PYSÄKÖINNISTÄ MAKSAMISEN HINTA

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)

Toukokuu 2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Ne jotka tuntevat minut, nauravat lukiessaan tätä artikkelia, koska he tietävät pysäköinnistä maksamisen olevan yksi lempiriesani. Minusta pysäköinnin pitäisi olla ilmaista ja kiertelen etsimässä ilmaista parkkipaikkaa sen sijaan, että maksan autoni pysäköinnistä jonnekin. Kun olin hiljattain ystäväni kanssa Los Angelesissa, ajelimme ympäri vartin etsien parkkipaikkaa, mutta lopulta meidän täytyi maksaa nimellinen maksu, koska ilmaisia paikkoja ei ollut. Minun täytyi valita: joko maksaa pysäköinnistä (kahdeksan dollaria tunti) tai ajaa ympäri etsien jotain, mitä en löytäisi Los Angelesista – ilmainen parkkipaikka! Kohtaamme nyt elämässämme tällaisia valintatilanteita ja arvoimme, mitä haluamme antaa vastineeksi suhteistamme ja onko suhteessa pysymisen hinta sellainen, johon meillä on varaa ja jonka haluamme maksaa, vai etsimmekö vaihtoehdon, joka tuo enemmän iloa ja täyttymystä elämäämme.

Silloin kun olemme valmis merkittäviin elämänmuutoksiin, alamme tuntea tuskaa vaikeissa ja kuluttavissa suhteissamme. Alamme nähdä, missä ne vievät meiltä ilon, eivät ole rauhallisia ja tyydyttäviä, ja miten lähetämme niihin energiaa saaden vähän tai ei mitään vastineeksi. Vaikka olemme ehkä "maksaneet pysäköinnistä" tai kovaa hintaa tuossa suhteessa pysymisestä, emme enää halua tehdä sitä. Ja meillä on kolme vaihtoehtoa: jäädä siihen, missä olemme, ja jatkaa energia- ja tunnehinnan maksamista, puhua kumppanillemme ja katsoa, muuttuuko hän, tai siirtyä eteenpäin.

Tilanne jonka kohtaat nyt, saattaa olla kuin pysäköinnistä maksaminen – et ehkä halua tehdä sitä, mutta sääntöjen muuttaminen, omien tarpeidesi esitteleminen tai kivuttomamman ratkaisun löytäminen ei ole vaihtoehto, tai se ei ole vaihtoehto, jonka haluat tai olet valmis valitsemaan. Ja jos päätät, ettet enää halua maksaa tuota hintaa, sinulla on riskinä niiden ihmisten etäännyttäminen elämästäsi, jotka eivät ole tyytyväisiä mihinkään tekemääsi valintaan. Silloin kun olet ollut heidän luotettunsa, heidän voimansa tai tukensa lähde, tuon energian poistaminen muuttaa suhdettanne dramaattisesti. Saatat tuntea syyllisyyttä, koska he luottivat sinuun ja ovat vihaisia, koska nyt heidän täytyy löytää uusi voima- ja energialähde. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: jäädä siihen, missä olet, ja "maksaa pysäköinnistä" tai siirtyä eteenpäin. Kummallakin on haittapuolensa, mutta lopulta se jonka valitset, antaa sinulle suurimman ilon ja mielen ja sydämen rauhan.

Hyvin monet meistä antavat loputtomasti ja jatkuvasti toisille, koska tunnemme heidän tuskansa ja uskomme, että voimme auttaa. Ajattelemme, että jos olemme heitä varten, he ovat kiitollisia ja arvostavat. Mutta se minkä uskomme yhden kerran ponnistukseksi, voi muuttua pitkäaikaiseksi sitoutumiseksi, ja nyt teemme asioita, joita emme halua tehdä, ilman loppua näkyvissä. Lyhyesti sanottuna, maksamme pysäköinnistä ja se on kallista.

Miten päätämme tilanteen rakastavalla tavalla, joka asettaa meille selvät rajat, voimaannuttaa meitä ja heitä eikä tuhoa suhdetta? Joskus kaikki nuo tulokset eivät ole mahdollisia ja meidän täytyy valita se, mikä sopii meille parhaiten. Ja toisinaan meidän täytyy vain laittaa omat tarpeemme etusijalle, puolustaa oikeuttamme saada iloa elämään ja tunnustaa vastuumme tilanteessa, ja samalla irrottautua tilanteesta ja sitoumuksistamme ja siirtyä eteenpäin.

Joskus tuo valinta ei ole helppo ja meidän täytyy jatkaa sitoutumista, kunnes löydämme paremman vaihtoehdon. Tässä tapauksessa voimme käyttää ajan ymmärtääksemme oppitunnin, nähdäksemme, miten annamme voimamme pois, ja opetellaksemme sanomaan "ei" ja oikeasti tarkoittaa sitä. Aivan kuten on aikoja, jolloin emme voi välttää pysäköinnistä maksamista, on aikoja, jolloin meidän täytyy tietää, milloin olemme valmis, luvata itsellemme tiedostaa paremmin omat tarpeemme, nähdä toiset yhtä voimakkaina ja pysyä omassa voimassamme, jotta tiedostamme, missä teemme sitoumuksia, erityisesti missä sitoudumme toisten parantumiseen, miten paljon se maksaa meille ja olemmeko halukas maksamaan tuon hinnan. Silloin kun hinta ei ole tuskan arvoinen, oivallamme, että tuolla kalliilla parkkipaikalla on parempia vaihtoehtoja, ja siirrymme eteenpäin.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.