ONKO SINULLA HERÄÄMISPELKOA?

Kirjoittanut Vidya Frazier (vidyafrazier.com)

17.1.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Monilla ihmisillä on heräämispelkoa. Seuraava on ote tuoreesta kirjastani Ascension: Embracing the Transformation. Siinä puhutaan selittämättömästä pelosta, jonka jotkut meistä kohtaavat toisinaan ylösnousemuspolullaan – pelko, että jotain pelottavaa tai epämiellyttävää saattaa tapahtua, jos jatkamme heräämistä täysin sille, kuka olemme.

Heräämispelko

Tietoisesti haluamme tietysti herätä täysin sille, kuka todellisuudessa olemme. Meillä saattaa kuitenkin olla tiedostamattomia pelkoja tästä.

Esimerkiksi saatamme pelätä omaa heräämistämme sen vuoksi, miten se saattaisi vaikuttaa suhteisiimme ja mukavuuteemme toisten ihmisten lähellä. Marianne Williamson puhuu vaikuttavasti tästä pelosta:

"Syvin pelkomme ei ole, että olemme riittämätön. Syvin pelkomme on, että olemme mittaamattoman voimakas. Valomme pelottaa meitä eniten – ei pimeytemme. Kysymme itseltämme: "Kuka minä olen olemaan etevä, upea, lahjakas ja tarunomainen?" Itse asiassa kuka olet olemaan olematta? Olet Jumalan lapsi. Pienen esittäminen ei palvele maailmaa. Ei ole mitään valaistunutta itsensä kutistamisessa siksi, etteivät toiset ihmiset tuntisi epävarmuutta lähelläsi.

"Meidän kaikkien on tarkoitus säteillä niin kuin lapsena. Synnyimme ilmentääksemme sen Jumalan loiston, joka on sisällämme. Se ei ole vain joissakin meissä – se on kaikissa. Ja kun annamme valomme säteillä, annamme tiedostamatta toisille ihmisille luvan tehdä samoin. Kun olemme vapautunut omasta pelostamme, läsnäolomme vapauttaa automaattisesti muita."

Meitä on rangaistu menneisyydessä

Toinen pelko, jonka monet ihmiset alkavat tiedostaa, on, että jos he heräävät täysin, heille tapahtuu jotain kamalaa. Olen nähnyt parannuksissa, joita annan ihmisille, että monilla meistä on ollut elämiä, joissa saavutimme korkean heräämistason ja jostain syystä meitä joko kidutettiin, meidät poltettiin roviolla, vangittiin tai meitä rangaistiin muuten sen ilmaisemisesta, mitä olimme tulleet kokemaan. Näin ollen alitajuinen pelko on (vaikka älyllisesti se ymmärretään perusteettomaksi), että se saattaisi tapahtua taas.

Olemme tehneet virheitä menneisyydessä

Heräämispelko voi kummuta häpeästä.

Toinen entiseen elämään liittyvä heräämispelko voi olla, että olemme aiemmin ehkä heränneet ja ottaneet henkisen opettajan, profeetan tai jonkinlaisen johtajan roolin. Ja siinä roolissa olemme väärinkäyttäneet valtaamme ja aiheuttaneet vahinkoa toisille. Alitajuisesti pelkäämme paluuta tuohon asemaan ja samojen virheiden tekemistä.

Minun on tarvinnut kohdata tämä pelko uudestaan ja uudestaan. Olen tiennyt itselläni olleen karmaa vallan väärinkäytöstä useammassa elämässä. Nämä muistot ovat saaneet minut ahdistumaan siirtymisestä valta-asemaan siitä pelosta, että väärinkäytän sitä taas tässäkin elämässä. Tämän pelon myötä olen viime aikoihin asti onnistunut jotenkin sabotoimaan jokaisen tilaisuuden, joka minulle on annettu nousta näkyvästi suurempaan valta-asemaan elämässäni, ja olen uskonut alitajuisesti, että minut lyötäisiin maahan ja minua rangaistaisiin jotenkin.

Parin viime vuoden aikana tuli kohta, jolloin en voinut enää jatkaa toimimista tästä pelosta käsin. Olen yksinkertaisesti vain jatkanut siirtymistä työhön, joka antaa minulle aina vain suurempaa valtaa ja näkyvyyttä. Mutta teen sen varovasti ja luottaen, että säilytän tinkimättömyyteni ja sitoutumiseni ihmisten auttamisessa parhaalla osaamallani tavalla enkä tee samoja virheitä kuin menneisyydessä. Olen oppinut tiedostamaan jatkuvasti motiivini ja tekoni.

