Puhdasta elämää, puhdasta ravintoa

Share |

Sunnuntai 24.1.2010 klo 18:31


Vaikka joulun aika oli henkisesti vähän raskas unettomuuden ja sitä seuranneen negatiivisten ajatusten vyöryn takia, tapahtui jotain mukavaa. Tajusin fyysisen hyvinvoinnin merkityksen! Lehdessä oli juttu tulevan vuoden trendeistä, joista yksi on puhdas ruoka ja superfoodit. En ollut aiemmin kuullutkaan mistään superfoodeista, mutta kiinnostukseni heräsi samantien. Menin lehtijutussa haastateltujen Heidi Kallosen ja Olli Postin blogisivuille (Quinoaa ja Viidakkomies) ja uusi maailma aukesi edessäni! Tiesin heti intuitiivisesti, että tällainen puhtaan ja oikean ravinnon syöminen tulee olemaan minun juttuni. Vaikka olin luullut syöväni terveellisesti, oli todellisuus ”hieman” toinen. En ensinnäkään syönyt lähellekään niin kuin itselleni uskottelin – kasvikset, juurekset, hedelmät ja marjat olivat ruokavalioni perusta vain teoriassa. Todellisuudessa päivät kuluivat leivän, kahvin ja pakastepizzojen voimin. Toiseksi en ollut tajunnut, mitä ravinnon terveellisyys voi tarkoittaa. Luulin, että vähärasvaiseksi ja vähäkalorisiksi käsitellyt kevyttuotteet ovat hyvä juttu… 

Nyt tajuan mitä terveellisyys on. Se on Puhdasta Ruokaa. Ruokaa, joka on aitoa, alkuperäistä, tuoretta, elinvoimaista, käsittelemätöntä ja myrkytöntä. Siis tuore- ja raakaruokaa, mielellään luomua, joka on kasvanut maaperässä, josta ei ole myrkytetty kaikkea elinvoimaa pois, sekä mahdollisimman vähän käsiteltyä ja mahdollisimman vähän lisäaineita sisältävää ruokaa. Tärkeää on myös muistaa nautinto ja yksilöllisyys, eli syödään sitä mikä tuntuu itsestä luonnolliselta. Terveellisyyteen siirrytään helposti ja mukavasti, vaihtaen yksittäiset ruoka-aineet terveellisempiin vaihtoehtoihin sekä lisäten ruokavalioon terveellisiä aineksia, kuten vihersmoothieita. Tällä tavalla terveelliset tavat juurtuvat osaksi elämää kuin huomaamatta ja huonot ruuat jäävät pois kuin itsestään olon parantuessa. 

Samana päivänä kun sain tietää näistä uusista syömisen ideoista, tein elämäni ensimmäisen vihersmoothien. Ja olen tehnyt sellaisen joka päivä siitä lähtien. Varsinkin talviaikaan olen hirmuisen huono syömään vihanneksia ja kasviksia. Nyt syön päivittäin isot määrät vihreitä vihanneksia, hedelmiä, marjoja, siemeniä – pirtelönä (siis smoothiena, en vain pidä tuosta sanasta, ehkä pitää alkaa käyttää keksimääni suomennosta Pehmelö :-D). Että voi olla helppoa! Tunnustan, heitän pirtelööni myös superfoodeja, niin kovasti olen innostunut että olen myös sellaisia hankkinut. 

Mutta miksi kukaan ei ollut kertonut, että luomu on niin hyvää! Olen monesti katsonut hedelmä- ja vihannesosastojen luomutarjontaa ja todennut, että kurpsaisia ovat, en halua ostaa huonoa tavaraa. Nyt sitten kuitenkin menin ja ostin luomuappelsiineja, jotka olivat kooltaan mandariinin luokkaa, siis kerrassaan surullisen näköisiä verrattuna muhkeisiin tavis-appelsiineihin. Mutta se maku! Käsittämättömän hyvää! Ja vielä varmuuden vuoksi tein makutestin ja ostin tavis-kurkun ja luomukurkun ja vertailin makuja. Voin vannoa, etten ollut koskaan syönyt niin hyvää kurkkua kuin mitä luomukurkku oli. Voi tätä onnea!

Onneksi tajusin fyysisen hyvinvoinnin perustan eli ravinnon merkityksen tässä vaiheessa henkistä polkuani. Jos haluan kohottaa henkistä tietoisuuttani, on koko tämän fyysis-henkisen paketin voitava hyvin. Tähän puhtaaseen ravintoon kun yhdistää sopivan määrän ulkoilua, hikiliikuntaa, joogaa ja meditaatiota niin avot! Hyvä tulee! Tosin meditaation saaminen osaksi arkea on vielä vähän hakusessa ja joogaakin tulee tehtyä tooodella harvoin, mutta mukavaa kun on jotain tavoiteltavaa…


Kommentit

24.1.2010 20:38  syyssade

Kuulostaa ja maistuu niin hyvälle!:)

25.1.2010 15:29  KJ

Kiva kun sä opettelet tämän asian, ja opetat meille muillekin!

27.1.2010 11:40  Nina

Tämä vuosi 2010 taitaa olla muillekkin, kuin vain minulle suuri muutosten vuosi. Minulla jo neljäs viiikko raakaruokavaliolla menossa. Aloin taas joogata ja osallistuin Ishayas Ascensio kurssille ja aloin meditoida 3 kertaa päivässä. Olo onkuin enkelillä :) Ihanaa tajuta että muutkin ovat samalla tiellä, parempaan.

28.1.2010 21:13  Adonai

Oletkos Nina ihan täysraakaruokavaliolla? Mulla on raakaruokavalioon vielä pitkä matka, mutta siihen suuntaan mennään. Kiva kuulla että muutkin on hoksanneet näitä juttuja!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini