Mitä tapahtuu kun mielen pulina lakkaa...

Share |

Torstai 14.6.2012 klo 10:35 - Adonai / Marja


Vitsit oon iloinen kun hoksasin ottaa tuon musiikin avuksi aamun meditaatioon, aiemmin kun olen yrittänyt meditoida, niin ajatuskin on tuntunut vaikealta. Mutta hoitoloissa olen kyllä osannut rentoutua helposti, kun siellä soi rentoutusmusiikki taustalla ja palaa suitsukkeet/tuoksukynttilät. Onneksi tajusin tuoda tuon saman idean kotiin (tänä aamuna jopa poltin ensin vähän suitsuketta antamaan oikeaa fiilistä...) ja nyt istahdan mielelläni meditoimaan! Yes!

Tänä aamuna, kuten aiempina aamuinakin, noin 10 minuutin kohdalla alkoi tuntua siltä, että eiköhän tämä riitä, en kauhean hyvin osaa tätä… Vaikka pystyin jo aika hyvin hakemaan sitä tyhjää tilaa, jossa en ajattele mitään, niin silti takaraivossa on ajatus ”En osaa tätä”. Mutta jäin kuitenkin siihen vielä istuskelemaan ja sitten silmieni takana alkoi näkyä valoja. Säikähdin ensin niitä kovasti, niin outoja ne olivat. Mutta en rynnännyt pystyyn, hengittelin vaan ja rauhoittelin itseäni, ja valot jatkoivat tanssiaan. Vähän ajan päästä valojen katsominen alkoi tuntua mukavalta! Tuntui, että tällaisessa tilassa tässä voisi jatkaa istumista pidempäänkin.

Tajusin, miten tärkeää on vain olla paikoillaan, ihan rennosti vaan, ilman mitään ”suorittamisia”. Jäädä paikoilleen istumaan vielä hetkeksi sen jälkeen, kun mieli haluaisi jo lähteä päivän touhuihin. Istuskellaan vaan sellaisella ”Ollaan tässä nyt vielä hetki, ihan kaikessa rauhassa vaan” –asenteella.  

Tästähän viimeisessä Adamuksen kanavoinnissakin puhuttiin, että ihmiset eivät pysähdy koskaan ja anna päänsä olla kaikessa rauhassa ja hyvillä mielin "tyhjä". Ei, vaan se täytyy aina täyttää jollain, jotain pitää koko ajan puuhata tai jostain pitää murehtia. Siksi Adamuksen mukaan ainoita hetkiä heille pystyä kommunikoimaan kanssamme on kun olemme vessassa tai suihkussa, ne alkavat olla ainoita hetkiä jolloin mielen pulina/viihde ei täytä päätämme.

Vaan sitten jalkani puutuivat ja oli pakko nousta ylös. Istuin polvieni päällä ja allani oli tyyny, mutta tämä asento ei salli pidempää paikoillaan istumista. Tajusin sen, että kun selkäni on nyt kovin kipeä ja jäykkä, enkä sen takia pysty istumaan risti-istunnassa (edes tyynyn päällä), niin minun kannattaa jatkaa sitä mitä olen tehnytkin, eli joogata vähän ennen meditaatiota. Sen avulla kroppa vähitellen vertyy ja pystyn alkamaan istua risti-istunnassa pidemmänkin aikaa. Koska tämä meditaatio-asia on alkanut tuntua hyvältä, haluan jatkaa!

Tässä linkki tämän aamuiseen meditaatiomusiikkiini: http://www.youtube.com/watch?v=lVeCx0bM7Xg&feature=related

Ja tässä pätkä Adamuksen kanavoinnista:

On tiettyjä aikoja, jolloin me ylösnousseet mestarit, enkeliolennot tiedämme, että voimme lujahtaa juttelemaan kanssanne. Yleensä ajaessanne autoa, mutta olemme huomanneet, että tämä lisää merkittävästi onnettomuusmäärää, vielä enemmän kuin tekstaileminen.
 
Vessassa, koska olette rentoutuneita. Suihkussa, koska on hiljaista, kastelette itsenne vedellä. Tai joskus kun meikkaatte tai pukeudutte - yksi hyvin harvoista kerroista. On vaikeampaa tulla, kun olette juuri nukahtamassa illalla. Miksi? Koska kannatte huolta kaikesta. Silloin mielen pulina tulee todella esiin. Mielen pulinalla on varattuna tuo aika teiltä.
 
