KUUSI PERUSUNITYYPPIÄ

Kirjoittanut Joy Jackson (backyardmysticblog.wordpress.com)

19.11.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Vaikkei ihminen tyypillisesti muista herättyään unia, me kaikki näemme unta. On kuusi perusunityyppiä: puhdistava, opettava, ongelman ratkaiseva, ennalta tietävä, ennustava/visionäärinen ja ulkopuolinen häirintä.

Useimmat meistä muistavat herättyään väläyksiä unistaan, ja kun alamme muistaa ja käsitellä näiden erilaisten unityyppien alitajuisia tilanteita, niiden välisistä eroista tulee selvempiä ja erottuvampia ja meistä tulee parempi tunnistamaan se opastus ja ne oivallukset, joita muistettu uni tarjoaa meille.

PUHDISTAVAT UNET

Puhdistavat unet auttavat meitä siivoamaan pois päivän inputia, lajittelemaan henkistä ja tunneroskaa ja tarkastelemaan kokemuksiamme. Tietoinen mielemme on usein vielä hyvin aktiivinen ja ylikuormittunut mennessämme nukkumaan, ja päivän lopussa olemme todennäköisesti väsynyt ja levoton. Ne auttavat mieltä purkautumaan ja kehoa rentoutumaan. Jos meditoimme juuri ennen nukkumaanmenoa, mikä tekee mielen hiljaisemmaksi ja fokusoituneemmaksi, puhdistavat unet eivät ole yhtä tarpeellisia. Jos otamme tavaksi pyörittää lyhyesti päivän uudestaan mielessämme – siunaten, päästäen irti ja antaen anteeksi itsellemme ja muille – valmistelemme alitajuntaa korkeamman tason tietoisuuteen unitilassa ja energiamme on korkeampi ja unemme selkeämpiä.

OPETTAVAT UNET

Meillä on tavallisesti yksi tärkeä opettava uni per yö ja se antaa meille informaatiota kohtaamistamme ongelmista, opetuksia korkeammalta tietoisuudeltamme sekä valmistelee meitä siihen, mitä tapahtuu seuraavan vuorokauden kuluessa. Useimmat opettavat unet liittyvät siihen, mitä käymme parhaillaan läpi ja miten parhaiten käsittelemme nykytilanteet ja -suhteet. Saatamme huomata istuvamme luokkahuoneessa antamassa tai kuuntelemassa luentoa tai kävelemme opettajan kanssa jossain kauniissa ympäristössä. Saatamme kuulla informaatiota, jota emme ole koskaan ennen tienneet, ja muistamme sen hyvin herätessä. Monia löytöjä ja inspiraatioita tulee korkeammasta tietoisuudesta opettavien unien kautta. Deja vu – lause joka kääntyy "nähty jo" – on kokemus, jossa tietää tilanteen tapahtuessa, että sanomme jotain tietyllä tavalla tai että tietty henkilö tekee tai sanoo jotain tietyllä tavalla. Kun meillä on deja vu -kokemus, se on usein muisto opettavasta unesta edellisyöltä.

ONGELMAN RATKAISEVAT UNET

Ongelman ratkaisevat unet antavat meille ratkaisuja ja opastusta, mitä olemme pyytäneet korkeammalta tietoisuudeltamme tietystä ongelmasta tai tilanteesta. Saatamme etsiä inspiraatiota ja oivallusta vaikeasta tehtävästä, terveysongelmasta, suhteesta tai ratkaisua tieteelliseen mysteeriin. Pääsemme käsiksi kaikkeen korkeimpaan viisauteemme ja tietoomme, kun tiedämme, miten siihen yhdistytään. Sen oppiminen, miten pyydetään apua unien kautta ja saadaan ymmärrystä niiden viesteistä, on yksi arvokkaimmista sisäisistä resursseistamme.

