lisänneet päivittäin massiivisesti omia toimiaan kuluneella viikolla.

Ensimmäinen ilmeisin astrotekijä on, että olemme keskellä hyvin intensiivistä Marsin, Jupiterin ja Pluton välistä vuorovaikutusta.

20.-23.3. – Marsin yhtymä Jupiteriin Kauriin 22-23 asteessa

Jupiter hallitsee mm. kansainvälistä matkustamista, kun taas Marsissa on kyse toiminnasta, itsevarmuudesta ja korkeasta energiatasosta. Jos tämä tapahtuisi jossain hauskemmassa merkissä, se saattaisi ilmetä eri tavalla. Kuitenkin tämä transiitti on erittäin vakavassa Kauriissa, eläinradan isähahmossa.

Näinä päivämäärinä näimme energiasyöksyn, joka liittyi rajojen sulkemiseen, lentojen lopettamiseen, matkustuskieltoihin sekä sulkemisten, karanteenien ja itse-eristäytymisen toteuttamiseen. Tämä on hyvin Saturnusmaista energiaa, joka ilmentyy hallitsevan merkkinsä Kauriin kautta. Kauriissa on kyse turvallisten ja kestävien perustojen luomisesta, ja sille on täysin ok tehdä se yksin ilman häiriötekijöitä. Se saattaa näyttää ilonpilaajalta lyhyellä aikavälillä (kaikki perutaan), mutta se tekee aina asioita pitkän tähtäyksen peli mielessään.

Siis vaikka nämä toimet saattavat tuntua tuhoavan sosiaalisen, kulttuurillisen ja taloudellisen perustamme, tässä tapahtuu jotain saamaan meidät kaikki vakaammalle ja tukevammalle maaperälle pitkällä tähtäyksellä. Tätä tuntuu tapahtuvan monilla tasoilla: henkilökohtaisesti, sosiaalisesti ja kollektiivisesti. Kyllä, Kauris saattaa olla kovakourainen auktoriteettiosastolla, emmekä ehdottomasti haluaisi elää tällä tavalla pidempää aikaa, mutta Jupiterin läsnäolo kertoo meille, että myös rajoitusten keskellä lopputavoite on laajentuminen ja yltäkylläisyys. Jupiter lisää iloa ja hopeareunuksen aikaan, joka olisi muuten äärimmäisen rankka.

Pinnalla näissä toimenpiteissä on kyse "käyrän tasoittamisesta" ja "leviämisen hidastamisesta", ja olisi helppoa arvata, että vakaa ja tukeva maaperä on pelkästään saamaan meidät tästä läpi terveinä ja hengissä. Mutta tekeillä on jotain syvempää. Siinä vakaassa maaperässä jolle meitä johdetaan, ei ole kyse vain pääsemisestä tämän covid-19 -ajan läpi. Tässä on kyse suuremmasta transformatiivisesta tarkistuksesta – henkilökohtaisesti, sosiaalisesti ja kollektiivisesti. Covid-19 vain sattuu olemaan se keino (ja silloinkin se tulee liikkuvien osien kera, josta emme vielä tiedä). Tiedämme tämän, koska Pluto on mukana. Enemmän siitä seuraavassa osuudessa.

Jupiter hallitsee myös mainetta, julkisuutta, kansainvälisiä yhteyksiä ja varakkaita, menestyneitä ihmisiä. Tämän Marsin ja Jupiterin yhtymän myötä, joka tapahtuu "lyö nuija pöytään" -Kauriissa, kuulen jatkuvasti intuitiivisesti "vihaa ansaan jäämisestä". Mielenkiintoista kyllä, 20.-23.3. oli aikaa, jolloin suurin osa USA:ta käskettiin pysyä kotona ja jolloin muutama kuuluisa ihminen alkoi postata melko mielenkiintoisia videoita ja kuvia. Joitain heitä kritisoidaan raskaasti pelisilmättömyydestä tässä tilanteessa, kun taas toisia analysoidaan "rikosteknisesti" etsien koodattuja viestejä. Aika näyttää.

