Meditaatioharjoituksia ja negatiivisia tunteita

Share |

Perjantai 8.6.2012 klo 9:10 - Adonai / Marja


Ajattelin eilen, että ehkä kuitenkin haluaisin taas alkaa yrittää meditointia. Ja niin ”sattumalta” heräsin aamulla jo kuudelta ja ehdin tehdä muutaman aurinkotervehdyksen ja istua 15 minuuttia lattialla hiljaa. Ei se kyllä mitään meditointia ollut, omat ajatukseni laukkaisivat vain hurjaa kyytiä, mutta aion siitä huolimatta jatkaa.

Eilen oli taas myös negatiivisten tunteiden puhdistuspäivä – todellakin TAAS, tätähän saa nykyään tehdä joka ikinen viikko. Eiliset tunteet olivat tosi ällöjä: ”Olen vanha ja ruma enkä saa mitään kivaa aikaan elämässäsi”. Voi hyvän tähden, olin ihan että onko mulla tällaisiakin vielä sisimmässäni! Ihan pikkuisen menin tunteeseen mukaan, kunnes onneksi aika nopeasti osasin ottaa etäisyyttä moisiin aatoksiin. Mutta sen verran myös kuuntelin noiden tunteiden taustalla olevaa sanomaa, että huomasin lipsahtaneeni työelämän kiireissä liian maskuliiniselle puolelle. Tänään siis laitoin päälleni liuhuvahelmaisen hameen, jos se vaikka auttaisi muistamaan, etten ihan kokonaan tukahduta omaa feminiinistä puoltani päivän kiireissä. Jos sen teen, niin jonkin ajan päästä minulla ei ole hyvä olla.  

Koko aamuvalmistelujen ja työmatkan ajan pohdin kirjaa jota nyt luen, Gary Renardin Maailmankaikkeus katoaa. Tämä on kolmas kerta kun tätä olen alkanut lukemaan ja nyt vasta saan tämän luettua kokonaan. Saa nähdä mitä mieltä olen, kun pääsen kirjan loppuun asti, mutta nyt epäilen, että joudun hieman soveltamaan kirjan sanomaa (vaikka se ehdottomasti kirjassa kielletään). En vaan vielä ole valmis ajattelemaan, että kärsimyksellä – ja koko ihmiselämällä – ei ole mitään merkitystä. Sen sijaan koko kevään pohtimaani valaistumisen asiaan kirja antaa selkeät ohjeet. Tästä jatketaan.


Kommentit

10.6.2012 0:32  Pasi

Marja. Olet edelleen hehkeä, kiva ja kiinnostava. Ethän milloinkaan unohda sitä. Ihmiselämällä on merkitys, mutta me eletään niitä ruuhkavuosia, jonka rattaissa on vaikea pysyä ja sen merkitystä on työlästä oivaltaa. Olet hyvä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini