VAPAUTA MIELESI – KAIKISTA NIMILAPUISTA LUOPUMINEN

Kirjoittanut Vera Ingeborg (thewakeupexperience.eu)

26.8.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Olen hyvin kiitollinen, että löydätte audioversion suurimmasta osasta blogejani Youtube-kanavasta Higher Self.

Maailma on täynnä nimilappuja, mitä joku tai jokin on tai ei ole. Se auttaa ihmismieltä lajittelemaan asioita ja ihmisiä laatikoihin ja huomaamaan eron. Ja … erottamaan … Vaikka se ei ole aina selvää … henkinen maailma on myös täynnä nimilappuja. Ja kyllä, nimilaput ovat tärkeitä matkallamme ja auttavat meitä ymmärtämään, missä olemme prosessissamme ja mitä meillä tapahtuu, sitten luopumaan ja irrottautumaan niistä taas ja siirtymään eteenpäin. Kuitenkin monet meistä jäävät jumiin niihin samaistumalla ja kiinnittymällä tiettyyn nimilappuun.

Ei ole helppoa myöntää sitä itsellemme. Että olemme edelleen kiinni tietyissä uskomuksissa ja käsityksissä – nimilapuissa. Koska ajattelemme kehittyneemme ja kasvaneemme hyvin paljon ja nyt olemme innokkaita muuttamaan maailmaa, emme usein oivalla, että toistamme menneisyyttä. Ennen kuin saimme herätyksen, olimme toimitusjohtaja, päällikkö, puheenjohtaja, lääkäri, kauppatieteiden maisteri, juutalainen, muslimi, kristitty, buddhalainen jne. Nyt olemme valotyöntekijä, indigolapsi, kaksoisliekki, ylösnoussut mestari, guru, osa 144000:ää jne. Kuitenkaan mikään näistä ei sano, kuka oikeasti olemme. Lokeroimme itsemme ja toiset taas … ja otamme tai annamme pois voimamme ja luomme erillisyyttä. Se johtaa meidät pois todellisesta ykseydestä ja ottaa vapautemme. Todellinen vapaus merkitsee vapautta kaikesta ehdollistumisesta, kaikista uskomuksista, kaikista kiintymyksistä, kaikesta samaistumisesta – kaikista nimilapuista.

(Henkinen) ego

(Henkinen) ego on konstikas. Hyvin usein luulemme voittaneemme sen, ja kuitenkin päädymme taas kiintymiseen ja uskomuksiin, oivaltamatta edes, että yritämme muuttaa toisia/ulkoista tuputtamalla tietoamme ja uskomustamme ihmisille. Tai lankeamme seuraamaan taas jotain opettajaa tai gurua, ottaen kaiken itsestäänselvyytenä, mitä joku sanoo. Vaatii kulkemista kieli keskellä suuta, että on palveluksessa, pysyy itserakkaudessa ja itsekunnioituksessa ja kuitenkin jakaa toisten kanssa inspiroidakseen ilman kiintymistä, odotuksia ja ehtoja. Ego rakastaa luoda tarinoita. Jokaiseen nimilappuun liittyy tarina, jotta voimme samaistua tai olla samaistumatta siihen.

Koska egomieli tarvitsee samaistumista. Se ei siedä ajatusta olemisesta ja tekemisestä ilman jotain nimilappua tai roolia. Se rakastaa määritellä, mitä olemme ja mitä emme. Kuka on heimoamme ja kuka ei. Kehen samastun ja kehen en … Ja juuri tämä estää meitä olemasta vapaa: kiintymys samaistumiseen, nimilappuihin.

Meillä ei koskaan ole kaikkia vastauksia ollessamme ihmismuodossa. Eikä siinä ole mitään pointtiakaan. Pointtina on luottaa itseemme ja keskinäiseen riippuvuuteemme kaiken olevaisen kanssa ja kuitenkin olla vapaa ja aito itsemme. Pointtina on omaksua kokemukset, joiden läpi kuljemme, integroida ne, kasvaa vielä pidemmälle ja jakaa ne toisten kanssa samaistumatta niihin tai näkemättä niitä ainoana totuutena. Olemme aina opettaja ja oppilas samanaikaisesti. Ainoastaan silloin on tasapaino. Pointtina on nähdä, ettei ole oikeaa tai väärää, ei ole opinkappaleita tai sääntöjä tai rutiineja noudatettavana. Opettelemme ymmärtämään ja kuuntelemaan energiaimpulsseja – sitä mikä tuntuu oikealta yhtenä hetkenä – ja sitten seurata sitä. Meillä on täydellinen sisäinen opastusjärjestelmä, joka ei tarvitse vahvistusta ulkoisesta maailmasta.

Pelkästään se, että joku väittää tietävänsä kaiken ja puhuu rakkaudesta ja valosta, ei merkitse, että hän toimii todella avoimesta sydämestä. Mikään sertifikaatti ja ansioluettelo ei todista sitä, vaikka ego rakastaa uskoa niitä. Voimme vain tuntea totuuden sydämellämme. Maailmassa jossa luotamme sisäiseen opastukseemme, ei tarvita sertifikaatteja, kuin luotamme siihen, mikä resonoi, tekemättä itsestämme riippuvaista tai kehittämättä kiintymyssuhdetta.

Kolme tapaa havaita henkinen lokerointi

Miten siis havaitsemme henkisen lokeroinnin – käytämmekö sitä itsestämme tai seuraammeko toisten nimilappuja?

Ego työntää, aitous vetää

Ego rakastaa työntää itseään toisille ja maailmaan. Se pitää paljon melua, kehottaa ostamaan tämän ohjelman ja tekemään tuota sekä myy tietoaan ainoana tapana. Se yrittää vakuuttaa, kontrolloida ja manipuloida käyttämällä nimilappuja luodakseen harhakuvan auktoriteetista tai pätevyydestä.

Toisaalta aito itse tietää, miten energia toimii, ja luottaa vetovoimaan. Se tietää, että kaikki tulee itselle, kun seuraa impulsseja ja virtaa. Se tietää, että ne jotka tarvitsevat informaatiota tiettynä ajankohtana, löytävät sen. Se tietää, ettei ole tarvetta suureen markkinointiin. Aito itse toimii tarkoituksesta, ei tarpeesta tunnustukseen tai palkkioon – on sitten rahallista tai ei-rahallista – kun se tietää, että toimittaessa avoimesta ja tasapainoisesta sydäntilasta, on aina antamisen ja saamisen tasapaino.

Vertailu

Ego rakastaa vertailla. Ja vertailemalla se luo erillisyyttä – miten pitkällä on prosessissaan verrattuna toisiin, miten paljon enemmän on opittava verrattuna toisiin jne. Se luo harhakuvan, että meidän täytyy saavuttaa tietty tila tai tavoite ollaksemme riittävän henkinen ja saavuttaaksemme jonkin tittelin (nimilapun), kun se toimii puutetilasta ja pelosta, ettei ole riittävän hyvä. Ego ei ymmärrä ykseyttä ja että olemme kaikki osa kokonaisuutta ja meillä kaikilla on taitoja, lahjoja ja tehtäviä, jotka palvelevat suurempaa hyvää. Ego ei ymmärrä, että olemme jo ehjä. Sen sijaan se kääntää jatkuvasti huomiomme pois sisäisestä eheydestämme. Puhdas vapaus on myös vapautta vertailutarpeesta. Kaikki vain on.

Erillisyys

Ego puhuu erillisyydestä. Se tekee eron itsen ja muiden välille. Se puhuttelee ihmisiä: "Olet tätä", "Sinun on tarkoitus tehdä tuota" jne. Se kääntää huomion pois itsestä ja omista ongelmista keskittymällä toisiin. Tällä tavalla se yrittää ottaa vallan pois muilta ja saada kontrollin muihin. Se käskee ja kertoo ihmisille, mikä on oikein tai väärin. Se ei samaistu kokonaisuuteen.

Aito itse näkee itsensä osana kokonaisuutta. Se jakaa omia kokemuksiaan ja omaa viisauttaan ilman häpeää tai odotuksia. Se ei pelkää muuttaa perspektiiviään, kun uutta oppimista integroidaan, kun se ei ole kiintynyt jäykkiin uskomuksiin.

Yhteenvetona: ego saarnaa ja luo tunteen epätäydellisyydestä, pienuudesta ja moittimisesta, kun taas aito itse inspiroi, motivoi ja saa aikaan eheyden tunteen.

Virrassa oleminen on antautumista ja hyväksymistä, ettei mikään ole pysyvää. On aikoja, jolloin olemme paikoillamme, aikoja jolloin liikumme, aikoja jolloin pidämme kiinni, aikoja jolloin päästämme irti, aikoja jolloin tiedämme ja aikoja jolloin emme tiedä. Ei ole oikeaa tai väärää – on vain portteja, joista kuljemme kasvaessamme ja laajentuessamme. Kun käytämme sisäistä opastustamme ja tunnemme sen energiaa, mitä jaetaan ja/tai tapahtuu, tiedämme, mikä resonoi sisäisen totuutemme kanssa: ei tarina, ei nimilappu, ei samaistuminen välttämättä. Me vain olemme. Se on todellista vapautta ja voimaantumista!

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.