Puhumme teille tietysti unitilassa, mutta sitten te ette muista sitä ja se on hyvin turhauttavaa meille. Joskus aterioidessa, mutta teette yleensä muita asioita syödessänne. Oivallatteko sitä? Katselette televisiota, olette internetissä, kirjoitatte sähköpostia, teette monia asioita syödessänne. Ennen pystyimme tulemaan visiitille, silloin kun söitte, mutta nyt ei kovin paljon.
 
Niinpä "vessa-aika" on suosittu ilmaisu enkelimaailmassa. "Oo! Näen hänen olevan vessassa! Juostaan alas ja käydään keskustelua hänen kanssaan."

Adamus se jaksaa aina vitsailla...


Kommentit

17.6.2012 22:55  eijuska

kiitos tää loppukaneetit Adamuksen sanoista oli iiihana...kun joskus siellä WC:ssä itekin rukoilen enkeleitäni taí hiljennyn aatoksiini... ..niin itekseni naureskellut siellä, että mitäköhän he oikeen aattelevat, varmaan nauravat mulle:-)

18.6.2012 22:17  Hely

Olipa hyvä tuo Adamuksen kanavointi! :) Minulla on nukahtaessa sellainen aika, mitä ihmettelen. Mietin onko se "henkimatkailua". Monesti nimittäin "näen unta" vaikka en vielä täysin nuku. Se ei ole siis sellaista, että kuvittelen jotain juttuja mielessäni vaan näen unta, jossa katson hyvin erilaisia asioita ja tapahtumia. Monesti se aika on niin, että odottelen miestäni nukkumaan ja pidän silmiäni kiinni ja sitten nukahdan ja havahdun heti kun hän tulee. Eli en missään syvässä unessa ole todellakaan, liekö edes unessa ollenkaan. Eikä välttämättä ole mennyt kuin 5min, mutta unessa on tapahtunut kaikenlaista.
Mitä unen tutkijoihin on uskominen, ei siinä vaiheessa kuuluisi kai unia nähdä.
Onkohan kenelläkään muulla tämmöistä?

18.6.2012 22:21  Hely

Tuosta meikkaamisesta mulle tuli mieleen, että se on hyvin meditaativista. Siinä monesti ei tee mitään muuta, eikä ajattelekaan oikeastaan mitään. Meikkaaminen on hyvin luovaa! Siksi monet naiset tykkäävät laittautua rauhassa ja hitaasti. Onhan se kuin taideteoksen luomista!
Kun olin kukkakaupassa töissä, muistan kun eräs asiakas soitti äitinsä surukukkalaitteeseen värssyä. Hän sanoi, että "aamulla kun laittauduin vessassa niin yhtäkkiä vain tuli tämä värssy mieleen ja totesin, että siinä se on". Ja värssy oli kaunis, lyhyt ja ytimekäs. Silloin mietin, että siinä on oppaat ja enkelit olleet vähän apuna ideoimassa!

18.8.2012 15:45  Camila

Hei, ajattelin laittaa vinkin koskien meditointia. Yleisestihän joogamaailmassa ym. opetetaan istumaan lotusasennossa meditoidessa. Tällöin kuitenkin vain yläkehon energiat liikkuvat vapaasti ja alakeho on lukossa. Suuret energiakanavat nivustaipeissa ja polvitaipeissa ovat täysin lukossa. Tämä ei ole tarkoitus. Energian tulee virrata vapaasti koko kehon läpi. Kokeilkaa seisomista, istumista mukavalla tuolilla tai makaamista vaikkapa sängyllä. Myös liikkuminen ja leikittely energioilla on sallittua. Päätä ei tule tyhjentää ajatuksista vaan hiljentää ja antaa mahdollisten ajatusten siirtyä taka-alalle ja virrata ilman, että niihin kiinnittää huomiota. Kokeilkaa :) Uskon, että huomaatte eron hetken harjoittelun jälkeen. Aurinkoa viikonloppuunne <3

20.8.2012 15:45  Isoäiti

" Kaikki, mikä on edessäsi, on sinua varten !" sanoi rakastettu oppaani ... Hiljentymällä ja vapaassa energiavirrassa kuulee itseään paremmin paikkaa katsomatta ... kaikki paikat ovat hyviä ja varsinkin ne, mitä emme odota - parhaita ... elämä on tässä ja nyt ... menox

24.2.2013 19:31  hannele

Nauratti tämä juttu ,sillä juuri wc:ssä olen saanut monta ahaa elämystä .Mietin tässä kerran,että mites wc:ssä tuli tuokin asia mieleen nyt se selvisi kiitos paljon.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini