ITSESTÄ HUOLEHTIMINEN – KIELTÄYTYMISEN VOIMA

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

23.11.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Itsestä huolehtiminen on voimakas teema monilla meistä tällä hetkellä. Yksi tapa oppia sanomaan enemmän "kyllä" itsellesi, on oppia sanomaan "ei" muille.

Missä tahansa tilanteessa voi olla monista syistä vaikea sanoa "ei". Ystävä voi pyytää palvelusta, perhe tarvitsee sinua, sinut kutsutaan jonnekin, työssä halutaan sinun tekevän ylitöitä ilman lisäpalkkaa tai erittäin hyvin maksettuna. Mutta jokin sisälläsi sanoo: "En voi tehdä tätä."

Sitten etsit tekosyytä oikeuttaa "eisi". Silmäilet kalenteriasi ja toivot, että siellä on hyvä syy, jotta voit sanoa "ei". Sisäinen "en voi tehdä tätä" ON hyvä syy.

Joskus emme pysty loogisesti selvittämään sisäistä "eitämme" – meidän täytyy luottaa vain kehoomme. Kenties olemme väsynyt. Kenties keho tietää jotain, minkä emme tiedä odottavan meitä, jos sanomme "kyllä" jollekin, mikä ei ole alusta saakka tuntunut oikealta, tai jokin muu mahdollisuus tulee ulottuvillemme, jos seuraamme sisäistä ääntä, sanomme "ei" ja jätämme tilaa jollekin, joka tuntuu oikealta.

Jos olet altis tuntemaan syyllisyyttä kieltäytymisestä, pystyn ehdottomasti samaistumaan. Mutta jos tarkastelet asiaa toisesta kulmasta, jatkuva toimiminen siitä tilasta, ettei halua tuottaa pettymystä toisille, merkitsee, että tuotat säännöllisesti pettymyksen itsellesi. Eikä uupuneesta, nääntyneestä ja loppuun kuluneesta itsestäsi ole mitään hyötyä kenellekään.

Ruoki itseäsi. Täytä kuppisi.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.