EN OLE HENKINEN OPETTAJA

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)

Tammikuun 2020 Shaumbra-lehdestä

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tämän kuukauden artikkelini aihe tuli pienen tapahtumasarjan jälkeen. En ruikuta tai paasaa, vaan selkeytän. Minua pitäisi imarrella saamani tunnustus, mutta huomaan olevani hieman ärsyyntynyt. Viittaan titteliin "henkinen opettaja". En ole henkinen opettaja. Olen monia asioita, mutta henkinen opettaja ei ole yksi niistä.

Viime viikolla minut esiteltiin jollekin henkisenä opettajana. "Kuka, minäkö?" ajattelin itsekseni. En korjannut tuota minut esitellyttä henkilöä, mutta se ei vain tuntunut istuvan, vaikka tuo toinen ihminen tuntui hieman vaikuttuneelta. En ajatellut sitä enempää, ennen kuin seuraavana päivänä, kun minun täytyi hyväksyä elämäkerta, jonka joku kirjoitti minusta tulevaan julkaisuun. Hän käytti siinä termiä "henkinen opettaja". Nyt tunsin häivähdyksen ärsytystä, ja olin lisäksi ärsyyntynyt siksi, etten tiennyt, miksi se ärsytti minua.

Tiedäthän, miten oma energiasi (aiemmin tunnettu universumina) haluaa saada huomiosi? Jokin tapahtuu tavallisesti kolme kertaa peräkkäin. Totta tosiaan, muutaman päivän päästä sain Euroopasta sähköpostin uudelta shaumbralta, joka oli hiljattain löytänyt Crimson Circlen. Hän kiitteli ylenpalttisesti henkilökuntaa omistautumisestaan ja työstään ja minua siitä, että olen henkinen opettaja. Nyt en voinut sivuuttaa sitä enää. En ole henkinen opettaja, ja tuolla hetkellä päätin kirjoittaa tämän artikkelin siitä, miksi tuo titteli menee ihoni alle.

Tutkin vähän asiaa internetistä, ennen kuin aloin kirjoittaa artikkeliani. Yksi nettisivusto kuvasi henkisen opettajan "henkilönä, jolla on rooli ja vastuu opettaa ihmisolennolle tai universaalille olennolle, mitä hänen täytyy tietää, oppia ja ymmärtää henkisellä tasolla edistääkseen sielusopimustaan, sielutarkoitustaan tai henkistä kehitystään." Huh, siinä on kenelle tahansa paljon vastuuta otettavaksi toisesta ihmisestä. Onko ns. henkisen opettajan edes mahdollista opettaa kenellekään, mitä tämän tarvitsee tietää, oppia ja ymmärtää?

On myös nettisivusto nimeltään SpiritualTeachers.org (= henkiset opettajat). Nettisivuston kirjoittaja arvioi henkisiä opettajia asteikolla yhdestä (huonoin) viiteen (paras). Onneksi minua ei ole noiden nettisivujen luettelossa. Hänen sivuillaan on joitain mielenkiintoisia juttuja, mutta luulen, että kirjailija pitää itseään henkisenä opettajana, joten olen heti epäluuloinen. Mikään ei vedä vertoja henkiselle opettajalle, joka laittaa paremmuusjärjestykseen muita henkisiä opettajia.

Wikipedia listaa noin 4.000 amerikkalaista henkistä opettajaa. Olen tuolla listalla, vaikkei minulla ole aavistustakaan, miten päädyin sille. Näen myös, että olen useilla eri "kulttivahtilistoilla" henkisenä opettajana, jolla on kyseenalainen maine. Muuten, älä koskaan tee Google-hakua itsestäsi, ellet ole saanut paljon unta ja kulhollista muroja aamiaiseksi. Se voi olla rumaa.

Minua vaivasi, että koko tämä "henkinen opettaja" -kysymys vaivasi minua. "Ei se ole mikään iso juttu. Päästä siitä irti", sanoin itselleni. Mutta kuitenkin olin hyvin harmistunut. Lopulta se sai minut tarkastelemaan, mitä olen, sen sijaan mitä en ole.

Olen kanavoija, joka on hyvin erilaista kuin henkisenä opettajana oleminen. Roolini on kääntää Adamuksen kaltaisten olentojen informaatiota. Hän ei anna minulle sanoja suuhun, vaan välittää tietoisuusvirtaa. Minun täytyy ilmaista se sanoina sekä seurata hänen ajoitustaan, eleitään, painotuksiaan jne. Edes Adamus ei väitä olevansa henkinen opettaja, vaikka hänellä on ylevänä tittelinä "suuri ylösnoussut mestari" ja hän on nimittänyt itsensä Ylösnousseiden mestareiden klubin puheenjohtajaksi. Adamus kerää vain meidän energiamme ja antaa meille takaisin sen, minkä jo tiedämme ja minkä olemme valmiita kuulemaan. Hän on suuri peili, mutta ei henkinen opettaja. Siis, se, että joku on kanavoija, ei pätevöi häntä henkiseksi opettajaksi. Hän on vain moniulotteinen kääntäjä.

Olen tarinankertoja. Kun ihmiset tulevat pyytämään neuvoa ja opastusta, huomaan, että tarinoiden kertominen on yksi parhaista tavoista antaa heidän nähdä asioita, jotka ovat jo heissä itsessään. Opin tämän Adamukselta. Miksi antaa tylsä ja opettajamainen luento, kun voi antaa tarinan, joka on täynnä ilmaisua ja viisautta? Tarinankerronta vaatii olemaan ytimekäs, nokkela ja mielikuvituksellinen. Jonkun on paljon helpompaa ja viihdyttävämpää kuunnella tarinaa tai satua, kuin monia mentaalisia plaa-plaa-plaa -käsitteitä.

Olen bisnesihminen ja ylpeä siitä. En ole koskaan käynyt yhdelläkään bisnestunnilla elämässäni, mutta matkan varrella olen oppinut, miten pyöritetään bisnestä. Kun aluksi aloitin kanavoinnin new age -ryhmien edessä, olin melko järkyttynyt heidän syvästä halveksunnastaan bisnestä kohtaan. Minun olisi ollut parempi kertoa heille, että olin paennut vanki, kuin myöntää olevani bisnesihminen. Kuten melkein kaikki elämässä, bisnes voi edistää korruptiota tai valtapelejä, mutta ytimeltään bisnes on tapa johtaa ja tasapainottaa jokin luova ponnistus – riippumatta siitä, valmistaako vessanpönttöjä tai pyörittää sisällön jakeluyritystä. Olen nähnyt monien henkisten organisaatioiden kaatuvan, koska ne eivät osanneet pyörittää bisnestä. Crimson Circle on nuhteeton kansainvälinen yritys, jossa työskentelee 15 ihmistä. Ymmärrämme selkeästi, että bisnes on tukemassa shaumbroja ympäri maailmaa, ei vain rahan tekemistä varten. Bisnes tukee sisältöä (viestit), ei toisinpäin. Kutsumme bisnestämme "kestäväksi", eli laitamme kaikki voitot takaisin uusien palvelujen tuottamiseen shaumbroille.

Olen turvallisen tilan mahdollistaja. Asia joka antaa minulle eniten tyydytystä ja on todellinen intohimoni, on turvallisen tilan luominen. En ole henkinen opettaja, mutta rakastan luoda tuvallisen tilan shaumbroille tulla omaksi henkiseksi opettajakseen. Turvallinen tila saa monia eri muotoja. Joka kerta kun pidämme työpajan, luomme turvallisen tilan shaumbroille sallia oma transformaationsa. Vaikka osallistujat luulevat tulevansa kuulemaan jotain uutta Adamukselta, totuus on, että he tulevat omia oivalluksiaan varten, Adamuksen häiritessä ja viihdyttäessä.

Olen vähän fanaattinen turvallisen tilan järjestämisessä. Tilan täytyy olla juuri oikeanlainen – tilan mittasuhteet, tuolien sijoittelu, äänentoistojärjestelmä, ikkunat, virvokkeet ja valaistus. Jos huone tuntuu turvalliselta, osallistujat pystyvät rentoutumaan ja sallimaan henkisen opettajan itsessään tulla esiin. Samat turvallisen tilan periaatteet pätevät nettilähetyksiin, pilvikursseihin, vuorovaikutukseen asiakaspalvelun kanssa, kuukausittaiseen Shaumbra-lehteen, kirjoihin ja kaikkiin muihin "kosketuspintoihin", joita shaumbroilla on Crimson Circleen. Uusi Shaumbra-paviljonki Villa Ahmyossa Konalla on kaunis esimerkki turvallisesta tilasta. Kaikki otettiin huomioon, mm. rakennuksen mittasuhteet, puumateriaali, valaistus, ilmanvaihto, äänentoistojärjestelmät, puutarhat, auringon asema, taukoalue ja tuhat muuta yksityiskohtaa, jotka tekevät siitä todellisen turvallisen shaumbra-tilan.

Crimson Circlen henkilökunnan tehtävänä on varmistaa, että on turvallinen tila, minkä muodon se ottaakin. Turvallisessa tilassa shaumbrat voivat saattaa synkimmät aspektinsa viisaudeksi. Ilman turvallista tilaa aspektit jatkavat show'n pyörittämistä. Olen hyvin ylpeä ja iloinen siitä, että autan tuon turvallisen tilan luomisessa shaumbroille. Sitten loppu riippuu heistä.

Ymmärrän, ettei kukaan tarkoita loukata, kun hän viittaa minuun henkisenä opettajana. Se vain vaivaa minua, koska ketään ei voi opettaa henkisesti. Voit ehdottaa hänelle kirjoja joita lukea, videoita joita katsoa tai kursseja joita käydä, mutta en usko, että voit olla kenenkään henkinen opettaja. Siinä ihmisessä on jokin epäkohta, joka luulee tarvitsevansa henkistä opettajaa, ja suurempi epäkohta on hänessä, joka pitää itseään henkisenä opettajana. Voit kuunnella jotakuta, joka käy läpi henkistä kriisiään ja antaa myös omia tarinoitaan, mutta perimiltään on vain yksi henkinen opettaja. Se on mestari, joka on jo sisälläsi ja vain odottaa, että lakkaat etsimästä vastauksia ulkopuoleltasi. Tuolla henkisellä opettajalla – sisäisellä mestarilla – on vain yksi asiakas, ja se olet sinä.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.