Itsemme "korjaaminen" ei ole ratkaisu

Vaikka huomaisimmekin, että pelko pitää meidät jumissa, on hyödyllistä muistaa, että siirtyminen takaisin yritykseen korjata itsemme ei ole vastaus. Mikään ei ole rikki. Meissä ei ole mitään vikaa. Tiellä edessämme on vain syvä pelko, joka odottaa kohtaamista.

Tehokas ylösnousemustyö on erilaista kuin se, miten monet meistä oppivat työstämään itseään kolmannessa ulottuvuudessa – kaivamalla menneisyyttä, sitten kokemalla uudestaan kärsimyksen ja analysoimalla sitä syvällisesti. Kaikki tämä siinä toivossa, että jotenkin korjaamme ja parannamme itsemme ja saamme aikaan tunteen eheydestä.

Heräämisessä ei ole kyse itsemme korjaamisesta. Neljännessä ulottuvuudessa toimii paremmin fokuksen pitäminen siinä, mikä on jo täydellistä ja eheää, ja tämän tietoisuuden parantaminen olemalla positiivinen ja myötätuntoinen itsellemme.

Aikomus keskittyä rakkauteen on myös erittäin tärkeää. Aivan kuten sen muistaminen, että kaiken sen rakastaminen, mitä ilmestyy elämäämme, on tehokkain tapa kohdata tyhjyyden eksistentiaalipelko tyhjiössä, niin tämä lähestymistapa on yhtä tehokas heräämispelkoon tarttumisessa.

Jossain kohtaa meidän täytyy vain kohdata pelko suoraan luottaen ja rohkeasti, tuntea se täysin hyväksyen ja rakkaudella – ja katsoa, mitä tapahtuu. Tavallisesti havaitsemme, että tuo pelko joka on ytimeltään kuvitteellinen, hälvenee ja lopulta häviää. Ja jäämme seisomaan – ei ainoastaan loukkaantumattomana, vaan myös voimakkaampana ja pelottomampana kuin koskaan.

Tämä pelon kohtaaminen voi viedä jonkin aikaa ja vaatia useita sessioita itsemme kanssa, ennen kuin se häviää täysin. Mutta se toimii. Se toimii, koska loppujen lopuksi havaitsemme, että pelko on pelkästään tietämätön kolmannen ulottuvuuden reaktio kuvitteelliseen uhkaan.

Katso, mikä on muuttunut

Puhdistamisvaiheessa on monilla meistä aikoja, jolloin tuntuu siltä, että olemme kulkeneet haasteesta toiseen ylösnousemusprosessissamme eikä mikään juuri näytä muuttuneen elämässämme, mikä tekisi siitä kaiken sen arvoista. Minusta voi olla hyödyllistä kysyä syvällisesti, onko tämä todella totta. Huomaan, että jos teen näin, niin silloinkin kun asiat voivat olla rankkoja tai masentavia, sisälläni ja elämässäni monet asiat ovat oikeasti muuttuneet paremmaksi.

Jos löydät itsesi tuosta tilanteesta, kysy itseltäsi: etkö ole tietoisempi kuin kaksi vuotta sitten – eikä vain vähän, kuin olisi tapahtunut ennen? Eikö sisälläsi ole nyt jotain vahvempaa ja sitkeämpää? Eikö sinulla ole parempi ymmärrys siitä, mistä rakkaudessa on kyse – aidossa, ehdottomassa, henkisessä rakkaudessa?

Ilo ja laajentuminen ovat osa ylösnousemusprosessia. Ajattele sitä: eikö sinulla ole aikoja, jolloin sisälläsi vain kuplii iloa tyhjästä, ilman mitään syytä? Tai aikoja jolloin suuren ärsytyksen tai epätoivon keskellä sinut vedetään selittämättömästi syvään sisäiseen rauhaan? Kenties aikoja jolloin olet niin täynnä rakkautta, että olet kyynelissä?

Ja kenties sinulla on myös kokemuksia, joissa tunnet karmasopimuksen loppuneen. Kenties kaikki karma elämässäsi on tulossa loppuun?

Monet meistä kulkevat nyt suuremman sisäisen rauhan kera. On vähemmän mielen höpötystä. Enemmän itserakkautta. Enemmän elämän hyväksymistä sellaisena kuin se on. Suurempaa kiintymättömyyttä ja helppoutta. Ja enemmän ja enemmän pidempiä vilauksia äärimmäisestä vapaudesta ja sen tietämistä, kuka todella olemme.

Kaikki nämä kokemukset ovat merkkejä ylösnousemuksesta, sekä vaikeita että ihania. Toisinaan näitä kahdentyyppisiä kokemuksia – ilontäyteisiä ja tuskallisia – on samana päivänä tai jopa samanaikaisesti.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.