ENERGIAVAMPYYRIT – 10 TAPAA ESTÄÄ KROONINEN PSYYKKINEN VÄSYMYS

Kirjoittanut Aletheia Luna (www.lonerwolf.com)

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Energia. Se on vahvuutta ja elinvoimaa, jota tarvitsemme elääksemme dynaamista, motivoitunutta ja päättäväistä elämää. Meillä kaikilla on sitä ja me kaikki tarvitsemme sitä, kuitenkin monet meistä tuntevat itsensä elottomaksi ja veltoksi päivän lopussa (ja joskus alussa).

Elämä on kallisarvoinen ja ennustamattoman lyhytaikainen. Ei siis mikään ihme, että monet meistä raahautuvat joka päivän läpi kurjana ja melankolisena sen ajatuksen kera, että voisimme elää paljon parempaa elämää.

Kautta aikain energisyys on liitetty onnellisiin ja pirteisiin ihmisiin ja energiattomuus masentuneisiin ja apaattisiin ihmisiin. Valitettavasti psykosomaattinen lääketiede on osoittanut vahvan linkin mielen ja kehon välillä, eli mitä vähemmän energiaa meillä on, sitä alttiimpi olemme kärsimään sellaisista sairauksista, kuten masennus, ahdistus ja muut mielialahäiriöt.

On totta, että terve ja onnellinen ihminen on täynnä energiaa. Miten voimme ilman energiaa toteuttaa unelmiamme, tavoitella päämääriämme ja voittaa esteemme? Miten voimme ilman energiaa toivoa todella saavuttavamme mitään merkitystä tai merkittävää elämässä? On totta, että toisilla ihmisillä on luonnostaan enemmän energiaa kuin toisilla, mutta oletko miettinyt koskaan miksi. Tietysti geeneillä on oma osansa, mutta mikä tärkeämpää, myös ympäristöllämme on.

Kaikki on energiaa

"Jos haluat löytää universumin salaisuudet, ajattele energiaa, taajuutta ja värähtelyä." –Nikola Tesla

Aliatomitasolla kaikki mitä elämässä on, koostuu värähtelevistä atomeista tai puhtaasta energiasta. Myös aineettomien asioiden, kuten ajatusten, tunteiden, vaistojen ja seksuaalivietin voidaan sanoa koostuvan energiasta. Siis periaatteessa elämme liikemeressä, ja kuten meressä – tai totta puhuen missä tahansa ympäristössä – on saalistajia ja saalista. Jos luet tätä artikkelia, todennäköisesti olet saalista.

Energiavampyyrit

Elämässä on joitain ihmisiä, joilla on taipumusta kuluttaa energiamme hyvin nopeasti. Jos olet erityisherkkä ihminen, kuten minä, tai empaattinen, olet hyvin tietoinen siitä, kuka imee energiaasi ja milloin.

Kaikki meistä eivät kuitenkaan ole yhtä herkkiä tai virittyneitä kehoonsa, ja tätä voi olla vaikea ja hämmentävä käsitellä. Siinä missä jotkut ihmiset väittävät, että energiavampyyrit ovat ihmisiä, jotka eivät pysty ylläpitämään omaa elämänvoimaansa positiivisella tavalla, toiset spekuloivat, että energiavampyyrit ovat hyvää tarkoittavia ja normaaleja, kuitenkin luonnostaan määräileviä ihmisiä. Tämän artikkelin tarkoitus ei ole kuitenkaan tutkia energiavampyyrien psykologiaa, vaan tunnistaa ja tutkia tapoja vahvistaa ja energisoida elämäämme niiden valossa.

Miten tunnistaa energiavampyyri

Sinulla on seuraavia oireita:

* pakahtunut

* stressaantunut

* fyysisesti sairas (eli päänsärkyä, kehosärkyjä jne.)

* henkisesti tai fyysisesti väsynyt

* ärsyyntynyt ja/tai levoton

Saatat huomiota, että energiavampyyrillä on monia seuraavista ominaisuuksista:

* iso ego, eli hän rakastaa väitellä, kiistellä ja haastaa riitaa

* aggressiiviset tai passiivis-aggressiiviset taipumukset

* vainoharhaisuus

* katkeruus- ja vihaongelmat

* narsismi

* melodramaattinen käyttäytyminen

* kitinä ja valittaminen

* panettelu ja juoruilu

* epävarmuus, eli jatkuva vahvistuksen ja hyväksynnän tarve

* manipuloiva käyttäytyminen, eli syyllistäminen, tunnemustamaalaus jne.

* mustasukkaisuus

Energiavampyyrit ovat useimmiten ottajia (ei antajia), jotka saavat ilmaisia terapiasessioita perheeltä, ystäviltä, rakastajilta, kollegoilta ja myös lapsilta ja vierailta.

