VUODEN 2016 ENERGIA – TIETOISUUS TOIMINNASSA
 
Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)
8.1.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Päätimme vuoden 2015 monien ihmisten kokiessa merkittäviä liukuovihetkiä, oma perheemme mukaan luettuna. Mahdollisia tai varsinaisia onnettomuuksia, jotka olisivat voineet päättyä paljon pahemmin vain muutamassa senttimetrissä tai sekunnissa. Noiden tapahtumien jälkimainingeissa olin hyvin tietoinen siitä, että olimme tässä todellisuudessa, missä kaikki selvisi parhain päin, mutta on hyvin erilainen rinnakkaistodellisuus, joka oli estetty ja jossa elämä olisi dramaattisesti muuttunut.
 
Tämä sai minut ajattelemaan. Miten monta kerta tämä on tapahtunut meille kollektiivina täällä maaplaneetalla? Erityisesti, miten monta kertaa se on tapahtunut viime vuosina nimenomaan tähän Siirtymään liittyen? Katsomme ympärille ja ajattelemme, että asiat voisivat olla paljon paremmin, mutta kokiessaan täpärän tilanteen oivaltaa, että asiat voisivat olla paljon pahemmin siihen pisteeseen saakka, jossa valot sammutetaan ja peli on ohi (mitä tulee elämään täällä).
 
Mitä jos elämä täällä on nyt todellisuus, joka muistuttaa sitä elokuvaa, jossa maailmanlaajuinen katastrofi estettiin viime hetkellä, samalla kun ihmiskunta on jatkanut autuaan tietämättömänä, että asiat olisivat voineet mennä hyvin eri tavalla, jos tuo asteroidi olisi ollut vähän lähempänä tai tuo superaurinkomyrsky tullut meidän suuntaamme?
 
Mitä jos "teimme sen!" –juhlassamme ei olisi kyse sen päivän odottamisesta, jolloin maailma on yhtäkkiä täydellinen? Mitä jos siinä on kyse päivästä, jolloin oivallamme, että meille kaikille on annettu toinen mahdollisuus (tai miljoonas mahdollisuus) arvostaa sitä, miten paljon paratiisi on täällä nyt, tietää, miten paljon voimaa meillä on nyt, tehdä asioista parempia kykenemällämme tavalla ja auttaa kaikkia, joita voimme?
 
Liian usein aliarvoimme sen, mitä voimme tehdä yksilöinä vaikuttaaksemme. Ajattelemme: "Olen yksi ihminen. Mitä vaikutusta sillä oikeasti on, mitä teen tai olen tekemättä?". Katso palapeliä. Näe se muodostuvan seitsemästä miljardista palasta. Mitä jos kaikki ajattelisivat, ettei heidän palallaan ole merkitystä? Mitä jos kaikki ajattelisivat, että heidän palallaan on merkitys?
 
Sinulla on vaikutusta, uskot siihen tai et. Palasi tuo lisänsä siihen, miltä tuo kokonaiskuva näyttää, tunnet sen tai et. Sinun ei tarvitse tehdä mitään suurta. Kuten tätini muistutti minulle eilen: "Kyse on pienistä asioista ja kyse on vain pienistä asioista." Kyse on tuosta yhdestä lauseesta, yhdestä allekirjoituksesta, yhdestä hymystä, yhdestä askeleesta ja yhdestä halauksesta. Pieni teko sinulle voi olla kaikki jollakin toiselle.
 
Vahvistamme kiitollisuuttamme ja arvostustamme elämää kohtaan, kun koemme tragedioita ja täpäriä tilanteita. Vahvistamme haluamme elää hurjemmin, rakastaa syvemmin, stressata vähemmän ja lakata tuomitsemasta itseämme ankarasti. Entä ne täpärät tilanteet, joista emme tiedä? On järkevää olettaa, että meillä kaikilla on ollut monia. On järkevää olettaa, että planeetalla on ollut monia. Ovatko nuo täpärät tilanteet saman kiitollisuuden ja arvostuksen arvoisia? Saman intohimon, rakkauden, itsehoidon ja myötätunnon arvoisia? Tietysti ovat.
 
Kirjoittaessani ajattelen niiden vanhenevien ihmisten sanontaa, joilla on hyvä asenne. Kysyttäessä heiltä, miltä ikääntyminen tuntuu heistä, he vastaavat: "Se on parempi kuin vaihtoehto." Kun katsomme tämän päivän planeettaa kaikkine ongelmineen, näemme, ettei se ole täydellinen. Mutta se on edelleen täällä. Me olemme edelleen täällä. Ja on hyvin paljon kaunista. Ihmisissä, luonnossa, eläimissä, aatteissa, luovassa annissa, itse elämässä. Hyvin paljon kaunista, monista henkilökohtaisista ja globaaleista ongelmista huolimatta. Ongelmamme eivät määrittele meitä, eikä niitä pitäisi myöskään sivuuttaa. Ne eivät ole epäonnistumisen merkkejä – ne ovat sen korostajia, mikä sisällämme ja ympärillämme etsii muutosta. Voimme käyttää niitä muutoskatalyytteinä, opasteina siitä, mitä täytyy muuttaa, mihin täytyy tarttua ja mikä tarvitsee tukeamme, rakkauttamme ja huomiotamme.
 
Silloin kun tapahtuu joku tragedia, koko maailma muuttuu, myös oma perspektiivimme siitä, mikä on tärkeää elämässä ja mikä ei. Täpärä tilanne hätkäyttää sinua ja kysyy: "Mitä teet elämälläsi? Oletko tyytyväinen kaikkeen? Arvostatko sitä, mitä sinulla on?"
 
On selvästi parempi saada täpärän tilanteen herätys, kuin elää sen vaihtoehto. Mitä jos olemme saaneet sen, muttemme ole aivan oivaltaneet? Mitä jos heräämme yhtenä aamuna tuntien uutta arvostusta täällä maan päällä olemista kohtaan, muttemme ole varma syystä? Monet teistä ovat tunteneet näin vuoden, kahden, kolmen kuluessa. Mitä jos se johtuu siitä, että elämä maapallolla olisi voinut mennä yhdellä tavalla, muttei mennyt, ja olemme kaikki tässä todellisuudessa? Tuntisimmeko sen jollain tasolla?
 
Olosuhteet ihmiskunnassa, yhteiskunnissa, yhteisöissä ja itsessämme ovat kaukana täydellisestä, kaukana maailmasta jonka useimmat meistä näkevät visioissaan ihanteellisempana. Tietoisuusmuutoksessamme ei ole kyse – eikä ole koskaan ollut – "pääset vapaasti vankilasta" –kortista. Se on tilaisuus, kutsu ja vahvistaja, joka pyytää meitä ja pakottaa meidät luomaan jotain parempaa, minkä tiedämme mahdolliseksi. Se toimii myös pyyhkimenä sille linssille, jonka kautta katselemme kaikkea. Voimme nähdä selvemmin ja toimia viisaammin. Voimme tuntea sydämemme täydemmäksi ja toimia myötätuntoisemmin.
 
Ihmiset miettivät, miten tietoisuusmuutos muuttaa reaalimaailmaa – mitä vaikutusta sillä on esimerkiksi yrityksiin, jotka laittavat voiton ja vallan eettisyyden ja kuluttajien terveyden edelle. Tässä on se juttu: tietoisuus fyysisten ihmisten kokemana fyysisellä planeetalla johtaa inspiroituun ajatteluun ja toimintaan.
 
