KYSYMYKSIÄ HENKIMAAILMAN MESTAREILLE

Henkimaailman mestareita kanavoinut Toni Ann Winninger (mastersofthespiritworld.com)

28.2.–7.3.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys:

Mestarit, voitteko selittää, miksi jotkut ihmiset valitsevat vammaisuuden? Huolehdin henkisesti vammaisesta sukulaisesta, jota kukaan muu ei tue. Vaikka olen antelias ja rakastava ihminen, mietin, onko se mitä teen, sittenkään terveellistä minulle tai tälle sukulaiselle. Onko hänellä parempi olla yhteisössä, jossa hänestä huolehditaan fyysisesti antaen asunto, ruokaa jne. sekä sosiaaliset tilat, jotka palvelevat hänen tarpeitaan. Olen niin uupunut olemaan marttyyri, että mietin, vahingoittavatko vanhat uskomukset uskollisuudesta perhettä kohtaan todellista polkuani. Auttakaa minua näkemyksellänne. Onko hänen parempi olla laitoksessa? –Lia, USA

Vastaus:

Kaikki sielut suunnittelevat elämänsä pääoppitunnit ennen tulemistaan kehoon. Sukulaisesi päätti olla riippuvainen muiden avusta – sopien siitä muiden ihmisten kanssa, joiden kanssa hän olisi kontaktissa, myös sinun. Hän on vankina "kotelossa", jossa on toimintahäiriöitä. Hän uhrautui toisten oppimisen vuoksi. Hänen tiedostamaton sielunsa kerää kaikenlaista oppia tarkkailemalla, miten toiset reagoivat hänen tilaansa.

Sinä testaat uskomusjärjestelmääsi, joka vaatii sinua huolehtimaan perheenjäsenestä riippumatta sen hinnasta sinulle fyysisenä uupumuksena. Tämä on kolmannen ulottuvuuden egopohjainen yhteiskuntavaatimus, joka on otettu käyttöön, jotta yhteiskunnan ei tarvitse ottaa vastuuta näistä ihmisistä huolehtimisesta. Sinulle yksilönä siitä tulee valinta kunnioittaa itseäsi ja ymmärtää, että et ole paras ihminen tähän tehtävään.

Sukulaistasi palveltaisiin paremmin ympäristössä, jossa häntä voi stimuloida ihmisryhmä, et ainoastaan sinä. Sinä hyötyisit saamalla elämäsi takaisin, jotta voit jatkaa toisiin kokemuksiin. Se ei ole itsekästä sinulta. Tämä on realistisuutta omissa rajoituksissasi ja toisten asiantuntemuksen tunnustamista.

Kun aloitit tämän matkan, ajattelit, että se olisi tilapäistä ja toiset auttaisivat. Pidit ajatuksesta, että sinua pidettäisiin marttyyrinä, ymmärtämättä sen hintaa sinulle. Kun aikaa kului, näit tämän asiana, johon olit valmistautunut huonosti, ja kyseenalaistat sen tehokkuuden, muttet tiedä, miten peruuttaa sujuvasti ilman sitä kritiikkiä, jota pelkäät ehkä tulevan.

Olet ainoa ihminen, josta sinun pitäisi olla huolissaan. Anna toisten sanoa, mitä haluavat – he eivät ole olleet sinun kengissäsi, eivätkä ole myöskään tarjonneet apua. Sukulaisesi täytyy olla paikassa, jossa hänen tilansa ymmärretään ja sen kanssa työskennellään jatkuvasti. Seuraava askeleesi on selvittää, mitä haluat tehdä kaikella sillä ajalla, minkä olet viettänyt hänen kanssaan.

Kysymys:

Mestarit, haluaisin tietää, miksi sisarellani ja minulla on ollut vaikeuksia tulla toimeen pienestä saakka – hän oli aina hyvin aggressiivinen minua kohtaan. Minun täytyy asua tällä hetkellä taas hänen kanssaan, ja lyhyessä ajassa hän tuntee jo vastenmielisyyttä minua kohtaan. Syynä on poikaystäväni, joka sotki talon eikä siivonnut. Perheeni ei pidä hänestä. Hänellä on vakavia perheongelmia, koska häntä on käytetty hyväksi seksuaalisesti ja hän ottaa lääkkeitä ahdistuksen hoitamiseen. Saako tämä todellisuudessa sekaisin etenemiseni? –Carla, Argentiina

Vastaus:

Huhuu, onko ketään kotona päässäsi? Asetu sisaresi asemaan. Hän on ystävällinen ja antelias ja ottaa luokseen asumaan onnettoman sisarensa. Kyseinen sisar raahaa sitten mukanaan piittaamattoman poikaystävän – ei aviomiestä – joka on vetelys ja käyttää historiaansa tekosyynä ajattelemattomuuteensa ja häiritsevyytensä. Mitä sinä ajattelisit? Miten onnellinen olisit näistä tapahtumista?

