KYSYMYKSIÄ HENKIMAAILMAN MESTAREILLE

Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger (mastersofthespiritworld.com)

5.7.–12.7.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys:

Mestarit, kaksi kolmesta pojastani on alkoholisteja, lahjakkaita ja upeita ihmisiä, joiden persoonallisuus on muuttunut dramaattisesti, ja äitinä sitä on järkyttävää kestää. Olen seitsemänkymppinen ja minuun sattuu kovasti heidän käyttäytymisensä, erityisesti koska olimme läheisiä ja onnellisia heidän ollessaan nuorempia. He ovat nyt nelikymppinen ja viisikymppinen. Tunnen myös syyllisyyttä pojistani, koska heidän täytyi kokea jatkuvasti isänsä kritiikkiä, kuten myös minun täytyi. Hän teki periaatteessa, mitä halusi, ja oli poissa suurimman osan ajasta, kun pojat kasvoivat, mikä aiheutti meille kaikille kamalaa tuskaa. Rakastan kaikkia kolmea poikaani ja haluan tietää, mitä voin tehdä tuodakseni parannusta heille kaikille, erityisesti esikoiselleni, joka voi olla hyvin kylmä ja julma minua kohtaan. –Ann, USA

Vastaus:

Poikasi etsivät omaa tietään valitsemiensa elämänoppituntien läpi. Ei ollut mikään virhe, että he tulivat perheeseen, jossa oli sen luonteinen isä – aivan kuten ei ollut mikään virhe, että sinä menit naimisiin tuon miehen kanssa ja kestit hänen jatkuvaa rääkkäämistään kaikki nämä vuodet. Te kaikki käsittelitte itsearvostus- ja itserakkauskysymyksiä.

Kun annoit toisen kohdella itseäsi epäkunnioittavasti ja ilkeästi, sanoit, että tunnet hänen olevan tärkeämpi kuin sinä etkä arvosta itseäsi. Jäit kiinni tähän tilanteeseen, koska tunsit, ettei sinulla ole muuta vaihtoehtoa, etkä oikeasti koskaan uhrannut yhtään energiaa erilaisen polun löytämiseen.

Sinun on mahdollista parantaa itsesi ja se tapa, jolla tulkitset elämää, mutta on mahdotonta tehdä mitään poikiesi hyväksi, elleivät he ole halukkaita katsomaan koko elämäänsä ja päästämään irti syyllisyydestä ja vihasta itseään ja isäänsä kohtaan. Jokaisen sielun täytyy käydä käsiksi niihin oppitunteihin, joita he valitsivat, ja siihen mitä he pystyvät oppimaan niistä.

Alkoholi on upea tapa piiloutua. Voit mennä pulloon ja vaimentaa kaikki tunteet, jotka ovat epämukavia. Tästä syystä poikasi ovat alkoholisteja – he eivät halua muistaa, mitä heille tapahtui. Jos he sallisivat itsensä mennä sen syyllisyyden yli, etteivät he sanoneet tai tehneet mitään ollessaan nuorempia, he voisivat vapautua jatkuvasta tuskasta eikä heidän tarvitsisi turvautua pulloon.

Vanhin poikasi syyttää sinua siitä, miten hänen isänsä kohteli häntä, koska hänen mielestään sinun olisi pitänyt tehdä jotain hänen pelastamisekseen. Hän tuntee näin, koska hänelle se on parempi vaihtoehto kuin itsensä syyttäminen siitä, ettei yrittänyt auttaa. Voit vain lähettää hänelle ehdotonta rakkautta siihen, että hän ehkä selvittää nämä negatiiviset tunteet ja löytää taas onnellisuuden.

Kysymys:

Mestarit, kertokaa minulle karmasta. Mitä voin vastata henkiselle ihmiselle, joka uskoo vahvasti karmaan? Miten sielut valitsevat elämänoppituntinsa? Miten sielut päättävät, milloin ne eivät tule enää maan päälle? Mikä on "suuri suunnitelma" maakokemuksen taustalla? Onko vapaa tahto aina käytössä (ei karma)? –Riitta, Suomi

Vastaus:

Karma on uskomusjärjestelmä, joka muodostaa perustan suurimmassa osassa itämaisia uskontoja. Karma perustuu yhteiskunnan egotuomitsemiseen ja tarpeeseen rangaista niitä, jotka eivät noudata yhteiskunnan toiveita. Se on omaksuttu länsimaiseen yhteiskuntaan, jotta ihmisillä on jotain, mitä syyttää negatiivisista asioista, joita heille tapahtuu, sen sijaan että he ovat valinneet itse kaikki nämä asiat oppiakseen niistä.

Ihmiset muuttavat uskomuksiaan vasta sitten, kun he hyväksyvät, että nuo uskomukset eivät ole se tapa, jolla he haluavat elää. On paljon helpompaa nojata jonkin järjestäytyneen ryhmän sääntöihin ja määräyksiin, kuin arvioida, miltä heistä tuntuu jokainen teko heidän omassa maailmassaan. Jos he uskovat karman hallitsevan heidän maailmaansa, et voi saada heitä luopumaan siitä.

Karmaan uskomisen rinnalla tulee ymmärryksen puute siitä, että planeettanne on negatiivisuuden ja positiivisuuden kaksinaisuus ja sitten kun lähdette sieltä, on vain ehdoton rakkaus. Positiivisessa rakkausenergiassa ei voi sitä negatiivisuutta, jota tarvitaan karmarangaistusten jatkamiseen.

Valmistautuessaan tulemaan kehoon sielut päättävät siitä suunnitelmasta, jota ne haluavat seurata. Ne haluavat ehkä käsitellä vihaa, hyväksikäyttöä, kontrollia tai jotain ongelmayhdistelmää. Ne järjestävät sen, keitä niiden vanhemmat ovat, missä ne asuvat, mikä niiden sukupuoli on, ja saattavat myös tehdä sopimuksia toisten sielujen kanssa, että nämä tulevat niiden elämään kriittisenä aikana saattamaan loppuun tiettyjä oppitunteja.

Sielut kontrolloivat matkansa joka vaihetta vapaata valintaa käyttäen. Ne voivat lopettaa oppitunnin tai muuttaa mieltään siitä tahdonalaisesti. Se riippuu täysin niistä, haluavatko ne palata Maahan monien kokemustensa jälkeen. Kellään muulla ei ole mitään suoraa kontrollia sielun suunnitelmiin. Vapaa tahto vallitsee.

Kysymys:

Mestarit, olin suhteessa viisi vuotta ja masentunut alusta saakka. Vuosi sitten hän rakastui toiseen naiseen ja ehdotti, että meillä kummallakin olisi suhde hänen kanssaan. Suostuin, mutten kärsimättä. Aluksi se oli hyvä kokemus minulle, koska minulla on aina ollut epäilyksiä seksuaalisuudestani. Elettyämme jonkin aikaa kolmoissuhteessa, aloin olla hyvin masentunut ja eilen katkaisin välit heihin. En tunnistanut enää itseäni. He ovat edelleen yhdessä ja mies asuu minun kanssani, koska hänellä ei ole rahaa asua yksin. Näen, että hän kärsii nyt paljon, mutten tiedä, onko hänen auttamisensa minun käsissäni. Teinkö oikean valinnan katkaistessani tämän suhteen? Rehellisesti sanottuna minusta tuntuu, että kontrolloin omaa elämääni ensimmäistä kertaa vuosiin. –Tatiane, Brasilia

Vastaus:
Masennuksesi olisi pitänyt välittömästi kertoa sinulle, että jokin ei ole oikein tuossa suhteessa. Kun ihmiset ovat masentuneita, heillä ei ole voimakasta vaikutelmaa siitä, keitä he ovat tai mitä heidän valintansa elämässä ovat. Toisten on helpompi kontrolloida heitä ja he antavat näille oman voimansa päättää asioista.

