ÄLÄ SEKOITA HYVÄKSYMISTÄ PASSIIVISUUTEEN

Kirjoittanut Nicole Frolick (www.inflexibleme.com)

28.2.2017

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Hyväksymiseen liittyy valtava väärinkäsitys. Se nähdään usein heikkoutena. Monet ihmiset uskovat, että kun pakotetaan hyväksymään jotain, ei voi muuttua, mikä merkitsee, että siirryt suurempaan vastarintaan. Annoit periksi.

Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Itse asiassa hyväksyminen sallii sinun ylittää kohtaamasi vastarinta.

Sen vastustamisen sijasta, mitä elämä heittää sinulle, hyväksyminen sallii sinun osallistua elämään eri tavalla.

Joustavuuden neljä perusasiaa

Hyväksyminen on yksi neljästä perustasiastani joustavuudessa. Jos haluat laajentua jokin haasteen yli, on välttämätöntä siirtyä pois paikasta, jota kutsun "vastustus- ja itsepintaisuusmoodiksi". Kun vastustat jotain – on se sitten ajatus, uskomus, konflikti, suhde, tunne jne. – ongelmasi jatkuu. Kun vastustat jotain, kanavoit paljon energiaa siihen, ja se reagoi samalla energialla. Tällainen energiavaihto luo pysähtyneisyyttä. Se ei vie sinua minnekään. Kirjaimellisesti. Tulos on tavallisesti uupumus ja lisääntynyt stressi.

Kun siirryt vastustus- ja itsepintaisuusmoodista hyväksyntään, jotain hyvin voimallista tapahtuu. Havaintotapasi muuttuu. Sen sijaan, että näet asiat niin, kuin haluat niiden olevan, näet ne niin, kuin ne ovat. Havaintosi voi sitten muuttua siitä, miten asioiden pitäisi olla, siihen miten ne voisivat olla. Kun pystyt poistamaan omat esteesi tällä tavalla, sinusta tulee nyt halukas näkemään muita vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja jotka eivät olleet mukana aiemmissa suunnitelmissasi. Vaihtoehtoja jotka luultavasti tarjoavat paremman ratkaisun tai paremman lähestymistavan.

Tämä mielesi joustavuuden lisääntyminen on nyt voimaannuttanut sinut alkuperäisen vastustuksesi yli. Sen sijaan, että käytät energiaasi työntämään jotain vastaan, kanavoit sen tuottavuuteen … eteenpäin liikkumiseen.

Hyväksyminen ei ole passiivisuutta. Se sallii sinun osallistua elämään, sitä vastaan taistelemisen sijasta. Oikeassa tai väärässä olemisen sijasta on omistautumista ongelmien ratkaisemiseen.

Irtipäästäminen ei ole hävettävää. Usein päästäessämme irti vapaudumme egon tiukasta otteesta. Kun tämä tapahtuu, hengität taas elämää sisään ratkaisun ilmestymiseksi.

Aina kun kohtaat vastustusta elämäsi jollain alueella, pysähdy. Arvioi egoasi. Ego haluaa sinun kärsivän. Se uskoo uhrautumiseen ja kärsimiseen jonkin arvokkaan saavuttamisessa. Se on hankala uskomusjärjestelmä, joka estää sinua saamasta suuria voittoja minimiponnisteluin. On aina toinen tapa. Ja joskus tuo tapa ei ehkä ole sinun ideasi. Se voi tulla joltain muulta tai jostain muusta. Voitko laittaa egosi sivuun, jotta kaikki osalliset voivat siirtyä eteenpäin?

Pysähtyneisyys tappaa kasvun. Jos jokin ei kasva, se kuolee luonnostaan.

Hyväksymisen valitseminen sallii sinun nähdä yli niiden nykyisen rajojen, joissa egosi haluaa sinun pysyvän. Lisää vaihtoehtoja tulee ulottuville. Hyväksyminen luo alustan nopeammalle ja tehokkaammalle päätöksenteolle, koska havaintotapasi on laajempi.

Mieli joka on avoin ja aulis, voi aina nähdä enemmän ja näin tehdä enemmän.

Vastustus heikentää sinua. Hyväksyntä vahvistaa sinua.

Kyse on yksinkertaisesti valinnasta.

Hyväksymisessä ei ole mitään passiivista.

Kun seuraavan kerran kohtaat ongelman, joka ei näytä häviävän, se on mahtava merkki katsoa sisään.

* Mitä vastustat?

* Miksi vastustat sitä?

Muista tämä sanonta: se pysyy, mitä vastustat. Voitko hyväksyä asiat sellaisena, kuin ne ovat? Ei niin, että taivut ongelman edessä, vaan että voit nousta sen yläpuolelle ja nähdä toisen tien ulos. Ideana on saada aikaan liikettä. Aina on useampi tie.

Ja sinulla on aina tuo vaihtoehto.

Rakkautta ja laajentumista,

Nicole

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.