23.3. – Marsin ja Pluton yhtymä melkein Kauriin 25 asteessa

Pluto edustaa tuonelaa, varjoa ja intensiivistä elämä-kuolema-uudestisyntymä-tyyppistä transformaatiota. Pluton myötä pelissä on aina kätkettyjä voimatekijöitä – henkilökohtaisista haavoista jotka ovat sabotoineet sinua ja jotka ovat nyt valmiita parantumaan, globaaleihin valtapelureihin jotka ohjaavat asioita kulissien takana.

Mars ja Pluto yhdessä on äärimmäisen intensiivinen transiitti. Se voi olla räjähtävä, ja mahdollisesti se laukaisee paljon vihaa. Näimme esimerkin tästä Australiassa viime lauantai-iltana ja maanantaiaamuna, kun pääministerimme sanoi, että koulujen pitäisi pysyä auki, kun taas pari valtiohallinnon johtajaa teki selväksi, että he kannustivat vahvasti lapsia olemaan menemättä kouluun. He kaikki näyttivät siltä, että olisivat olleet nyrkkeilykehässä koko yön ja olivat selvästi toistensa suosituksia vastaan. Kauris edustaa hallituksia, joten sanoisin, että paljon kiihkeitä keskusteluja on käyty suljettujen ovien takana siitä, miten on parhainta käsitellä koronatilanne.

Tämän lisäksi Pluto vaikuttaa voimakkaasti USA:han, kun se on tulossa samaan astelukuun, jossa se oli Amerikan vallankumouksen aikana (on täsmälleen siinä vuoden 2021 aikana). Tämä merkitsee, että siellä on odotettavissa merkittävä transformaatio, joka on perimmiltään parantava. Vaikka Pluton transiitit ovat intensiivisiä, ne rukkaavat tehokkaasti sellaista, mikä on jo pitkälti käyttöpäivänsä yli, jotta sallitaan uuden ja aidomman identiteetin syntyä. Siis USA:lla on tällä hetkellä Mars, Jupiter ja Pluto tässä ratkaisevassa asteluvussa tai sen lähellä. Tämä kääntää tuon maan nurinpäin, mutta pitkässä juoksussa tästä tulee mahtava ja positiivinen muutos.

23.3. – Saturnus siirtyy Vesimiehen 0 asteeseen

Tarkkailtavia päivämääriä:

* 11.5. – Saturnus alkaa perääntyä melkein Vesimiehen 2 asteessa. Sillä on vielä keskeneräisiä asioita autoritaarisessa Kauriissa, ennen kun se voi täysin uppoutua vapautta rakastavaan Vesimieheen.

* 1.7. – Saturnus palaa taas Kauriiseen. Hallituksilla on hyvin kirjaimellisesti maailman paino harteillaan heinä-, elo- ja syyskuun.

* 29.9. – Saturnus pysähtyy Kauriin 25 asteessa ja alkaa liikkua taas eteenpäin. Asiat ovat kaukana normaalista, mutta toivottavasti ne alkavat hitaasti tuntua kevyemmiltä.

* 18.12. – Saturnus ylittää Vesimiehen 0 asteen ja viettää seuraavat pari vuotta Vesimiehessä, maaliskuuhun 2023 saakka. Siirrymme uuteen uudelleenrakennusvaiheeseen.