Elät haavemaailmassa, jossa luulet kaikessa olevan kyse sinusta, eikä sinulla ole mitään käsitystä toisten tarpeista ja toiveista. Perhe ja ystävät ovat aina pelastaneet sinut vaikeista tilanteista ja luulet, että käyttäytymisesi on ok. Sinun on aika ottaa vastuu teoistasi, myös päätöksestä rasittaa poikaystävällä perhettäsi. Raahasit hänet mukanasi, koska hän saa olosi tuntumaan tärkeältä ja hän on riippuvainen sinusta. Te kaksi olette läheisriippuvaisia.

Vaikeus sisaresi kanssa tulee sinun asenteestasi. Hän on hyvin realistinen ja näkee asiat sellaisina, kuin ne ovat. Sinä olet aina elänyt fantasiassa, jossa olet prinsessa ja ajattelet, että toisten täytyy ottaa onkeensa tarpeesi ja huolehtia sinusta. On aika avata silmäsi ja kasvaa aikuiseksi.

Henkisestä perspektiivistä mikään ei ole oikein tai väärin, joten voit jatkaa niin, kuin olet aina tehnyt, tai tulla tietoiseksi maailmasta ympärilläsi ja osallistua elämään. Valinta on sinun. Mutta on aika lakata syyttämästä kaikkia muita paitsi itseäsi siitä tavasta, jolla sinua kohdellaan.

Kysymys:

Mestarit, olen 40-vuotias nainen, ollut naimisissa kahdesti, päättänyt olla hankkimatta lapsia ja asun nyt yksin. Olen onnellinen ihminen, minulla on ystäviä, rakastan työtäni ja minulla on oma pieni graafisen suunnittelun studio (se merkitsee, ettei minulla ole työtäkään!) Mutta tähän mennessä en ole vielä ostanut taloa eikä minulla ole säästöjä, miestä eikä mitään, mikä saa oloni tuntumaan turvalliselta ja valmistautuneelta vanhuuteen. Pelkään aina tulevaisuutta ja olen yrittänyt kovasti muuttaa tätä tilannetta. Jokainen saamani viesti sanoo: "Luota universumiin, ettei mitään pahaa tapahdu sinulle", mutta siitä huolimatta minun on erittäin vaikea levätä ja luottaa. Mitä minun pitäisi tehdä? –Leila, Brasilia

Vastaus:

Sinun pitäisi astua etäämmälle ja analysoida, miksi sinulle on niin tärkeä kolmannen ulottuvuuden käsitys turvallisuudesta. Turvallisuus on vain harhakuva. Sinulla voisi olla talo ja luonnonkatastrofi voisi tuhota sen. Sinulla voisi olla investointeja ja markkinat voisivat romahtaa. Sinulla voisi olla aviomies ja hän voisi kuolla ennen sinua tai ottaa eron. Sinulla voisi olla rahaa säästössä ja valuutta voisi devalvoitua. Kaikki ovat vain toiveita.

Jos jatkat ongelmien näkemistä tulevaisuudessasi, universumi ajattelee, että haluat kokea niitä ja se varmistaa, että koet. Olet äärimmäisen voimakas nainen ja olet käyttänyt Lähteen antamia voimiasi tuottamaan fantastisen elämän itsellesi tähän mennessä. Miksi ajattelit yhtäkkiä, että oli asioita, joita tarvitset pelkästään siksi, että yhteiskunta puhuu turvallisuudesta?

Kevennä odotuksiasi. Tähän saakka ainoat jotka aiheuttavat sinulle huolta, ovat negatiiviset ihmiset. Jatka eläimistä positiivisessa energiassa, kuten tähän saakka, ja universumi turvaa sinut. Muista, että sielu tuo itselleen sen, mitä sen tarvitsee tai mitä se haluaa kokea. Jos uskot, ettei sinun tarvitse kokea puute-elämää, sitä ei tapahdu. Mutta jos jatkat fiksoitumista puutteeseen, huomaat sen hiipivän elämääsi.