Miksi sallit edelleen tuon tunteettoman, pettävän ja narsistisen ääliön jäädä taloosi? Hän käyttää sinua edelleen hyväkseen, vaikka olet katkaissut suhteesi hänen talouteensa. Hänellä ei ole keinoa elättää itseään, koska hänellä on liian kiire etsiessään tapoja käyttää naisia kunnon työn hankkimisen sijasta. Arvostamme sitä, että sinulla on tunteita häntä kohtaan ja säälit häntä, koska hänellä ei ole varaa omaan paikkaan, mutta miksi et tuo vain ketä tahansa koditonta ja pennitöntä ihmistä kadulta luoksesi? Jotkut heistä olisivat niin kiitollisia, että he kohtelisivat sinua kuin kuningatarta, ei omaisuutta.

Ala kunnioittaa itseäsi – rakasta itseäsi sen vuoksi, kuka olet. Tee säännöt omaan taloosi – sinä maksat laskut. Et tunnista itseäsi, koska annat hänen määritellä sinut. Luo sen tyyppinen persoona, joka haluat olla. Älä anna enää huomiota, aikaa tai rahaa tälle idiootille. Mene ulos tapaamaan joku, joka kunnioittaa sinua ja haluaa jakavan parisuhteen. Ansaitset sen ja olet sen arvoinen.

Kysymys:

Mestarit, olen suhteessa mieheen, joka on rakastava ja sitoutunut minuun. Hänellä on upeat arvot ja hän on hyvin rakastunut. Ongelmana on, että taustamme ovat hyvin erilaiset. Hän on menestynyt laulaja, mutta tulee vaatimattomasta perheestä ja on värillinen. Toisaalta minä ansaitsen hieman vähemmän kuin hän, mutta minulla on vakaa työ (toisin kuin hänellä) ja tulen perheestä, jolla on asema. Rakastan häntä ihmisenä, mutta en tiedä, rentoudunko koskaan hänen kanssaan naisena. En näytä hyväksyvän kovin hyvin omaa ja toisten ihmisten ennakkoluuloa ja myös sitä, että elämäntyylini hänen kanssaan saattaa olla vähemmän, mitä haluan. Pitäisikö minun jättää hänet ja etsiä joku, joka resonoi kanssani enemmän? –Paty, Brasilia

Vastaus:

Henkilökohtaisten ennakkoluulojen ei pitäisi vaikuttaa seksisuhteeseen tai siihen, miten näet henkilön mahdollisena kumppanina. Toteat, että se miten yhteiskunta näkee rakastajasi, on tärkeämpää sinulle kuin se, että hän tekisi vuoksesi mitä vain ja rakastaa sinua epäilemättä. Olet tehnyt toisten ajattelun avulla sen päätöksen, että hän ei ole arvoisesi.

Mikä saa sinut luulemaan, että olet niin mahtava? Jos asemanne olisivat toisin päin, lähtisitkö vapaaehtoisesti hänen luotaan, koska toiset ajattelevat, ettet ole ehkä riittävän hyvä? Sokaiseeko se sinut ja vaikuttaa sinuun, mitä toiset ehkä sanovat, ja luovut omista tunteistasi sopiaksesi yhteiskuntaan? Ota päätöksentekovoimasi takaisin niiltä, joita olet hyvin mielelläsi kumartanut.

Sielut tulevat maan päälle oppimaan, keitä ne ovat sieluna ja että kaikki sielut ovat samasta Lähteestä ja niillä on samat kyvyt ja voimat. Ne ajatukset joita sinulla on päästessäsi tänne, luovat uskomusjärjestelmän, jolla pyörität elämääsi. Ensimmäiset uskomukset tulevat vanhemmilta, opettajilta ja yhteiskunnalta ja ne hyväksytään kyseenalaistamatta.

Monet sielut eivät ymmärrä sitä, että osa elämänmatkaanne on tarkastella näitä sääntöjä ja katsoa, tuntuvatko ne hyviltä teille ja haluatteko sallia niiden jatkossakin kontrolloida päätöksiänne elämässä. Jos haluat noudattaa sitä, minkä uskot "kirjoitetuksi kiveen" – kuten "olen parempi kuin hän" tai "hän ei ole tarpeeksi hyvä minulle" – niin kerro hänelle ennakkoluuloistasi, jotka olet saanut perheeltäsi ja ystäviltäsi, ja jatka eteenpäin.