Kertomus kahdesta aikajanasta

Pitkän aikaa on kulkenut kaksi ensisijaista aikajanaa rinta rinnan. Kutsun ensimmäistä niistä tekoaikajanaksi. Se on kontrolli- ja valtapohjainen aikajana, joka perustuu sellaiseen hierarkkiseen pyramidirakenteeseen, joka on suunniteltu hyödyttämään muutamia monien kustannuksella. Tällä aikajanalla on monta nimeä: uuden maailmanjärjestyksen agenda, annunaki-sumerialais-foinikialais-babylonialainen sukulinja, kontrollimatriisi, vallanpitäjät jne. He ovat toimineet varjoissa ja kulissien takana tuhansia vuosia. Mustamaalaus, lahjonta, korruptio, verirituaalit ja uhraukset olivat reitti pyramidin huipulle. Loppupelissä oli kyse ihmiskunnan ja Maan täydellisestä kontrolloinnista, saaden meidät lopulta antamaan auliisti pois kaiken kontrollin. Tämä aikajana on erääntymispäivässään.

Toista aikajanaa kutsun aidoksi aikajanaksi. Tämä on ihmiskunnan ja Maan luonnollinen aikajana. Se on sydän- ja sielupohjainen. Siinä olemme vapaita kehittymän, elämään ja kasvamaan ilman asiaan puuttumista. Siinä olemme vapaita kätketyistä agendoista ja vapaita elämään täysivaltaisina olentoina, enemmän ympyrämäisellä ja yhteisökeskeisellä elämätavalla. Tarinakertojien pitäisi kyetä saamaan elokuva tehtyä tarvitsematta myydä sieluaan. Keksijöiden pitäisi kyetä edistämään ihmiskuntaa ilman, että heidän ideansa ostavat ja hautaavat ne, jotka nettoavat edistymättömyydestämme. Tällä aikajanalla on monia nimiä – uusi Maa, uusi todellisuus, Muutos, ylösnousemus ja Tapahtuma liittyvät kaikki tähän aikajanaan.

Toisen maailmansodan jälkeen tiessä alkoi näkyä haarautuminen. Oli käynnissä täysimittainen valmistautuminen ensimmäisen aikajanan toteutumiseen. Samaan aikaan lisääntyvä määrä ns. valotyöntekijöitä ja tähtisiemeniä alkoi syntyä planeetalle (joitain oli jo täällä, mutta nyt heitä alkoi tulla suurempina ryhminä), mikä aloitti toisen aikajanan aktivoinnin. Viime vuosikymmeninä meitä on tullut suurempia ja suurempia määriä, valmiina ottamaan johdon, kun ensimmäinen aikajana päättyy.

Tämänhetkisissä sulkemisissa on mielenkiintoinen viba, koska yhdellä tasolla ne ovat kuin suoraan ensimmäisen aikajanan, uuden maailmanjärjestyksen, käsikirjasta. Kuitenkin toisella tasolla ja ensimmäisen aikajanan kannattajien suureksi harmiksi, ihmiset käyttävät jatkuvasti vaikeita tilanteita pelatakseen yhteen ja löytääkseen tapoja tuntea yhteyttä ja auttaa toisiaan!!

Tällä hetkellä nämä kaksi aikajanaa tanssivat tavallaan päällekkäin. Juuri kun ensimmäisen aikajanan suunnitelmat ovat juuri loppuhuipennuksessaan, on jo liian myöhäistä. Toinen aikajana alkaa kumota asioita. Liian monet ihmiset tällä planeetalla ovat jo "ylösnousseet" värähtelyssään. Alemmat värähtelyt eivät voi häiritä korkeampaa värähtelyä – ellei korkeampi värähtely laskeudu kohtaamaan alemman.

Kun teemme tämän siirtymän, on elintärkeää pysyä vakaana korkeassa värähtelyssään. Tämä ei merkitse, ettei voi olla tunteita tai itkeä tai ahdistaa toisinaan. Se merkitsee: älä asu pelkotilassa. Osoita rakkautta, ystävällisyyttä ja myötätuntoa ympärilläsi oleville. Astu esiin ja ole toisia varten. Usko ihmiskuntaan. Pääsemme tästä läpi yhdessä, ja olemme sen jälkeen parempia kuin koskaan.