Kysymys:

Mestarit, on sanottu, että galaksin keskusauringolla on voima nollata sielu takaisin tyhjäksi tauluksi, jotta se voi aloittaa reinkarnaatioprosessin alusta. Jotkut sielut ovat omasta vapaasta tahdostaan kysyneet, voivatko ne mennä keskusaurinkoon saamaan nollauksen. Miten sielu voi matkustaa galaksin keskusaurinkoon nollattavaksi? Ehdottaisitteko tuon ajatuksen meditointia, kuten matkustaa galaksin keskukseen, nähdä musta aukko siellä, mennä sitten siitä ja saada identiteettitaajuus riisuttua ja nollattua? Miltä tämä prosessi tuntuu? Olisi edullista, jos voisimme muodostaa sieluryhmän, "pyhiinvaeltajat", jotka voisivat kollektiivisesti meditoida tätä ja sitten kun aikamme tulee, voisimme matkustaa sinne yhdessä saamaan sielumme nollattua. –Sigmund, USA

Vastaus:

Sielu on ei-fyysinen ja muodoton energiapilvi, joka tulee fyysiseen kehoon voidakseen saada kokemuksia Maan kaksinaisuudessa. Se on ikuinen ja se voi valitessaan olla osittain useissa paikoissa samanaikaisesti, ja se muistaa kaiken, mitä se on päättänyt kokea. Myyttinen galaktinen keskusaurinko – jos se olisi olemassa – olisi fyysisessä maailmassa. Fyysiset maailmat ovat kuvitteellisia, jokaisen sielun rakentamia usein yhdessä toisten kanssa, ja se sallii niiden oppia halutut oppitunnit niiden kokemusten kautta, joita ne vetävät itselleen.

Sielua ei tarvitse tyhjentää puhtaaksi tauluksi, koska joka kerta kun se inkarnoituu, se menettää muistinsa kaikesta, mitä se on aiemmin kohdannut – ellei se päätä saada läpivuotoja aiemmista elämistä. Jokainen sielu voi olla täysin irrallaan menneisyydestä, jos se niin valitsee, joten ei ole tarvetta pyyhkiä pois sen historiaa. Päättäisitkö unohtaa, miten lasketaan aritmetiikkaa opittuasi sen peruskoulussa? Tämä estäisi sinua sitten oppimasta geometriaa tai algebraa lukiossa, koska sinulla ei olisi perustaa syventävälle tiedolle.

Eri ehdotuksesi mennä tähän tuntemattomaan paikkaan ovat tapoja tehdä astraaliprojektiota, kaukokatselua tai kaksoispaikantumista. Sielusi ainoa ongelma on, että kukin näistä tavoista sisältää vain fyysisen kehon ja mielen, ei ikuista sielua. Ja vaikka fyysinen keho "veisi" matkalle sielun, joka elävöittää sen, se ei ole koko sielu. Osa on aina Kodin ehdottomassa rakkaudessa Lähde-energian kanssa, ja toisia osia saattaa olla muualla sielun valitsemalla tavalla.

Miksi et kokeile, että käytät matkamenetelmiäsi mennäksesi Lähteeseen, ehdottomaan rakkauteen ja puhut siellä sielujen kanssa ajatuksestasi "pyyhkiä kovalevy"? Hae perspektiiviä ikuiselta sielulta ajatuksistasi sen sijaan, että kuulet mielipiteitä vain fyysisiltä, egotuomitsevilta, maasidonnaisilta ja kaksinaisuudessa eläviltä ihmisiltä.

Kysymys:

Mestarit, haluaisin tietää, onko minulla tehtäviä tässä maailmassa. En ole koskaan tehnyt mitään poikkeuksellista, minulla on tyhjä elämä – merkityksetön, iloton ja pelkkää työtä. Minulla ei ole koskaan ollut suhdetta, rakkautta. Opiskelen liikaa yrittäen ymmärtää, minne jätin elämäni, koska en nähnyt, että minulla pitäisi olla perhe. Ajattelin aina, ettei kukaan pitäisi minusta, koska edes äitini ei halunnut minua enkä tuntenut koskaan isääni. Kenties se on vaikuttanut, mutten tiedä, onko niin. Teen vapaaehtoistyötä, mutta sekään ei tuo minulle lisää tyydytystä. Olen liian surullinen. Onko mitään, mitä voin tehdä, arvostaakseni itseäni enemmän? –Luciana, Brasilia

Vastaus:

Yksi haluamasi elämänoppitunti tässä inkarnaatiossa oli ymmärtää, kuka olet sieluna, ja kyetä luomaan merkityksellinen elämä. Jokainen ihminen luo oman todellisuutensa. Jos et usko, että jokin on olemassa, sitä ei ole. Jos et usko, että voit olla rakastettu, torjut kaiken rakkauden, mitä toiset lähettävät sinulle. Jos uskot, että sataa, vaikka aurinko paistaa, niin sinulle se on kurja ja sateinen päivä.

Koska sinulta puuttuu itseluottamusta, tunnet, että et ansaitse olla rakastettu, sinua ei ole rakastettu tähän mennessä ja olet kyvytön avautumaan rakkaudelle. Lisäksi säälit itseäsi, joten et salli itsesi olla onnellinen silloinkaan, kun asiat menevät oikein sinulla. Tässä välähdys sinulle: pystyt kääntämän elämäsi upeiksi kokemuksiksi, jos haluat. Haluatko?

