Pakonomaisen ajattelun katkaisu

Share |

Maanantai 11.6.2012 klo 10:03 - Adonai / Marja


Tänä aamuna laitoin You Tubesta meditaatiomusikkia taustalle, kun hiljennyin lattialle vartiksi istumaan. Ja se teki tilanteesta miellyttävämmän, tätä kikkaa käytän huomenaamunakin.

Ja tein myös toisen muutoksen systeemeihini. Olen nimittäin ollut jo jonkin aikaa aika jumissa omassa elämässäni. Lähes vuoden verran olen yrittänyt selvittää seuraavaa asiaa: onko mahdollista muuttaa ahdistava elämäntilanne ilman, että muuttaa ulkoisia olosuhteita? Onko mahdollista löytää sisäinen rauha ja rakkaus siitä huolimatta, että elämäntilanne ei ole kovin mukava ja rakkaudentäyteinen? 

Tähän asti olen kovasti etsinyt vastauksia siihen, miten löytäisin harmoniaa elämääni ilman että mullistan sen ulkoiset olosuhteet. Mutta nyt heräsin siihen, että vastausten etsiminen ja kirjojen lukeminen on johtanut lähes pakonomaiseen, jatkuvaan ajatteluun – mutta ajatukseni kiertävät kehää, enkä näytä löytävän ratkaisua kotona tai töissä tuntemaani ahdistukseen mieleni avulla.

Joten ajattelin tehdä viikon kokeen (pidän lyhyiden kokeiden tekemisestä, siinä näkee nopeasti, sopiiko joku juttu minulle): en ajattele ongelmiani lainkaan! Jos huomaan pohtivani taas yhtä ratkaisua tilanteeseeni, niin katkaisen ajatukset ja vaihdan ne johonkin mukavampiin mietteisin. Hyväksyn sen, että tuollaisia ajatuksia tulee päähäni, mutta aion silti antaa niiden mennä ja ihan tietoisesti (ja törkeästi) keskittyä vain hyviin ja mukaviin ja kevyisiin ja kivoihin ja kauniisiin asioihin ja ajatuksiin. Töissä otan käsiini yhden työtehtävän kerralla ja keskityn siihen. Jos huomaan pohtivani tai murehtivani seuraavan päivän töitä, niin katkaisen nuo aatokset. Ja aamun meditaatiohetken lisäksi pyrin useamman kerran päivässä hiljentymään ja vaan hengittelemään. Katsotaan millainen olo minulla on viikon lopuksi!

Ja kas, sopivasti aloin tänä aamuna lukemaan Gangajin Löydä sisäinen loisteesi –kirjaa. Sain sieltä mukavasti vahvistusta tekemääni päätökseen:

”Millä tavalla sitten etsitkin, lopeta se nyt. Riippumatta siitä, etsitkö rauhaa ja onnea ihmissuhteesta, paremmasta työstä tai vaikka maailmanrauhasta, lopeta se kokonaan täksi pieneksi hetkeksi. Näissä asioissa ei ole mitään vikaa, mutta jos niiden avulla haluaa saada rauhan tai saada onnen, sivuuttaa sen perustavan rauha, joka vallitsee jo nyt. Kun löydät tämän perustavan rauha, se alkaa sävyttää kaikkia toimiasi. Silloin rauha alkaa aivan itsestään levitä sinusta maailmaan, politiikkaan, kaikkiin ihmissuhteisiisi.

Olen oivaltanut, että onnea ei oikeastaan voi löytää. Niin kauan kuin etsit onnea ”jostakin”, menet merta edemmäksi kalaan. Niin kauan kuin etsit Jumalaa jostakin muualta, sivuutat sen perustavan totuuden, että Jumala on läsnä kaikkialla. Kun etsit onnea jostakin muualta, sivuutat todellisen luontosi, joka on onni. Sivuutat itsesi.

Esitän sinulle kutsun ja haasteen pysähtyä omaan itseesi ja vain yksinkertaisesti, täydellisesti ja ehdottomasti hiljentyä. Pane ainakin vähäksi aikaa syrjään kaikki ajatuksesi siitä, missä Jumala on tai missä totuus on tai missä sinä olet. Lakkaa hakemasta. Lakkaa etsimästä. Ole vain.” 


Kommentit

11.6.2012 20:38  Pirjo O

Ensin on ajatus ja sen jälkeen tunne. Eli heti ei toivotun ajatuksen tullessa, katkaise se. Itse ajattelin pesäänsä rakentavaa lintua. Ei se mieti, se elää ja tekee parhaansa.
Radiosta vuosia sitten kuulin rekkakuskin omista asennemuutoksistaan. Hän aina punaisissa valoissa vuosikausia sai hepulin, koska kiireinen matka keskeytyi. Sen jälkeen oli koko päivä pilalla. Oman terveytensä takia hän päätti, että punaiset valot anto hänelle hetken levähdystauon. No hän sytytti savukkeen (ei hyvä), mutta mieli pysyi rauhallisena ja päivä pelastui. Se ASENNEMUUTOS :)