Seuraavat kolme kuukautta antaa meille maistiaisen siitä, millainen Saturnus Vesimiehessä on (vaikkakin raskaamman "Saturnus Kauriissa" -silauksen kera). Vesimiehessä on kyse yhteisöstä, yhteisöllisestä yhteistyöstä ja ihmisten tulemisesta yhteen. Siinä on kyse jokaisen yksilön ainutlaatuisuuden hyväksymisestä tietäen, että se edistää kokonaisuutta. Siinä on kyse teknologiasta, internetistä, uusista keksinnöistä, innovaatioista ja epäsovinnaisista ideoista. Vesimies rakastaa vapautta, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja kaikkien ihmisten oikeuksia. Voimme nähdä jo lisäystä yhteisöllisissä nettiyhteysmuodoissa ja tunteessa kollektiivisesta yhteydestä miljardien ihmisten kanssa ympäri maailmaa, kun koemme elämää eristettynä.

Sitten kun eristäytymisaikamme on ohi, jatkamme osaa niistä uusista työskentelytavoista, joihin meidät heitettiin odottamatta. Monet ihmiset ovat saaneet tasapainottumista jollain tavalla. Elämät ja suhteet ovat muuttuneet tavoilla, joita emme suunnitelleet tai odottaneet. Yritykset ovat löytäneet uusia tapoja palvella asiakkaitaan. Monet jatkavat niitä uusia vaihtoehtoja, joita ne aloittivat eristäytymisaikana, kuten nettikursseja tai kotiin kuljetusta. Jotkut ihmiset päättävät ehkä olla palaamatta fyysiseen tilaan tai toimistoon ja nauttivat vapaudesta, jota kotoa työskentely antaa heille, ja julkitulosta ulkomaalaisille oppilaille ja asiakkaille. Ne jotka lomautettiin, saattavat huomata uusien ammattien, työpaikkojen tai opiskelupolkujen kutsuvan – sellaisten joita he eivät olisi koskaan ajatelleet tavoittelevansa muuten tai joita he epäröivät tavoitella oltuaan haluttomia jättämään varmat tulot.

Vaikka Saturnus liitetään tavallisimmin Kauriiseen, se oli myös muinoin Vesimiehen hallitsija, joten se tuntee olonsa kotoisaksi siinä – paljon kevyemmin. Tiukka ja yliautoritaarinen Kauris-isä antaa tietä mahdollisuudelle rakastavamman ja modernimman Vesimies-isän rooliin, joka tukee lapsiaan määräämättä heitä, kannustaa heitä olemaan paras, mihin pystyvät, ja rakentamaan parasta maailmaa, johon pystyvät. Vaikka kukaan ei pyytäisi pandemiaa laukaisijaksi kaikelle tälle muutokselle, tosiasia on, että se muuttaa meitä – ja monin tavoin parempaan suuntaan.

Mitä johtajuuteen tulee, niin seuraavien kahden vuoden aikana täytyy olla kyse kansan hyvästä eikä kontrolloinnista ja vallasta – muuten ihmiset kapinoivat. Näetkö, miten ensimmäinen aikajana on peruuttanut itsensä nurkkaan? Jos se yrittää pakottaa ihmiset dragoniaanisääntöihin pysyvästi (mikä on monien ihmisten pelko), kansa kapinoi. Sellainen elämä on aikajanalla, josta olemme jo kasvaneet yli. Jos tämä edes näyttäisi mahdollisuudelta, niin olisi ehdottomasti anarkiaa. Pyydä ihmisiä menemään itse karanteeniin suojellakseen perhettään ja yhteisöään, ja he voivat tukea ja tukevat sitä. Mutta tämä merkitsee, että ihmiset tuntevat silloin olevansa turvassa, suojeltuja ja suojelevia enemmän, kuin he pelkäävät yliherroja, mikä vuorostaan merkitsee, että he resonoivat toiseen aikajanaan, jossa on kyse rakkaudesta, myötätunnosta ja ykseydestä. Sori vaan, ensimmäinen aikajana, mutta se on shakkimatti. Loppujen lopuksi hehän rakastavat shakkilautaa, joten toivottavasti he arvostavat tätä ironiaa.

