MITEN HAVAITAAN (HENKISEN) EGON OLEVAN PELISSÄ MUKANA

Kirjoittanut Vera Ingeborg (thewakeupexperience.eu)

7.12.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Henkilökohtaisessa kasvussa ja henkisessä heräämisessä tutustumme enemmin tai myöhemmin egoon tietoisesti – siihen osaamme joka on ollut ohjelmoitu tiettyihin uskomusjärjestelmiin, käyttäytymismalleihin ja tiettyyn moraaliin, siis ajattelutapaamme. Ollessamme unessa uskomme tämän olevan totta emmekä voi nähdä mitään muuta tapaa. Kun alamme hitaasti herätä, oivallamme, että se minkä uskomme todeksi, ei ole lainkaan totta. Askel askeleelta löydämme paljon suuremman todellisuuden kuin se, missä pikku egomielemme on toiminut. Eikä tämä lopu heräämisprosessimme aikana. Vaikka saatamme tuntea olevamme jo henkisesti kehittynyt, henkinen egomme voi tehdä ilkeitä temppujaan meille päästäkseen takaisin ohjaksiin ja pitääkseen meidät henkisissä uskomusjärjestelmissä. Sitä on vaikea havaita, ja monet ihmiset kamppailevat sen kanssa. Silti tämä on avain siirtyä todelliseen eheyteen ja astua viidenteen ulottuvuuteen. Miten tiedämme eron siinä, onko egomme vai sielumme aktiivinen? Ja miten voimme vaihtaa takaisin sydäntilaan ja intuitioon varmistaaksemme, että sielu on ohjaksissa?

Yksi asia on taattu: ego toimii aina puutteesta ja pelosta. Vaikkei se ehkä ole aivan selvää ensivilkaisulla, egolta puuttuu aina jotain ja se haluaa tuntea täyttymystä. Kaipauksen ja puutteen aiheuttaa tyhjiö sisällämme – itserakkauden puute. Ego on aina selviytymismoodissa, vaikkemme ole elämässä useimmiten vaarassa. Se on osamme, joka saa meidät haluamaan taistella tai juosta karkuun, kun kohtaamme ristiriitoja tai haastavia tilanteita. Ja käyttäytyy, ikään kuin olisi tosi nokkela – oivaltamatta, että se on itse asiassa suurin este tuon sisäisen tyhjiön täyttymiselle. Egoa ei koskaan keksitty tekemään meistä onnellista – se keksittiin suojelemaan meitä ja pitämään turvassa.

Vasta sitten kun ego on transformoitu täysin vapaaksi hengeksi ja sydän on ohjaksissa, meistä tuntuu kokonaiselta, onnelliselta ja ehjältä. Emme kaipaa ketään tai mitään, tunnemme olevamme kotona kaikkialla, minne menemme, elämme täysin tässä hetkessä ja otamme elämän sellaisena, kuin se tulee. Olemme luopuneet kaikesta tarpeesta kontrolloida mitään. Elämme ja teemme kaikkea suurella innostuksella, odottamatta tiettyä lopputulosta. Luotamme vain universaaliin virtaan tietäen, että kaikki tapahtuu meillä täydellisesti. Siitä viidennessä ulottuvuudessa on kyse. Toisaalta, on seitsemän tapaa havaita, oletko egomoodissa.

"Meidän täytyy puhua"

Ego haluaa ratkaista asiat puhumalla niistä. Silloin kun meillä on ristiriitaa toisen ihmisen kanssa, ego keksii usein tarpeen puhua tilanteesta siihen osallistuvien ihmisten kanssa. Se haluaa puhua kaikista loukkaavista asioista, joita toiset ihmiset tekivät. "Olen niin pettynyt. Ystävät eivät tee sitä toisilleen." Ego puhuu kovaan ääneen niistä odotuksista, joita sillä on uskomusjärjestelmiensä perusteella. Egon tavoitteena on muuttaa toisten käyttäytymistä estääkseen vastaavaa tilannetta syntymästä enää. Usein tuloksena on tuntitolkulla keskustelua ja syyttelyä. Ego rakastaa syyttää ja tuomita. Ego haluaa todistaa toisen syyllisyyden omasta kokemuksestaan. Ego rakastaa mennä uhrimoodiin ja määritellä pahantekijän, sen joka on vastuussa tuskasta.

Sitä emme ymmärrä egomoodissa, ettemme voi muuttaa toista ihmistä, jollemme muuta itseämme. Energeettisesti ei ole muuta tapaa hankkiutua pysyvästi eroon ristiriidoista. Tilanteesta puhuminen ei muuta mitään energiataajuusmielessä. Vetovoimanlaki (samanlaiset vetävät puoleen toisiaan) esittelee meille samat ristiriidat uudestaan ja uudestaan, kunnes oivallamme, että meillä on sisällämme tuo taajuus, olemme vastuussa omasta kokemuksestamme ja olemme todellisuutemme luoja.

Sielu tuntee tämän totuuden ja kääntyy aina sisäänpäin sen sijaan, että yrittää muuttaa toista ihmistä. Sielu menee siihen tunteeseen, jonka tilanne laukaisi, ja ilmaisee tunteet rakentavasti, loukkaamatta muita osallisia. Sielu on kiitollinen tästä kokemuksesta ja tilaisuudesta kasvaa sekö kiitollinen osallisille ihmisille saadusta oppitunnista.

"Minun täytyy kostaa"

Tähän liittyy läheisesti egon halu kostaa. Jos joku loukkaa meitä, ego menee usein kostomoodiin. Se haluaa loukata takaisin. Se haluaa toisen ihmisen kärsivän samalla tavalla sen vuoksi, mitä hän teki meille. Niinpä ego keksii strategioita, miten kääntää tuska takaisin niille ihmisille, jotka olivat mukana siinä.

Sielu ei koskaan etsi kostoa, koska se tietää, että olemme vastuussa omista kokemuksistamme ja voimme muuttaa todellisuuttamme vain omalla erottelukyvyllämme.

"Meidän täytyy löytää ydinsyy"

Kun olemme henkisellä polulla ja tunnemme juuri kuvatut dynamiikat, seuraava egoansa on edessä. Tiedämme nyt, että ihmiset peilaavat meille omia mallejamme ja pelkojamme, Tiedämme, että meidän täytyy käsitellä ne ja muuttaa ne pelosta ehdottomaksi rakkaudeksi. Silloin ego alkaa tutkia. Se haluaa löytää tämän pelon juurisyyn löytääkseen sen, joka on vastuussa tästä kokemuksesta. Niinpä kulutamme paljon aikaa tutkimiseen ja paljon rahaa akaasisten tiedostojen selvänäköisiin tulkintoihin ja entisten elämien regressioon tai samanlaisiin asioihin, koska haluamme tietää. Siinä on egomme pelissä. Ego haluaa aina, tietää, mistä asiat tulevat. Osallistuvaa energiaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Energia ei ole kiinnostunut siitä, miten se luotiin.

Sielu tietää, että energia voidaan aina transformoida (transformaation- tai säilymisenlaki toteaa, että energia ei voi hävitä, se voi muuttaa vain taajuutta). Ja sielu tietää, että voimme transformoida minkä tahansa pelkomallin rakkaudeksi reagoimalla kokemukseen korkealla taajuudella – kiitollisuus, anteeksianto, myötätunto tai leikkisyys/huumori. Sielu tietää, ettei meidän tarvitse käyttää energiaa menneisyyden tutkimiseen. Sielu ottaa vain vastaan ja sallii tunteen kulkea järjestelmämme läpi, jotta voi vapautua siitä ja päästää irti kiitollisena.

"Minä olen oikeassa ja sinä olet väärässä"

"Voit olla joko oikeassa tai onnellinen." Tämä lause summaa täydellisesti egon ja sielun välisen eron. Egolla on aina tarve olla oikeassa ja vakuuttaa toiset ihmiset omasta näkökulmastaan. Ego ei voi sietää, että jollain on eri mielipide tai havaintotapa. Ego ei voi hyväksyä, että eri ihmisillä on oma sielumatkansa ja kokemuksensa ja he saattavat tarvita eri oppituntia tai kokemusta kuin me. Eikä ego halua hyväksyä, että sielukasvu ei lopu koskaan ja on aina paljon suurempi todellisuus, kuin se tietää. Ego voi suuttua todella, jos joku on sen mielipidettä ja totuutta vastaan. Se hyökkää ja haluaa joskus todella tuhota toisen ihmisen, esimerkiksi kiusaamalla tai etsimällä muita ihmisiä enemmistötuekseen.

Sielun ei tarvitse olla oikeassa. Sielu tietää, että jokaisella on henkilökohtainen kasvumatka ja hänen täytyy löytää oma totuutensa. Sielu hyväksyy kaikki ja kaiken sellaisena, kuin se on. Sielu tarjoaa viisauttaan inspiroimaan toisia ilman mitään odotuksia. Sielu tietää sisällä, että olemme täydellisiä sellaisena, kuin olemme, eikä etsi mitään ulkoista vahvistusta. Sielu ei tuomitse toisia tai tilanteita – se vain havainnoi. Ja tämä merkitsee sen tunnustelemista, mikä resonoi itsellä ja mikä ei, tarvitsematta oikeuttaa havaintoaan.

"Jos olisin sinä …"

Ego rakastaa antaa neuvoja, joita ei pyydetä. Se tuntee olevansa voimaantunut ja paremmassa asemassa, kun se voi auttaa toisia ihmisiä. Ego työntää tietojaan ja mielipiteitään toisille ja saa tästä tyydytystä. Toisaalta ego myös etsii vastauksia ulkopuoleltaan ja haluaa löytää jonkun antamaan neuvon tai ratkaisun tiettyyn ongelmaan. Ego vertailee itseään jatkuvasti toisiin. Tämä on hyvin yleistä myös henkisessä yhteisössä. "Miksi minun matkani on erilainen kuin toisten kokemukset? Miksi toiset ihmiset matkustavat astraalitasolla tai saavat näkyjä ja minä en? Onko minussa jokin vikana?"

Sielu tietää, että ihmiset haluavat neuvoja tai hakeutuvat luoksemme, kun ovat valmiita. Ei ole tarvetta puskea mitään. Sielu vain luottaa. Sielu ei vertaa, vaan arvostaa yksilömatkaamme osana kokonaisuutta. Sielu tietää, että erilaisuus on välttämätöntä ykseyden harmonialle ja jokaisella meistä on jokin erityislahja ja –taito, joka hyödyttää ihmisyhteisöä.

"Tarvitsen suunnitelman ja takuun"

Ego rakastaa suunnitella saadakseen asiat järjestykseen, mutta myös taatakseen, että asiat sujuvat suunnittelemallamme tavalla. Ego vihaa yllätyksiä ja ennustamattomuutta. Se haluaa kontrolloida, saada varmuuden ja sillä on ajatus tietystä lopputuloksesta. Niinpä se pysyy rajoituksissa ja uskomusjärjestelmissä. Uskomukset on lukittu. Ne eivät salli mitään muuta näkökulmaa tai mielipidettä. Näin ollen ego kuluttaa paljon aikaa suunnitelmien, listojen ja budjettien tekemiseen ja luo kaikenlaisia skenaarioita, joihin se valmistautuu. Ja se on järkyttynyt, kun asiat menevät toisin.

Sielulla ei ole uskomuksia. Sillä on luottamusta ja se luottaa energiaan. Sielu on täysin auki ja ottaa avosylin vastaan kaikki mahdollisuudet. Sielu tietää, että energioilla on oma dynamiikka eikä niitä voi pakottaa tiukkoihin suunnitelmiin. Sielu menee virran mukana suunnittelematta etukäteen. Sielu luottaa, että energiat opastavat meitä täysin ja antavat meille kaiken, mitä tarvitsemme osana tätä matkaa. Mitä enemmän heräämme, sitä vähemmän pystymme enää käsittelemään tiukkoja rakenteita, aikatauluja ja suunnitelmia. Irrottaudumme niistä enemmän ja enemmän ja opimme hyppäämään tuntemattomaan ja rakastamaan elämän ennustamattomuutta. Sielu tietää, että jos luotamme virtaan, energiat voivat tehdä taikojan ja luoda hämmästyttävimmän ja tyydyttävimmän kokemuksen meille.

"Minun olisi pitänyt"

Ego rakastaa käyttää paljon aikaa itsemme syyttelyyn ja tuomitsemiseen asioista, joita on tapahtunut aiemmin. Se voi haaskata paljon energiaa menemällä "olisi pitänyt, olisi voinut" –peliin. Vaikka se on ilmiselvää, niin ego ei voi hyväksyä, että menneisyyden asiat ovat valmiita ja ohi. Sielu tietää, että ainoa tapa muuttaa epäonnistumisen, syyllisyyden ja surun tunteita, on muuttaa siihen liittyvää energiataajuutta. Sielu kääntyy sisäänpäin ja antaa anteeksi ja on myötätuntoinen itselle muuntaakseen pelon.

Niinpä aina kun havaitset egosi olevan pelissä, mahtavaa! Se on ensimmäinen tärkeä askel erottelukyvyssä. Sitten kun tiedät, tiedät, että on mahdollisuus muuttaa energiaa. Lisätietoa siitä, miten työskennellään egon kanssa tehokkaasti ja transformoidaan se vapaaksi hengeksi, mikä se janoaa olla, käy katsomassa artikkeli " How to transcend the ego and become a free spirit ". Onnellista nousemista!

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.