OVELLA

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)
Tammikuun 2021 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tervetuloa vuoteen 2021! Odotimme tarkoituksella tämän numeron julkaisemista 1.1. saakka, muutaman päivän myöhempään kuin normaalisti olisimme julkaisseet uuden lehden. Se antoi henkilökunnallemme muutaman lisäpäivän nauttia joulusta, mutta suuri syy on, ettemme halunneet enää lisää muistutuksia vuodesta 2020, joten odotimme julkaisemisen osalta uuteen vuoteen. Joo, uuteen vuoteen!

2020 oli järkyttävä vuosi monille ihmisille ympäri planeettaa. En pysty kuvittelemaan sitä surua, kun menettää perheenjäsenen tai rakkaan ihmisen covid-19:lle. Minulle ja monille muille 2020 oli epämukava vuosi. Crimson Circlelle se oli työpajojen peruutusaikaa (miten Linda ja minä kaipaammekaan tapahtumia, joissa ollaan henkilökohtaisesti läsnä!) ja sisäisten toimintojen uudelleenarviointia. Olimme jokseenkin valmiita vuoteen 2020, koska meillä oli jo videotuotantostudio Coloradossa ja Havaijilla ja oma mahdollisuus tuottaa korkeatasoista sisältöä hetken varoitusajalla. Olimme jo siirtyneet pois sellaisista opettajan pitämistä live-kursseista, joilla oppilaat tapaavat muodollisesti päteviä opettajia osallistuakseen sellaisiin ydinkursseihin, kuin Seksuaalienergiakoulu, Aspectology ja Journey of the Angels. Tuo vanha henkilökohtaiseen tapaamiseen perustuva formaatti ei olisi yksinkertaisesti toiminut tänä vuonna.

Vuoden 2020 "tauko" antoi meille myös aikaa fokusoitua sisäisiin järjestelmiimme. Muistat ehkä minun maininneen, että muutama vuosi sitten Adamus tuli luokseni yhtenä iltana Villa Ahmyossa Konassa ja patisti "panemaan talomme järjestykseen". Hän sanoi, että Crimson Circle kävisi läpi isoja muutoksia 3–5 vuoden kuluessa ja meidän pitäisi varmistaa, että olisimme valmistautuneita siihen. Otin hänet tosissani, koska no, onhan hän ylösnoussut mestari. Muutaman vuoden aikana olemme parantaneet monia järjestelmiämme ja prosessejamme, mm. videotuotanto, liiketoiminta- ja talousjärjestelmä ja tapahtumahallinta. Olemme ryhtyneet myös valtavaan urakkaan luetteloida ja arkistoida Tobiaksen ja Adamuksen materiaalit 20 vuodelta. Vanha menetelmämme oli nauhoittaa ja arkistoida ne, muttemme muistaneet, mistä suuressa osassa materiaaleista oli kyse tai missä ne olivat. Vili Aquirren ohjauksella olemme nyt luetteloineet, indeksoineet ja arkistoineet noin 80 % massiivisesta kirjastostamme, jotta voimme päästä siihen tulevaisuudessa käsiksi napin painalluksella.

Kaikki toimi hyvin, mutta …

Teknologiajärjestelmämme olivat valtavaa kamppailua. Jos olet huomannut kaljuja kohtia päässäni, se luultavasti johtuu teknologiahaasteistamme. Käytimme pääasiassa noin neljää teknologiayritystä kaikkeen – e-kaupasta turvajärjestelmään, tietokantoihin, nettisivuihin, servereihin jne. Ulkopuolisten teknologiayritysten kanssa työskenteleminen voi olla turhauttavaa, koska ohjelmistokehittäjät ja -ohjelmoijat ovat kovassa kurssissa nykyään. On enemmän työtä, kuin sen tekijöitä. Olet onnekas, jos edes löydät jonkun halukkaan tekemään ohjelmointihommiasi, on hän sitten hyvä vai huono. Meillä oli onni saada erinomainen pääkonsultointifirma, mutta se loppui noin 2 vuotta sitten, kun he luopuivat meistä asiakkaana, koska he saivat useita uusia monen miljoonan dollarin asiakkaita. Lyöttäydyimme uuden yrityksen kanssa yhteen välittömästi, mutta pitkässä juoksussa se osoittautui katastrofiksi. Joillakin henkilökunnassamme oli liikaa stressiä, koska teknologian myyjä ei pysynyt aikatauluissa, ylitti aina budjetin ja tuotti huonoa koodia.

Ymmälläni ja ahdistuneena pyysin Adamusta apuun alkusyksystä 2019. Harvoin teen sitä, mutta oli epätoivoinen: "Adamus, yritämme saada talomme järjestykseen, kuten pyysit, mutta olemme päätyneet umpikujaan teknologiaongelmiemme kanssa", minä parahdin.

Hänen vastauksensa oli suoraan Adamuksen pelikirjasta: "Ratkaisu ilmestyy ovellenne", hän vastasi asiallisesti. Arrrrghhh! Miten olisi mukavan selkeä vastaus latteuksien sijasta. Mikä ovi? Milloin se ilmestyy? Miltä se näyttää? Miten paljon se maksaa?? Tuolla hetkellä sain maistiaisen siitä, millaista on saada mikrofoni live-shoudin aikana ja toivoa suoraa vastausta.

Mutta Adamus oli oikeassa. Muutaman kuukauden kuluttua shaumbra nimeltään Jorge Merino Salt Lake Citystä ajoi Coloradoon osallistuakseen live-shoudiin. Tauon aikana Linda meni tervehtimään häntä, kun hän oli uusi. Jorge mainitsi olevansa teknologia-alalla. Hmmm. Intuitiivisesti Linda ehdotti, että hän juttelisi minun kanssani myöhemmin päivän aikana.