Jos sinulla on huolta, etteivät maailman hallitukset luovu uudesta sulkemisvallastaan, niin Saturnus Vesimiehessä ehdottaa yhteiskuntaperustaa, joka on enemmän vapaa, ei vähemmän. Saturnus Vesimiehessä merkitsee yhteiskuntaa, joka perustuu ruohonjuuriliikkeisiin ja kaikkien hyvään. Kuitenkin meidän täytyy olla vastuussa tämän perustan rakentamisesta ja kasvattamisesta. Meidän täytyy haluta kasvaa aikuisiksi ja tehdä oikein toisillemme – ei siksi, että meidät määrätään, vaan koska välitämme aidosti toisistamme.

Kyllä, ensimmäisen aikajanan tilanteessa Saturnusta Vesimiehessä voitaisiin käyttää kukoistavan ihmiskunnan litistämiseen, massojen kontrolloimiseen, innovaation rajoittamiseen, internetin kontrolloimiseen ja kaikkiin muihin ilmentymiin, joita monet ovat kovin pelänneet. Ja valitettavasti näemme osan siitä tapahtuvan, kun tämä covid-19 -tilanne on päällä. Armeija partioi kaduilla joissain maissa. Australialaiset jotka palaavat ulkomailta, kuljetetaan tästä päivästä lähtien suoraan hotelliin 14 vuorokauden pakolliseen eristykseen, eikä päästetä tekemään sitä kotona. Mutta tuon aikajanan ajatteleminen luultavasti pysyvänä mahdollisuutena, luultavasti voittona, on ihmisten voiman ja potentiaalin täydellistä heikentämistä ja aliarvioimista. Tulivatko näin monet meistä tänne vain siksi, että tuo aikajana voittaa (paremman sanan puutteessa)?

Siis nyt tänä siirtymäaikana on aika päättää, kumpaa aikajanaa tuet koko sydämestäsi ja sielustasi? Seisot ruletin ääressä ja sinua on pyydetty laittamaan pelimerkkisi. Valitse puoli.

Kohota tapaasi nähdä nykytilanne.

Kohota tapaasi nähdä karanteenit ja itse-eristäytyminen.

Fokusoidu ihmisyyteen, ykseyteen, yhteyteen ja kokonaisuudesta huolenpitämiseen.

Näe, että tämä aika tuo esiin parhaan puolen meissä kaikissa, ei huonointa.

Kun teemme siirtymän niin kuin Mike Teavee, näe meidän laskeutuvan uuteen vaiheeseen, kun Saturnus Vesimiehessä on linjassa toisen aikajanan kanssa.

Kyllä, koko shakkilauta on osa kokonaisuutta – olemme kaikki yhtä. Ensimmäinen ja toinen aikajana ovat aspektejamme myötä- ja vastoinkäymisissä. Mutta puhun tässä ihmiskunnan seuraavasta vaiheesta ja siitä, miltä haluamme sen näyttävän. Teemme tässä kollektiivisen päätöksen käsikirjoitusten a ja b välillä. Henkilökohtaisesti olen aina vahvasti uskonut, että teimme tuon päätöksen jo kauan sitten ja pyörät pyörivät jo. Toinen aikajana siirtää meitä joukkona ylös ja ulos.

Saturnuksen kolmen kuukauden koeajo Vesimiehessä vie meidät heinäkuun 1. päivään, mikä vihjaa, että tämä uusi sosiaalinen ilmasto (itsensä eristäminen ja nettielämä) jatkuu luultavimmin ainakin siihen saakka monissa maissa. Saturnus perääntyy kuitenkin edelleen ja lähtee eteenpäin vasta syyskuun lopussa, joten tuntuu siltä, että se jatkuu edelleen tuolloin, vaikkakin toivottavasti vähemmän äärimmäisellä tavalla tai vaihtelevasti on/off.