Tällä hetkellä salainen paheksuntasi ei kohtele häntä hyvin. Kerro hänelle, mitä ajattelet ja miksi ajattelet niin. Jos et oikeasti tiedä, miksi sinulla on näitä ajatuksia, n aika tarkastella uskomuksiasi ja nähdä, mitkä resonoivat kanssasi. Jos kolmannen ulottuvuuden egoelämäntyyli on tärkeämpi sinulle kuin rakastava ja jakava kumppani, on aika etsiä se pinnallinen yksilö, joka jakaa ennakkoluulosi.

Kunnioita itseäsi ja häntä määrittelemällä, miksi käyttäydyt niin, kuin käyttäydyt. Tee siitä oma päätöksesi, ei pelkästään kaiku uskotusta asemastasi yhteiskunnassa.

Kysymys:

Mestarit, voisitteko ystävällisesti kertoa oman näkemyksenne marihuanasta? –Vikki, USA

Vastaus:

Meidän on melko vaikea kertoa oma mielipiteemme, koska tämä itse asiassa pyytää meiltä tuomiota tästä aiheesta. Täällä me emme tuomitse sitä, mitä sielu päättää tehdä – me vain tarkkailemme. Antaaksemme jotain informaatiota sinulle, annamme yleiskatsauksen siitä, miten marihuana sopii ihmisten elämänoppitunteihin.

"Marihuana" tulee cannabis sativa –kasvituotteiden käytöstä. Aktiivista ainesosaa joka tuottaa muuntuneen tilan, kutsutaan THC:ksi (tetrahydrocannabinol), vaikka siinä on ainakin 65 kehoon vaikuttavaa ainetta. Useimmat ihmiset käyttävät lehtiä, vartta, kukkia ja siemeniä tavalla tai toisella.

Helppo tapa on rullata kuivattua tuotetta jonkinlaiseen kääreeseen ja polttaa sitä kuin savuketta. Muita menetelmiä on eri tuotteiden syöminen, juominen tai sisäänhengittäminen, kuten kasvin hartsi tai öljy, jota kutsutaan yleisesti hasikseksi. Vaikutus ihmiskehoon on sekä psykoaktiivinen että psykologinen. Toisin sanoen, se vaikuttaa ajatteluun, mielentilaan, mielialaan ja havaintoihin ja myös erilaiset lihasten säätelyprosessit muuntuvat.

Marihuanaa käytetään lääkinnällisiin tai virkistystarkoituksiin. Lääkinnälliset hyödyt lisääntyvät. Se on nähty tehokkaaksi sellaisilla alueilla kuin syövästä johtuvan pahoinvoinnin ja kivun, epileptisten kohtausten ja lihaskramppien vähentäminen eri sairauksissa sekä psyykkisten tilanteiden tasapainottaminen.

Virkistyskäyttöä on kyky lähteä vapautua päivän stressistä, autuas trippi euforiaan tai kehojännityksen laukaiseminen. Se vastaa kovasti alkoholin käyttämistä. Mahdollinen ongelma voi olla, että siitä voi tulla porttihuume addiktoivampien aineiden etsimiseen, kuten kokaiini ja reseptilääkkeet. On oltava varovainen, koska liikakäytöllä voi olla haitallisia vaikutuksia aivojen hermosoluihin ja kehon eri elimiin. Tämä pätee myös alkoholiin ja tupakan polttamiseen.

Marihuanaa on käytetty vuosisatojen ajan joissain uskonnollisissa harjoituksissa vapauttamaan sielu kehon rajoituksista, jotta voidaan kommunikoida henkimaailman kanssa.