Jorge esittäytyi kohteliaasti minulle shoud-päivän lopussa. Vaihdoimme kohteliaisuudet, puhumme shoudista ja siitä, että hän oli katsellut niitä noin viisi vuotta. Kysyin häneltä, millaista työtä hän teki Salt Laken alueella. "Olen ylemmän tason johtaja (senior manager) ohjelmistokehitysyrityksessä", hän heläytti. DING-DONG, kellot alkoivat soida päässäni. Adamuksen sanat tulvivat takaisin aivoihini: "Se ilmestyy ovellenne." Alle kolmen metrin päässä siitä paikasta, jossa seisoimme, oli studion ovi. Se oli tarpeeksi hyvä minulle. "Jorge, kiinnostaisiko sinua puhua Crimson Circlen teknologiatarpeista?" tiedustelin.

Neljä kuukautta myöhemmin Jorge jätti arvostetun työnsä suuressa ohjelmistofirmassa ja liittyi Crimson Circleen uudeksi teknologiajohtajaksi (senior director). Se oli melkoinen hyppy vakiintuneesta valtavirtayrityksestä suhteellisen pieneen (mutta makeeseen) tietoisuus/mikä-ikinä-yritykseen, jossa on ylösnoussut mestari johtokunnassa.

Jorge tutustui neljä seuraavaa kuukautta henkilökuntaamme, tapaamme tehdä asioita, kulttuurimme ja haavoittuneeseen teknologiaamme. Heinäkuussa hän otti täyden vastuun teknologia-asioistamme. Meillä oli käynnissä myös e-kauppa-alustamme valtava päivitys. Projekti oli alkanut toukokuussa, ja sen piti olla valmis heinäkuun lopulla. Jorge kertoi meille kohteliaasti, ettei se voisi mitenkään tapahtua ajoissa nykyisen toimittajan kanssa. Hän oli oikeassa. Projekti ei ollut vielä lähimainkaan valmis, kun lopetimme suhteemme tuon ohjelmistokehitysyrityksen kanssa joulukuun puolivälissä. Se oli vain yksi turhauttava asia lisää vuodelle 2020.

Mutta hetkinen, on muutakin …

Samaan aikaan kun Jorge ja Michelle MacHale, internet-palvelujohtajamme (internet services manager), yrittivät pitää teknologialaivamme pinnalla, Jorge kokosi myös hyvin taitavien ohjelmoijien ja kehittäjien ryhmää. Tiesimme, että meidän täytyisi ottaa teknologiakehityksen hoito itselle saadaksemme sen, mitä tarvitsimme, silloin kun tarvitsimme. Haukoin henkeäni, kun näin Jorgen suunnitelman palkata – ei vain yhtä, kahta tai kolmea vaan – jopa viisi kokoaikaista ohjelmoijaa ja kehittäjää. Kuitenkin vertaillessamme hallituksessa (Alan Bolea, Linda ja minä) noita lukuja siihen, mitä olimme jo kuluttaneet ulkopuolisiin resursseihin, tuli nopeasti selväksi, että saisimme paljon enemmän ja parempaa palvelua, räätälöitynä erityistarpeisiimme, maksamatta siitä paljonkaan suurempaa rahamäärää. Vedimme liipaisimesta ja sanoimme Jorgelle, että "antaa palaa".

Minua hämmästytti, miten nopeasti Jorge kasasi teknologiatiimin. Luulin, että se kestäisi varmasti puoli vuotta, mutta kahdessa lyhyessä kuukaudessa olimme palkanneet neljä uutta kokoaikaista työntekijää henkilökuntaan. Luulen, että myös Jorge oli yllättynyt synkronismista. "Se ilmestyy ovellenne", soi edelleen päässäni.

Nämä neljä uutta kehittäjää ja ohjelmoijaa eivät ole shaumbrojen riveistä, mutta kuka tietää? Kun he ovat oppineet, että energia on vain kommunikointia, aivan kuten ohjelmisto on vain kommunikointimuoto, he saattavat alkaa katsella shoudeja. Odottakaa, kunnes he kuulevat, mitä Adamuksella on sanottavana aika-avaruudesta!

Nyt meillä on hyvin taitava kokopäiväinen teknologiatiimi omassa talossa. Asioiden tekeminen itse näyttää olevan paras polku Crimson Circlelle. Teemme myös koko videotuotantomme ja jälkituotantomme itse, emmekä voisi tehdä sitä, mitä teemme, jos meidän täytyisi turvautua ulkopuolisiin resursseihin. Teemme kuukausittaisen Shaumbra-lehtemme itse, kuten myös grafiikat, musiikkihankinnat, sosiaalisen median ja asiakaspalvelun. Nyt uuden oman teknologiatiimimme myötä voimme saada talomme nopeammin järjestykseen, Adamuksen patistuksen mukaisesti.

Kartoitamme jo asioita tulevaisuuteen, esim. tekoälypohjainen sisällön etsintä, tekoälypohjaiset interaktiiviset shaumbra-virtuaalikokoontumiset, uudet vain shaumbroille tarkoitetut sosiaalisen median alustat, virtuaaliset interaktiiviset kysymys- ja vastaussessiot Adamuksen kanssa ja paljon, paljon muuta. Se mitä nähdään tulevan Crimson Circlen teknologiatiimiltä muutaman vuoden kuluessa, on ennenkuulumatonta meidän kokoisellemme yritykselle, mutta toisaalta me olemme KAIKKI mestareita.

DING-DONG soi edelleen päässäni. "Se tulee teille", tai tässä tapauksessa "se ilmestyy ovellenne". Ottakaamme tämä sydämiimme ja mieliimme vuonna 2021. Vain sallikaa.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.