HULLUJA UNIA

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)

Helmikuun 2017 Shaumbra-lehdestä

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Mikä shaumbroilla on ollut trendinä näinä päivinä (ja öinä)? Hullut unet. Todella hullut unet.

Yhtenä yönä näin merkillistä ja intensiivistä unta, joka tuntui kestävän kahdeksan tuntia. Kuten muutkin unet muutamana kuluneena kuukautena, se oli epätavallisen selkeä ja syvä. Värit olivat syvempiä, hahmot todellisempia, eivätkä vivahteet eivät olleet kovin hienovaraisia. Se oli matkauni, eli yritin päästä paikasta paikkaan. Se oli täynnä esteitä ja haasteita, hyviä ihmisiä ja pahoja ihmisiä ja myös muutama uhkaava haamu. Ennen kuin sanoin mitään Lindalle siitä seuraavana aamuna, hän kertoi, että hänellä oli ollut pitkä ja intensiivinen uni yöllä. Muutaman tunnin päässä taitava neuvonantajamme Alain Bolea kertoi puhelimessa minulle pitkästä ja intensiivisestä unesta, jota hän oli nähnyt samana yönä.

Ajattelen, mitä shaumbrat jakavat kanssani ja mitä luen Facebookista ja muista shaumbrojen sosiaalisista medioista. Siinä on ehdottomasti trendejä, mitä shaumbrat kokevat ympäri maailmaa. Jokin aika sitten shaumbrojen ykköskommentti koski kehokipuja ja –särkyjä. Sitten oli aika, jolloin shaumbroilla oli unohtelua, mutten muista, milloin se oli. Tobiaksen aikana shaumbroilla oli pitkä jakso selittämätöntä surua ja halua itkeä ilman selvää syytä. Ja oli aika, jolloin shaumbrat halusivat epätoivoisesti olla yksin, mutta pelkäsivät kuitenkin yksinäisyyttä.

Minusta kaikki tämä on hämmästyttävä sosiologinen ja ontologinen tutkielma tulemisestamme oivaltamiseen. Meitä on planeetan monissa eri osissa emmekä ole paljon yhteydessä toisiimme, paitsi kerran tai pari kuussa internetissä. Kuitenkin käymme läpi hyvin monia samoja yleiskokemuksia. Miten se tapahtuu? Jotkut kutsuisivat sitä ryhmätietoisuudeksi. Luulen, että näin on, koska olemme tällä matkalla yhdessä, ja siksi käymme läpi hyvin samanlaisia kokemuksia samoihin aikoihin.

Olen melko hyvä unien tulkinnassa, mutta nämä viimeaikaiset unet ovat luonteeltaan erilaisia. Ne eivät osu samoihin kategorioihin kuin freudilaiset unet. Ohitimme tuon äiti-isä-seksuaalinen pakkomielle –jutun kauan, kauan sitten. Olen jungilaisen unisymbolismin ihailija, mutta suurin osa siitä ei näytä soveltuvan uniini nykyään. Äskettäiset uneni ovat tuntuneet siltä, että ne on käsikirjoittanut Lewis Carroll ja ohjannut Hollywoodin omalaatuiset tyypit, kuten Tim Burton tai David Lynch.

Yhtenä päivänä, taas yhden omalaatuisten unien yön jälkeen, unien jotka "vavisuttivat" minua tunteja heräämisen jälkeen, huusin Adamukselle: "Mitä näissä unissa tapahtuu?! Niitä tulee nyt joka yö … mitä ne yrittävät kertoa minulle?"

"Unet, mitkä unet?" professori vastasi.

"Tiedäthän ne jutut, jotka tapahtuvat mielessäni, kun yritän nukkua yöllä", vastasin kärsimättömänä.

"Ai, ne eivät ole sinällään vain unia", Adamus sanoi asiallisesti. "Ne ovat tarinoita menneisyydestäsi, joiden tapahtuminen jatkuu toisissa ulottuvuuksissa. Ne eivät ole vain unia, ne ovat totta." Sitten hän hävisi vilauksessa ja jätti minut pohtimaan "uniani".

Tuona yönä minulla oli taas intensiivinen matkauni, ja aloin ymmärtää, mistä hän puhui. Meillä on monia kokemuksia elämässämme. Jokainen on kuin tarina. Varsinaisen 3D-tarinan loppuminen ei merkitse itse tarinan loppumista. Se jatkuu toisissa ulottuvuuksissa. Esimerkiksi ennen Crimson Circle –aikaani olin aloittavassa ilmailualan yrityksessä. Teimme työtä yötä päivää ja kehitimme teknologiaamme, keräsimme rahaa, taistelimme Amerikan seitsemän suurimman puhelinyhtiön kanssa, jotka olivat nostaneet lukuisia kanteita meitä vastaan (voitimme kaikki), palkkasimme työntekijöitä ja menimme markkinoille.

Mutta tuo tarina ei loppunut 2001, kun lähdin yhtiöstä. Monet läheiset ihmissuhteet sekä aloittavan yrityksen haasteet jatkavat elämäänsä. Se on melkein kuin loputon tarina. Näen unta tästä yrityksestä aina muutaman kuukauden välein, vaikka olen ollut poissa 16 vuotta. Valveilla en ajattele tätä yritystä, mutta unitilassa tarina jatkuu.

Kun tämä kerrotaan sadoilla ja tuhansilla kokemuksilla, joita sinulla on ollut – rakkaussuhteista koulukavereihin, vammoihin ja onnettomuuksiin elämässä – alat saada idean, miten monia tarinoita näytellään toisissa ulottuvuuksissa. Olemme eläviä tarinageneraattoreita. Joka kerta kun meillä on jokin merkittävä kokemus, se luo tarinan, jonka elämä jatkuu. Tarina ei seuraa lineaarista polkua – siitä tulee paljon virtaavampi ja joustavampi muissa ulottuvuuksissa.

Meillä on taipumus muistaa vain yksi uni kerrallaan, mutta Adamus sanoo, että näemme unta monilla tasoilla samanaikaisesti. Hän sanoo, että näemme unta myös valveilla, mutta aistimme tukkivat sen meiltä voidaksemme keskittyä TÄHÄN tarinaan.

Olen lakannut yrittämästä tulkita viimeaikaisia uniani käyttämällä vanhoja symboleja ja arkkityyppejä ja havainnut tämän selityksen paljon tyydyttävämmäksi. Nyt astun etäämmälle ja pelkästään tarkkailen unia tarinoina … tarinoina joiden tapahtuminen jatkuu. Vaikka ajattelin ennen, että unet yrittävät kertoa minulle jotain – että unissa oli minulle jokin viesti – olen lakannut tekemästä myös sitä. Se on hyvä asia, koska jos unissani on ollut jokin viesti minulle, en ole tajunnut sitä kaiken tämän ajan jälkeen.

Aloin itse asiassa viitata yöllisiin kokemuksiini "tarinointina" "unennäkemisen" sijasta. Kun kehoni rentoutuu ja uudistuu nukkuessani, minä katselen, kun tarinani ilmaisevat ja laajenevat jatkuvasti. Joskus tarina (uni) jatkuu yö toisensa jälkeen, ikään kuin en koskaan lähtisi siitä. Toisilla kerroilla tarina jatkuu siitä, mihin se jäi puoli vuotta sitten. Tarinat (unet) ovat eläviä ja täynnä ilmaisua, laajentumista ja elämää.

Mieleeni on juolahtanut (ja Adamus on vahvistanut sen), että unitarinat eivät yritä välttämättä etsiä ratkaisua. Ne eivät yritä löytää onnellista loppua, koska se olisi tarinan loppu. Ne eivät yritä lähettää meille salaista viestiä. Ne ovat vain tarinoita.

Tutkin tilannetta tarkemmin Adamuksen kanssa muutama päivä sitten. "Professori, ovatko kaikki uneni vain tarinoita?"

"Eivät kaikki, mutta yleensä ne jotka muistat, ovat tarinoita", Adamus sanoi. "On monia muita unitasoja, joilla menet uuteen Maahan opettamaan, tai viime aikoina, joilla menet Theos-turvapaikkaan tai joissa tunnet niiden projektien mahdollisuuksia, joita työstät ihmiselämässä. Mutta et usein muista näitä kokemuksia herätessäsi, koska mieli on keskittynyt tarinoiden draamaan ja juonitteluun."

Hän jatkoi: "Monet ihmiset luulevat, että unet ovat pelkästään mielen ihmettelyä ja vaeltelua heidän nukkuessaan, mutta kuten olet havainnut, ihmismieli ei pysyisi keksimään niitä asioita, joita koet unissasi. Mieli vaatisi lineaarisuutta … että asioissa on tolkkua. Mutta unessa voit lentää ilmassa kuin kotka ja seuraavassa hetkessä uida veden alla tarvitsematta hengittää. Jos unet olisivat pelkästään mielen pohdiskelua tai yritystäsi selvittää jokapäiväisen elämän ongelmia, ne olisivat paljon loogisempia, kuin mitä koet. Unet ovat moniulotteisen luojan eläviä tarinoita."

Aloin katsoa uniani eri valossa. Sen sijaan, että yritän selvittää, mitä unet merkitsevät tai mitä ne yrittävät kertoa minulle, olen katsonut niitä tarkkailijana. Silloin oivalsin jotain hyvin hämmästyttävää: unet eivät yritä muokata meitä, vaan me muokkaamme unia. Uniemme tarinat eivät yritä muuttaa tai parantaa ihmiselämäämme. Sen sijaan tietoisuutemme luo ja muokkaa tarinoita unissamme.

"Adamus, jatkuvatko nämä tarinat loputtomasti?" kysyin.

"Mitä luulet, heinäsirkka?" täysivaltainen olento vastasi.

Hmm. Ja sitten se välähti minulle. Kun tulemme oivaltamiseemme, unitarinat tulevat omaan oivaltamiseensa. Ja aspektimme tulevat omaan oivaltamiseensa. Ja entiset ja tulevat elämämme tulevat omaan oivaltamiseensa. Unet, entiset elämät, aspektit ja ihmistodellisuutemme ovat KAIKKI vain tarinoita ja tavallaan vain unia. Suuret unitarinat –kirjassani on kappale nimeltään Mestari, johon nyt vasta olen pääsemässä. Se on kaikkein suurin tarinoistani, koska sen on kirjoittanut kaikkien tarinoiden luoja – minä olen mitä olen. Tässä pyhässä kappaleessa alan oivaltaa, että mestari luo ja elää kaikki tarinat ilossa.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.