12.6.2012 8:46  soili hannele

Hei. Viime yönä mietin yhtä pikku juttua niin että en juuri nukkunut ollenkaan. Ja vaikka kuinka vannon itselleni, että kaikki sujuu niin kuin on tarkoitus minun valvomisesta huolimatta. Ei onnistunut. Ja sitten taas seuraavassa hetkessä huomaan kaiken olevan paremmin kun hyvin. Nämä tän hetken energiat ovat sitten sellaisia että ne laittavat silloin tällöin kaiken sekaisin. Ja sitten taas kaikki hyvin. Kyllä me Rakkaat kanssakulkijat selvitään tästä. On jo päästy aika pitkälle. Niinkuin kirjoitit onni ja rauha ja kaikki mitä tarvitsemme on jo meissä. Kun vaan muistamme sen, silloin kun ei meinaa pysyä pinnalla. Rauhaa ja Rakkautta kaikille eläville.

13.6.2012 14:43  Juha

Itselläni oli hyvin raskas alkuvuosi, ja vaikka olenkin aina ollut tavallaan henkisistä asioista kiinnostunut, ajoi uusi tilanne kuin väkisin kohtaamaan pelot. Suurin ongelmani oli itseni rakastaminen, en ole sitä tehnyt enää vuosiin, ja jäin negatiivisen asenteeni valtaan. Se tuli myös maksamaan ihmissuhteen. Toipuminen alkoi itsekritiikillä, mutta itsensä syyttelemisen lopettaminen, ja itsensä vihaamisesta eroon pääsy ei ollutkaan niin helppoa. Kuin pakonomaisesti joka päivä kävin samoja syytöksiä ja vihaisia ajatuksia päässäni läpi.

Suurimpana apuna toimi positiivinen affirmaatio. Eli heti kun mieli taas seilaa johonkin negatiiviseen asiaan, kuten menneisiin tapahtumiin, aloin toistaa mielessäni, että olen sieluna vapaa, osa Jumalaa, olen täynnä rakkautta ja että kaikki on elämässäni hyvin! Se todella toimii! Eli vaikkei elämä ympärillä näyttäisi vielä näitä puoliaan, päivittäiset affirmaation muuttivat oman elämäni parissa viikossa. Olen todella paljon iloisempi tänään, ja jatkan itselleni tarinoiden kertomista päivittäin, mielessäni. Tarinoita, johon en halua sanaakaan kritiikkiä enkä tuomitsemista. Suosittelen lämpimästi kaikille :)

Meditaation aloitin myös, ja erikoisin kokemus oli meditaation aikana tapahtunut "sähköisku" otsan kohdalla, jonka jälkeen samassa kohdassa ikään kuin "napsahti", kuin jotain olisi liikkunut. Olisi mielenkiintoista tietää mitä tuolloin mahtoi tapahtua, mutta jatketaan harjoituksia. Hyvää kesää kaikille :)

13.6.2012 15:42  soili hannele

Kanattaa lukea.
Viesti Valonmestareilta heinäkuu 2011 uutiskirje.
Kanavoinut Ruth Ryden.
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine.
Luulenpa että "sähköisku"selviää.

13.6.2012 16:25  Juha

Kiitos Soili!
Tätä ei varmaan usko nyt kukaan, mutta yksi affirmaation tarinoistani on ollut että kehoni on täysin terve. Olen yhtä aikaa päässyt eroon kolmatta vuotta vaivanneesta polvivaivasta, olkapään kipeästä naksahtelusta ja nilkan kivuista, joka tuli vuosia sitten skootterionnettumuudessa.

Harrastan säännöllistä urheilua, ja totesin vain pari viikkoa sitten kun olin koirani kanssa metsässä, että voin juosta täysillä ilman mitään kipuja missään kohtaa. Ja kuin sattumalta, vaivat hävisivät yhtä aikaa! Nauroin ääneen luonnon helmassa, kun totesin äimistyneenä että näköjään ei tunnu muuallakaan mitään enää.

On eräs asia jonka kerron tässä kiinnostuneille, ja se myös selittää syyn siihen, miksi myös uskon tähän käytettyyn tekniikkaan ja ihmisen piilotettuihin voimiin: reilut 10v sitten puhuin erään ihmisen kautta oppaani kanssa, joka todellakin oli jumalainen kokemus. Tilanne oli opastava, rakastava ja lämminhenkinen. Tavallaan koitan meditoiden tavoittaa taas henkioppaani, mutta tunnen tässä vaiheessa että muitakin hyötyjä siitä on ollut. Elämä on nyt suuri seikkailu, ja jännityksellä odotan jokaista päivää .

Meditointi vaatii tosin oman rauhallisen hetkensä, usein käyn vielä liiankin kierroksilla työn ja harrastuksien jäljiltä ja tulokset odottavat. Tuon "sähköiskun" lisäksi tulokset ovat meditoidessa näkyvät valojen välähdykset, ja ainakin itselläni nukkuminen on paljon parempaa ja syvempää meditoinnin jälkeen. Kärsivällisen ihmisen puuhaa, mutta näin jatketaan :)

13.6.2012 16:33  Marja

Onpas hieno juttu Juha, kiitos kun kerroit! Kyllä tässä taas jaksaa jatkaa harjoittelua, kiitos sinulle siitäkin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini