OIKEA, VÄÄRÄ JA TOTUUS

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)

17.12.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Minulla oli hiljattain kiivas keskustelu erään ystävän kanssa, joka yritti vakuuttaa minulle, että olin väärässä jossain asiassa. Hän oli hyvin ärsyyntynyt siitä, etten ollut samaa mieltä hänen kanssaan, koska mitä minuun tulee, en ollut väärässä – minulla oli vain erilainen perspektiivi kuin hänellä, ja se oli minun totuuteni ja ristiriidassa hänen totuutensa kanssa.

Huomasin myös, etten yrittänyt yhtä kovasti vakuuttaa häntä omasta "oikeudestani", kuin hän intti minun olevan väärässä. Tässä ei ollut kuitenkaan kyse oikeasta tai väärästä, siinä oli kyse totuudesta. Joka kerta kun jossain tilanteessa on oikea ja väärä, todellinen käsillä oleva asia on totuus, ja kenen totuus on totta.

Jotkut ihmiset menevät hyvin pitkälle vakuuttaakseen, että he tietävät parhaiten, ovat oikeassa ja tietävät totuuden. Mutta totuus on hassu asia, koska niin paljon kun haluammekin tietää totuuden, voimme oikeasti tietää varmasti vain sen, mikä on totta meille. Jonkun toisen totuus on yksin hänen. Voimme olla samaa mieltä tai jakaa mielipiteen siitä, mutta totuus on kauneuden tapaan katsojan silmässä. Ja kun hän pyytää meitä vahvistamaan totuutensa, oikeasti hän pyytää vahvistusta siihen, että hän on vahvistuksemme, hyväksyntämme ja pohjimmiltaan rakkautemme arvoinen.

Kun ystäväni vaati minua olemaan samaa mieltä kanssaan, tiesin, että se oli henkilökohtaista ja ulottui kauas minun ja tämän pienen tapauksen yli. Hänelle se oli taas yksi kerta, kun hänen täytyi todistaa itsensä ja totuutensa, ja minä olin taas yksi ihminen, joka ei ollut samaa mieltä hänen kanssaan. Vaikka olin samaa mieltä hänen kanssaan periaatteessa, en ollut samaa mieltä hänen totuutensa kanssa.

Koska hän teki tästä niin henkilökohtaista, minun täytyi ihmetellä, kuka oli tehnyt hänestä elämässään niin väärässä olevan, että hänen tarvitsi saada totuutensa vahvistettua kuulemalla minun toistavan sen hänelle. Miksei hänelle riittänyt tietää oma totuutensa ja olla rento sen osalta? Koska kyse ei ollut hänen totuudestaan, vaan minun saamisestani olemaan samaa mieltä, että se oli totta.

Muuttuvina ja epävarmoina aikoina, jolloin totuudet jotka ovat ylläpitäneet meitä pitkän aikaa, eivät ole yhtäkkiä enää totta, meidän täytyy muodostaa uudelleen perusta, jolla tunnemme turvaa ja saamme vahvistusta. Muuttuva totuus voi olla, että joku jota rakastamme, ei rakasta meitä enää, tai työpaikka joka on elättänyt meidät, ei tarvitse meitä enää, tai ystävä päättää, ettei hän halua enää ystävyyttämme, tai meidän täytyy tunnustaa eläneemme elämää, joka ei tee meistä onnellista.

Voimme löytää uuden totuuden, mutta emme oikeasti halua sitä. Haluamme jonkun kertovan meille, että olemme oikeassa, totuudenmukainen, arvokas ja ansaitseva. Niinpä menemme etsimään totuutta, kun oikeasti haluamme vain vahvistusta, hyväksyntää ja rakkautta. Koska se on suurin tarpeemme – olla arvostettu ja arvokas ja saada toisilta vahvistusta – jotta tiedämme, että olemme olemassa ja kuultu, rakastettu, arvostettu ja että joku, kuka tahansa, on samaa mieltä totuudestamme. Ja pelkomme on, että totuus paljastaa sen, mitä olemme aina pelänneet saavamme selville: emme ole arvokas, rakastettava tai ansaitseva.

Onko mahdollista olla rento oman totuutemme osalta, vaikkei kukaan muu pidä sitä totena? Se riippuu siitä, mikä se on, mutta koska totuus on henkilökohtainen, niin kauan kun se on totta meille, olemme harmoniassa sen kanssa, se on aito ja se tekee meidät onnelliseksi, se on ainoa totuus, joka meidän tarvitsee tietää.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.