ENNALTA TIETÄVÄT UNET

Ennalta tietävät unet antavat meille vilauksen mahdollisesta lopputuloksesta tulevaisuudessa. Tämän tyyppinen uni eroaa deja vu -kokemuksesta, koska se koskee tavallisesti jotain toista kuin itseämme. Ennalta tietävässä unessa on tietty tunne, ja kun opimme tunnistamaan sen, tiedämme, mitkä kuvat ovat symbolisia ja mitkä saattavat tapahtua kirjaimellisesti ennalta tiedetyissä tapahtumissa. Kyse on tietoisuuden psyykkisestä tasosta. Useimmat ennalta tietävät unet annetaan auttamaan meitä heräämisessä mielemme laajentuneisiin ulottuvuuksiin. Tästä syystä ei ole epätavallista, että ei-meditoijat näkevät niitä, kun heidät silloin pakotetaan kysymään, miten he tiesivät tiettyjä yksityiskohtia jostain ihmisestä, paikasta tai tapahtumasta. Näiden unien tavoite on saada meidät ymmärtämään, että lineaarinen aika ei sido mieltämme, ja ohjata huomiomme sisäänpäin, jotta kiinnostumme enemmän tietoisuutemme laajentamisesta ja henkisestä transformaatiostamme.

ENNUSTAVAT TAI VISIONÄÄRISET UNET

Ennustavat tai visionääriset unet nousevat tietoisuutemme korkeimmalta tasolta. Ne tuovat meille opastusta ja viestejä henkistä kasvuamme varten tietoisuutemme korkeimmalta tasolta (tai sielusta, lähteestä, luomakunnasta). Tämän tyyppinen uni sisältää usein jonkin henkilökohtaisen tai kollektiivisen viestin, ja se koetaan paljon laajemmin kuin, useimmiten nähdessämme unta. Siinä on täysin erilainen tietoisuuslaatu. Silloin olemme täysin selväjärkinen, hereillä ja tietoinen unitilassa. Profetioita ja henkisiä opetuksia nousee usein tältä tietoisuustasolta, ja ne sisältävät usein monia piirteitä, kuten rakkauden voima, universaali tietoisuus, ymmärtäminen, laajentuminen ja kaiken olevaisen ykseys.

ULKOISEN HÄIRINNÄN UNET

Ulkoisen häirinnän unet nousevat alitajunnasta, kun jokin fyysisessä ympäristössämme aiheuttaa tarpeeksi häiriötä yhdistyäkseen unemme tarinaan. Esimerkiksi näemme unta, että meillä on hyvin kuuma, ja herätessä huomaamme, että liikaa peittoja on päällämme. Puhelimen soiminen, koiran haukkuminen, kirkas valo, kylmät jalat, sähkömagneettiteknologia – kaikesta häiritsevästä voi tulla osa unta, eikä siinä ole mitään oikeaa viestiä supertietoiselta tai korkeammalta itseltä. Lisäksi, jos nukahdamme televisiota katsellessa tai radiota kuunnellessa, tuo informaatio voi vaikuttaa uniimme. Tästä syystä on ihanteellista nukkua hiljaisessa ja rauhallisessa ympäristössä. Alitajuntaamme tulee riittävästi pauhaamista päivän aikana, ettei sitä tarvitse lisätä nukkuessa. Ruuansulatus tai täysi rakko vaikuttaa myös unikuviin. Meidän täytyy vain tiedostaa unia tulkitessa, että saatamme napata mukaan tällaisia ulkoisia häiriötekijöitä.

Unet tulevat tavallisesti kolmena askeleena. 1) Ne esittävät meille aikapuitteet sille tilanteelle tai ongelmalle, jonka tällä hetkellä kohtaamme. Esimerkiksi uni jossa olemme lapsuudenkodissa, merkitsisi, että ongelman juuret ovat lapsuudessa. 2) Uni näyttää, missä tilanne tai ongelma tällä hetkellä ilmentyy elämässämme. 3) Uni näyttää ratkaisun tilanteeseen tai ongelmaan tai antaa opastusta siinä, miten voimme parhaiten oppia kokemuksesta.

Vaikkei ihminen tavallisesti käyttäisi tietoisesti unia ongelmanratkaisuun tai muistaisi niitä, unet auttavat meitä ratkaisemaan monia käsillä olevia ongelmia ja kysymyksiä. Kuitenkin ohjelmoimalla unemme tarkoituksella pyytäen korkeammalta tietoisuudeltamme vastauksia ennen nukahtamista, kontrolloimme enemmän unitilaamme ja sallimme sen työskennellä puolestamme.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.