Esimerkiksi maanviljelyskäytännöt ja ruoka, jota on kuluttanut suuri osa länsimaista, ovat olleet ja ovat kestämättömiä monilla tasoilla, erityisesti ympäristön ja terveyden kannalta. Miljoonia ihmisiä yllytetään sisäisellä tarpeella tai ulkoisilla Instagram-syötteillä luonnollisempaan syömistapaan, joka on enemmän harmoniassa kehomme ja planeetan kanssa. Useammat meistä haluavat kasvattaa oman ruokansa, tehdä ruokaa luonnollista, ikivanhoista ja superfood-aineista ja ostaa paikallisilta maanviljelijöiltä, jotka tuottavat luomuhedelmiä, -vihanneksia ja –lihaa.
 
Monet meistä ovat ennakoineet nyt tapahtuvan muutoksen ruuassa, terveydessä ja hyvinvoinnissa. Ei kuitenkaan tiedetty, mikä laukaisisi massamuutoksen. Vaihtoehtoinen rinnakkaistodellisuus olisi voinut olla jokin tilanne, joka saa sähköverkot kaatumaan maailmanlaajuisesti, ja se olisi ehdottomasti pakottanut kaikki elämään yksinkertaisemmin ja yhdistymään taas ympäröivän yhteisön tukeen. Se kertoo meille jotain, että jokin muu kuin kolmen vuoden maailmanlaajuinen sähkökatkos – mahdollisuus jota harkitsivat sekä näkijät että tiedemiehet – laukaisee hyvin monet.
 
Jos on aina ollut tämä tarkoitettu maalitolppa ja liikumme sitä kohti polkua A polun B sijasta, eikö se ole hyvä merkki? Sen sijaan, että muutumme jonkin dramaattisen maailmanlaajuisen tapahtuman vuoksi, näyttää siltä, että muut vaikutukset nykivät tietoisuuttamme – näkyvät ja näkymättömät, fyysiset ja ei-fyysiset. On edelleen kuoppaista menoa ja vakavat olosuhteet liian monilla, mutta joka päivä useammilla ja useammilla on "kaikki miehet kannelle" –mentaliteetti ja he osallistuvat siellä, missä voivat. Maa-aluksemme ei ole uponnut ja jokaiselle joka ajattelee, että olemme uppoavassa laivassa, sanon: "No, tartu ämpäriin ja heitä pois vettä!"
 
Tämä on uppoamassa: vanhan maailman matriisi ei romahda niinkään sen vuoksi, että siinä olevat saavat äkillisen tietoisuuskriisin tai jokin ihme tai maailmanlaajuinen katastrofi tapahtuu yhdessä yössä. Luultavammin se romahtaa, koska ihmiset irrottautuvat yksitellen vanhasta suurin ja pienin tavoin. Tämä ei merkitse, että saamme jättää taakse elämän vaikeammat puolet ja purjehtia auringonlaskuun. Se merkitsee enemmänkin, ettemme enää niele sitä, että meille kerrotaan, miten ajatella, miten elää, ketä pelätä, ketä auttaa ja kestä olla piittaamatta. Olemme irrottautumassa massiivisesta kontrollointijärjestelmästä ja kytkeytymässä omaan sisäiseen voimalähteeseemme, joka on yhdistynyt suurempaan yläpuoliseen Lähteeseen.
 
Sen valtavuus minkä tarvitsee muuttua ympärillämme, voi näyttää ylivoimaiselta, mutta jos luet tätä, sinun on tarvinnut tuntea, mitä on olla yhdistynyt sydämeensä, totuuteensa ja sielunsa ääneen. Se muuttaa tapaasi elää päivästä toiseen. Se muuttaa valintojasi ja päätöksiäsi. Se antaa sinulle valtavan voiman siihen, mitä teet omalla palapelinpalallasi. Kuvittele tuo voima kerrottuna miljoonilla ja lopulta miljardeilla. Valosi auttaa viereistä palapelinpalaa näkemään omansa ja näin ketju jatkuu kuin peruuttavat dominot, jotka nostavat toisiaan yksitellen nopeammin ja nopeammin.
 
Itsehoito ja yhteisömyötätunto
 
2016 tuntuu rakentuvan sille itsehoito- ja yhteisömyötätuntoteemalle, jota olemme alkaneet nähdä enemmän.
 