Saturnus siirtyy 18.12. taas Vesimieheen ja jää sinne tällä kertaa maaliskuuhun 2023 saakka. Meillä on myös Jupiterin ja Saturnuksen yhtymä 21.12.2020 päivänseisauksessa.

"Korkein pyrkimyksemme pitää olla kehittää vapaita yksiöitä, jotka pystyvät omasta aloitteestaan antamaan tarkoituksen ja suunnan elämälleen." – Rudolf Steiner

Kun Saturnus kulkee Vesimiehessä, elämme ja integroimme kaikkea, mitä olemme oppineet. Uusista bisnesmalleista yksinkertaisten asioiden uuteen arvostamiseen niissä miljardeissa transformoiduissa elämissä, joita kaikkia on kosketettu jollain tavalla. Uudet olemistapamme on saattanut laukaista vaikea tilanne, mutta meidän ei tarvitse jatkaa elämistä pandemiaolosuhteissa ja -rajoituksissa voidaksemme jatkaa niiden hopeareunusten, lahjojen tai sielutönäisyjen toteuttamista, joita tämä aika on ehkä antanut meille.

Siirrytään muihin tämänhetkisiin astrovaikutuksiin.

1.4. – Marsin ja Saturnuksen yhtymä Vesimiehen 0 asteessa

Yksi intensiivinen päivä (mikä päivä ei ole intensiivinen nykyään?). Mars liittyy Saturnuksen seuraan, mikä tässä tapauksessa merkitsee luultavasti massiivista määrää päättäväistä ja fokusoitunutta energiaa ja toimintaa yhtä tiettyä, hyvin vakavaa tavoitetta kohti. Koemme tätä jo ilmiselvästi!

Vesimiehen 0 asteella, kuten kaikkien merkkien 0 asteella, on voimallinen merkitys, joten minua tönittiin katsomaan, mitä saabisilla symboleilla oli sanottavana siitä. Saabiset symbolit loi 1925 selvänäköinen meedio Elsie Wheeler, joka yhdessä astrologi Marc Edmund Jonesin kanssa vastaanotti informaatioteeman eläinradan jokaiselle asteluvulle. Kun transiitteja tapahtuu tietyissä asteluvuissa, tapahtumat vastaavat usein Elsien kuvausta selittämättömällä tavalla.

Vesimiehen 0 asteesta hän kirjoitti: "Miesten salainen tapaaminen, jotka ovat vastuussa johtotason päätöksistä maailmantapahtumissa."

Kiinnostuksen vuoksi, Kauriin 24 asteesta jossa näemme Marsin, Jupiterin ja Pluton kokoontumisen, sanotaan: "Nainen astuu (nunna)luostariin", missä on kyse itsensä eristämisestä ja introspektiosta.

Muutamana seuraavana kuukautena Saturnus kulkee edestakaisin Vesimiehen 1 asteen yli: "Vanha savitiilirakennustehtävä Kaliforniassa" (Kiinnitä huomiota Los Angelesiin),

ja toisen asteen yli: "Odottamaton ukkosmyrsky".

(Jos olet kiinnostunut tietämään lisää saabisista symboleista, australialaisella astrologilla Lynda Hillillä on mahtava kirja "The Sabian Oracle: 360 Degrees of Wisdom".)

Henkilökohtaisemmalla tasolla, kun miljoonat perheet ja kämppikset ovat yhtäkkiä kotona toisensa kanssa 24/7, näemme pinnan kiristyvän ja tulevan turhautumis-, kiukku-, ärsytys- ja mökkihöperyyskohtauksia. Aikataulut ja rutiinit on käännetty ylösalaisin. Ihmiset tasapainottelevat nyt, kun kaikki ovat saman katon alla, tehdään töitä kotona, käydään koulua kotona ja pyöritetään huushollia, mahdollisesti koetaan taloudellista epävarmuutta ja murehditaan, miten kauan tämä kestää. Tavanomainen aika "henkilökohtaiseen tilaan" lentää ikkunasta ulos. Tämä on sisäisen ja ulkoisen romahduksen resepti. Vinkkejä auttamaan tilannetta on jäljempänä.

