TODELLISUUTESI KIELI
 
Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
12.11.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Käymme kaikki keskusteluja itsemme kanssa ja useimmiten se tapahtuu yksityisesti ajatuksissamme. Näiden keskustelujen aikana teemme päätöksiä, väittelemme, kritisoimme, tuomitsemme ja määritämme elämämme jokaisen osan kurssin ja tämä luo oman todellisuutemme sekä määrittää, miten toiset yhdistyvät ja suhtautuvat meihin. Tämä sisäinen dialogi esittää tärkeää osaa elämässämme ja valitettavasti se on enimmäkseen negatiivista. Usein emme tarvitse elämäämme ketään muuta olemaan ilkeä, kritisoimaan ja tuomitsemaan meitä – teemme hyvää työtä siinä itse. Ja voimme puhua itsellemme jostain tilanteesta, ennen kuin sallimme sen tapahtua. Tämä sisäinen dialogi voi kulkea kahta polkua: se voi olla paikalleen pysähtynyttä ja pitää meidät samassa vanhassa ja negatiivisessa ajattelutavassa, mikä työntää meidät heti takaisin alas, kun yritämme päästä ylös, tai se voi olla dynaamista, laajentavaa ja meitä eteenpäin siirtävää ja toimia positiivisena ja kohottavana voimana elämässämme.
 
Jos sisäinen keskustelumme on paikalleen pysähtynyttä, se heijastaa pelkojamme ja epäilyksiämme. Esimerkiksi, kun katsot peiliin, sanotko: "Näytän upealta tänään" vai "Olen ylipainoinen, näytän vanhalta, vihaan hiuksiani ja uusilla kasvoilla olisi käyttöä jne."? Tämä pysähtynyt dialogi pitää meidät jumissa samoissa vanhoissa ajattelu- ja käyttäytymismalleissa. Ja voidaksemme saada itsemme pois siitä, meidän täytyy muuttaa tapaa puhua itsellemme ja sitten se heijastuu siihen, miten toiset puhuvat meille ja meistä. Vaikka sisäinen dialogimme on enimmäkseen yksityistä, sillä on oma energiansa, minkä toiset nappaavat. Oletko huomannut, että jos et tunne ulkonäköäsi hyväksi, joku huomauttaa siitä? Hän nappaa sen negatiivisen energian, mitä generoit paikalleen pysähtyneessä sisäisessä dialogissasi.
 
Kun sisäinen dialogisi on dynaamista, se ottaa pelkomme ja epäilyksemme harkintaan ja sitten vie ne pois. Siis dynaaminen sisäinen dialogi löytäisi yhden hyvän asian ulkonäöstäsi – vaikka kuinka pienen – ja keskittyisi siihen. Kyllä, saatat olla ylipainoinen, mutta sinulla on esimerkiksi upea hymy, pukeudut hyvin, olet ystävällinen, sinulla on upeat hiukset tai aina jotain kivaa sanottavaa kaikille. Kun sisäinen dialogimme on dynaamista, se luo positiivista energiaa ympärillemme, joten toisten on reagoitava meihin positiivisesti. Dynaaminen sisäinen dialogi luo energian, mitä tarvitsemme muutosten tekemiseksi elämässämme. Mikä näiden kahden välinen ero on? Kuvittele, että menet työpaikkahaastatteluun ja haluat todella tuon paikan. Istut palkkaavan johtajan edessä, sanot kaikki oikeat sanat ja päälläsi on oikeanlaiset vaatteet, mutta sisäinen dialogisi sanoo: "Tiedän, etten saa tätä työpaikkaa." Mitä luulet haastattelijan nappaavan ja käyttävän tehdessään palkkauspäätöstä?
 
Näin tapahtuu, kun yrität tehdä positiivisia ulkoisia muutoksia ja sisäinen dialogisi on paikalleen pysähtynyttä tai negatiivista. Se on kuin yritys ajaa autoa toinen jalka kaasulla ja toinen jarrulla. Liikut eteenpäin ja pysähtelet vuorotellen etkä pääse mihinkään helposti, nopeasti tai sujuvasti. Sisäisen dialogin fokus määrittää elämämme kurssin, joten meidän täytyy varmistaa, että se on positiivista ja dynaamista ja vahvistaa omaa arvoamme ja täydellisyyttämme ja pitäytyy kritiikistä, tuomitsemisesta ja negatiivisuudesta.
 
Aina kun jokin pelko tulee esiin, tunnusta se – tiedät sen olevan siinä, joten älä yritä piilottaa sitä tai olla piittaamatta siitä. Etsi sitten tapa muuttaa se pysähtyneestä dynaamiseksi, jotta voit siirtyä sen läpi eteenpäin ja luoda elämääsi, mitä haluat. Sitten kun sisäinen dialogisi on dynaamista, säteilet ulospäin itseluottamusta ja iloa ja vedät puoleesi ihmisiä, kokemuksia ja tilanteita, jotka peilaavat sitä positiivista energiaa, mitä luot ympärillesi.
 
Tarkkaile tällä viikolla sisäistä dialogiasi. Onko se paikalleen pysähtynyttä vai dynaamista, kriittistä vai rakastavaa? Älä tuomitse itseäsi – muuta vain negatiivinen, tuomitseva ja kriittinen dialogi positiiviseksi, itseä vahvistavaksi ja rakastavaksi ja katsele, miten tuo muutos heijastuu elämääsi ja miten toiset suhtautuvat sinuun.
 
----------- 

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. 

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.