KESKIVIIKON VIISAUSSIEMENIÄ: LUOLA-AIKA TEKEE HYVÄÄ SIELULLE

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)
2.3.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Viime viikolla puhuimme piiloutumisesta toisilta ihmisiltä tai maailmalta yleisesti ottaen. Tällä viikolla tarkastelemme sitä toisesta kulmasta. Tämän päivän "Keskiviikon viisaussiemenissä" on kyse vahvistavasta luolasta, terveestä tarpeesta vetäytyä ja antaa itsellemme lupa ottaa askel taaksepäin tai ottaa aikalisä.

Yhteiskunnassamme keskitytään paljon toimintaan, saavuttamiseen ja tekemiseen. Ne ovat upeita asioita, mutta silloin kun emme tasapainota niitä levolla ja sen pohdiskelulla, minne menemme ja miksi, tai ota aikaa tunnustella, miltä meistä tuntuu ja olemmeko uskollinen itsellemme, uuvumme tai kulumme loppuun, tai menemme kohti määränpäätä, mistä emme itse asiassa pidä.

Meitä pommitetaan nyt jatkuvasti virikkeillä, mikä on mennyt hulluille ylikierroksille – kiitos sosiaalisen median. Saamme jatkuvia viestejä, että meidän pitäisi tehdä enemmän, saada aikaan enemmän, ansaita enemmän, saada enemmän, antaa enemmän ja postata enemmän. Nämä viestit voivat saada tuntemaan, että ellet kulje täydellä vauhdilla koko ajan, ole jatkuvasti kytkettynä nettiin eikä sinulla ole elämän joka alue täydellisesti järjestyksessä, niin et tee tarpeeksi ja epäonnistut tai sinulta menee ohi jokin.

Jos sanot "ei" muille ihmisille tai maailmalle yleisesti ottaen, voit tuntea, että tuotat toisille pettymyksen tai menetät jonkun ilaisuuden, mutta joskus se on terveellisintä, mitä voi tehdä hyväksesi.

Kun sanot "ei" jollekin, joka tuntuu liian paljolta nyt tai joka ei tunnu oikealta, sanot itse asiassa "KYLLÄ" itsellesi.

Luola-aika merkitsee eri asioita eri ihmisille. Se voi olla päivittäinen tapa meditoida 10 minuuttia tai sulkea puhelin ja tietokone illalla 9.30 mennessä ja lukea kirjaa ennen nukkumaan menoa tai ottaa aikaa päiväkirjan pitämiseen. Joskus voit olla luolassa kuukausia merkittävien elämänmuutosten aikana, jolloin olet päättänyt suhteen tai vaihdat työpaikkaa tai sinun täytyy hoitaa jokin terveystilanne. Tällaiset elämäntapahtumat voivat käynnistää merkittäviä identiteettimuutoksia ja luola-aikaa tarvitaan sen prosessoimiseen, mikä on loppunut, ja antamaan turvallisen tilan olla rauhassa, kunnes olet valmis uuteen tai rakennat hitaasti uutta.

Minulla on ollut viimeisen vuoden aikana paljon luola-aikaa, kun tein muutoksia monin tavoin. Päästin irti yksityissessioista, koska koko kehoni kertoi, että oli sen aika. Olen ollut hyvin fokusoitunut siihen, mikä tuntuu ravitsevimmalta minulle – on se sitten täysiarvoiset ruoka-aineet, varhaisempi nukkumaanmeno tai sosiaalisen median sulkeminen päiviksi kerrallaan. Terveys ja toisen lapsemme hedelmöittämisyritys on ollut tärkeämpää kuin sen varmistaminen, että teen 3.8 postausta päivässä.

Päivittäinen luola-aika ja pidemmät jaksot "kulkemista tavallista hitaammin" tai "tekemistä tavallista vähemmän" merkitsevät, että tuon ajan antaminen itselleen täytyy olla ok, ilman huonoa oloa tai syyllisyyttä.

Luola-aika ravitsee sinua, antaa polttoainetta, auttaa tasapainottumaan, löytämään rauhan ja palauttamaan energiasi. Tämä on erityisen totta niille, jotka ovat herkkiä ulkoisille energioille ja huomaavat nappaavansa muiden ihmisten juttuja.

Haluan siis kuulla teiltä:

Mitä terveellisiä asioita teet ollaksesi hissukseen, ottaaksesi aikalisän ja sanoaksesi "ei" maailmalle, samalla kun sanot "kyllä" itsellesi?

Kaipaatko luola-aikaa?

Onko kenestäkään teistä vaikea lakata seuraamasta asioita ja antaa itselleen luola-aikaa?

-----------
Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.