On myös hyvä oivaltaa, että energiavampyyrit eivät välttämättä aina ole ihmisiä. Ne voivat olla myös tilanteita tai fyysisiä esineitä elämässäsi. Esimerkkejä:

* internet

* televisio

* muut elektroniset laitteet (eli radio, kännykkä jne.)

* julkiset tilanteet (eli tungos, juhlat, juna-asemat, ostoskeskukset jne.)

* eläimet (eli neuroottiset lemmikit)

Vaikeinta energiavampyyristä kärsiminen on silloin, kun hän on osa perhettä tai ystäväpiiriä. Miten voimme saada elinvoimamme takaisin tuollaisissa energiaa imevissä suhteissa?

Kymmenen tapaa selviytyä

Voit toki olla saalis, mutta uhriroolin esittämisestä ei ole mitään hyötyä. Elämäsi parantamiseksi sinun täytyy tehdä jotain. Tässä on muutama ehdotus.

1. Lakkaa katsomasta pitkään silmiin

Olen henkilökohtaisesti huomannut, että tämä on yksi suurimmista energian imijöistä. Mitä enemmän katsot silmiin, sitä enemmän olet yhteydessä toiseen ihmiseen ja siihen, mitä hänellä on sanottavana. Tässä tilanteessa tarvitaan vain ajoittaista katsekontaktia.

2. Aseta aikaraja

Sinunkin aikasi on arvokasta, eikä sinun ole välttämätöntä istua 1-2 tuntia, kun energiasi tuhoutuu ja aivosi turtuvat. Energiatasosi mukaan aseta rajaksi 5, 10, 15, 20 minuuttia, jolloin voit antaa fokuksesi tuolle ihmiselle, ei kauempaa.

3. Opettele olemaan reagoimatta

Tämä on erittäin tärkeää. Energiavampyyrit syövät toisten reaktioita, mikä lietsoo heitä jatkamaan vuorovaikutusta kanssasi. Sinun on tärkeää oppia, miten ollaan neutraali vuorovaikutuksessa toisten kanssa, eli ylipositiivisten ja ylinegatiivisten tunteiden ilmaisemista pitäisi valvoa tarkkaan.

4. Opettele olemaan riitelemättä tai väittämättä vastaan

Kyllä, se on houkuttelevaa, mutta pitkässä juoksussa et voi muuttaa toisia ihmisiä, elleivät he muutu itse ensin – mitä enemmän vastustat heitä, sitä enemmän he vastustavat (ja kuluttavat) sinua.

5. Mene toisten ihmisten kanssa

Energiavampyyrin lähestyminen 1-3 muun ihmisen kanssa vähentää ponnistelua ja saatua huomiota. Tämän toimimiseksi sinun täytyy varmistaa, etteivät nämä lisäihmiset ole myöskään psyykkisiä iilimatoja.

6. Kuuntele enemmän kuin puhut

Monta kertaa energiavampyyrit haluavat ja tarvitsevat pelkästään kuuntelevan korvan. Mitä enemmän puhut, sitä enemmän energiaa usein menetät (erityisesti jos olet sisäänpäin kääntynyt). Sellaisten sanojen käyttäminen kuin "miksi", "milloin" ja "miten" kannustaa psyykkistä imijää hoitamaan suurimman osan puhumisesta, mikä vuorostaan auttaa säilyttämään energiasi.

7. Yritä pysyä keveissä aiheissa

Keskustelunne ei tarvitse olla masentavaa ja painostavaa. Ota kontrolli tarvittaessa ja muuta keskustelun aihetta johonkin kevyempään ja yksinkertaisempaan.

8. Visualisoi

Monet ihmiset väittävät, että suojaavan valo/energiakilven visualisoiminen ympärilleen auttaa estämään psyykkistä väsymystä ja säilyttämään neutraalin ja tyynen mielentilan. Kokeile sitä joskus.

9. Vältä mahdollisuuksien mukaan

Tämä ei ole aina mahdollista, mutta se on yksinkertainen ja suoraviivainen tekniikka itsesi suojelemiseen. En suosittele tätä jatkuvaksi ratkaisuksi, koska mitä vähemmän olet kontaktissa vampyyrien kanssa, sitä vähemmän sinulla on tilaisuuksia kehittyä ja ottaa käyttöön hyödyllinen ja tarpeellinen elämäntaito.

10. Katkaise yhteys

Tämä on viimeinen keino. Joskus oman terveytesi ja onnellisuutesi vuoksi sinun täytyy tehdä vaikeita päätöksiä, keitä valitset ympärillesi. Jos kärsimyksesi jatkuu, lopulta paras vaihtoehto saattaa olla katkaista siteet ja jatkaa eteenpäin.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.