Näemme massasiirtymistä terveellisempään, puhtaampaan ja vihreämpään syömiseen ja elämiseen.
 
Näemme enemmän kampanjoita ja liikkeitä, jotka pyrkivät lopettamaan kiusaamisen ja kotiväkivallan, ymmärtämään ja tukemaan mielenterveysongelmissa, luomaan samanarvoisuutta kaikille sukupuolesta, seksuaalisuudesta, rodusta tai alueesta riippumatta, saamaan oikeuteen seksuaalisen väkivallan tekijät, antamaan välitöntä apua pakolaisille ja lisäämään tietoisuutta eläin- ja ympäristöoikeuksista, niiden ziljoonien muiden hankkeiden lisäksi, joita tällä hetkellä on ympäri maailmaa.
 
Kaikkea yllä olevaa on tapahtunut vuosia yksilöiden keskuudessa ja yhteisösaarekkeissa. Erona nyt kuitenkin on, että kaikki tämä itsehoito ja yhteisömyötätunto menee valtavirtaan niin, kuin jokin video leviää viruksen lailla. Siitä on tulossa uusi normaalimme.
 
Mitä ovat ne kolme (tai useampi) asiaa, joita sinua tönitään tekemään itsehoitoon liittyen – asiat joiden tiedät aina saavan olosi tuntumaan hyvältä?
 
Kirjoita nämä paperille ja laita se seinään tai päiväkirjasi väliin, jonnekin missä törmäät luetteloon säännöllisesti. Tämä ei ole uudenvuodenlupausharjoitus. Se on enemmän jatkuva muistutus itsellesi, jotain minkä huomaat lähtiessäsi makuuhuoneesta tai avatessasi päiväkirjan. Se on pieni hiljainen yllytys sielultasi muistaa, mitä tarvitset, joka kerta, kun näet listasi.
 
Mitkä ovat kolme yhteiskunnallista tai maailmalaajuista asiaa, joihin haluaisit vaikuttaa positiivisesti?
 
Kirjoita ne muistiin. Ilmaise aikomus etsiä tänä vuonna tapoja, jolla voit vaikuttaa noilla alueilla. Yhden sisareni intohimo ovat eläimet ja yksi hänen suosikeistaan on oranki. Hän on omistautunut yrittämään olla ostamatta tuotteita, joissa on palmuöljyä, koska sen tuotanto vaikuttaa suoraan orankikannan nopeaan vähenemiseen. Kyse on pienistä asioista. Emme voi yksin kattaa kaikkia ongelmia, mutta voimme valita jokainen muutaman asian, josta olemme intohimoinen, ja tehdä pieniä asioita sitä kohti.
 
Vuosi 9 yhdeksän vuoden kierrossa
 
2016 on 9-vuosi, mikä usein liitetään numerologisen kierron loppumiseen, mutta silloin näemme myös alkuja sille, mistä seuraavassa yhdeksän vuoden syklissä on kyse. Jos katsomme lintuperspektiivistä vuosia 2017-2025, näemme luultavasti jatkoa ja lisääntymistä ihmisten irrottautumisessa järjestelmästä ja heistä tulee täysivaltaisempia, vapaampia, voimaantuneempia ja itsessään/paikallisesti omavaraisempia.
 
Lisääntyvä työntö sattumanvaraisiin poikkeustilaoikeudenkäynteihin ja kaupunkien "lukitsemisiin" naamioituna suojelemiseen uhalta, jota rahoittavat ja lietsovat "suojelijamme", on ennustettavaa – energeettisesti ja muuten. Mitä vanha energia sisälläsi tekee, kun sitoudut uuteen tapaan? Se leimahtaa! Se kapinoi! Se vastustaa! Siitä tulee melko vihainen. Kukaan ei pidä kontrollin menettämisestä, ei mikään aspekti sisällämme eikä tietenkään megakehossa ulkopuolellamme. Ja tässä olemme nyt. Meidän kontrolloiminen toisaalta ja oman voimamme ja vapautemme vaatiminen takaisin toisaalta.
 