3.–6.4. – Jupiterin ja Pluton yhtymä melkein Kauriin 25 asteessa

Vielä lisää transformoivia päiviä. Tämä voisi liittyä tiettyjen asioiden paljastumiseen kuuluisista, varakkaista ja menestyneistä ihmisistä. Saatamme nähdä näinä päivinä jotain merkittävää muutosta, joka liittyy kansainväliseen matkailuun, rajoihin ja lentoyhtiöihin (sen lisäksi mitä jo näemme).

Henkilökohtaisella tasolla tässä on myös paljon positiivisia ja voimallisia mahdollisuuksia: tilaisuuksia laajentua ja luoda yltäkylläisyyttä eri tavoin, tilaisuuksia opiskella ja transformoida itseä, upeaa aikaa aloittaa nettikurssi tai mikä tahansa henkilökohtainen kasvutavoite. Tässä transiitissa on hyvin laajentava tuntu, koska Jupiter tekee joka tilanteesta mahdollisimman suotuisan.

Pidä silmällä myös mielenkiintoisia kehityskulkuja pitkäperjantaina 10.4.20 ja 4.4.

Pidä huolta fyysisestä, mentaalisesta ja tunnepuolen terveydestäsi

Stressi vaikuttaa immuunijärjestelmään, joten tällä hetkellä on oleellista löytää tapoja käsitellä stressiä ja tunteita yleisen terveydentilan ja hyvinvoinnin vuoksi.

On tärkeää jatkuvasti muistaa, että tämä aika ei kestä ikuisesti. Toista: tämäkin menee ohi!

Älä yritä pysyä tavallisten tuotteliaisuustavoitteidesi tahdissa.

Tiedä, että lapsesi on heitetty tilanteeseen, jota he eivät ole koskaan ennen käsitelleet (kuten meidätkin). Olen laittanut Facebook-sivulleni upean viestin, jonka on kirjoittanut erään koulun rehtori siitä, miten loppujen lopuksi heidän mielenterveytensä on paljon tärkeämpi kuin se, miten paljon kotikouluaan he käyvät päivittäin. Hyvin suositeltavaa luettavaa, jos kotikoulu on sinulle uutta ja keinot ovat vähissä!

Tämä on ennenkuulumaton tilanne, jota me kaikki käsittelemme, ja on paljon muutosta ja liikkuvia osia lisätään joka päivä.

Tee aikaa itsehoidolle.

Ole lempeä itsellesi ja niille, keiden kanssa asut. Kaikki on heitetty uuteen päivittäiseen tilanteeseen ja meidän täytyy löytää tapoja olla kärsivällinen ja pysyä rauhallisena menettämättä järkeämme.

Tue immuniteettiäsi sitä tukevilla ruuilla ja lisäravinteilla. Syö ravitsevia ja hoivaavia ruokia.

Nuku tarpeeksi.

Yritä saada vähän suoraa auringonvaloa joka päivä, jos mahdollista.

Harrasta jotain liikuntaa, mitä pystyt tekemään elinympäristössäsi.

Etsi joogaa netistä. Meditoi.

Pidä päiväkirjaa. Tee jotain taidetta. Väritä.

Tanssi, soita musiikkia, tee musiikkia.

Leivo, kokkaa. Hoida puutarhaa.

Lue hyviä kirjoja. Katsele hyviä elokuvia. Naura.

Pysy turvassa ja voi hyvin. Olemme kaikki tässä yhdessä. Minne menemme yksi, sinne menemme kaikki.

Isoja haleja,

Dana x

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.