Kaiken sen vaikutukset mitä sielu laittaa kehoonsa, koetaan oppitunteja varten. Aineet voivat olla päihdyttäviä, ravitsevia, lääkitseviä, myrkyllisiä tai saastuneita. Sieluilla on valinnanvapaus. Henkisestä perspektiivistä katsottuna mikään ei ole oikein tai väärin – se on vain kokemus, jota tutkia ja josta oppia.

Kysymys:

Mestarit, isäni teki omaisuuden elämässään. Vaikka hän on antanut minulle ja sisaruksilleni lahjoja ja auttanut monia, suurin osa siitä on syydetty häneen ja hänen vaimoonsa. Vaikka olen kiitollinen siitä pienestä turvasta, jonka se on antanut, sisarukseni ja minä kamppailemme taloudellisesti. Äitipuolemme joka ei tehnyt yhtään tästä varallisuudesta, kontrolloi sitä isäni kuoltua. On epäselvää, toteuttaako hän isän toiveet ja jatkaa taloudellista tukeamme. Olen valmis luomaan ja kokemaan itsenäisesti oman yltäkylläisyyteni ja turvallisuuteni. Tiedän, että kaikki asiat ovat mahdollisia … mikä minulta menee ohi tai mitä en tajua tämän toteutumiseksi? Mikä oli perheemme iso oppitunti, jonka halusimme oppia? –S, USA

Vastaus:

Sieluilla ei ole velvollisuutta välittää kenenkään toisen elämästä. Isäsi ei ole sinulle mitään velkaa. Se minkä saamiseksi hän on rehkinyt, on täyttymys hänen oman työnsä hedelmistä. Se mitä hän tekee palkkiollaan, on yksin hänen asiansa. Kun sinä ja sisaruksesi olette saavuttaneet aikuisuuden, hänellä ei ole edes yhteiskunnallista määräystä jatkaa teidän elättämistänne. Se, että hän on tehnyt näin, on merkki hänen anteliaisuudestaan.

Hän on huomannut, että hänen lapsensa eivät ole käyttäneet resurssejaan elättääkseen asiaankuuluvasti itsensä, mutta hän ei myöskään halua, että mahdollisen aloitekyvyn korvaa se, että hän pelastaa teidät jatkuvasti ja kannattelee teitä sen sijaan, että pakottaa teidät huolehtimaan omista tarpeistanne. Häntä ei tukenut kukaan, ja hänestä te kaikki voitte saavuttaa sen huipun, jolle hän on noussut, jos te ponnistelette.

Silloin kun ihmiset saavat asiat liian helposti, he eivät etsi keinoja hankkia itse. Kuten olet sanonut, olet valmis luomaan ja kokemaan oman yltäkylläisyytesi ja turvallisuutesi – mikä sinulta on vienyt näin kauan määrittää sen välttämättömyys? Luulitko, että jos olisit tehnyt sen aiemmin, hän olisi lopettanut almujen antamisen? Almut merkitsevät aina vähemmän työtä.

Matkallasi meno turvallisuuteen on ollut hidasta, koska sinulla on tietty asenne isäsi rahoihin ja hänen vaimoonsa. Olet kateellinen siitä, että isäsi päättää elättää vaimonsa lastensa sijasta. Se on hänen valintansa. Kaikilla sieluilla on valinnanvapaus. Vaimo on kyennyt antamaan tunne- ja fyysistä tukea, johon vain puoliso kykenee.

Sitten kun isäsi palaa Kotiin, sen mitä tapahtuu rahoille, määrää ensisijaisesti hänen toiveensa, jotka on vahvistettu testamentissa. Jos puoliso on olemassa, kaikki osavaltiot kunnioittavat hänen asemaansa ennen lapsia.

Oppituntina sinulle on olla riippumaton almuista. Suunnittele oma matkasi ja luo se niin, kuin tarpeesi sanelevat. Sen ymmärtäminen, ettei isälläsi ole velvoitetta antaa sinulle mitään enää, antaa vihasi ja odotustesi mennä. Jos äitipuolesi saa sen, mitä isäsi omaisuudesta on jäljellä, se on isäsi toive tai hän olisi tehnyt muita järjestelyjä. Hyväksy hänen päätöksensä.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.