Vapaaehtoistyösi aikanakin teet vain liikkeitä, ottamatta tunteita mukaan siihen, mitä teet. Koska yhteiskunta katsoo myönteisesti vapaaehtoistyötä, kokeilit sitä pyrkien saamaan yhteiskunnan arvostusta. Asiat eivät toimi niin. Toisten auttamisen tarkoituksena on auttaa itseäsi ymmärtämään niitä tilanteita, joita toiset käyvät läpi, jottei sinun tarvitse kokea niitä itse. Kyse ei ole tyytyväisyyden saamisesta niiltä, joita palvellaan. Tee sitä, koska rakastat sitä, älä mistään muusta syystä.

Kerää luettelo asioista, joiden uskot tekevän itsesi onnelliseksi. Muodosta niistä affirmaatioita, jotka toteavat, että ne ovat jo olemassa silloin, kun kuvittelet ne. Toista niitä itsellesi joka päivän niin, kuin ne olisivat jo olemassa. Ennen pitkää näet, että ne alkavat tulla kokemuksiksi, joita tulee sinulle – uudeksi todellisuudeksesi.

Kysymys:

Mestarit, kuuntelen jatkuvasti monia henkisiä luentoja ja törmään toistuvasti tällaisiin termeihin: 1) sen hyväksyminen mitä on, 2) antautuminen, 3) rakkaus- ja pelkovärähtely, 4) tilanteet ovat varjoja omista uskomusjärjestelmistämme. Pyydän teitä selittämään yllä olevat termit analogioina tai esimerkkeinä. –Zeen, Intia

Vastaus:

Yksi valitettava tosiasia henkisten luentojen nykyisessä ymmärryksessä ja opetuksissa on yhteisen mielipiteen puuttuminen terminologian merkityksestä ja niistä menetelmistä, joita tarvitaan henkisyyden saavuttamiseen. Ihmiset ovat kaksinaisuudessa, jossa on yhtä paljon positiivista ja negatiivista energiaa. Nämä ristiriitaiset energiat sallivat jokaisen ihmisen tehdä valintoja siitä, miten he elävät elämäänsä ja mitä he luovat todellisuudeksi.

"Sen hyväksyminen mitä on" johon viitataan joskus myös "elämisenä nyt-hetkessä" viittaa niiden asioiden tunnustamiseen, joita vedät puoleesi, jotta voisit oppia niiden kokemisesta. Jos et myönnä itsellesi, mitä käsittelet, et voi oppia siitä. Ja jos ajattelet koko aikasi, mitä on tapahtunut menneisyydessä tai mitä luulet tekeväsi tulevaisuudessa, et ole tarkkaavainen siinä, mitä on edessäsi käsiteltävänä.

Useimmiten kun sanaa "antautua" käytetään, se viittaa sen tunnustamiseen, mitä tapahtuu, pitää siitä tai ei. On ihmisluonne kieltää jokin, mitä ei halua käsitellä, tai sivuuttaa sen olemassaolo. Antautuminen todellisuutesi tilanteelle sallii sinun työskennellä sen kanssa ja oppia siitä.

"Rakkaus- ja pelkovärähtely" viitaa kahteen ainoaan todelliseen tunteeseen, jotka ihmiskeho voi tuntea. Rakkaus on positiivisen energian ruumiillistuma, ja kaikki muu on negatiivista, mikä ilmenee eri pelkomuodoissa. Henkisen valaistumisen avulla pyrit saavuttamaan rakkaustilan. Elämäsi pelkojen katsominen ja käsitteleminen sallii sinun saavuttaa tuon positiivisen energian.

"Tilanteet ovat varjoja omista uskomusjärjestelmistämme" puhuu siitä tavasta, jolla yksilö käsittelee negatiivisen egotuomitsemisen päästäkseen positiiviseen, ehdottomaan rakastamiseen. Kun ihminen tulee yhteiskuntaan, hänelle annetaan uskomuksia tapana sopia joukkoon. Nämä ajatukset muodostavat järjestelmän, jolla hän määrittelee, miten hän käyttäytyy yhteiskunnassa. Nämä uskomukset heijastavat myös valittuja oppitunteja, kuten että on arvoton, ei ole riittävän hyvä tai on kykenemätön olemaan onnellinen. Sielu vetää sitten puoleensa, mitä se haluaa kokea, joten uskomukset keräävät tilanteita, jotka sallivat ihmisen kohdata oppituntinsa ja päättää, mitä hän tekee niillä.

Missä tahansa opetuksessa on tärkeää, että se resonoi kanssasi. Kun osallistut sessioon, joka tuntuu väärältä sinusta, ei ole oikea paikka tai aika sinulle käsitellä tuon opettajan mielipiteitä. Et ehkä ole tarpeeksi kehittynyt, tai olet ehkä ohittanut tuon oppitunnin tarvitsematta saattaa sitä loppuun.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.