Ihmiskunnan evoluutio on aina pelannut tätä peliä. Katsoessamme historiaa taaksepäin näemme, että kontrolloijat kontrolloivat ja suistetaan vallasta. Yhteiskunta tukahdutetaan ja sitten se taistelee vapaudestaan. Olemme kulkeneet ympyrää. Eri aikakausia. Eri maita ja kulttuureja. Samaa tanssia. On vain aika nostaa neula pois tuolta levyltä. Olemme niin tottuneet elämään ilman voimaamme ja vapauttamme, että olemme alkaneet uskoa, että sitä merkitsee elää maan päällä ihmisenä.
 
Kuvittele, että kerran tällä planeetalla oli täysi pääsy universumin kaikkiin kanaviin niin, että jokainen täällä tiesi tarkkaan, keitä olimme rotuna, mistä tulimme, että oli toisia olentoja toisilla planeetoilla toisissa tähdistöissä ja mihin kykenimme moniulotteisina olentoina.
 
Kuvittele, että kerran jotain laitettiin tämän planeetan päälle. Eräänlainen lasikupoli tai verkko, niin että meillä oli rajoittunut pääsy tai ei pääsyä lainkaan noihin muihin kanaviin. Kuvittele, että laitat television päälle ja on vai yksi kanava ja se on kaikki, minkä olet koskaan tuntenut. Luulet, että niin on ja vain niin voi koskaan olla.
 
Kuvittele, että ajan kuluessa tämä lasikupoli, tämä verkko alkoi hävitä. Muutama ihminen siellä täällä alkoi päästä useampiin kanaviin. Sitten useammat ihmiset pääsivät. Ja lisää kanavia avautui.
 
Ihmiset joilla ei ole kanavia tai joilla on pääsy tiettyihin kanaviin, katsovat ihmisiä, jotka väittävät itsellään olevan muita kanavia, ja pitävät heitä hulluna. Voimme tietää vain sen, minkä tiedämme, ja se mitä emme tiedä, voi tuntua mahdottomalta. Tai se voi inspiroida meitä. "No, jos hänellä on urheilukanava, kenties on olemassa urheilukanava, ja jos on, minäkin haluan sen!"
 
Kun kuljemme vuoden 2016 läpi, alamme maistaa seuraavan yhdeksän vuoden (2017-2025) teeman energiat. Miltä näyttäisi maailma ilman tuota kupolia tai verkkoa tai jos se olisi niin ohut, että sitä hädin tuskin olisi? Miltä näyttäisi maailma, jossa valtaosalla olisi pääsy korkean taajuuden kanaviin, jotka sallivat meidän muistaa, keitä olemme, ja elää niin kun meidän tarkoitettiin elävän täällä: vapauden ja voiman kera?
 
Näemme, miltä tämä näyttää – ei abstraktina tietoisuuskäsitteenä, vaan lisääntyvänä määränä konkreettisia esimerkkejä siitä, miltä tietoisuus näyttää toiminnassa.
 
Elä hurjasti.
 
Rakasta syvästi.
 
Vaadi voimasi ja vapautesi.
 
Arvosta sitä, mitä sinulla on.
 
Toimi myötätuntoisesti.
 
Hoida itseäsi.
 
Toivon teille kaikille vuotta, jolloin olette ystävällinen itsellenne ja muille ja jolloin käännätte palapelipalanne valoa kirkkaammaksi.
 
Kiitos teille kaikille viesteistänne ja kommenteistanne, jotka kertovat minulle, miten paljon arvostatte blogeja ja energiaraportteja. Jos haluat tehdä lahjoituksen tukemaan niiden ilmaista jakelua, voit tehdä sen täällä.
 
Paljon rakkautta,
 
Dana
 
----------- 

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. 

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.